Na dno pekáčku nalijeme polovinu oleje a poklademe ho plátky slaniny. Cibuli nakrájíme na kolečka a polovinu množství navrstvíme na slaninu,brambory... více o Zapečené brambory V.
Předem namočenou cizrnu uvaříme a scedíme. Meruňky spaříme vroucí vodou, necháme 5 min. odstát, scedíme a nakrájíme na malé kostky. Na oleji podusíme... více o Meruňková cizrna
Sušené houby namočíme do vody, přidáme sůl a kmín a uvaříme do měkka. Cibuli orestujeme na oleji do zlatova, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a... více o Houbová "svíčková"
Nivu nastrouhat, můžeme nastrouhat i máslo (když je z lednice) a přidáme mouku. To vše zpracujeme na těsto. Potom rozválíme plát asi tak 0,5 cm silný... více o Kroužky z nivy
Nejprve si připravíma zálivku. Všechny ingredience smícháme a necháme přejít varem.Uvařené boby smícháme s nakrájeným salámem, cibulí a okurkami.... více o Salát ze sojových bobů
Listové těsto vyválíme do tvaru obdélníku. Potřeme ho nutelou (síla nátěru určuje výslednou sladkost pokrmu). Banán nakrájíme na kolečka a klademe je... více o Banán v těstíčku
Do litru vody dáme vařit pokrájené fazolové lusky s polu s kostkami brambor a masovým bujónem. Uvařenou polévku zahustíme moukou (předem rozmíchanou v... více o Fazolková polévka
Tvaroh, máslo, mouku, žloutek a sůl zpracujeme do těsta, do kterého balíme jednotlivé jahody (buď celé nebo velké rozkrojené). Vaříme dokud nevyplavou... více o Tvarohovo jahodové knedlíky
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude rýže měkká. Lehce osolíme,... více o Dobrá rýžová polévka se sýrem
Na oleji osmažíme najemmo nakrájenou cibuli, přidáme česnek, koření, kečup a mleté maso. Dusíme do měkka. Mezitím oloupeme syrové brambory, nakrájíme... více o Zapečené brambory s mletým masem a sýrem
Točený salám nakrájíme na porce (dlouhé asi 12-15 cm). Pokud nemáte rádi slupku, můžete jí sloupnout. Do každého kousku salámu uděláme několik zářezů.... více o Nadívané točeňáky pečené na grilu
Do hrnce dáme rozpustit máslo a přidáme najemno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět. Poté přidáme nakrájenou kostku masoxu, apetito, přilejeme cca... více o Sýrová polévka V.
Máslo rozehřejeme v hrnečku na mírném ohni a 3 lžíce vlejeme do pekáčku ve kterém budeme pokrm zapékat, abychom ho vymastili. Do hrnečku přidáme k... více o Jablková žemlovka se sněhem
Mrkve, petržel a celer se nakrájí na tenká kolečka, dá se vařit, vody v hrnci bude o polovinu více než zeleniny - ne moc, aby se nemuselo zahušťovat,... více o Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky
Jáhly důkladně propláchneme v sítku pod tekoucí vodou. Jáhly ještě v sítku chvíli necháme abychom je alespoň dvakrát přelili vroucí vodou (což je... více o Jahelná kaše
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno, na drobno nakrájíme i cibuli. Všechny suroviny společně smícháme, necháme chviličku odstát. Tvoříme malé... více o Karbanátky z konzervy
Cibuli nakrájíme na měsíčky a jarní cibulku na válečky. Obě cibule krátce spaříme v osolené vodě a poté prudce ochladíme (nejlépe ve studené vodě s... více o Cibulový salát
Zaděláme těsto spíš řidší, ochutíme jako na bramboráky, necháme vykynout na dvojnásobek. Plech s vysokým okrajem hodně vymastíme sádlem (použijeme tuk... více o Bramborový bác zjednodušený
Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme olejem. Na kostičkách anglické slaniny podusíme pórek nakrájený na kolečka. V misce rozšleháme vejce s mlékem a... více o Pórkový nákyp
Fazolky nakrájíme na 3 cm kousky a společně s pepřem, bobkovým listem a solí uvaříme do poloměkka. Potom přidáme na kostky nakrájené brambory a... více o Fazolková polévka na kyselo
Droždí necháme vzejít ve vlažném mléce s cukrem, přidáme žloutek, máslo a mouku. Zaděláme těsto, necháme vykynout až zdvojnásobí objem. Promícháme a... více o Pěry
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a feferonkami a zalijeme pivem s... více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Uvařené brambory nastrouháme. S vejci, máslem a hrubou moukou vypracujeme tužší těsto, jako na bramborové placky. To vyválíme, rozdělíme na dílky a... více o Brdlajs
Uvaříme brambory s kmínem a solí do měkka a nakrájíme na kostičky, kroupy uvaříme v osolené vodě. Slaninu uškvaříme. Vše smícháme a dokořeníme... více o Hunc
Nudle uvaříme dle návodu. Na másle zpěníme cibulku, přidáme hrášek, nakrájené krabí tyčinky. Za stálého míchání asi 5 minut smažíme. Zalijeme... více o Nudle alá Monika
V kastrůlku rozehřejeme omastek (ceres-soft), přidáme na drobno krájenou cibulku, osmahneme, přidáme drodně krájené klobásky, koření, kečup, sůl dle... více o Špagety pro nenáročné
Vše zpracujeme, utvoříme šišku a na pekáči s trochou tuku pečeme asi hodinu na 180 °C.... více o Levná sekaná
Z kostí a ostatních přísad uvaříme polévku, tak jak je každý zvyklý. Jako vložku do polévky ale použijeme klasické halušky (jako např. na brynzové... více o Polévka z vepřových kostí s haluškami
Oškrábané brambory nakrájíme na malé kousky a uvaříme ve větším množství vody se solí a kmínem. Po uvaření vyndáme asi polovinu brambor a rozmačkáme... více o Oukrop II.
