Máslo, žloutky a cukry vyšleháme do pěny, přidáme ořechy, rozinky, kandované ovoce, mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec vmícháme ušlehaný... více o Velikonoční biskupský beránek II.
Koleno vložíme do vroucí vody, přidáme pepř, sůl a jeden svazek petržele a necháme vařit, dokud maso nezměkne (asi 2 hodiny). Pak koleno vyjmeme,... více o Velikonoční nádivka s uzeným masem
Připravte si pečicí formu, vymažte ji máslem a vysypte hrubou moukou. V míse vyšlehejte žloutky, změklé máslo a cukr do pěny. V další míse ušlehejte z... více o Velikonoční biskupský beránek
Ovoce důkladně omyjeme a nakrájíme na podobně velké kousky. Ty pak střídavě napichujeme na špejle. Pořadí ovoce volíme podle chuti, jen na obou... více o Ovocný špíz z grilu
Cibuli a fenykl pokrájejte na kousky, v hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a cibuli s fenyklem pomalu restujte, asi 5 minut. Přidejte pokrájenou... více o Rychlá polévka z červené řepy a fenyklu
V míse vyšlehejte smetanu, vejce a oba cukry do pěny. Pak zapracujte mouku s práškem do pečiva. Formu na zajíčka vymažte rozpuštěným máslem a vysypte... více o Velikonoční zajíček ze šlehačkového těsta
Čočku uvařte podle návodu na obalu. Měla by zůstat pevná a nerozvařená. Slunečnicová semínka opražte na sucho v pánvi. Rukolu a rajčata nakrájejte na... více o Čočkový salát se švestkami
Slijte dohromady ocet a olej. Najemno nakrájejte petrželovou nať, kapary, cibulku, bazalku, kerblík, estragon a pažitku. Vše přimíchejte do oleje s... více o Bylinkovo-octová marináda
Do oleje vmícháme šalvěj, chilli, pepř a skořici. V druhé misce smícháme protlak, prolisovaný česnek, med, sojovou omáčku, worchestrovku a rozdrolíme... více o Sweet chilli marináda
Všechny ingredience smíchejte a marinádou potírejte maso nebo klobásky průběžně při grilování. Nakonec jednou potřete i po vyndání z grilu.... více o Pivní marináda na grilování
Pokud máme čerstvé švestky, nakrájíme je najemno. Papričku rozdrtíme. Vše dáme do hrnce, přidáme pomerančovou šťávu a marmeládu a vaříme pozvolna asi... více o Švestková pikantní marináda
Smícháme pivo, kečup a citrónovou šťávu. Česnek rozmačkáme, cibuli nakrájíme a oboje přimícháme do tekuté směsi. Následně přidáme zbytek ingrediencí,... více o Brazilská marináda
Nakrájíme všechny bylinky, chilli papričky a česnek rozetřeme. Smícháme olej s citronovou šťávou, přidáme bylinky, papričky a česnek a promícháme.... více o Pikantní marináda na maso
Chilli papričku a bazalku nakrájíme na drobné kousíčky. V misce rozmícháme olivový olej a dijonskou hořčici a přilijeme víno. Vše smícháme dohromady a... více o Francouzská marináda
Uvedené ingredience dejte do mísy. Dobře promíchejte. Maso se do marinády snažte naložit vždy den předem (ryby postačí marinovat kratší dobu) příp.... více o Meduňková marináda s mátou a jogurtem
Cibuli nakrájejte na klínky a restujte na troše oleje, přidejte nasekaný česnek, rajčata, tymián, sůl a pepř a pár minut poduste. Směs přendejte do... více o Jarní šakšuka
Nastavte si sporák na nižší střední teplotu. V hrnci nechte rozpustit kostky másla. Jakmile se máslo kompletně rozpustí, teplotu stáhněte na stupeň 2,... více o Přepuštěné máslo ghí
Natrhané květy pampelišek nechte chvíli rozložené na stole, aby mohli případní broučci vylézt ven. Poté je dejte do velké nádoby, zasypte cukrem,... více o Nevařený pampeliškový sirup
Okvětní lístky pampelišek zalijte vodou a přikryté hodinu povařte na mírném ohni. Nálev nechte do druhého odstát v chladu, poté přeceďte, pořádně... více o Pampeliškový sirup
Na trošce oleje osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, na kterou následně přidáme na nudličky nebo kostky pokrájené vepřové maso, opepřené a mírně... více o Zázvorové maso s chřestem a steakovým žampionem
Na kousku másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme osmažit na nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu a pokrájené osolené a... více o Kuřecí na houbách s medvědím česnekem
Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Pampeliškové listy promícháme se zálivkou z vinného octa, medu, oleje a hořčice a dochutíme... více o Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou
Ve šlehací nádobě vyšleháme vejce se solí, pepřem a muškátovým květem, přilijeme mléko, přisypeme drobně pokrájenou slaninu a na nudličky pokrájený... více o Lívanečky s medvědím česnekem
Všechny suroviny rozmixujte v blenderu nebo výkonném mixéru. Mražené ovoce udělá smoothie krémové a příjemně osvěžující. Konzumujte hned po... více o Tropické ledové smoothie z pampeliškových listů
Všechny ingredience rozmixujeme v blenderu nebo tyčovým mixérem a hned podáváme.... více o Zelené smoothie s pampeliškovými květy
