Předvařený květák scedíme, necháme okapat, hrubě pokrájíme. Na másle osmažíme cibuli dosklovata, přidáme pokrájenou hlívu, česnek a slaninu, nejprve... více o Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená
Cuketu nastrouháme do mísy, smícháme s nastrouhaným česnekem, majoránkou, drobně pokrájenou uzeninou, opepříme, osolíme a promícháme. Necháme odležet... více o Cuketové placičky (nejen) s vločkami
Rybí filety si pokrájíme na menší kousky a záleží na chuti každého, jak je smažením dochutí. Buď je můžeme jen osolit, případně opepřit. Nebo je... více o Fish and chips - po česku
Kuřecí maso pokrájíme na velmi drobné kousíčky a dáme do mísy. Přidáme sýr, sojovou omáčku, vejce, solamyl, kari a sůl. Vše řádně promícháme a necháme... více o Báječné kuřecí placičky se sýrem
Předvařený květák (brokolici) necháme okapat a vychladnout. Pa ho rozmačkáme šťouchadlem nebo vidličkou. Mléko s moukou, kypřidlem a žloutky... více o Brokolicové nebo květákové lívance
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso a restujeme do vypaření tekutiny. Pak přidáme protlak, který s masem ještě krátce... více o Boloňské tousty
Na trošce rozpáleného oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme osolené, opepřené, na kostky nebo nudličky pokrájené maso a restujeme do... více o Maso na paprice s cuketou a smetanou
Plátky staršího chleba přepůlíme a osmažíme dozlatova v rozpáleném oleji, pak odložíme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Nebo chléb opečeme v... více o Nedělní topinky (tousty)
Maso pokrájíme na kostičky, osolíme a okořeníme kořením dle chuti. Necháme krátce proležet, pak osmažíme v rozpáleném oleji doměkka a dozlatova. Maso... více o Adžika masovo-zeleninová směs
Cuketu pokrájíme na plátky nebo nudličky, které na oleji zprudka osmažíme za občasného promíchání. Ke konci smažení, kdy dostává cuketa nazlátlou... více o Cuketa se šunkou
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostky a osolíme. Kedlubnu pokrájíme na slabé hranolky. Obojí v misce zaprášíme kořením a solamylem, dobře promícháme... více o Kari kedlubna s masem - nakládaná minutka
Očištěnou, omytou zeleninu pokrájíme. Ve větší pánvi nebo kastrolu rozpálíme trochu oleje a zeleninu do něj nasypeme. Zeleninu okořeníme Adžika... více o Adžika zeleninová směs
Na pánvi s troškou oleje necháme zesklovatět pokrájenou bílou část cibulek s pokrájenou slaninou a nasekaným česnekem. Směs pak necháme vychladnout ,... více o Cuketa z trouby
Maso (kuřecí, krůtí, vepřové) si pokrájíme na kostičky, okořeníme, osolíme a na trošce rozpáleného oleje osmažíme dozlatova. Pak maso smícháme v míse... více o Batáty s masem a zeleninou - zapečené
Očištěné batáty nastrouháme, lze strouhat najemno i nahrubo. Brambory vzhledem k nasládlé chuti kořeníme více než klasické brambory na bramboráky, ale... více o Batátové bramboráky
Zeleninu drobně pokrájíme (můžeme i nastrouhat), zalijeme vývarem, osolíme a vaříme doměkka. Zeleninu můžeme před vařením i nejprve krátce osmažit na... více o Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou
Růžičky květáku nebo brokolice krátce povaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat, pokrájíme nahrubo. Na oleji ve větším hrnci necháme... více o Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky, osolíme a okořeníme, vložíme do těstíčka umíchaného z bílku, sojové omáčky a solamylu. Dobře promícháme a... více o Jednoduchá masová směs se zeleninou
Dodržujeme poměr 2:1 - dva díly masa, jeden díl sýru. Bůček pomeleme, osolíme, přidáme dvě vejce, pažitku, nahrubo strouhaný sýr a dobře promícháme.... více o Bůčkový holandský řízek
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým květem, přidáme hrubě strouhaný... více o Holandské řízky - smetanové
Mleté vepřové maso dáme do mísy a zalijeme cca 100 ml studené vody. Poté řádně promícháme, aby se nám maso s vodou dobře spojilo. Přidáme nastrouhaný... více o Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
Na trošce tuku osmažíme společně s pokrájenou slaninou cibuli dosklovata. Přidáme pokrájenou hlívu na nudličky a za občasného promíchání dusíme hlívu... více o Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku
Nakrájíme cibuli najemno a lehce osmažíme na oleji. Po chvíli vložíme maso a otáčíme, dokud se neosmaží. Jakmile je maso měkké, přidáme poměrně dost... více o Těstoviny na curry s masem a cuketou
Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Ke konci přidáme i drobně pokrájenou šunku.... více o Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou
Nasolené kuře okmínujeme a položíme do pekáče s pokrájenou cibulí a sádlem (lze použít máslo). Podlijeme trochou vody (lze i pivem) a pečeme v... více o Bramborové šišky se zelím a kuřetem - "Sedlácké kuře"
Cibuli, česnek a anglickou nakrájíme na drobné kostičky a smícháme s ostatními ingrediencemi. Dáme alespoň na hodinu uležet do lednice. Pak ze směsi... více o Holandský řízek
Jáhly několikrát propláchněte a zalijte vroucí vodou. Slijte a dejte do osolené vody vařit na 20 minut. Pak nechte dojít. Mrkev očistěte a... více o Jáhlové placičky s mrkví
Maso můžeme použít jak vepřové, tak i kuřecí nebo krůtí. Plátky masa neklepeme, na stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily při smažení, osolíme a... více o Přírodní maso s hráškem
Větší kuřecí prso pokrájíme šikmo na menší medailonky, které osolíme, okořeníme a z obou stran zprudka osmažíme na rozpáleném oleji. Medailonky... více o Kuřecí burger nebo bagetka s nivou a cibulkou
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s drobně pokrájenou paprikou a... více o "Sloppy Joes" - zapečený sendvič
Bílý chřest oloupeme, svážeme kuchyňskou nití a ponoříme ho nastojato do vody, aby špičky koukaly z vody a byly pak křupavé. Když je chřest měkký ... více o Chřest na másle
Den předem si namočíme ve vodě cizrnu. Pak vaříme 40-60 minut dle instrukcí na obalu + osolíme (až když je skoro měkká). Dále si osmahneme zvlášť... více o Cizrna s kuřecím masem II.
