Oloupané uvařené brambory rozšťoucháme nebo nastrouháme, přidáme nastrouhaný česnek, vejce, drobně pokrájenou šunku, pórek pokrájený na slabá kolečka,... více o Pórkovo-šunkové placičky
Uvařenou kapustu pokrájíme na nudličky, vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme do mísy k rozšťouchaným bramborám. Přidáme nastrouhaný česnek, drobně... více o Bramborovo-kapustové placičky
Oloupané vařené brambory rozšťoucháme nebo nastrouháme. Očištěnou dýni a česnek nastrouháme k bramborám, přidáme grilovací koření, mouku a vejce,... více o Bramborovo-dýňové placičky
**1. Salát** \\ Zeleninu (rajčata, okurku a papriky) nakrájíme nadrobno. **2. Tortilly** \\ Do misky nasypeme mouku a přidáme hrnek vody a lžíci soli.... více o Tortilly po česku
Náplň: na malém množství oleje (sádla) osmažíme dozlatova pokrájenou cibuli, pak přidáme pokrájené uzené nebo pečené maso, osolíme a opepříme, necháme... více o Bramborové knedlíky plněné cibulovo-masovou směsí
Mouku či škrob promíchejte s kurkumou a ve směsi obalte kousky ryby. Po částech osmažte dokřupava. Nechte okapat přebytečný tuk a rozložte na talíře... více o Hanojská rybka s koprem a arašídovou omáčkou
**1.** Kysané zelí překrájíme, podle potřeby propláchneme vodou a vložíme do hrnce. Přilijeme 1,5 litru vody a uvaříme do poloměkka. **2.** Cibuli... více o Zelňačka s uzeným
Dýni, zeleninu a brambory očistěte, oloupejte a nakrájejte na kousky, cibuli na kostičky. V hrnci rozehřejte většinu oleje a osmažte na něm nejprve... více o Podzimní houbovka s dýní
Očištěné žampiony pokrájejte a lehce osolené krátce poduste na rozehřátém oleji. Vyjměte a nechte na teple. V oleji poduste oloupané cibulky, osolte,... více o Bramboráčky s žampiony a cibulí
Kůži na prsíčkách několikrát šikmo nařízněte. Opečte zprudka na rozehřátém tuku a pak vložte na 50 minut do trouby předehřáté na 120 °C. Poté zabalte... více o Hříbky s kachními prsíčky
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji osmažíme z obou stran dozlatova a položíme do vymazané zapékací mísy. Výpek zalijeme vodou (smetanou) a... více o Maso zapékané s cuketou a nivou
Tuňáka necháme okapat, dáme do misky, rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, petrželku nebo pažitku, čerstvě nastrouhanou nebo pomletou strouhanku z den... více o Tuňákové krokety
Množství záleží na počtu strávníků. Cibuli oloupeme, nakrájíme na slabá kolečka, která od sebe rozdělíme, obalíme v hladké mouce a v jedné vrstvě... více o Vídeňská cibulka
Maso pokrájíme na plátky, nudličky nebo kostky, které osolíme, jemně opepříme a na rozpáleném oleji zprudka smažíme dozlatova za občasného promíchání.... více o Maso s paprikovou omáčkou
Brambory jemně nastrouháme a přebytečnou vodu slijeme. Přidáme vejce, osolíme, opepříme, dochutíme majoránkou a strouhaným česnekem, zahustíme dle... více o Bramboráky s prejtem a zelím
Nejdříve si uvaříme rýži s kostkou masoxu obvyklým způsobem. Na pánvi necháme rozehřát sádlo, na kterém usmažíme cibulku s česnekem nakrájeným na... více o Rizoto s pórkem
