Maso (lze i drůbeží nebo králičí) pokrájíme na slabší nudličky, které osolíme a okořeníme Tanddori Masalou. Necháme alespoň půl hodiny proležet, pak... více o Tandoori masovo-zeleninová směs
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji dozlatova. Pak k masu přidáme hořčici a ještě krátce vše osmažíme,... více o Masová směs s tompou a fazolemi
Nejprve si připravíme zeleninu. Očištěnou půlku celeru, půlku cukety a brambory (u cukety i brambor necháme slupku) nakrájíme na kostky a vložíme do... více o Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou
Do mísy vložíme maso, přidáme vejce, strouhanku, ochutíme Podravkou a pepřem. Hnětením spojíme v jednolitou hmotu. Maso necháme několik hodin v chladu... více o Čevapi
Játra dle vlastního výběru a špek pokrájíme na nudličky. Cibuli pokrájíme na klínky. Tymián můžeme nechat na větvičce, kterou nakonec z játrové směsi... více o Játra rychle a chutně
Kari: Ve vetším hrnci osmažíme na oleji velmi hrubě nakrájenou cibuli (červenou a bílou), česnek a zázvor. Přidáme kurkumu, vegetu a krátce osmažíme.... více o Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty
Tortilly: Do mísy dáme mléko, vejce a špetku soli. Postupně přidáváme mouku, dokud nemá těsto konzistenci jako těsto na palačinky. Necháme odstát 10... více o Domácí tortilly s kuřecím masem na kari
Mleté maso smícháme s nastrouhaným česnekem a zázvorem, vejcem, jemně pokrájenou cibulí a slaninou, vývarem, pepřem a solí (nebo sojovou omáčkou).... více o Karbanátky / sekaná se zázvorem a slaninou
Kapustičky očistíme, větší kusy rozpůlíme a ve vroucí osolené vodě povaříme cca 3 minuty. Pak je zcedíme a rychle zchladíme, aby si zachovaly svěží... více o Masová směs s kapustičkami
Na másle necháme zesklovatět jemně pokrájenou cibuli, pak přidáme krátce osmažit i jemně nasekaný česnek. Pokud jsme se rozhodli použít uzeninu,... více o Rýže s vejci
Brambory ve slupce vaříme do poloměkka. Poté je oloupeme a se sýrem nastrouháme do mísy. Přidáme vejce, mouku, strouhanku, sůl a vše promícháme. Z... více o Sýrové krokety se špenátem
V mléce rozmícháme vejce, mouku, sůl, česnek, koření a hrubě pokrájený špenát. Směs necháme odstát cca 30 minut. Mezitím si připravíme vše to, čím... více o Jednoduché špenátové palačinky
1. Na rozpálený olej dáme nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova. 2. Přidáme nakrájenou šunku. 3. Přidáme zelí a vše lehce osmahneme. 4. Na závěr... více o Směs alá chilli
Maso na pánvi rozdrobíme vařečkou, opepříme a zastříkneme olivovým olejem. Přidáme lístečky tymiánu a za občasného zamíchání opékáme maso dozlatova.... více o Mleté hovězí po anglicku
Dáme v pánvi rozehřát olej. Kuřecí řízky osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Naskládáme je na pánev kůží dolů, přitlačíme a smažíme cca 18... více o Hořčičné kuře
Ve velkém hrnci na olivovém oleji smažíme maso cca 15 min, při smažení drtíme vařečkou. Pak přidáme oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli, sdrhnuté... více o Hovězí páj pod tvarohovým těstem
Troubu předehřejeme na 190 C. Celer odrbeme kartáčkem a postavíme na dvojitou vrstvu alobalu kořínky nahoru. Potřeme olivovým olejem, solí, pepřem,... více o Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou
Na oleji nebo jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Pak přidáme očištěné, pokrájené a krátce spařené (scezené) houby. Pokud... více o Houbový kuskus - rychle a chutně
Játra důkladně očistíme, odblaníme, pokrájíme na požadovanou velikost. Cibuli osmažíme na oleji nebo jemně pokrájeném špeku dorůžova, pak přidáme... více o Játrová omáčka - kořeněná a rychlá
Nejdřív si připravíme špenát. Zmražený ho dáme do hrnce a zalijeme vodou. Prolisujeme 2 stroužky česneku a opepříme. Necháme 5-10 minut dusit. Mezitím... více o Špalačinky
Mleté maso dáme do mísy a přidáme jemně pokrájené nebo hrubě nastrouhané žampiony (200 gramů), pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, pepř, vejce,... více o Žampionové karbanátky (sekaná) s mletým masem
Pokrájené cibule osmažíme dorůžova s drobně pokrájeným špekem (nebo na oleji). Maso pokrájené na kostky osolíme a opepříme a přidáme k cibuli se... více o Hovězí s kapustičkami
Špek pokrájíme na jemno a dáme ho společně s pokrájenou cibulí osmažit dorůžova. Plátky masa naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení... více o Tymiánové plátky se žampiony
Vařenou řepu necháme zchladnout, oloupeme a pokrájíme na cca 5-7milimetrové plátky, které ochutíme dle vlastní chuti buď kořenící směsí nebo kořením,... více o Červená řepa v trojobalu smažená
Směs na topinky, toasty, pečivo...: Na oleji osmažíme dosklovata pokrájenou velkou cibuli (nebo dvě menší). Přidáme drobně pokrájenou slaninu,... více o Jednoduchá směs / guláš z václavek (hlívy, bedel)
