Do mísy dejte tvaroh, cukr, vejce, rozpuštěnou Heru a vanilkový extrakt. Vše dohromady vyšlehejte dohladka. Pomalu vmíchejte mouku s práškem do pečiva... více o Vanilková bábovka z tvarohu
Kvalitní kližka je voňavá, od pohledu šťavnatá, jemně prorostlá šlachami.Maso ohebným, nejlépe filetovacím nožem, zbavte přebytečného tuku a blan.... více o Kližka se zeleninou
1. Troubu zapněte na 160°C. Žloutky vyšlehejte do pěny s 60 g třtinového cukru. Přidejte med a strouhaný zázvor a znovu prošlehejte. 2. Mouku prosejte... více o Zázvorová roláda s tvarohem a povidly
1. Čerstvě vymačkanou šťávu svařte s cukrem. Sejměte z plotny a nechte vychladnout. 2. Troubu zapněte na 180°C, formu vyložte pečicím papírem, ráfek... více o Kokosovo-grepový dort
Maso nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme, na olivovém oleji spěními cibulku přidáme kuřecí maso a osmahneme za občasného míchání přidáme... více o Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami
Ingredience zpracujeme v těsto a necháme cca 1 hodinu odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky a upečené (180 stupňů, cca 10 minut ve formickach). Ještě teplé... více o Vanilkové rohlíčky
Mouku prosejte se solí a droždím. Přidejte cukr, rozehřáté máslo a po jednom vpracujte vejce a po částech mléko, abyste získali hladké těsto. Nechte... více o Celozrnné lívanečky s fíky
Troubu předehřejte na 180 °C. Lehce potřete tukem pečicí formu o rozměrech 20 x 30 cm a pak dno a boky pokryjte pečicím papírem. Elektrickým hnětačem... více o Ovocný kokosový koláč
Jahody omyjte, zbavte stopek a překrojte na polovinu. Promíchejte s cukrem v misce a nechte asi 1/2 hodiny stát, až jahody pustí šťávu. Vymačkejte... více o Ovocný koktejl
Nasekané ořechy opražte na plechu, až se rozvoní. Odvažte 850 g višní a ve velkém hrnci je rozmixujte. Přidejte pomerančovou kůru a šťávu, ořechy,... více o Zavařenina z višní a ořechů s levandulí
Stranou si dejte 6 lžic hroznové šťávy, zbylou svařte s 1 lžící citronové kůry, hřebíčky a skořicí. Přidejte třešně (višně) a svařte. Odloženou šťávu... více o Studená třešňová polévka s makovými nočky
Začněte přípravou sirupu. Cukr svařte s vodou, až se rozpustí, a poté mírně vařte, až tekutina dostane sirupovitou konzistenci. Nechte vychladnout.... více o Ledová lízátka z čerstvých jahod
Z prvních pěti surovin ušlehejte těstíčko (můžete přidat trochu vody, je-li husté), do kterého zatřete sníh ze 2 bílků. Oloupaná jablka nakrájejte na... více o Jablíčka v županu II.
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Půlky broskví potřete olejem, osolte a opepřete a řeznou plochou dolů položte na gril.... více o Šťavnatý salát s grilovaným ovocem
Do zmrzlinových oplatek dejte jogurt (můžete jej dát přibližně na hodinu odkapat do sítka vyloženého plátýnkem). Banány rozkrojte na poloviny a část... více o Jogurtová lochneska
Ještě teplou cizrnu rozmixujte, případně pomelte na masovém mlýnku. Na olivovém oleji osmažte cibulku dozlatova, nechte ji vychladnout a přimíchejte... více o Jedlé pexeso
Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu o průměru 22 cm lehce vytřete olejem a vyložte pečicím papírem. Každou nektarinku nakrájejte na asi 8... více o Nektarinkový koláč
Přes jemné sítko vymačkejte ze zázvoru co nejvíc šťávy. Spolu se štávou z obou citrusů a cukrem ji vlijte do kastrůlku s nepřilnavým povrchem a na... více o Melounovo-zázvorový fizz
V silnostěnné pánvi přiveďte k varu švestky, citronovou šťávu a ocet. Ztlumte plamen a nechte pomalu vařit 15 minut. Švestky vyjměte a opatrně... více o Sýr se švestkovou marmeládou
Pudink se 2 lžícemi cukru a mlékem připravte podle návodu na obalu a nechte trochu vychladnout. Ušlehejte s jogurtem. Rebarboru nakrájejte na kousky a... více o Drobenkový koláč s rebarborou
V míse promíchejte prosátou mouku s cukrem a kypřicím práškem. Přidejte vejce a smetanu a vše důkladně promíchejte. Dortovou formu o průměru 22 cm... více o Hrníčkový šlehačkový dort
Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo se 175 g cukru vyšlehejte do světlé a nadýchané pěny. Přidejte pomerančovou kůru a pak jeden po druhém žloutky.... více o Koláč z podmáslí
Jahody marinujte asi hodinu ve směsi pomerančové šťávy a likéru. Studenou šlehačku dotuha vyšlehejte s trochou cukru a vanilkovým extraktem. Polovinu... více o Jahody Romanoff
Pepř rozdrťte na jemný prášek a dejte jej do kastrolu spolu s jahodami a cukrem. Na mírném ohni vařte, až se cukr rozpustí. Mělo by to trvat asi 5... více o Zmrzlina s růžovým pepřem
Nejdřív si připravte košíčky – tartaletky. Máslo s cukrem ušlehejte do nadýchané pěny. Přidejte vanilkový extrakt. Jedno po druhém přidávejte vejce.... více o Šťavnaté tartaletky
