Uvařené široké nudle osmažíme v rozehřátém oleji. Cibulku pokrájíme na drobno, zpěníme v rozehřátém sádle, přidáme pokrájený pórek, pokrájenou papriku... více o Smažené nudle na čínský způsob II.
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Poté svaříme vodu a bujon, do toho přidáme kečup a promícháme. Přidáme nastrouhané česneky a... více o Kuře v kečupu II.
Oloupané syrové brambory nakrájíme na kolečka a polovinu vložíme do zapékací nádoby. Brokolici rozebereme na růžičky, košťály oloupeme a pokrájíme.... více o Zapečené brambory s brokolicí
Do kastrolku dáme olej a med a zahřejeme. Přidáme hořčici a pepř. Promícháme a touto směsí potíráme maso a obalíme ve strouhance. Uložíme do... více o Kachní prsa v medovém těstíčku
Filé opečeme na oleji, osolíme, pokapeme citronem, opepříme. Přikryjeme pokličkou a chvíli dusíme. Do zapékací misky dáme vrstvu oloupaných a na... více o Filé zapečené s brokolicí a bramborem
Připravíme si směs z kopru nebo petrželky, česneku, olivového oleje a soli. Na hluboký pekáč poklademe kolečka citrónu, na ně plátky rybích filet,... více o Lahodná rybka na citrónech a bylinkách
Ze všech surovin kromě zeleniny smícháme zálivku, zeleninu dáme do pekáčku nebo zapékací misky, zalijeme směsí a zapečeme. Nejdříve zprudka a pak... více o Zapečená zelenina v jogurtu
Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme lžíci papriky, mleté maso, opepříme, osolíme, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Vodou podlijeme... více o Koložvárské zelí
Oloupanou a pokrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme protlaky, spařená, oloupaná, pokrájená rajčata, 1/2 kostky bujonu, bazalku, trochu podlijeme... více o Špagety s tuňákem
Na oleji zpěníme cibuli přidáme maso nakrájené na malé kostičky a dusíme do poloměkka. Mezitím spaříme, oloupeme a na kostičky nakrájíme rajčata,... více o Zapečené špagety podle Zdeny
Maso naklepeme na tenké plátky, osolíme, kořeníme směsí na kuře a na každý plátek položíme plátek šunky, sýra a jablka. Přeložíme, okraje sepneme a... více o Kuřecí kapsy pana školníka
Cibuli nakrájíme na malé kostky, na oleji opražíme do sklovita. Přidáme na větší kusy nakrájenou papriku (my ji přidáváme i s jadérkami a žilkami,... více o Maďarské lečo
Oškrábané a nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Přidáme kousek másla a hrnek horkého mléka a rozšťoucháme (nešlehat!) tak, aby z... více o Zapečené brambory s oříšky, brokolicí a sýrem
Brokolici uvaříme doměkka v osolené vodě nebo v páře. Přidáme kukuřici a vaříme dokud se neprohřeje. Hotovou zeleninu zcedíme. Těstoviny uvaříme... více o Brokolicový salát s těstovinami
Oloupané kedlubny povaříme v malém množství osolené vody a nakrájíme na plátky. Do máslem vymazané zapékací misky urovnáme polovinu plátků kedluben,... více o Zapékané kedlubny pro děti
Všechnu zeleninu omyjeme (papriky vykrájíme) a nakrájíme na větší kousky cca 5-10 cm, rozložíme na plech, okořeníme (sůl, pepř, oregáno, grilovací... více o Mediterranean - grilované papriky s rybou
Pohanku zalejeme horkou vodou, kterou hned sliejeme, opět zalejeme horkou vodou a dáme do peřiny na 20 minut. Potom ji osolíme, opepříme, přidáme... více o Šašlik na pohance
Mleté maso osmahnu s cibulí nakrájenou nadrobno. Uvařím sáčky rýže, případně dle návodu instatní kuřecí rizoto (pokud používám kuřecí rizoto, není... více o Mexické rizoto
Nakrájené brambory zalijeme polévkou a uvaříme doměkka. Pak rozmačkáme nebo rozmixujeme (podle toho, zda dítě už zvládá malé kousky), promícháme se... více o Bramborové pyré s hovězí polévkou pro děti
Květáku je jedna růžička a mrkve kousek. Maso vařené. Brambory podusíme v trošce vody spolu se zeleninou. Maso rozmixujeme s trochou vývaru a vše... více o Bramborové pyré s drůbežím masem pro děti
Těstoviny uvaříme, propláchneme studenou vodou a dáme do mísy. Jednotlivou zeleninu nakrájíme na kostičky, eidam nahrubo nastrouháme a společně s... více o Letní těstovinový salát
Nať z řepy nakrájíme a s trochou vody uvaříme. Necháme vychladnout a smícháme s rozmíchaným mlékem se smetanou. Omyté okurky a ředvičky nastrouháme na... více o Chlodnik - židovská kuchyně
Zelí drobně překrájíme a i s lákem smícháme s ostatními ingrediencemi. Vzniklé těsto rozvalujeme na pomoučeném válu, krájíme rádlem čtverečky asi 5x5... více o Zelné čtverečky
Filé asi 5 minut povaříme v trošce osolené vody. Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli a česnek, vmícháme okapané filé, strouhanku, mléko, pepř,... více o Rybí filé v paprice
Polentu rozetřeme do vymazané zapékací mísy. Na trošce oleje opražíme nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, dusíme asi 5 minut. Vmícháme sekané... více o Zapečená polenta se sýrem
Lasaně vaříme v dostatečném množství osolené vody s 1 lžičkou másla 8-10 minut, prolijeme studenou vodou, necháme okapat a obložíme plátky uzeného... více o Lasaňové závitky na salátu
Těstoviny uvaříme běžným způsobem ve slané vodě, brokolici nelépe v páře. Na pánvi rozpálíme olej (cca 2 lžíce), vsypeme nahrubo nastrouhanou nivu a... více o Smetanové těstoviny s nivou a brokolicí
Maso nakrájíme na menší kostky, posypeme grilovacím kořením a na trošce oleje opečeme. Necháme vychladnout. Smícháme nakrájený a spařený celer ... více o Kuřecí salát s řapíkatým celerem
Těstoviny uvaříme a scedíme, necháme vychladnout. Přimícháme na osminky nakrájená rajčata, nakrájený celer, natrhaný salát. Přidáme kapary,... více o Těstovinový salát s tuňákem a celerem
Na trošce oleje za stálého míchání opražíme propláchlou rýži, zalijeme vodou tak, aby se její výška nad rýží rovnala výšce rýže a přikryté dusíme ... více o Rizoto II.
