Vezmeme strouhanku, smícháme ji s vejcem a dochutíme. Osmažíme na pánvi a necháme odležet. Potom si nachystáme směs s: fazole, špekáček, kečup, sýr a... více o Rohlíková placka s mňamkou
Rýži si podle návodu na obalu uvaříme, mezitím si na pánvičce podusíme zeleninku na trošce oleji (!!! nezapomeňte - má to být dietní !!!). Když je... více o Dietní rýže s zeleninou nasladko
Chilli papričky Jalapeno Maylon zbavíme stopky, podélně rozřízneme a odstraníme dužinu včetně semen, opláchneme a naplníme připraveným Cheddarem.... více o Jalapeno Poppers
Pokrájenou cibuli osmahni v pekáči, ve kterém pak budeš péct maso. Očištěné krůtí křídlo osol a opeč po obou stranách na cibuli, lehce posyp kmínem a... více o Krůtí křídlo pečené na houbách
Listové těsto rozbalíme, potřeme krémem a posypeme nahrubo posekanými očechy. Dlouhé strany rolujeme z obou stran do středu. Plochu, kde se ve středu... více o Čokoládoví šneci od Háňi
Do mixéru dáme 1/2 nanukového dortu (nebo zmrzliny toho množství), a 400 ml mléka. Dobře promixujeme, aby jsme tam neměli kusy zmrzliny. Poté... více o Milkshake
Na rozpáleném oleji orestujeme propláchnutou a okapanou rýži. Až zbělá, vmícháme do ní kari, zalijeme vodou, osolíme, přikryjeme pokličkou a 5 minut... více o Blesková rýže kari podle Lidušky
1. Troubu předehřejte na 200.C. Těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše, vykrájejte z něj kolečka o průměru 18cm a na 10 minut dejte do... více o Šátečky s tunákem
Králíka naporcujeme, do hrnce dáme rozpustit máslo a přidáme olej, až se rozpálí opečeme ze všech stran naporcovaného králíka. Nakrájíme cibuli na... více o Králík na moravance s brambůrkami
Cibulku osmažíme do růžova, přidáme postrouhanou mrkev a smažíme do okamžiku, kdy zelenina začne vonět. Mezitím přivedeme osolené brambory do varu. Na... více o Španělská bramboračka
Rospálíme troubu na 170 stupňů. Listové těsto lehce rozválíme na pečícím papíru . Ušleháme z bílků sníh, po vyšlehání nesypeme moučkový cukr. Pak... více o Pusinkové koláčky
Bazalku opláchněte, otrhejte lístky, promíchejte je se 40 ml oleje a špetkou soli, dejte do mrazáku zchladit a pak rozmixujte na ochucený olej (směs v... více o Polévka s kapustou, celerem a fenyklem
Nejdříve povařím asi 5 minut všechny vnitřnosti a pak vodu sliji a vnitřnosti properu. Dám do druhé vody, přidám veškeré koření, cibuli, česnek,... více o Pajšl - plíčky na smetaně
Salám nakrájíme na malé kostičky, dáme do misky. 2 cibule nadrobno nakrájíme a přidáme do misky k nakrájenému salámu. Uvaříme 2 vajíčka natvrdo, lehce... více o Švejkův salát domácí
1. Vejce vyšlehejte s krupicovým cukrem do pěny. Potom vmíchejte olej, vlažnou vodu a prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem. 2. Hotové těsto... více o Božské řezy
1. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme. Spaříme a oloupeme rajčata a orestujeme nakrájený česnek. 2. Dáme... více o Arašídová polévka - sopa de maní
Zahřejte si troubu na 180°C. V jedné míse spolu smíchejte všechny suché ingredience – tedy mouku, cukr, kakao, vanilkový cukr, jednou sodu, skořici a... více o Sušenky ‘Chocolate Chip Cookies’
Mraženou rybu dáme na několik minut do mikrovlné trouby rozmrazit. Tekutinu slijeme. Rybu dáme do zapékací mísy, osolíme ji, potřeme olivovým olejem a... více o Pangasius v tomatové omáčce
Těstoviny uvaříme ve vroucí vodě. Vaříme je asi 12 minut, potom vodu slijeme a do těstovin zamícháme na kousky nakrájené kuřecí maso a omyté listy... více o Těstoviny se špenátem a kuřecím masem
Dejte do velkého hrnce vařit vodu a trochu ji osolte. Kaštany vsypte do hrnce a vařte asi 20 minut. Pak stáhněte hrnec z ohně a kaštany v něm ještě 5... více o Kandované kaštany
Bílky se solí vyšleháme do polotuha, přisypáváme postupně oba cukry a vyšleháme do tuhého sněhu. Opatrně vmícháme tvaroh a kokos. Necháme vychladit... více o Tvarohové kokosky
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Kaštany rozpulte. V hrnci zalijte vývarem, uveďte do varu, osolte, opepřete, stáhněte plamen a zlehka... více o Kaštanová bramboračka s rozmarýnem
Troubu předehřejte na 180 °C. Ve velkém hrnci dejte vařit vodu, trochu ji osolte a 5 až 6 minut povařte připravený fenykl. Nechte okapat a fenykl... více o Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
V širokém kastrolu rozehřejte olej a maso na něm zprudka ze všech stran opečte. Vyjměte a v kastrolu opečte na kostičky pokrájené šalotky, mrkev a... více o Ragú z divočáka na švestkách