Na kousku másla, nejlépe v nepřilnavé pánvi (cca 20 cm), osmažíme na nudličky pokrájenou slaninu nebo šunku s pokrájenou jarní cibulkou. Po osmažení... více o Vaječná omeleta (nejen) s medvědím česnekem
Všechny bylinky nasušte. Stonek citrónové trávy nakrájejte na asi 2cm kousky. Sušené suroviny promněte v dlaních a vše promíchejte. 2 lžičky směsi... více o Bylinkový čaj s lípou a chmelem
Datle naložte do větší misky s vodou a nechte je změknout. V robotu nahrubo nasekejte datle s ořechy. Ochuťte vanilkou se solí a zvláčněte trochou... více o Datlové bonbony
Vločky krátce nasucho opražte. Zahřejte pánev a vlijte do ní javorový sirup se 2 lžícemi vody. Vsypte kakao a krátce 30 sekund povařte. Sejměte ze... více o Čokoládové müsli
Troubu předehřejte na 160 °C, plech vyložte pečícím papírem. Smíchejte suché suroviny a potom suroviny tekuté. Rozprostřete na plech. Uhlaďte povrch a... více o Hrušková granola
Máslo vyšlehejte s cukrem a postupně s vejci a vanilkou. Vmíchejte mouku a kůru. Těsto zabalte do fólie a dejte do ledničky. Těsto rozdělte na 10 dílů... více o Čokoládové tartaletky
Troubu rozehřejte na 160°C. V pekáčku smíchejte cukr, zázvor a máslo. Hrušky oloupejte a zespodu z nich opatrně vyřízněte jádřince. Obalte je v... více o Hrušky s karamelem
Necháme rozpustit med, nasekáme (nameleme) ořechy, ovoce a čokoládu nalámeme na kousky. Vše smícháme a je hotovo.... více o Ovesné vločky (zdravá snídaně)
Předehřejte troubu na 180 °C. Jablka oloupejte, nakrájejte na měsíčky a zbavte jadřinců. Každý měsíček nakrájejte na několik plátků. Máslo utřete s... více o Jablečný koláč ze špaldové mouky
Do hrnce dáme med a cukr a necháme vařit (na 7). Až bude vše rozpuštěné. Přidáme vločky a kakao a ztlumíme (na 5). Necháme chvilku bublat a pořádně... více o Medové bochánky
Rozmarýn promíchejte s třtinovým cukrem, solí a pepřem. Směs nasypte na naporcovaná kachní prsa, ta v ní pořádně obalte. Nechte 2 hodiny odležet. Pak... více o Kachní prsa na meruňkách
Troubu zahřejte na 170 °C. Filo těsto nakrájejte na čtverce (asi 8 x 8 cm). Po 3 je skládejte šikmo na sebe a středy potírejte olejem. Formičky na... více o Košíčky s ovocem a jogurtem
Z okořeněného masa vytvarujeme burgery, potřeme trochou oleje, grilujeme 3 minuty z jedné strany, obrátíme, přiložíme sýr a grilujeme z druhé strany.... více o Hovězí burger se sýrem Brie, brusinkovou omáčkou a salátem
Připravíme si marinádu smícháním olivového oleje a balzamikového octu, do které vložíme červenou řepu nakrájenou na klínky a necháme minimálně 2... více o Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou
Mleté vepřové maso smícháme s vajíčkem, kořením Vitana Krkovička s česnekem, solí a nadrobno pokrájenou petrželkou. Z masové směsi tvarujeme válečky,... více o Grilované masové válečky
Chřest oloupejte a 4 minuty vařte v osolené vodě. Sceďte, osušte a obalte v mouce, vejcích se smetanou a strouhance. Rozehřejte máslo s olejem a... více o Smažený bílý chřest
Hrášek a kukuřici krátce povařte. Smíchejte je s petrželkou, pažitkou a kapary. Přidejte vejce a mouku, osolte a opepřete, dochuťte solí a pepřem,... více o Burger s kukuřičnohráškovým karbanátkem
Rýži uvaříme dle návodu. Já ráda k jejímu vaření používám MV troubu (s dvojnásobným množstvím vody a špetkou soli na 15 minut - dle výkonu MVT). Dále... více o Rýže po italsku
Okurku oloupejte, nakrájejte na menší kousky a vložte do mixéru. Přidejte citrónovou šťávu, cukr a vodu. Vše řádně rozmixujte. Smoothie dochuťte dle... více o Okurkové smoothie
Jablko ostrouháme a nakrájíme na kolečka. Jádro vydloubneme. Kolečka dáme do mísy a zamícháme s půl lžičkou skořice. V míse smícháme vejce, máslo a... více o Jablkové lívance
Do mísy rozklepneme vejce , přilejeme mléko a rozšleháme. Přidáme cukr a skořici. Rozkrojíme rohlík na čtvrtiny , a namočíme v připravené zálivce tak... více o Smažené rohlíčky se skořicí
V hrnci rozpusťte máslo a osmažte na něm najemno nakrájenou šalotku. Přisypejte rýži, kterou nijak neproplachujte a promíchejte s šalotkou. Následně... více o Risotto s medvědím česnekem
Listy medvědího česneku přeberte, umyjte a nasekejte na kousky. Rozmixujte společně s hrstí piniových oříšků, trochou olivového oleje a trochou soli.... více o Pesto z medvědího česneku
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Kuře očistíme a naporcujeme. Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá,... více o Skleničkový oběd
Nejprve smícháme sypké suroviny - mouku, cukr a prášek do pečiva. Vlijeme rozehřátý tuk a vajíčko. Vypracujeme v míse těsto. To pomocí válečku na... více o Hrníčkový tvarožník