Dietní salám a sýr nastrouháme na hrubo, cibuli nakrájíme na jemno, přidáme vajíčka, ochutíme solí, pepřem a vše důkladně promícháme. Rohlíky... více o Opékané rohlíky
Tvarůžky dáme do misky a jemně zalijeme perlivou vodou. Necháme jeden den uležet v pokojové teplotě a pak dáme na 2 dny do lednice. Podáváme s chlebem... více o Naložené tvarůžky
Na dýňáky vše smíchat. Hmota by měla vypadat jako na klasické bramboráky. Smažit na oleji. Před obrácením dýňáku nasypat na pánev slaninu a ta se... více o Dýňáky
V míse si vidličkou rozmačkáme tofu, přidáme lžíci majonézy a maličko hořčice, dále rozsekanou řeřichu a dle chuti osolíme a opepříme. Recept od ženy,... více o Tofu pomazánka s řeřichou
Rýži propláchneme, zalijeme vodou, aby byla potopená a dáme vařit až se voda vyvaří. Přidáme mléko, vanilkové cukry, opláchnuté rozinky a kousek másla... více o Rýžový nákyp jednoduchý
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme asi na 1 cm silné plátky, pokud jsou menší tak na čtvrtky. Postupně opečeme na pánvi, až jsou alespoň z jedné... více o Francouzské brambory pro mlsouny
Řízky mírně naklepat (dá se to dělat z vepřových, krůtích nebo kuřecích, dokonce i kotlety jdou) a položit na plech s větším okrajem. Posypat... více o Cibulové řízky
Oloupaná jablka dáme do papiňáku, zalijeme vodou, uzavřeme a vaříme od doby varu 25-30 minut. Počkáme až vyjde pára, otevřeme a vlijeme pudink... více o Jablečná přesnídávka z papiňáku
Tuk s čokoládou zahřejeme (nejlépe ve vodní lázni, je to jistější), přidáme instantní kakao a tolik burizonů, aby je čokoládová směs obalila a... více o Burizonové hrudky II.
Brambory uvaříme v slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Potom je nastrouháme na jemno, přidáme mouku, vejce, osolíme a vypracujeme těsto jako na... více o Smažené bramborové placičky
Maso 1 den dopředu naklepeme, osolíme, opepříme a necháme uležet. Na pánev dáme vrstvu bramborového těsta, pak položíme maso a přikryjeme další... více o Prokládaný bramborák
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí čočky, přidat na kostky... více o Čočková polévka ala Romana
Ze všech ingrediencí vytvoříme těsto, tvoříme rohlíčky. Pečeme na suchém plechu, upečené obalujeme v cukru s vanilkou.... více o Vanilkové rohlíčky ze škvarků - levné
Očištěné a na kostky nakrájané brambory uvařime v osolené vodě cca 1 l, přidáme fazole i s nálevem. Na rozpáleném oleji zpěníme posekaný česnek,... více o Hustá, kyselá fazolová polévka
Silnější salám nakrájíme na 1/2 cm silné plátky (čím tenčí, tím lepší) - pozor nesmíme sloupnout z kůže a naskládáme hustě vedle sebe na pánvičku a... více o Buřtové jednohubky
Menší hlávku zelí nakrojíme do kříže, ale nedokrojíme, jinak by se nám rozpadlo, a vložíme do vařící osolené vody a necháme pár minut povařit. Vyndáme... více o Smažené zelí
Cibuli necháme zesklovatět na oliv. oleji, přidáme na kostičky pokrájené papriky a necháme asi 5 min. dusit. Poté přidáme na kostičky nakrájená... více o Arabské lečo "Šakšůka"
V polévkovém hrnci orestujeme na tuku cibuli a zelenou papriku, nakrájenou na nudličky. Zaprášíme moukou, ještě chvíli restujeme, poté zalijeme vodou,... více o Vydatná rajská polévka Stáni Lekešové
Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme kmín (asi polévkovou lžíci), zamícháme a přidáme na drobno nakrájené brambory, zalijeme vroucí vodou a... více o Kmínová polévka s bramborem
Vše smícháme dohromady a přes protáčedlo protlačujeme halušky do vroucí vody.... více o Jednoduché halušky
Těsto připravíme běžným způsobem, můžeme vyšlehat ručním šlehačem. Po upečení plníme dle naší chuti. Velmi dobré jsou s tvarohovou náplní nebo s... více o Palačinky od Petra