Brambory povařte 15 minut v osolené vodě. Troubu předehřejte na 180 °C, houby očistěte, maso zbavte šlach a blan a v nejširší části u hřbetní kosti... více o Srnčí hřbet na liškách
**Suroviny**: Dančí kýtu jsme vybrali pro její měkkost a šťavnatost. Maso pro náš recept pochází z Čech, spolupracujeme s dodavateli v severních a... více o Dančí s těstovinami
Na rozehřátém oleji v hrnci orestujeme cibulku. Přidáme fazolky a mícháme asi 10 minut. Okořeníme pouze vegetou, promícháme a zalijeme jedním a půl... více o Fazolkové lusky na smetaně od mé maminky
Nejdříve si uvaříme rýži. Klidně ji nechat trochu rozvařit, než aby byla nedovařená. Rýži necháme zchladnout. Až je rýže vlažná vmícháme do ní opatrně... více o Sushi
Becherovku spolu s vodou zahřejte, přidejte cukr a doplňte osminou citronu.... více o B-Punč
Tekuté ingredience zahřejte, přidejte med a doplňte skořicí, hřebíčkem a plátkem citronu.... více o Lavina z Becherovky
Říká se, že v listopadu má svatý Martin přijet na bílém koni. Ne vždy to vyjde, lepší je dát si na jeho svátek pečenou husu. Skrze její bílé peří... více o Svatomartinská husa
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Mleté maso smícháme se sardelovou pastou a balíme jako klasické ptáčky, na oleji osmažíme cibuli do hněda a... více o Ptáčky ze sardelky
Nejprve rozkrojíme brambory a dáme vařit do osolené vody. Když jsou brambory měkké, tak je nastrouháme a přidáme sůl, mouku, vejce a hněteme v těsto.... více o Šišky s mákem
Do vody dáme vařit těstoviny. Mezitím na pánvičku dáme vodu s masoxem a necháme rozpustit. Poté přidáme maso a čekáme dokud nezměkne. Po dovaření... více o Chutný kuřecí salát
Tofu (ochucené) překrojíme na 2 stejně silné plátky, nakrájíme si ledový salát a pečivo (houska) rozkrojíme. Tofu ochutíme (pokud už není ochucené) a... více o Tofu burger Gábi
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na plech. Dále si nakrájíme cibuli na kolečka a dáme k bramborám na plech. Vše polijeme olejem, posypeme... více o Brambory "nasladko"
Nejprve si připravíme těsto. Je vhodné, aby všechny ingredience měly při přípravě těsta pokojovou teplotu. Nejprve si smícháme mouku s práškem do... více o Mini šátečky s jablky
Z citronu a pomeranče vymačkáme šťávu, smícháme s vodou a cukrem a přivedeme k varu. Potom přidáme rum, víno a koření a opět zahřejeme k varu.... více o Vánoční punč II.
Maso nakrájíme na plátky a poté na tenké nudličky. Slaninu nakrájíme taktéž na nudličky, šalotku na kolečka a kaštany nakrájíme na kousky. Vše... více o Vepřové nudličky s kaštany a rozmarýnem
Uzený špek na kostičky, dáme do hrnce a na něj cibulku na kostičky, Osmažit do růžova, přidat fazole v plechovce, nechat zhruba 5min. povařit, přidat... více o Mexická dršťková polévka
Z mouky, droždí, cukru, soli, oleje a 200 ml vlažné vody zadělejte v míse těsto a nechte přikryté 15 minut kynout. Pak těsto propracujte nejprve... více o Křupavé placky s hruškami
Máslo rozehřejte v hrnci a osmažte na něm šalotku nakrájenou na kostičky. Vmíchejte rýži a bobkový list, promíchejte, aby se vše obalilo máslem.... více o Rizoto s hruškami a kaštany
Ve 100 ml vlažného mléka rozpustíme kvasnice a část cukru. Smícháme mouky, sůl, zbylý cukr, přidáme máslo, rozpuštěné kvasnice a začneme zpracovávat.... více o Kaštanové housky
Maso: Kuřecí maso nakrájené na kostičky vložíme do misky a zalijeme olejem. Přidáme špetku soli, sojovou omáčku, med a prolisovaný česnek.... více o Sezamový sen
V mléce rozšlehejte 3 žloutky, osolte, opepřete, vmíchejte tuhý sníh ze 3 bílků, přidejte mouku a nastrouhaný sýr. Těsto vlijte na plech vyložený... více o Zeleninová roláda
Brambory uvaříme ve slupce, ještě za tepla oloupeme a nastrouháme na válu. Doprostřed vyklepneme vejce, osolíme a postupně přisypáváme prosátou mouku.... více o Gnocchi Quattro Formaggi
Na másle zpěníme cibulku, přidáme celer, sůl, pepř, muškátový květ, lehce opečeme, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Přidáme smetanu, svaříme,... více o Šnečí tajemství
Nejprve si uvaříme těstoviny. Potom najemno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, přihodíme okořeněné maso a orestujeme ho. Přidáme šlehačku až začne... více o Těstoviny s kuřecím masem a nivou (zapečené)
Recept je vyzkoušený a oblíbený a vždy mile překvapí strávníky z čeho to vlastně je. 1) Nejprve si připravíme suroviny, vymažeme a vysypeme formu. 2)... více o Dýňová bábovka
Na pečíci plech dáme alobal, který vymastíme. Na něj rozložíme 2 x 5 plátků sýra tak, aby se cca 3 mm překrývaly a dáme na malou chvíli do trouby... více o Sýrová roláda - jednoduchá