1. Očistit kuřecí prsa, rozdělit na cca 1,5 cm vysoké kousky, vložit do misky, opepřit, přidat nasekané lístky bazalky, lžící olivového oleje a může... více o Kuřecí prsíčko plněné sušeným rajčetem s dýňovým rizotem
Prsa očistíme a uděláme do nich jeden nebo dva hluboké zářezy (kapsy). Maso osolíme, opepříme, do kapes vložíme snítky kopru, plátky česneku, slabý... více o Bylinkový řízek
Kuřecí masíčko nakrájíme na větší kostičky, ty obalíme v mouce a grilovacím koření, dáme na rozpálený olej. Osmažíme zprudka, po té oheň zmírníme a... více o Zeleninový salátek s kuřecím masem
Mléko, dýni, droždí, rum, skořicový cukr, sůl, vejce a polohrubou mouku dobře rozmícháme a necháme v teple čtvrtinu vzejít (nakynout). Pak ještě... více o Dýňové lívanečky - kynuté
Mléko, vejce, cukr, sůl, dýni a hladkou mouku dle potřeby dobře rozmícháme v hladké tekuté těsto, které naběračkou lijeme na rozpálenou pánev s malým... více o Dýňové palačinky
Množství záleží na počtu strávníků. Maso pokrájíme na kostky, dýni na plátky asi půl centimetru silné, které pak pokrájíme na přibližně stejně velké... více o Dýňové kari špízy
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu. Mezitím si spaříme rajčata a následně je oloupeme. Nakrájíme libovolně papriku a cibuli. Papriku s cibulí... více o Těstoviny se zeleninovou omáčkou
Maso pokrájíme na kousky, pórek na kolečka, papriku na proužky. Vše zasypeme kořením, zakápneme asi pěti lžícemi oleje a jemně osolíme. Vše dobře... více o Masové kostky s paprikou a pórkem
Maso pokrájíme na nudličky, kedlubny na slabší hranolky, zasypeme kořením, zakápneme asi třemi lžícemi oleje a jemně osolíme. Dáme do chladna proležet... více o Masové nudličky s kedlubnou
Brambory (oloupané) rozšťoucháme nebo nastrouháme, přidáme nastrouhanou dýni, česnek, drobně pokrájenou šunku (uzeninu), vejce, sůl a koření a bylinky... více o Bramborové placky s dýní
Na jedné nebo dvou lžících oleje necháme zesklovatět cibulku, přidáme gothaj, trochu osmahneme, přidáme rajčata a papriku. Chvilku podusíme. Přidáme... více o Směs na špagety
Nejdříve si připravíme palačinky. Do těsta přidáme 1 kelímek jogurtu, mouku,150 g cukru, 2 vejce a půl litru mléka. Palačinky usmažíme klasicky na... více o Palačinkový koláč s jablky a pudinkem
Těstoviny uvaříme ve vodě klasickým způsobem. Necháme odstát a vykapat. Ještě zmrzlá (ne úplně) kuřecí prsíčka nastrouháme na struhadle na hrubo.... více o Zapékané těstoviny se strouhaným kuřecím
Na lžíci oleje osmažíme slaninu, přidáme na hranolky pokrájenou mladou cuketu (i se slupkou) a zprudka osmažíme, nejlépe v kastrolu nebo pánvi s... více o Cuketa na slanině s česnekem
V nepřilnavé pánvi na rozehřátém másle s olejem orestujeme zprudka pokrájenou cuketu a papriku. Přidáme pokrájenou šunku a zalijeme rozšlehanými vejci... více o Cuketová omeleta
Množství záleží na počtu strávníků. Cuketu (nejlépe mladou, bez semínek, kterou není nutné loupat) pokrájíme na půlcentimetrové plátky a těsně před... více o Cuketové plátky v pivním těstíčku
Větší očištěné řízky osušíme, ostrým nožem v nich prořízneme kapsu a maso naklepeme. Kapsy v mase rozevřeme, vytřeme grilovacím kořením, vložíme do... více o Plněné vepřové řízky
