Rozmrazený špenát dáme na cedník a necháme okapat. Okapaný špenát dáme do misky, přidáme žloutky, česnek, drobně pokrájenou slaninu, nastrouhaný sýr a... více o Špenátové placičky, lehké jako peříčko
Drobně pokrájenou cibuli dáme do pánve s na kousky pokrájeným špekem a společně osmažíme lehce dozlatova. Ke konci smažení přisypeme rozvonět i jemně... více o Kroupová smaženice
Velké brambory typu B nebo C oloupejte, dejte vařit vodu do hrnce, osolte ji a vložte do ní brambory na 5–6 minut podle velikosti, aby se lehce... více o Has brown ze strouhaných brambor
Jarní cibulky a špenát nasekejte nadrobno a dejte do mísy. Kukuřici slijte a přidejte do mísy spolu s nahrubo nastrouhaným čedarem, sýrem cottage a... více o Kukuřičné placky se špenátem
Kuřecí prsa dejte do misky, zalijte dvěma lžícemi olivového oleje, přidejte sůl, pepř a uzenou papriku. Maso ve směsi dobře obalte. Rozpalte pánev a... více o Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Připravte kvásek. V misce rozmíchejte droždí se lžičkou cukru, přidejte polovinu mléka, lžíci mouky, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít... více o Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Menší brambory, předem uvařené ve slupce, necháme zchladnout a oloupeme. Pak brambory přepůlíme a opatrně vydlabeme do hlubších lodiček. Vydlabané... více o Brambory se sýrovou náplní
Na lžíci sádla osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přidáme na kostičky pokrájenou anglickou slaninu a ještě krátce smažíme. Ke konci... více o Kroupy se slaninou ala omeleta
Mleté maso dejte do mísy, přidejte utřený česnek, mletou papriku, vejce, sodu a rukou dobře promíchejte. Teď začněte přilévat vychlazenou perlivou... více o Čevapi s ajvarem
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, přidáme 1 žloutek, lžíci Solamylu, osolíme, opepříme a promícháme. Nudle vložíme do horké vody na 8-10min (nevaříme... více o Smažené čínské nudle s kuřecím masem
Batáty oloupejte, nastrouhejte nahrubo a dejte do mísy. Přidejte vejce, mouku, na kolečka pokrájenou bílou část jarních cibulek a většinu koriandru... více o Batátové placky s koriandrem
Mléko, vejce, koření, sůl, mouku a čerstvé droždí dáme do mísy a promícháme. Přisypeme najemno nastrouhané, předem uvařené, zchladlé a oloupané... více o Návykové bramborové smaženky
Kuřecí prsa pokrájíme na drobné kousky a dáme do misky. Přidáme hrubě nastrouhanou uzenou mozzarellu, nadrobno pokrájená sušená rajčata nebo kapii ... více o Kuřecí řízky s mozzarellou
Kapustu uvaříme na skus, scedíme, necháme zchladnut a přebytečnou vodu ještě vymačkáme. Pak kapustu pokrájíme na menší kusy a dáme do mísy, kam... více o Sýrové kapusťáčky se šunkou
Mouky smícháme v míse, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme cukr krupici a nalijeme část mléka. Trochu mléko zamícháme na... více o Masopustní pletenky
Troubu předehřejte na 180 °C. Batáty oloupejte, umyjte a podélně rozčtvrťte. Připravte si 2 čtverce alobalu (asi 25 x 25 cm) a na každý dejte 4... více o Wrap s pečenými batáty, čočkou a kozím sýrem
Krůtí prsa pokrájejte na nudličky. Dejte do misky a promíchejte se dvěma lžícemi sójové a lžící rybí omáčky. Nechte asi 15 minut odležet při pokojové... více o Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem
Cibule oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V kastrolu se silným dnem rozehřejte olej. Vsypte cibuli a restujte na středním plamenu dozlatova, asi... více o Dip z karamelizované cibule
V kastrolu rozehřejte olej s máslem. Vsypte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezesklovatí. Přidejte nasekaný česnek a minutu restujte. Vmíchejte... více o Arancini - risottové koule s ricottou II.
