Na oleji si osmažíme dosklovata cibuli, ke které dáme osmažit pokrájenou slaninu, kostičky osoleného a opepřeného kuřete, přidáme nastrouhaný česnek,... více o Kuřecí směs v bramborové kaši
Maso: Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na tenké kousky,osolíme a opepříme.Na rozpálené pánvi zprudka osmažíme. Zelenina: Zelí nastrouháme,zbytek... více o Tortilly s kuřecím masem a zeleninou
Kotlety ze stran nakrojíme, aby se nám při smažení nezkroutily, naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí smíchanou s rozetřeným... více o Hořčičné kotlety na tompě
Cibule oloupeme, pokrájíme a osmažíme na oleji dozlatova. Jitrnici vymačkáme ze střívka, rozmačkáme vidličkou a na rozpálené teflonové pánvi za... více o Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
Jemně pokrájenou cibulku osmažíme dozlatova na sádle nebo oleji. Na cibulku vymačkáme jelito (prejt) ze střívka, rozmačkáme vidličkou a necháme dobře... více o Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)
Kuřecí prsa prokrojením snížíme o polovinu, takže z jednoho prsa budeme mít dva řízky, nebo prso nakrájíme na více menších plátků. Maso osolíme a... více o Prsíčka v zeleninovém kabátku
*Krovičku postranách nakrojíme, aby se při pečení nezkroutila, naklepeme, osolíme, ochutíme kmínem nebo pepřem a dáme do pekáčku na drobně pokrájenou... více o Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Mouky smícháme v míse, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme cukr a nalijeme část mléka. Trochu mléko zamícháme a necháme... více o Kynuté pletýnky - smažené
Fazole namočíme na dvě hodiny do studené vody, pak je uvaříme doměkka, a scedíme. Kroupy připravíme stejným způsobem. Na trošce oleje osmažíme drobně... více o Fazole s kroupami a slaninou
Naklepané řízky osolíme, opepříme,ochutíme.Obalíme je v mandlích.Na pánev rozpálíme olej a postupně přidáváme řízečky.... více o Řízky obalené v mandlích
Cibuli pokrájíme na proužky, maso na co nejmenší kousky a dáme smažit (raději v hrnci než na pánvi, aby se nám to tam vešlo). Mrkev pokrájíme na tenké... více o Smažené rýžové nudle s kuřecím masem a zeleninou
**Postup**: **Fazole**: 1) Rozpalte pánev na střední plamen. Přidejte olej, rozmarýn a pokrajený česnek a smažte cca 1 minutu. Přidejte fazole, křen a... více o Hovězí steak s česnekovými fazolemi Cannelini (Seared beef with garlic cannellin
Z krajíce vykrojíme střídku.Kůrku nerozkrojujeme! Na střídku namažeme sýry. Na rozpálený olej dáme kůrku. (HLÍDÁME ABY STŘÍDKA S KŮRKOU SEDĚLY) Do... více o Chlebové Očko
1. Lilek zbavíme zelené stopky, podélně nakrájíme na pět silnějších plátků. 2. Spodní plátek nasekáme na menší kousky a dáme stranou. Povaříme 100 ml... více o Lilek s tofu a rajčaty
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky(kostky), osolíme a okořeníme. V pánvi s rozpáleným olejem zprudka osmažíme dozlatova a ke konci... více o Fenyklová minutka s kořeněným masem
Kapustu očistíme a celou vložíme do hrnce s osolenou vodou košťálem směrem ke dnu. Vaříme tak, aby jsme nepřevařily, aby zůstala pevná a dala se dobře... více o Smažená kapusta
Kroupy na dvě hodiny namočíme do studené vody, pak uvaříme doměkka a scedíme. Na drobně pokrájené slanině osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova,... více o Staročeské zelí s kroupami a uzeným
Kroupy namočíme do studené vody alespoň na dvě hodiny, pak uvaříme doměkka a scedíme. Pro urychlení můžeme vařit nenamočené a v tlakovém hrnci. Drobně... více o Chuďasovy kroupy s vejci
Nejprve si vyrobíme slabé palačinky. Těsto umícháme z mléka, soli, vajec a mouky s kypřidlem (cca 130 g mouky) a osmažíme na trošce rozpáleného oleje.... více o Zabijačkové palačinky
Uvařené brambory rozšťoucháme nahrubo s drobně pokrájeným prejtem (světlým nebo tmavým), dochutíme solí, pepřem, česnekem, majoránkou. Přidáme vejce,... více o Bramborové placičky s prejtem
Filety pokapeme citronem a necháme chvilku proležet, pak osolíme a opepříme, na oleji zprudka osmažíme z obou stran a uložíme v teple. Do výpeku dáme... více o Ryba s houbovo-smetanovou omáčkou
Rybí filety jemně osolíme, okořeníme a obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova orestujeme a uložíme v teple. Do výpeku dáme... více o Kořeněná ryba se žampiony
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou cibulí(pórkem), doprostřed... více o Hermelín s volským okem
Maso pokrájíme na kousky, posypeme kořením dle chuti a osolíme. Pak na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova a necháme vychladnout. Fenykl očistíme a... více o Fenyklový salát s mandarinkou a kuřecím masem
Hovězí maso pokrájíme na kostky, které jemně osolíme, dobře opepříme a zaprášíme moukou. Na rozpáleném sádle osmažíme drobně pokrájené cibule, na ně... více o Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou
Prolisovaný česnek smícháme s ostaními surovinami a uděláme marinádu. Maso osolíme, vložíme do misky s marinádou, promícháme tak, aby byl každý kousek... více o Maso v marinádě
V míse smíchejte suché ingredience: mouku, cukr, kypřicí prášek a sodu. V jiné míse metličkou promíchejte podmáslí, mléko, rozšlehaná vejce a... více o Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem
Maso použijeme dle chuti - vepřové, kuřecí(prsa), hovězí, které nakrájíme na plátky, naklepeme a opepříme. Plátky potřeme z jedné strany česnekovou... více o Česnekové závitky se slaninou v omáčce
1. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme. Spaříme a oloupeme rajčata a orestujeme nakrájený česnek. 2. Dáme... více o Arašídová polévka - sopa de maní
Porce ryby zakápneme citronem a nehcáme rozležet. Pak ryby osušíme a osolíme. Z bílků ušleháme sníh, vmícháme do něj žloutky, solamyl a jemně... více o Kapr v parmezánovém těstíčku
Plátky masa naklepeme, postranách nařízneme, aby se při smažení nezkroutily, osolíme je, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka z obou stran osmažíme.... více o Přírodní maso s cuketou - minutka
Nastrouhaný celer dáme povařit do malého množství vody, po změknutí scedíme a dáme do mísy vychladit. K povařenému celeru vmícháme žloutky, smetanu,... více o Celerové sněhánky
Umytou cuketu nakrájíme na kolečka (cca 1cm) a lehce vysušíme. Poté osolíme, opepříme a obalíme v trojobalu. Smažíme do zlatova na pánvičce na oleji.... více o Cuketa obalovaná
Kroupy namočíme na dvě hodiny do studené vody, pak je uvaříme doměkka, scedíme a na cedníku propláchneme vařenou horkou vodou. Na trošce oleje... více o Kroupové klobásky
Do kuřecích prsíček nebo vyššího plátku kotlet, kýty... opatrně prořízneme hlubší kapsu. Maso osolíme a opepříme. Kapsy naplníme plátkem Nivy a plátky... více o Banánovo-nivové řízky
Na pánvi rozpálíme olej, a přidáme na kostky nakrájené a lehce posolené kuřecí prso. Když maso zbělá, přidáme nadrobno nakrájený česnek a osmahneme.... více o Špagety s kuřecím a zeleninou
Ryby důkladně osolte a opepřete a lehce je protáhněte v mouce. Polovinu másla s olejem rozehřejte ve velké pánvi a na středním plameni smažte pstruhy... více o Pstruh na oříškách
Na rozpáleném slunečnicovém oleji na pánvičce osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do sklovata. Přidáme rozdrobené droždí a necháme ho roztát, za... více o Drožďová pomazánka s tofu a zeleninou
Na rozpáleném slunečnicovém oleji, do kterého přidáme bobkový list, a nové koření, osmažíme do sklovata na kostičky pokrájenou cibuli. Ke konci... více o Thajská čočka se zeleninou
Dáme vařit osolenou vodu, do ní vložíme brokolici a vaříme asi 5 min. Brokolici vyjmeme, ve stejné vodě uvaříme brambory ve slupce. Dáme vychladit.... více o Brokolicovo-bramborové placičky
Kousky kedluben povařte na mírném plameni ve vývaru, asi 20 minut. Vývar slijte a většinu rozmixujte s asi pětinou kedlubnových kousků, smetanou,... více o Křupavá ryba s kedlubnou a petrželkovým pyré
Smícháme všechny ingredience a naložíme do nich maso. Vystačí asi na 1 kg masa. Používám tuto směs také na vytvoření těstíčka na masové placičky, vždy... více o Marináda nejen na gril
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme pokrájenou krkovici, dle chuti opepříme, zprudka zasmahneme, přidáme potlak, vysmažíme z něj vodu, zalijeme... více o Krkovice na moravance
Maso dáme do středně velké mísy, osolíme, přidáme sýr a smetanu a dobře promícháme. Připravíme si všechny tři části na obalení. Do vajíčka přidávám... více o Holandské řízky s nivou
V širší pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte 10 g másla a osmažte na něm slaninu a česnek dozlatova. Vyjměte a na ubrousku nechte odsát tuk. Do... více o Dýně z pánve
Bulgur zalijeme horkou vodou a necháme nabobtnat. Mezitím si na pánvi osmažíme kuřecí prsa nakrájená na malé kousky, přidáme pokrájenou papriku, pórek... více o Bulgur s kuřecím masem a zeleninou
Jako první krok si očistíme salát, nakrájíme ho na kousky, vložíme do misky, zakápneme olivovým olejem, opepříme a promícháme. Nyní si dáme do další... více o Ledový salát s kořeněným kuřecím masem
Vepřové plátky opláchneme studenou vodou, osušíme, rozpůlíme, hodně naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Připravené maso obalíme ve sladké... více o Paprika řízky
Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme, rozpůlíme, naklepeme, osolíme, opepříme, dochucuji trochou grilovacího koření. Osmažíme je na pánvi z... více o Kuřecí prsa se šunkou a sýrem ve smetanovo-vínové omáčce
Rozmačkané brambory a mléko rozmixujeme na řídké pyré. Mouku a sůl prosejeme do velké mísy. V mouce vytvoříme důlek, nalijeme do něj vejce a... více o Bramborové lívanečky se slaninou