Maso pokrájíme na nudličky nebo menší kostky, které osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji ve větší pánvi osmažíme dozlatova (pokud máme rádi... více o Jednoduchá směs s pekingským zelím - minutka
Na trošce oleje či másla necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme krátce osmažit i nastrouhaný (nasekaný) česnek s drobně... více o Smaženice z václavek (bedel, hlívy)
1) V misce smícháme všechny suché ingredience. 2) V druhé míse smícháme zbylé ingredience. 3) Vše smícháme dohromady, dokud těsto nebude mít hrudky. 4... více o Skořicové zdravé lívance
Václavky (bedly, hlívu) očistíme, odkrájíme nohy. Vybíráme si nejlépe ploché kloboučky, které se nám budou dobře obalovat a smažit (ostatní se hodí... více o Smažené obalované václavky (bedly, hlíva)
Smícháme všechny ingredience. Smažíme na pánvičce s nepřilnavým povrchem. Podáváme s čímkoliv (sladkým i slaným). :-) 1 porci počítám zhruba na 2... více o Zdravé palačinky
Kotlety naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme a na rozpáleném tuku z obou stran osmažíme zprudka... více o Žampionové kotlety na rozmarýnu
Do mísy dáme mleté maso, nastrouhanou cuketu, česnek, zázvor, vejce, sojovou omáčku a opepříme. Vše dobře promícháme, pak dle chuti ještě osolíme a... více o Karbanátky s cuketou
Mleté maso v míse smícháme s nastrouhaným sýrem a nastrouhanými žampiony, přidáme vejce, nastrouhaný česnek, osolíme (pozor! sýry mohou být slanější),... více o Bylinkové karbanátky (sekaná) se sýrem a žampiony
Krok 1: Obalte každý steak plátkem prosciutta. Rozehřjte si olej na vysokou teplotu. Steaky opepříme a opékáme z každé strany 3-4 minuty (nebo jak... více o Hovězí s prosciuttem a hořčicovou brandy omáčkou
Krok 1: Oloupeme a očistíme krevety a nakrájíme na třetiny. Krok 2: V pánvi rozpálíme olej. Přidáme cibuli, česnek a opékáme tak 4 minuty. Přidáme... více o Špagety s krevetami, rajčaty a bazalkou
V pánvi rozehřejte olej a přidejte česnek, kmín a citronovou kůru. Nechte cca 30 sekund provonět a přidejte fazole a citronovou šťávu. Cca za 2... více o Losos s cannellini fazolemi
Na másle si orestujeme cibulku a přidáme kuřecí játra. Až jsou játra skoro dozlatova, přidáme bílé víno, počkáme pár minutek, až se nám odpaří alkohol... více o Domácí kuřecí paštika
Na pánvi si zahřejte olej a přidejte cibuli, česnek, mrkev a celer, za stálého míchání (6 minut) počkejte, dokud zelenina nezměkne. Přilijte víno a... více o Kuřecí zapečené s rajčaty a mozzarellou
Špagety uvaříme dle návodu na obalu a odstavíme. Orestujeme si cibuli a přidáme mleté maso, osmažíme, osolíme, opepříme a přidáme rajčata. Směs... více o Zapečené špagety s mletým masem
Začneme smažit nakrájenou cibuli a až zesklovatí, přidáme kuřecí kousky, prolisovaný zázvor a česnek. Ke konci smažení přisypeme všechno sypké koření.... více o Tikka masala
Na trošce oleje osmažíme větší pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené krůtí maso a smažíme do zlatova. Pak... více o Bylinkový krůtí guláš se žampiony
Fazolky krátce spaříme ve vroucí osolené vodě a scedíme. Maso pokrájíme na plátky, po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutilo, naklepeme,... více o Přírodní plátek s fazolkami
Uvařené brambory doměkka scedíme, rozšťoucháme a necháme trochu zchladnout. Pak přidáme vejce, sůl a tolik mouky, abychom měli kompaktní vláčné těsto,... více o Bramborové placky s dipem z řepy
Na rozpálené pánvi s troškou oleje si zprudka (nerozdusit!) osmažíme pokrájenou cuketu, cibuli a papriku dozlatova, kterou na závěr smažení ochutíme... více o Bezmasá (nejen) zeleninová směs
Brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Pokud mají brambory hodně šťávy, slijeme ji. Přidáme vejce, nastrouhaný česnek, pepř, majoránku, a... více o Bramboráky se zelnou směsí
Maso pokrájíme na nudličky či kostky, osolíme, opepříme a na oleji osmažíme dozlatova. Do výpeku dáme (jen velmi krátce!) osmažit uzenou sušenou... více o Masovo-papriková směs
Brambory pro dva oloupeme, pokrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme. Libovolnou, námi oblíbenou sezónní zeleninu (fazolky, papriky, cukety.... více o Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou
Na malém množství tuku osmažíme na pánvi drobně pokrájenou papriku a slaninu. Na konci smažení přidáme krátce osmažit nastrouhaný stroužek nebo dva... více o Těstovinová smaženice
Množství záleží na počtu osob. Vepřový bůček můžeme použít s kůží (bude se nám hůř krájet, ale více křupat) nebo bez kůže. Bůček pokrájíme ostrým... více o Vepřové chipsy
Mléko si metličkou vyšleháme s moukou, solí a vejci. Směs necháme stát a odpočívat cca půl hodiny. Pak na rozpáleném oleji smažíme tenké slabé placky... více o Palačinky se zelnou směsí