Vejce rozšleháme se solí a pepřem. K rozšlehaným vejcím přidáme v pánvi nasucho opraženou starší chlebovou střídku a nadrobno nasekanou petrželku. V... více o Rychlá chlebová omeleta
Kuřecí řízky pokrájíme na drobnější kousky (nemlít) a dáme do mísy. Přidáme jemně pokrájenou slaninu s paprikou, přisypeme strouhaný sýr dle chuti ... více o Šťavnaté kuřecí řízečky
Slaninu nakrájejte na kostičky, orestujte na pánvi a poté přemístěte do hrnce. Vepřové maso nakrájejte na zhruba centimetrové kostičky, rozpalte pánev... více o Gulášová polévka
Brambory dejte do hrnce, zalijte vodou a vařte tak, aby byly na skus. Mezitím nasekejte kopr a polovinu petrželky nadrobno, dvě jarní cibulky... více o Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami
Papriky dejte na rozpálený gril nebo do trouby a opečte ze všech stran takřka dočerna. Poté je dejte do igelitového sáčku a nechte asi 5 minut zapařit... více o Topinky s ricottou a grilovanou zeleninou
Víno provařte v kastrůlku a nechte odpařit alkohol. Nalámejte k němu čokoládu. Prohřívejte, ale už nevařte. Poté přidejte sýr Philadephia. špetku soli... více o Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Filety na hranolky mohou být s kůží i bez. O něco více se ale hodí ty bez kůže. Pokud máte filety s kůží, odstraňte ji podle návodu – u sumečka to... více o Rybí hranolky ze sumečka afrického
Na náplň použijte klasický sýr Philadelphia, sůl, pepř, z bylinek dle chuti petrželku, tymián, řeřichu nebo estragon. Přidejte menší množství... více o Philadelphsko-kyjevský řízek
V misce nebo hlubokém talíři si vymícháme marinádu z oleje, jemně strouhaného zázvoru a česneku, citronové šťávy. Filety lososa osolíme, opepříme,... více o Marinovaný losos
Do šťávy z půlky citronu přidáme pepř a kmín. Losos touto směsí potřeme a necháme chvíli marinovat. Brambory uvaříme do měkka a slijeme přebytečnou... více o Restovaný losos se šťouchanými brambory a tvarohovým dipem
Připravte si marinádu. Do mísy vymačkejte šťávu z citronů, přidejte med, olivový olej a vše metličkou dobře promíchejte. Prolisujte česnek, v hmoždíři... více o Kuřecí shawarma s pikantním hummusem a marinovanou cibulí
Připravte pesto: Do mixéru natrhejte petrželku, přidejte ořechy, česnek, asi 6 lžic oleje, sůl, pepř a vše rozmixujte. Pečivo nakrájejte na plátky asi... více o Francouzské toasty s pestem
Připravte si marinádu. Do misky dejte jogurt. Z citronů nastrouhejte kůru, vymačkejte z nich šťávu a přidejte do mísy spolu s nadrceným česnekem,... více o Marinované řecké kuře
Připravte kvásek. V misce rozmíchejte droždí se lžičkou cukru, přilijte trochu teplého mléka, vsypte lžíci mouky a promíchejte. Cukr, mléko i mouku... více o Kynuté lívance s malinami
Rozklepněte vejce a oddělte žloutky od bílků. Do mixéru dejte žloutky, ricottu, mléko a vše rozmixujte. Mouku a prášek do pečiva prosejte do mísy,... více o Ricottové lívance
Do mixéru dejte pokrájené banány, vejce, mouku, kokos a umixujte těsto. Mělo by být hustší, podle potřeby přidejte lžíci mouky. Vmíchejte mák a nechte... více o Banánové lívance s kokosem a mákem
Maso dejte do hrnce, zalijte ho vodou, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte asi 30 minut. Brambory oloupejte, pokrájejte na kousky a dejte vařit... více o Lepenice s trhaným uzeným
Připravte zelný salát. Obě zelí nakrouhejte na velmi tenké nudličky, mrkev očistěte a nastrouhejte nahrubo. Zelí dejte do mísy, zasypte cukrem a solí... více o Křupavé bramboráky se zelným salátem
Brambory oloupejte, pokrájejte na kousky a ve větším hrnci uvařte doměkka. Vodu z uvařených brambor slijte do mísy. Asi polovinu jí vraťte do hrnce k... více o Škubánky s mákem a švestkovou omáčkou
Zvlášť smíchám sypkou směs, zvlášť tekutou. Následně obě smíchám dohromady - Pokud je těsto příliš husté, doředím mlékem Smažím na sucho nebo na... více o odlehčené skořicové lívance
Nakrájejte si chléb (na jeden toust jsou potřeba 2 plátky). Jeden plátek namažte hořčicí, druhý majonézou. Na každý plátek chleba položte 2 plátky... více o Toasty s mortadelou, sýrem a chilli
Brambory oloupejte a nastrouhejte na struhadle nahrubo. Dbejte na to, aby se jednalo o brambory typu C. Vymačkejte přebytečnou vodu, přidejte škrob a... více o Bramborové rösti
Maso očistěte, zbavte blanek a pokrájejte na plátky asi 1 cm silné. Zakryjte je fólií nebo mikrotenovým sáčkem a rozklepejte natenko. Připravte... více o Telecí řízky v bylinkové strouhance
Brambory oloupejte, nakrájejte na kolečka a postupně je z obou stran osmažte na pánvi na troše oleje. Osolte a opepřete. Rajčata dejte do pekáče,... více o Sedlácký salát
Rozpalte na pánvi sádlo a přidejte žampiony nakrájené na čtvrtky. Sušené houby namočte do vody zhruba na 30 minut. Po půl hodině z nich vyždímejte... více o Kuře na houbách
Vařené brambory rozšťoucháme v míse. Přidáme pokrájené, předem spařené a scezené houby, vejce, sůl, čerstvě nasekané bylinky, a koření dle chuti. Vše... více o Bramborové placky s houbami
Oloupané brambory s česnekem a uzeninou (tu na velkých slzách struhadla) nastrouháme do mísy. Přidáme pokrájené, krátce spařené a scezené houby, vejce... více o "Houboráky" - houbové bramboráky
Bramboráčky: oloupané brambory a česnek nastrouháme do mísy, přidáme jemně pokrájenou slaninu, vejce, sůl a koření dle chuti. Vše promícháme, přidáme... více o Bramboráčky s houbami na smetaně
Houby očistíme, pokrájíme a krátce povaříme ve vroucí vodě. Pak houby scedíme a necháme řádně okapat. Na másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce... více o Houbová omeleta se slaninou
Předehřejte si troubu na 180 °C. Chleba nakrájejte a na sucho restujte v pánvi kterou budete moci dát do trouby. Mezitím si rozmixujte vývar, vejce,... více o Nádivka z pánve
Nakrájejte uvařenou zeleninu na středně velké kusy. Přidejte do pánve s rozehřátým máslem a přímo v pánvi zeleninu ještě rozšťouchejte na jakoby... více o Originální zeleninový britský recept Bubble & squeak