Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku a zaprášíme moukou. Pak přidáme rozmražený špenát (pokud jsme si jej dopředu nerozmrazili, zkusme... více o Těstoviny se špenátem V.
V hrnci rozehřejte ghí nebo olej a přidejte kmín, černá hořčičná semínka, listy karí a skořici. Když hořčičná i kmínová semínka změní barvu, přidejte... více o Citrónová rýže
Topí se dřevem. Vaření je úděsné, musí se to umět, ale bramborové placky jsou bomba. Nastrouhané brambory se osolí a trošku zahustí moukou. Nic víc.... více o Zbojnické placky na sucho
Tofu rozmačkáme vidličkou a třeme společně s olejem tak dlouho, dokud jej tofu přijímá. Po nasycení, třeme dalších asi 20 minut a nakonec dochutíme... více o Sójová majonéza
Omytá rajčata nakrájíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme zálivkou. Promícháme a dáme vychladit.... více o Rajčatový salát III.
Brokolici očistíme, omyjeme, rozdělíme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek nasekáme a podusíme na tuku s nakrájenými košťály.... více o Brokolicová polévka
Čočku a loupaný hrách namočíme společně přes noc do studené vody. Vodu slijeme, luštěniny propláchneme, dáme do 1,2 l vody a vaříme doměkka. Poté... více o Hrstková polévka
Do litru osolené vody dáme vařit brambor a mrkev. Když je brambor měkký, přidáme ovesné vločky, lžíci oleje a vaříme minutu. Polévku na talíři... více o Vločková polévka
Kroupy několikrát propláchneme studenou vodou. Scedíme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme téměř doměkka. Mrkev a brambory očistíme, omyjeme a... více o Kroupová polévka
Hrášek necháme rozmrazit. Všechnu zeleninu očistíme. Brokolici rozdělíme na růžičky, mrkve nakrájíme na kolečka a pórek na kroužky. Rajčata nařízneme... více o Těstoviny s pestrou zeleninou
Pórek nakrájený na kolečka, očištěný brambor pokrájený na kostičky vložíme do osolené vroucí vody a přivedeme k varu. Po chvíli přidáme vločky a... více o Dětská pórková polévka
V mixeru rozšleháme sýr se smetanou, aby vznikl jemný krém. Houby nakrájené na kousky pokapeme citronem, osolíme a krátce podusíme na velké pánvi na... více o Těstoviny s plísňovým sýrem
Na oleji zpěníme nakrájený česnek do sklovita, přidáme peperoncino dle chuti, osmahneme, pak čerstvá, na malé kousky nakrájená rajčata nebo z... více o Těstoviny - i krátké s klasickou rajčatovou omáčkou
Šťávu z jakéhokoliv kompotu dáme vařit spolu s cukrem. Pudink rozmícháme ve vodě a postupně ho vléváme do vařící se šťávy. Vaříme až do zhoustnutí.... více o Želatina na dorty
Návod: Instantní směs na kukuřičnou kaši smícháme s moukou, vodou a solí, propracujeme na husté těsto, rozdělíme na 12 stejných dílů a hned začneme... více o Tortilly z našich surovin
Pekingské sójové maso povaříme 15 minut v osoleném a Solčankou okořeněném nálevu. Zcedíme. Žampiony nakrájíme a podusíme s nakrájenou cibulí,... více o Pekingské maso (sojové) se žampiony
Tofu nakrájíme na kostičky nebo na plátky. Ochutíme sójovou omáčkou, olejem, česnekem. Grilujeme, dokud nezezlátne. Podáváme s dušenou zeleninou,... více o Grilované tofu
Rajčata, brokolici a cibulku nakrájíme, přidáme naklíčenou čočku, mírně osolíme a omastíme za studena lisovaným olejem. (Pro 4 osoby)... více o Zeleninový salát s brokolicí
Oloupeme a v osolené vodě uvaříme brambory. Z kyselého zelí vymačkáme vodu a nakrájíme. Cibuli osmažíme do zlatova, uvařené brambory rozmačkáme,... více o Zapékané brambory s kyselím zelím
Zelí nakrouháme na menší proužky. Mrkve oloupeme a nastrouháme, přidáme prolisovaný česnek, sůl, ocet, olej a cukr. Jemně promícháme a necháme odležet... více o Zelný salát V.
Přes noc namočené fazole uvaříme doměkka (konzervované slijeme), přidáme na proužky nakrájené papriky, strouhaný křen, zakapeme olejem a octem,... více o Fazolový salát s křenem II.
Kysané zelí překrájíme, jablko oloupeme a nastrouháme, okurku a cibuli nasekáme. Smícháme s ostatními přísadami a promícháme.... více o Salát z kysaného zelí s okurkou a jablkem
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku, olej a sůl a zapékáme asi 45... více o Brambory s česnekem II.