Slaninu pokrájíme na kostičky, mladou cuketu neloupeme a pokrájíme na slabší hranolky a společně zprudka smažíme na lžíci oleje. Před koncem přidáme... více o Cuketa s vejci - smaženice
Mladou cuketu otřeme, pokrájíme na plátky (3 mm). Silnější plátky šunky (3 mm) pokrájíme na zhruba stejně velké dílky, jako je cuketa. Střídavě... více o Cuketové špízy se šunkou v pivním těstíčku
Z ingrediencí na těstíčko vymícháme hustější kašičku. Na špejle napichujeme střídavě plátky (3mm) cukety a sýru, kořeníme jemně a těsně před namáčením... více o Cuketové špízy v těstíčku - sýrové
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukry, sůl, tvaroh, rum, mouku a dobře promícháme. Středně hustou směs necháme v teple odpočívat ve větší... více o Jemné tvarohové lívance - kynuté
Vepřovou panenku nakrájet na medailonky a naklepat. Marináda: Vejce rozklepněte a dejte do mísy. Přidejte sůl, Worchestrovku a hořčici. Zamíchejte.... více o Medailonky po rošťácku
1. Mouku, sůl a cukr prosejeme do mísy a promícháme. 2. V kastrolu rozehřejeme šálek vody s olejem, přivedeme k varu a za stálého míchání zvolna... více o Churros
Z mléka, tvarohu, vajec, soli, cukru a mouky umícháme hladké táhlé těstíčko, které naběračkou naléváme na teflonovou nebo keramickou pánev s malým... více o Jemné tvarohové palačinky
Hermelíny podélně rozřízneme a na řeznou stranu přitiskneme plátek šunky (velikost si upravíme). Z vajec, piva, mouky, soli a pepře umícháme těstíčko,... více o Hermelín se šunkou v pivním těstíčku
Hrášek a špenát opláchněte a osušte. Omytou cuketu nakrájejte na plátky, očištěnou jarní cibulku nadrobno, lístky petržele a tymiánu nasekejte. Troubu... více o Zeleninová frittata
Na pánvi s rozehřátým olejem osmažíme pokrájenou slaninu, pak přidáme osmažit bramborové knedlíky pokrájené na kostičky a nakonec přidáme česnek.... více o Bramborový knedlík s vejcem a slaninou
Nové brambory řádně omyjeme kartáčkem a dáme do osolené vody vařit doměkka, pak scedíme, dáme na pánev s rozpáleným olejem a opečeme ze všech stran... více o Nové brambory s česnekem
Množství dle počtu strávníků. Houby očistíme a posypeme směsí koření. Pak obalíme v trojobale a v rozpáleném oleji osmažíme dozlatova z obou stran.... více o Kořeněné obalované houby
Fazolky (250-300 g) krátce povaříme v osolené vodě a scedíme, musí zůstat na skus. Slaninu pokrájíme na kostičky (nudličky) a nasucho necháme v pánvi... více o Česnekové fazolky se slaninou
Větší mrkev očistíme, nastrouháme, smícháme se smetanou, mlékem, rumem, cukrem, solí, žloutky, moukou (dle hustoty těstíčka) a kypřidlem. Nakonec... více o Mrkvové lívanečky
Sojové nudličky (kostky) uvaříme dle návodu, scedíme (vodu si dáme stranou), necháme vychladnout, vymačkáme přebytečnou vodu. Pak je naložíme do... více o Veganská houbová omáčka
Dýně hokkaido rozkrojíme na čtvrtky, vydlabeme jádřince a z každé strany odřežeme několik podkůvek, zbytky čtvrtek nařežeme na drobné kostičky. V... více o Dýně hokkaido na kari
Cuketu omyjeme a oloupeme. Potom ji na hrubo nastrouháme do mísy. K ní přidáme 1 vejce, sůl, majoránku, mouku, mléko, prolisovaný česnek. Vše dobře... více o Cuketové placky II.