Brambory nakrájíme podélně na čtvrtky, lilek a cuketu na kousky zhruba 2x2 cm, rajčátka na osminky, cibule na půlměsíčky, papriku na proužky. Dáme na... více o Babiččin gjuvec na pátek
Uděláme cibulovou jíšku, zalejeme ji studenou vodou, osolíme, přidáme bobkový list (na 1 litr vody) a povaříme. Vyndáme bobkové listy a podle chuti... více o Vajíčková polévka na kyselo
Máslo utřeme s cukrem a žloutky, kakaem a kořením. Ušleháme z bílků sníh. Do utřené hmoty přidáme mléko s moukou a pečícím práškem. Nakonec přidáme... více o Černoušek II.
Přivést k bodu varu, přikryté pokličkou, pak plotýnku vypnout a nechat 25 minut. Pokličku nikdy nezvednout. Pokud po této době není rýže dostatečně... více o Usporné vaření rýže
Vše smícháme, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a při teplotě 170 °C upečeme. Buchtu pocukrujeme, nebo polijeme libovolnou polevou. Díky cuketě... více o Buchta z cukety II.
Cuketu a tvrdý sýr nahrubo nastrouháme a smícháme s ostatními ingrediencemi. Vše společně zapečeme.... více o Cuketový nákyp
Předem namočenou cizrnu uvaříme do měkka, osolíme těsně před dokončením. Smícháme s nadrobno nakrájeným uzeným masem a dušeným zelím. Můžeme posypat... více o Cizrna po Valašsku
Ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka. Jablka oloupáme a zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kostičky. V míse smícháme plátky ředkviček, kostičky... více o Ředkvičkový salát
Smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme ostatní ingredience. Těsto vlijeme do vymazené a strouhankou (hrubou moukou) vysypané bábovkové formy.... více o Kokosová hrníčková bábovka
Těstoviny uvaříme a necháme na cedníku okapat. V hrnci od těstovin rozpustíme kousek tuku, nebo stačí tuk z konzervy lančmítu, osmahneme kostičky... více o Bleskové těstoviny
Na pánev dáme rozpustit pomazánkové máslo (bez přidání tuku, oleje - nasucho!), přidáme nakrájený junior a pórek a kukuřici, osolíme, opepříme.... více o Skvělé těstoviny za babku
Oloupanou bramboru přeřízněte na půl a položte uřízlou plochou na stůl. Nařízněte několikrát na proužky a pak křížem, ale nesmíte doříznout!!!!... více o Bramborový ježek
Pórek po délce rozkrojíme na čtvrtiny, nakrájíme na jemné nudličky a přidáme nastrouhaná vejce a salám (struhadlo s velkými oky). Vše spojíme... více o Pórková pomazánka
Oloupané, omyté syrové brambory jemně nastrouháme, vymačkáme a smícháme s hladkou moukou, solí a sodou. Na pomoučněném vále vyválíme placku asi 0,5 cm... více o Běloruská kopýtka
Těstoviny uvaříme a necháme okapat. Mezitím na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme propláchnuté a překrájené zelí a dusíme. Po chvilce posypeme... více o Těstoviny se zelím
Uvedené suroviny vypracujeme v těsto. Rozdělíme na dva díly. Jeden díl vyválíme, položíme na vymazaný plech, potřeme jablkovou směsí a zakryjeme... více o Levný jablkový koláč
Listové těsto rozválíme na plát asi 30x30 cm a potřeme celou plochu sardelovou pastou. Zarolujeme a nakrájíme na plátky asi 1 cm. Rozložíme na plech,... více o Šneci se sardelovou pastou
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, přidáme koření, osolíme a dáme vařit asi do 1,5 litru studené vody. Když jsou brambory skoro měkké,... více o Jihočeské friko
Plech vymažeme sádlem a vysypeme hladkou moukou. Všechny ingredience dáme do mísy a důkladně promícháme, nalijeme na plech a rovnoměrně rozetřeme,... více o Hrníčkový koláč
Špekáčky a kyselé okurky nakrájíme na čtvrtky, cibuli a pórek na kolečka, žampióny na plátky, papriku na proužky, slaninu na malé kostičky, přidáme 1... více o Pikantní špekáčky na pivu
Suroviny na těsto smícháme a dobře promícháme metlou. Těsto nalijeme na plech, poklademe libovolným ovocem (kompot, čerstvé nebo mražené ovoce),... více o Rychlý ovocný koláč III.
Do vlažného mléka postupně přidáváme oloupané a najemno nastrouhané brambory bez vody, vejce, prolisovaný česnek, podle chuti sůl, pepř a majoránku,... více o Bramborka
Do hrnce se studenou vodou dáme na růžičky rozdělený květák, 1 lžičku soli a dáme vařit. Kořenovou zeleninu oloupeme, nahrubo nastrouháme a přidáme k... více o Květáková polévka s krupicí a vejci
Uvaříme si 1 litr vody, do kterého přidáme nakrájenou větší cibuli, nakrájené hlávkové zelí, trochu kmínu a osolíme. Vaříme do měkka. Potom sladkou... více o Zelňačka Jihočeská
Brambory nakrájíme na kostičky, přidáme na kostičky nakrájenou červenou řepu, okurky, cibuli a jemně nasekané kysané zelí. Dochutíme solí, pepřem a... více o Švédský salát II.
