Chobotnici vložte do vroucí vody a mírným varem vařte doměkka (trvá to od 40 do 60 minut). Až je hotová, slijte vodu, odkrojte jednotlivá chapadla a... více o Grilované chobotnice na rukolovém salátu
Cuketu podélně rozkrojte na čtvrtiny, odřízněte část se semínky (mohla by být nahořklá) a zbytek pokrájejte na menší špalíčky. Ty zprudka osmažte na... více o Šafránové rizoto s cuketami
Do směsi dvou mrkví a dvou řapíků celeru a jedné cibule vložte kolínka, přidejte bylinky a zalijte vínem tak, aby maso bylo zcela ponořené a nechte v... více o Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
Máslo rozpusťte na střední teplotu, přidejte mouku, promíchejte a poté za stálého míchání vlijte mléko tak, aby se neutvořily žmolky. Dochuťte... více o Suflé Gran Moravia
Na těsto promíchejte mandlový prášek s moučkovým cukrem. Krupicový cukr svařte s 50 ml vody na cukrový sirup. Bílky ušlehejte do polotuha, snižte... více o Makronky se třemi náplněmi
Troubu předehřejte na 175 °C. Ve velké míse spolu promíchejte mouku, sodu, sůl a koření. Dejte stranou. V jiné míse nejlépe elektrickými metlami... více o Jemný jablečný dort s ovocným krémem
Jablka a vytřepané květy bezu vložte do hrnce s takovým množstvím vody, které je pokryje. Uveďte do varu, snižte plamen a povařte asi 30 minut nebo až... více o Jemné jablkovo-květové želé
Bílky ušlehejte dotuha a dejte stranou. V misce ušlehejte žloutky s moukou, solí a pivem. Vmíchejte sýr a česnek a opatrně zatřete sníh z bílků.... více o Kosmatice naslano
Očištěným kotletkám nařízněte okraje, aby se při opékání nekroutily. V pánvi rozehřejte olej a kotletky z obou stran opečte dozlatova. Vyjměte, do... více o Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu
Kuře opláchněte, osušte a do břišní dutiny vložte rozkrojený citron. Svažte mu nožky a potřete ho máslem, osolte, opepřete a poprašte muškátovým... více o Kuře na citrusech a bezinkových květech
Květy bezu opatrně opláchněte studenou vodou tak, abyste z nich neomyli všechen pyl – to on určí kvalitu sirupu a předá mu své léčivé poselství!... více o Voňavý sirup z bezinkových květů
Troubu předehřejte na 180 °C. Všechno koření krátce prohřejte na suché pánvi, smíchejte s mandlemi, datlemi, kandovanou citronovou kůrou, mátou,... více o Pečené jehněčí s mátovým jogurtem
Na mátový sirup zalijte v kastrůlku s nepřilnavým povrchem cukr 80 ml vody a na středním plameni jej nechte rozpustit. Vařte mírným varem ještě asi... více o Jogurtová zmrzlina s mátovým sirupem a krvavými pomeranči
V míse spolu promíchejte mouku, a sůl s ledovou minerálkou na hladké řídké těsto. Nechte asi 20 minut stranou. Připravte si sýrovou náplň. Všechny... více o Plněné cuketové květy s mátovo-ančovičkovou omáčkou
Cibulky a cukr dejte do kastrůlku a zalijte vodou, aby byly cibulky pod hladinou tekutiny. Zakryté pak vařte asi pět minut, aby cibulky změkly.... více o Hrášek s mátou
Troubu předehřejte na 200 °C. Maso omyjte, odblaňte, zbavte přebytečného tuku a důkladně osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Osolte ho a opepřete.... více o Jehněčí pečeně
Fazolky, fazole a hrášek krátce (2 až 4 minuty) blanšírujte v horké vodě, až zkřehnou. Slijte a propláchněte ledovou vodou, aby si zelenina zachovala... více o Mátová vignarola
Nejprve si připravte bramborový salát. Brambory vařte na mírném plameni asi 15 až 20 minut, až budou měkké. Slijte je, oloupejte a nechte stranou. Do... více o Parmice nachová s mátou a citronem
Kalamáry nakrájejte asi na čtyřcentimetrové plátky, osušte je kuchyňskou papírovou utěrkou a nechte v chladu. V třecí misce rozdrťte česnek se špetkou... více o Grilované kalamáry s mátou a chilli
V kastrůlku nechte na mírném ohni rozpustit cukr s 80 ml vody. Pak nechte zchladnout na pokojovou teplotu a poté dejte do ledničky. Mátové lístky... více o Mátový julep
Brokolici a krevety vařte v páře 5 až 8 minut. Máslo vložte na malou pánev a nad středním ohněm ho rozpusťte. Přidejte pastu wasabi, ocet, mochyni... více o Krevetový salát s křenovým máslem
Do kastrolu vlijte asi 1,5 l vody, vložte snítku koriandru, kuličky pepře, sůl a uveďte do varu. Vložte kuřecí maso, pevně přikryjte poklicí a vypněte... více o Orientální kuřecí salát
Majonézu, citronovou šťávu a 1 lžíci vody spolu prošlehejte v míse. Kuře vykostěte, případně zbavte kůže a nakrájejte na sousta nebo nasekejte nahrubo... více o Salát waldorf s kuřetem
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad plamenem opečte, až slupka... více o Chlebový salát Panzanella
Dýňová semínka pražte krátce na suché nepřilnavé pánvi na středním plameni za občasného promíchávání asi 3 až 4 minuty. Prošlehejte olej, ocet a... více o Čekankový salát s plísňovým sýrem a pršutem