Na omáčku, rozpustit máslo a přidat šalotku a usmažit do sklovata. Přidat 120 ml šampaňského, přivést k varu a vařit 2 minuty, potom přidat rybí vývar... více o Lososové eskalopy na šampaňském
Kuřecí řízky jemně naklepeme, osolíme a pomalu je na másle opečeme. Přidáme jogurty rozředěné mlékem a ochucené česnekem utřeným se solí, maso... více o Kuřecí řízky v jogurtu
Filé osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 5 minut odležet. Na suché pánvi opražíme do růžova kokos, necháme vychladnout, přimícháme... více o Filé v kokosovém kabátku
Maso lehce rukou naklepeme, posypeme grilovacím kořením a vložíme do zapékacího pekáčku vymazaného olejem. Poklademe oloupanými a na čtvrtky... více o Zapečená dobrota
Filety omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme 30 minut v chladu rozležet. Mrkev a celer očistíme a omyjeme, nakrájíme na jemné... více o Losos ve smetanové omáčce
Brambory nakrájíme na tenké plátky, cibulku a česnek nasekáme a papriku a klobásku pokrájíme na kostičky. Vše dáme do zapékací misky, přimícháme... více o Zapečené brambory se zakysanou smetanou
Cibuli nakrájíme a opražíme na oleji, přidáme houby, osolíme, přidáme pohanku, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Necháme vychladnout, vmícháme vejce.... více o Zelné závitky s pohankou
Opláchnutý špenát nasekáme na drobno, osolíme a necháme odstát. Potom z něj jemně vytlačíme vodu, přidáme nasekanou cibuli a kopr, rozmačkaný sýr,... více o Špenát zapékaný ve fillo těstě
Do pekáčku nasekáme na větší špalíčky mrkev a několik stonků řapíkatého celeru, přidáme velkou lžíci másla, sůl, 4-5 hřebíčků a velkou špetku... více o Mražená treska jinak
Kuře omyjeme, osolíme a popř. posypeme kořením na pečené kuře. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme. Mezitím si nastrouháme sýr, šunku nakrájíme na... více o Kuře v župánku
Dám vařit těstoviny, mezitím nakrájím velmi na jemno cibuli a do zlatova na velké pánvi usmažím a přidám velmi na jemno nakrájené maso (nebude se... více o Těstoviny s brokolicí III.
Uzeného lososa nakrájíme na nudličky a necháme marinovat se šťávou z půlky citronu, trochou soli, pepře a několika lístky majoránky. Mezitím očistíme... více o Slaný koláč s dýní a lososem
Maso nakrájíme na kostky, syrové brambory na plátky, párky na kolečka. Vložíme do pekáčku, přidáme Moravanku i s nálevem, kečup, olej, osolíme a... více o Vepřové na Moravance
Na dno pekáče "pohážeme" polovinu vymačkaného kyselého zelí, aby bylo dno pokryto. Posypeme grilovacím kořením a pokryjeme plátky másla. Na to... více o Zelíčkové kuře
Vykostěnou a opláchnutou štiku osušíme, okořeníme a lehce obalíme v hladké mouce. Takto upravenu štiku dáme na pánvičku, kde máme již dostatečně... více o Štika paní porybné
Uvařené brambory nakrájíme na kolečka a vložíme první vrstvu do vymazané formy sádlem. Poté osmahneme nakrájenou cibuli na kostičky a až začne výrazně... více o Francouzské brambory podle Honzy
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik vývaru, aby vznikla středně hustá... více o Paprikové brambory s okurkami
Do osolené vody dáme vařit těstoviny, po uvaření zcedíme a proplachujeme studenou vodou až do vychladnutí. Vložíme do misky spolu s nakrájenou... více o Těstovinový salát se zeleninou
Kuře naporcujeme, osolíme a potřeme jogurtem, ve kterém jsme promíchali koření. Dáme do druhého dne odpočinout. Potom pokapeme olejem a za občasného... více o Kuře v jogurtové marinádě
Cizrnu namočíme na 12 hodin a uvaříme. Pastu rozetřeme se šťávou, solí, pepřem, rozetřeným česnekem, podle potřeby přidáme 1-2 lžíce vody a promícháme... více o Cizrnový salát