Syrový květák rozstrouháme na hrubém struhadle. Bílky ušleháme, přidáme žloutky a 1 lžičku mouky na 1 vejce. Osolíme a smícháme s květákem. Placičky... více o Květákové opečenky
Zpěnit cibulku, nakrájet papriky a dusit. Přidat rajčata, (salám), osolit a nakonec vejce.... více o Lečo II.
Droždí + cukr + mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na dílky. Každý kousek zakulatíme... více o Kynuté knedlíky II.
Všechny přísady dáme do misky, dobře promícháme a nalijeme do dobře vymazané a strouhankou vysypané formy. Pečeme v mírně vyhřáté troubě. Pro... více o Levná a rychlá bábovka
Zelí a mrkev pokrájíme na nudličky, květák rozebereme na růžičky. Všechno se dá do hrnce, zalije vodou a nechá se vařit do měkka. Po chvilce vaření se... více o Zeleninová polévka z nouze
Párky oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji nebo na slanině. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a česnek, malinko podlijeme vodou a dusíme,... více o Buřty s cibulí
Těsto: Trochu hery rozpustíme s medem. Na vál dáme ostatní suroviny a přidáme heru s medem. Uválíme 2 placky a dáme každou zvlášt na plech. Jeden... více o Medovník III.
Z omyté cukety odkrojíme konce a nakrájíme ji na špalíky dlouhé 3-4 cm. Z každého válečku vykrojíme vnitřek tak, aby kolem slupky zůstal asi 1 cm... více o Cuketové soudečky
Játra a namočené a vymačkané housky dvakrát umeleme, špenát a jemně nakrájenou cibuli lehce osmahneme na tuku, vše i s kořením smícháme a necháme 1/2... více o Knedlíčky krušnohorské babičky
Oprané, vypeckované třešně skládáme do připravených sklenic a prosypáváme cukrem. Do sklenice o obsahu 320 ml dáváme 2-4 lžíce cukru, do sklenice o... více o Třešně ve vlastní šťávě
Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí je očistíme a pokrájíme na menší kousky. Kolínka uvaříme v osolené vodě, necháme okapat. Slaninu nakrájíme... více o Kolínka se slaninou a pórkem
Brambory uvaříme v osolené vodě a osmastíme čerstvým máslem. Ředkvičky pokrájíme na velmi drobné kousky a vmícháme do brambor. Tavený sýr rozpustíme... více o Labužnické brambory
Do rozpáleného oleje nasypeme mletou papriku a syrovou rýži, krátce osmahneme, zalijeme osoleným drůbežím vývarem a uvaříme doměkka. Do hotové rýže... více o Rizoto Sicilský klan
Karotku pokrájíme na malé kostičky a na másle dusíme do poloměkka. Těsně před dokončením přidáme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Hotovu mrkev i se... více o Rizoto karamelka
Nudle uvaříme v osolené vodě a dáme okapat. Houby pokrájíme na menší kousky (sušené předem namočíme) podusíme doměkka v hovězím vývaru s kmínem a... více o Krkonošské nudle
Květy černého bezu dobře opereme, odřízneme z nich tuhé části a kvítky s asi 2 cm stopkami smícháme s osolenými vejci, přidáme hladkou mouku, pepř a... více o Kosmaticové omelety
Brambory uvaříme v osolené vodě, rozmačkáme vidličkou, promícháme se špenátovým protlakem, nadrobno pokrájenou cibulí, utřeným česnekem, strouhaným... více o Rusalka
Cibuli pokrájíme na kolečka, jablko na menší kostičky a houby na větší kousky a vše společně osmahneme na oleji. Potom podlijeme vývarem, přidáme sůl... více o Hejkalův guláš
Nakrájíme na drobné kostičky salám, sýr, okurky, cibuli a smícháme se spojkou, necháme v lednici odležet a pak už jen ujídáme a zapíjíme a zapíjíme.... více o Salát "Palivec"
Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě ne moc doměka. Cibuli si nakrájíme na jemno, rajčata na malé kostičky, papriku na tenké proužky. Cibuli... více o Zeleninové těstoviny
Na špejli střídavě napichujeme kostičky chleba, kolečka špekáčků a cibuli. Z vajec, mléka a mouky umícháme těstíčko, ve kterém špízy namáčíme a... více o Teplé chlebové špízy
Nejdříve spaříme houby a přidáme k předem namočené čočce spolu s trochou kminu a bobkovým listem a vše uvaříme do poloměkka. Dále přidáme zelí a... více o Čočková zelňačka
Očištěné lusky šikmo překrájíme a uvaříme ve slané a octem okyselené vodě do měkka. Uděláme si světlou jíšku (olej, mouka) utřeme česnek a vmícháme do... více o Fazolky na smetaně II.
Kuřecí stehna vykostíme a nakrájíme na malé kousky. Nakrájené maso obalíme ve škrobové moučce, do které přidáme sladkou papriku, sůl a koření na čínu.... více o Čína z kuřete
Cibuli drobně nakrájíme a osmažíme na polovině dávky sádla dorůžova. Přidáme na kostičky krájené housky a osmahneme je. V mléce rozmícháme vejce,... více o Krkonošské houbové knedlíky