Cibule a špek pokrájíme a na lžíci oleje osmažíme dosklovata. Hlívu nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli společně s nasekaným nebo nastrouhaným... více o Česneková hlíva s těstovinami
Začněte dresinkem. Šalotku i kopr nasekejte najemno a promíchejte s majonézou, medem a podle chuti i trochou citronové šťávy. Dejte chladit do... více o Salát s hroznovým vínem a vlašskými ořechy
Že muži saláty neradi? Tenhle si zamilují! Obzvlášť, když jim ho naservírujete „nesalátově“. Troubu zapněte na 190 °C. Brambory uvařte v osolené vodě.... více o Bramborový salát s kuřetem
300 g sýru feta nakrájíme na větší kousky. Plátky 3-4 rajčat necháme v cedníku okapat. Na kolečka nakrájený lilek (cca 1 kg) namočíme do osolené vody... více o Lilek se sýrem feta
Nastrouháme sýry nahrubo, přidáme ostatní ingredience a pár lžic studené vody (maso se krásně spojí). Obalujeme v trojobalu a pečeme krásně voňavoučké... více o Sýrovo-masové pokušení
Smícháme všechny suché ingredience a pomalu přidáváme ostatní suroviny. Rozmixujeme těsto tak, aby mělo konzistenci jako podmáslí a nebyly v něm... více o Celozrnné wafle
Do vroucí osolené vody nasypeme těstoviny a vaříme podle návodu, dokud nebudou měkké. Přecedíme a přikryjeme pokličkou, aby nevychladly. Očištěné... více o Celozrnné těstoviny s kuřecím masem, špenátem, hráškem a kukuřicí sypané sýrem
Přes noc si namočíme cizrnu, asi hrst na porci. Pak ji uvaříme v nové vodě se solí. Je to asi za 30 minut. Na pánvi osmažíme trochu špeku na kostičky ... více o Cizrnová omáčka
Maso nakrájet na nudličky; smíchat ingredience na marinádu, přidat maso a dát přes noc do lednice. Rozpálit pánev a zprudka osmažit na lžíci oleje.... více o Žraločí ploutve 2
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, kávu i se sedlinou, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto... více o Jednoduchá kávová roláda
Uvařte rýži, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout. Na marinádu smíchejte omáčku hoisin, česnek, zázvor, jemně nakrájenou chilli... více o Pikantní vepřové se smaženou rýží
Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme a okořeníme dle chuti, necháme cca půlhodiny odležet a pak za občasného promíchání osmažíme dozlatova.... více o Přírodní maso se zeleninou
Rozšlehané vejce nalijeme do misky a přidámé sůl a vodu. Omejeme pažitku , nakrájíme na malé kousky a přimícháme. Poté přidáme mouku. Nakonec přidáme... více o Vaječná omeleta trochu jinak
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutily. Takto připravené řízky z jedné strany potřeme hořčicí,... více o (nejen) Hořčicové řízky
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata, přidáme drobně pokrájenou slaninu a nastrouhaný česnek, vše ještě krátce osmažíme, vmícháme fazolky,... více o Brambory (těstoviny) s fazolkami
Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme. Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle... více o Bramboráky (křupavé)
Květák krátce povaříme, scedíme, pokrájíme na větší kusy. Cibuli osmažíme dosklovata na trošce oleje, přidáme maso, orestujeme. Přidáme nastrouhaný... více o Květák s mletým masem po boloňsku
Na másle necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme na skus povařený, okapaný květák (brokolici), osolíme, opepříme, přisypeme vařenou rýži,... více o Květáková (brokolicová) rýže
Svíčkovou pokrájejte na 4 steaky, posypte je černým pepřem a smažte na oleji asi 2 minuty na každé straně. Po usmažení posypte špetkou soli. Vařící... více o Steak s pepřovou omáčkou
Odřízněte špičky rajčat a odstraňte dužinu. Semelte hovězí a telecí maso. Uvařte rýži. Na pánvi usmažte cibuli do hněda, přidejte maso. Smažte několik... více o Rajčata plněná masem
V mixéru rozmixujte mouku se solí, teplou vodou a vejcem. Následně ručně zadělejte hladké těsto. Hotové těsto dejte na 20 minut do ledničky. Připravte... více o Pirohy se špenátem a sýrem feta
Bujónu rozmícháme v 0,7 litru horké vody. Na rozpáleném olivovém oleji zprudka opečeme cibuli, celer a česnek. Po změknutí zeleniny přidáme rýži a na... více o Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Z listů zelí odkrojíme tvrdý košťál a jednotlivě je spaříme v horké vodě a ihned zchladíme v ledové vodě. Šalotku oloupeme, jemně nakrájíme a krátce... více o Lín s bílým zelím a křupavými škvarky
Protlak necháme rozmrazit a v cedníku okapat, pak dáme do mísy, přidáme žloutek, sůl, pepř, česnek, mouku s kypřidlem a dle chuti slaninu nebo sýr ... více o Nadýchané špenátové lívance
Ze špenátu, mléka, vejce, česneku, soli, pepře, muškátového květu, mouky a kypřidla umícháme hladké středně husté těstíčko, které naběračkou lijeme na... více o Špenátové lívance s mlékem
Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme a dáme do mísy. Cibuli na oleji osmažíme dosklovata, přidáme osmažit maso, pak osolíme a opepříme a dáme do mísy... více o Špenátové těstoviny se sýrem - zapečené
Maso nakrájíme na kostky nebo plátky (dle použitého druhu), osolíme, opepříme a dáme orestovat na dosklovata na oleji osmaženou cibuli. Až máme maso... více o Tymiánové hovězí se zeleninou
Jablka oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, pokapeme šťávou z citronu. Mléko smícháme s necelou lžící citronové kůry (jen žlutá část!), vanilkovým... více o Citronovo-jablečné lívance
Z mléka, hladké mouky, kypřidla, rumu, vanilkového cukru, citronové kůry, mrkve, soli a vajec vymícháme hladké, středně husté těsto, které lijeme na... více o Mrkvové lívance
Hlávku zelí dáme do hrnce s vroucí vodou a vždy po spaření a změknutí vrchních listů ji vyndáme, odřízneme listy od košťálu a opatrně je sejmeme, aby... více o Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Do masa opatrně nařízneme hlubší kapsu. Maso osolíme a opepříme. Salám nakrájíme na kostičky. Hermelín v polovině prokrojíme a poté ještě přepůlíme.... více o Hermelínové řízky
Mleté maso dáme do mísy, přidáme nastrouhanou vařenou řepu, vejce, cibuli, česnek, koření, sůl, strouhanku a dobře promícháme. Pokud použijeme koření... více o Karbanátky s řepou
Vařenou řepu nastrouháme, přidáme česnek nebo koření dle chuti, nastrouhaný sýr výraznější chuti, osolíme a dle potřeby přidáme strouhanku (nemusí být... více o Řízky s řepou
Dáme si vařit rýži. Během toho si na pánvičce osmažíme filety, okořeníme kořením na ryby a na druhé pánvi si osmažíme zeleninu. Vyndáme rýži, přidáme... více o Rizoto s filetem
Maso očistíme, naporcujeme na menší díly, i stehna rozdělíme na vrchní a spodní část, osolíme. Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme ze všech stran,... více o Pikantní kuře na zelí
Řepu nastrouháme do mísy dle chuti najemno, nahrubo nebo půl na půl. Přidáme vejce, nastrouhaný česnek, pepř, kmín, sůl a dobře promícháme. Kořeníme... více o "Řepáky" bramboráky z červené řepy
Na pánvi na oleji osmažíme jednu jemně pokrájenou cibuli, česnek a slaninu. Přidáme černé fazole a naběračku kuřecího vývaru a zamícháme. Přidáme... více o Mexická polévka Sopa Tarasca
Masové koule: Mleté maso smícháme s najemno nakrájenou jarní cibulkou, cibulí a kořením. Přidáme vejce a strouhanku a vyrobíme kuličky cca 2-3 cm... více o Plněný chleba II.
Fazole namočíme do studené vody na hodinu, pak osolíme a uvaříme doměkka, scedíme a nasypeme do hotové omáčky. Omáčka: Na rozpuštěném másle s olejem a... více o Fazole v rajské omáčce s klobásou
Na trošce oleje osmažíme cibuli, během smažení přidáme smažit i na kolečka pokrájenou klobásu, pak přidáme krátce orestovat protlak s česnekem a... více o Klobásové zelí
Na trošce oleje nebo sádla necháme osmažit pokrájenou cibuli, během smažení přidáme osmažit i na kolečka pokrájenou klobásu. Přidáme na nudličky... více o Kapustová klobása
Kroupy namočíme alespoň na dvě hodiny do studené vody, pak osolíme a uvaříme doměkka, scedíme, necháme okapat. Pokud chceme, můžeme kroupy... více o Kroupový oběd (večeře)
Na rozpuštěném másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, zasypeme kari kořením a odstavíme. Vychladlou rýži smícháme s kari cibulí, strouhaným... více o Kari placičky se sýrem a rýží
Na plátku másla osmažíme cibuli, přidáme drobně pokrájené houby a podusíme za občasného promíchání. Až se nám voda odpaří, houby odstavíme a necháme... více o Houbové placičky s rýží
Na oleji osmažíme cibuli dozlatova. Pokud chceme, můžeme místo oleje použít cca 60 gramů jemně pokrájeného uzeného špeku, který osmažíme společně s... více o Houbové rizito (rýže) po našem
Nakrájíme rajčata na středně velké kousky, rozkrájíme nebo natrháme mátu, pak nakrájíme cibuli a vše zamícháme s moukou. Uděláme jakousi kašičku, ze... více o Rajčatový keftés - Řecko, Santorini
Rýži uvaříme dle návodu. Na pánvi si na olivovém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a po chvíli přidáme na plátky nakrájený česnek, orestujeme... více o Salát s broskví a krabími tyčinkami
Na kousku rozpuštěného másla necháme krátce osmažit pokrájené Surimi tyčinky a nudličky česneku (jeden stroužek si nastrouháme a přidáme až ke konci... více o Česnečka se Surimi tyčinkami
1. Olej rozpálíme ve Woku, přidáme vajíčka a krouživým pohybem je rozlijeme po woku, smažíme asi 1 minutu. Následně omelety přednáme z Woku na... více o Čínská smažená rýže
Uvaříme špagety (nebo jiné těstoviny) dle návodu. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, kari a uvařené těstoviny. Přidáme tavený sýr, který... více o Špagety na kari s vejcem