Špenát nakrájíme na kousky, spaříme horkou vodou, zcedíme a poté hodíme do pánve na rozpálený olej. Osolíme, opepříme, přidáme lisovaný nebo nakrájený... více o Kuskus se špenátem či mangoldem
Nejprve si vymícháme hladké těstíčko z bílků, solamylu a trošky soli. Přidáme čerstvě nasekané bylinky dle chuti. Takto připravené těstíčko můžeme... více o Bylinkové filety
Mléko nalijeme do větší nádoby, přidáme rum, vejce, cukry, mouku s kypřidlem a dobře promícháme na hladké těstíčko, o něco hustější než na palačinky.... více o Jahodové lívanečky
Mléko nalijeme do větší nádoby, přidáme vejce (z bílků můžeme vymíchat sníh, který přidáme nakonec, ale nutné to není), rum, cukry a mouku s kypřidlem... více o Třešňové lívanečky
Cibuli si nakrájíme na půlkolečka, česnek nadrobno, špenát omyjeme, spaříme a necháme okapat. Do větší mísy si rozklepneme všechna vejce. Na pánvi si... více o Špenátová omeleta
Okapanou mozzarellu rozkrojíme na čtvrtiny a každý kousek zabalíme do plátku šunky. Takto připravenou ji osmažíme, ogrilujeme nebo opečeme zprudka na... více o Mozzarella na gril, pánev nebo do trouby
Maso pokrájíme na nudličky, jemně osolíme (pokud máme koření z obsahem soli, solit nemusíme), opepříme, posypeme kořením dle vlastního výběru a chuti... více o Masové nudličky - rychle a chutně
1. Oddělte žloutky od bílků. V míse utřete žloutky s cukrem a solí, přidejte mléko, mouku a ušlehejte. Vzniklou směs nechte chvíli odpočinout. 2. Z... více o Trhanec podle Zdeňka Pohlreicha
1. Brambory umyjeme a ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím si nastrouháme sýr. 2. Pak brambory necháme částečně vychladnout, oloupeme a... více o Bramborové krokety se sýrem II.
Krátce povařený květák v osolené vodě scedíme, necháme okapat, pokrájíme a dáme na trošku rozehřátého tuku v pánvi osmažit společně s pokrájenou... více o Květáková omeleta
Celer očistíme, pokrájíme na plátky a krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme, necháme okapat, pokrájíme na kostičky (nudličky) a dáme osmažit... více o Celerová omeleta
Na malém množství rozpáleného oleje osmažíme pokrájenou slaninu, pak přidáme žampiony, které také osmažíme, během smažení ochutíme nastrouhaným... více o Fazolková smaženice se žampiony
Rýži uvaříme dle návodu na obalu. Po uvaření jí smícháme s dušenou hlívou, kterou si připravíme následně: Na oleji nebo másle a jemně pokrájeném špeku... více o Hlíva s rýží
Celerové hranolky připravujeme v troubě. Množství volíme dle chuti a koření takové, jaké nám chutná. Nejprve si celer oloupeme, pak nakrájíme na... více o Celerové hranolky
Na oleji nebo másle necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli, ke kterou dáme osmažit na kostky (nudličky) pokrájené a osolené maso dle vlastního... více o Masové kostky (nudličky) v paprikovo-smetanové omáčce "Paprikáš"
Maso nakrájíme na nudličky nebo na kostky, osolíme, opepříme a na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme dozlatova. Maso vyndáme stranou, do výpeku... více o Masová směs s paprikou a česnekovými výhonky
Maso (vepřové, drůbeží, králičí) pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji ve větší pánvi osmažíme dozlatova. Maso... více o Masová směs s uzeninou a česnekovými výhonky
Vepřovou pečeni naklepeme a posolíme. Na rozklepaný "plát" položíme kostičku Anglické slaniny a půlku cherry rajčátka. Vezmeme "rohy" pečeně a... více o Mošničky s rýží