Troubu předehřejte na 240 °C. Sýr a fazolky rozložte na plech pokrytý pečicím papírem, lehce pomazaný olejem a pečte 10 až 12 minut, až sýr zvláční a... více o Salát se sýrem, fazolkami, čočkou a špenátem
Maso rozložte do pekáčku, zastříkněte citronovou šťávou a půlky citronu položte mezi maso. Zakapejte olejem a medem, zalijte vínem, přidejte česnek a... více o Kuře pečené na medu a citronu
Vyšleháme těsto z vajec, mléka, prášku do pečiva a mouky, okořeníme muškátovým oříškem, osolíme a vmícháme nadrobno nasekané mladé kopřivy. Po obou... více o Kopřivové lívance
Maso nakrájíme, jemně poklepeme, osolíme a opepříme. Nachystáme si misku, do které klademe na sebe plátky masa a potíráme směsí z hořčice, grilovacího... více o Kotletky ve slaninové peřince s bramboráčky
Celé kuře nebo jen kuřecí prsní řízky vložíme do papiňáku do vody, přidáme sůl, pepř, bobkový list, dost tymiánu, případně i nové koření a asi dvě... více o Polévka Thajáno
Panenku osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. Takto připravenou ji obalíme slaninou, vložíme do pekáče a dáme péct do trouby asi na 15 minut.... více o Peřinka ve vepřové panence se slaninou
Chřest omyjeme a odkrojíme hlavičky, které si necháme na konečné ozdobení polévky. Zbylý chřest vložíme do horkého drůbežího vývaru. Vývar osolíme,... více o Chřestová polévka
Kachní prsa nakrojíme přes kůži na čtverečky, osolíme a opepříme. Pomalu opékáme na oleji, poté otočíme, přidáme rozmarýn, přiklopíme a 10 minut... více o Kachní prsa na hrušce s medem
Z cukru, mouky, másla a vanilkového cukru připravíme drobenku. Jeden hrnek odložíme stranou. Do zbylé drobenky promícháme kypřící prášek (případně... více o Drobenková bublanina
Sýr a vejce pokrájíme na kostičky, papriku na proužky, cibulku nasekáme na drobno. Přilijeme kysanou smetanu, dochutíme hořčicí, pepřem, solí a... více o Hermelínový jarní salát
Rebarboru oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malinké kostičky. Nejprve smícháme všechno sypké, poté přidáme ostatní tekuté suroviny a vše řádně... více o Rebarborové muffiny
Plech na roládu vyložíme pečícím papírem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání přidáváme po lžičkách cukr, až je sníh tuhý. Sníh rozetřeme... více o Jahodová sněhová roláda
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem a postupně přidáváme také vodu... více o Blesková třešňová bublanina
Do sklenice nakrájíme na čtvrtiny omytou limetku, kterou mírně vymačkáme. Přidáme kostky ledu a nalijeme světlý rum. Dolijeme Coca Colou. Dozdobit... více o Cuba libre
Salát umyjeme a dobře vykapeme (odstředíme), natrhám na kousky. K tomu přidám na jemné plátky nakrájené umyté ředkvičky, zelenou cibulku a zelený... více o Jarní salát - vitamínová bomba
Cukety nakrájíme podélně, lilek na kolečka. Obojí posolíme a necháme "vyplakat". Poté grilujeme (použila jsem stolní elektrický gril), nebo opečeme na... více o Grilované cukety a lilky v olejovo-octové marinádě
Z uvedených přísad zpracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladu. Těsto rozválíme a dáme na vymazaný plech a v dobře předehřáté troubě... více o Rebarborový koláč se sněhem
Mouku, vejce, tuk a prášek do pečiva zpracujeme do hladkého těsta a rozdělíme na poloviny. Jednu vyválíme, uložíme na vymazaný plech. Nakrájenou... více o Rebarborové řezy
Utřeme žloutky s mletým cukrem a vodou do pěny. Pak přidáme mouku a sníh. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě... více o Jahodové řezy IV.
Omyté a oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na másle, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, okořeníme... více o Nové brambory s rajčaty pro děti
Zeleninu očistíme, nakrájíme podélně a naskládáme v jedné vrstvě na pečící papír, který jsme slabě potřeli olivovým olejem. Pak na plechu osolit,... více o Grilovaná kořenová zelenina
Oloupanou rebarboru nakrájíme na 1 cm dlouhé špalíky. Bez vody je v hrnci zvolna zahříváme. Když pustí šťávu, zesílíme var a za stálého míchání vaříme... více o Rebarborový džem s ananasem
Cuketky nakrájíme na kostičky nebo kolečka dle libosti a polovinu dáme na pekáč. Osmažíme cibulku, přidáme mleté maso a opékáme, než se vydusí na tuk.... více o Musaka z cuket
V misce smícháme vejce s cukrem + 1 vanilkový cukr. Přidáme olej. Postupně přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. (Dobré je těsto ochutnat a... více o Bublanina hrnečková
Žloutky, cukr a máslo třeme, Pak přidáme strouhanou kůru, hladkou mouku s kypř. práškem a mléko. Nakonec pevný sníh z bílků. Těsto vylijeme na... více o Pravá třešňová bublanina