Játra a všechno maso i slaninu pokrájejte a třikrát pomelte, nejlépe na tradičním mlýnku na maso. Trojím pomletím zajistíte jemnou konzistenci hmoty ... více o Domácí paštika v těstě
Smetanu s kávou a kůrou zahřejte na středním plameni k bodu varu a pak ji přeceďte na čokoládu v misce. Nechte čokoládu rozpustit a pak ji prošlehejte... více o Karamelové kostky III
1. Začněte přípravou karamelu. Na pánvi s nepřilnavým povrchem nebo zesíleným dnem smíchejte cukr se šesti lžícemi vody. Na mírném plameni nechte cukr... více o Karamelový krém
Troubu předehřejte na 170 °C. Ve velké míse smíchejte vejce s cukrem, mandlemi a kůrou, moukou nebo strouhankou na stejnorodou hmotu. Přesuňte do... více o Královský koláč z Motrilu
Dortovou formu o průměru 20 cm lehce vymažte máslem, dno vyložte pečicím papírem. Sušenkovou drť promíchejte s máslem a směs upěchujte na dno dortové... více o Tvarohový dort s meruňkovým želé
Máslo rozpusťte na střední teplotu, přidejte mouku, promíchejte a poté za stálého míchání vlijte mléko tak, aby se neutvořily žmolky. Dochuťte... více o Suflé Gran Moravia
Troubu předehřejte na 175 °C. Ve velké míse spolu promíchejte mouku, sodu, sůl a koření. Dejte stranou. V jiné míse nejlépe elektrickými metlami... více o Jemný jablečný dort s ovocným krémem
Jablka a vytřepané květy bezu vložte do hrnce s takovým množstvím vody, které je pokryje. Uveďte do varu, snižte plamen a povařte asi 30 minut nebo až... více o Jemné jablkovo-květové želé
Na mátový sirup zalijte v kastrůlku s nepřilnavým povrchem cukr 80 ml vody a na středním plameni jej nechte rozpustit. Vařte mírným varem ještě asi... více o Jogurtová zmrzlina s mátovým sirupem a krvavými pomeranči
V míse spolu promíchejte mouku, a sůl s ledovou minerálkou na hladké řídké těsto. Nechte asi 20 minut stranou. Připravte si sýrovou náplň. Všechny... více o Plněné cuketové květy s mátovo-ančovičkovou omáčkou
Troubu si předehřejeme na 200°C. Smícháme všechny suroviny a důkladně promícháme. Směs naplníme do papírových formiček na muffiny a dáme do trouby... více o Irish Coffee Muffins
Mléko promícháme s vejcem a cukrem. Vánočku nakrájíme na slabé plátky, namočíme v připravené mléčné směsi a položíme do máslem vytřené formičky.... více o Žemlovka s tvarohem, čokoládovo kávová omáčka, marinovaná višeň
**Flameri:** Do studeného mléka vmícháme krupici, vanilkový lusk a necháme asi 30 minut bobtnat. Namočíme želatinu do studené vody a ušleháme pevný... více o Krupicové Vališovo kávové flameri s kaštany
Pórek nakrájejte na asi 3 cm dlouhé dílky a v kastrůlku doměkka uvařte, dvě kolečka odřízněte a odložte stranou. Mandle namočte do 2 šálků horké vody,... více o Pórkovo-mandlové želé
V míse smíchejte mouku se solí a cukrem. Uprostřed udělejte dolík, rozdrobte do něj droždí, vlijte mléko a máslo, vyklepněte vejce a nastrouhejte kůru... více o Buchty s ořechovou drobenkou
Ledové kaštany rozehřejeme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce a smícháme je s burisony (cca 2 lžíce si necháme na pocákání dortu). Směs pak nasypeme do... více o Burisonový dort s tvarohem
Žloutky si vyšleháme s cukrem do husté pěny, pak vmícháme olej, mouku a nakonec zlehka i tuhý sníh z bílků. Polovinu těsta si nalijeme na plech s... více o Lehká "strakatá" roláda
Do dortové formy dáme dortový korpus, resp. naskládáme piškoty, které jsme namáčeli ve studené kávě, korpus polijeme studenou kávou. Do mísy s víkem ... více o Bleskový dort 2
Oloupaná jablka nastrouháme, přidáme vše ostatní, pokud se nám zdá těsto husté můžeme zředit troškou mléka. Přilijeme na vymazaný a vysypaný malý... více o Perník s jablky 2
Těsto připravíme tak že smícháme hladkou mouku, droždí, cukr, sůl a olej. S postupným přidáváním teplé vody připravíme těsto, které následně necháme... více o Domácí pizza podle Míši
Burisony v misce zalijeme rozpuštěnou čokoládou, promícháme. Dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. Na dno rozprostřeme větší... více o Tvarohový dortík s burisony - nepečený
Našleháme 4 vejce a 110 g pískového cukru, až se nám objem ztrojnásobí, přilijeme rozehřáté máslo (50 g). Poté nejlépe přes síto nasypeme 80 g hladké... více o Tiramisu podle Jammieho Olivera
Cukr, olej a vejce v míse dobře rozmícháme. Do druhé mísy prosejeme mouku, kypřící prášek, jedlou sodu a přidáme skořici a oříšky. Mouku smíchanou s... více o Afrika řezy
Bylinky posekáme nadrobno a přidáme je spolu s máslem do uvařených a ještě horkých nudlí. Vše důkladně promícháme, posypeme strouhaným sýrem a ihned... více o Bylinkové nudle
Troubu předehřejte na 160 °C. Mléko, smetanu, kokosové mléko a vanilku spolu v hrnci přiveďte k varu. Žloutky zpěňte s cukrem, až zesvětlají. Třetinu... více o Karamelový flan