Dušený, jemně posekaný nebo prolisovaný špenát smícháme s namočenou žemlí, se sójovou moukou a prolisovaným česnekem. Dáme do olejem vymaštěného... více o V - Špenátový nákyp
Zelí nakrouhat jemně, prosypat polovinou soli a nechat až pustí šťávu. Pak vymačkat, tlačit do bečky, prosypávat nasekanou cibulí, solí, kmínem. Kopr ... více o Nakládané kyselé zelí
Salát natrháme nebo nakrájíme na kousky, rajčata pokrájíme a přidáme k salátu. Připravíme si zálivku: utřeme česnek se solí, přidáme asi 2 lžíce... více o Ladin salát
Nakrájenou dýni ponoříme do vody, přidáme ocet a necháme 24 hod macerovat. Potom scedíme, přidáme 500 ml vody, cukr, kolečka citronu, hřebíčky a za... více o Zavařená dýně s ananasovou trestí
Rýži propláchneme, osolíme, přidáme tuk a dusíme pod pokličkou doměkka. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme máslo a pokrájené... více o Houbové rizoto po provensálsku
Do rozšlehaného jogurtu vmícháme jednu rozemletou cibuli, utřený česnek, zázvor, cukr a sůl. Rozebraný květák vložíme do směsi a necháme tam aspoň dvě... více o Květák na jogurtu
Koriandr, kardamon a kmín nasucho opražíme a pak všechno utlučeme v hmoždíři.... více o Horké koření
Ovoce nakrájíme na menší kostičky a promícháme v míse.Dle chuti zamýcháme rozinky, oříšky apod. Podáváme v menších miskách,přizdobit můžeme kolečkem... více o Vitamínová zimní bomba
Oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a pokrajíme na nudličky nebo plátky. Vše dáme orestovat na olej. Pozor musíme hlídat aby nám... více o Turecký salát
Vločky přes noc namočíme,druhý den přidáme zeleninu uvařenou v zel.vývaru a ostatní přísady a zpracujeme,vytvoříme karbanátky,které pečeme do zlatova.... více o Karbanátky z ovesných vloček II.
Mladou mrkvičku očistime a nakrájíme na kousky asi 1 cm dlouhé. Odkrojíme zelené jarní cibule. Bílou část necháme vcelku. Rozpustime máslo, přisypeme... více o V - Cukrová mrkvička s cibulí
Zelí nakrouháme na nudličky, papriky, rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka, fazolové lusky necháme okapat. Vše v míse smícháme, osolíme, opepříme a... více o Bulharský zelný salát
Nakrájené brambory a nakrájenou cibuli dáme vařit do osolené vody. asi po 10 minutách přidáme spařená oloupaná rajská jablka ( zde lze použít... více o Polévka ostrá TexMex
Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na kolečka a spolu se zeleninou na oleji osmažíme. Podlijeme horkou vodou, dosolíme a... více o Hustá zeleninová polévka
Rajčata a okurky nakrájíme na kousky, papriky na nudličky a vše uvaříme doměkka. Potom přidáme nasekaný kopr, osolíme, zahustíme jíškou z másla a... více o Rumunská polévka
Zeleninu nakrájíme, květák rozdělíme na růžičky a všechno podusíme na oleji do poloměkka. Pak přilijeme vodu, osolíme a necháme povařit, až zelenina... více o Cikánská polévka
Hrušky i jablka omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme jádřince a dužinu nakrájíme na menší kousky. Do misky vymačkáme šťávu z citronu, promícháme ji s troškou... více o Portugalský salát
Vše nakrájíme na nudličky a smícháme. Dochutíme dle chuti.... více o Těstovinový salát VIII.
- připravit nálev dle deka - papriku nakrájet na proužky - plnit skleničky - do každé 1 lžičku oleje - zalít nálevem - sterilovat 20 minut při 80°C... více o Nakládáná červená paprika
Zeleninu nakrájíme na hrubší nudličky, primícháme s al dente vařenými těstovinami semolinovými a vše spojíme Jogurto-bylinkovým dresinkem. Při... více o Parmský těstovinový salát
Očištěná jablka a mrkev jemně nastrouháme, posypeme kokosem, přilijeme šťávu a podle chuti ochutíme. Necháme asi hodinu zaležet v chladu, aby se... více o Mrkvový salát s jablky a kokosem
Rajčata nakrájíme na dílky, cibuli a pomeranč na kolečka, černý kořen oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vše zakapeme olejem a ochutíme kořením,... více o Tomatový salát Balaton
Sojový granulát uvaříme v 0,7 litru vody. Necháme vychladnout. Smícháme se spařenou a najemno nakrájenou kapustou, česnekem, cibulí a kořením. Přidáme... více o V - Sojová sekaná
Sóju vaříme 10 minut v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Kapustu spaříme a rozemeleme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, vejce, sůl, pepř,... více o Sojové karbanátky II.
Opláchnutý lilek upečeme po všech stranách na plotýnce, až zhnědne a scvrkne se. Slupku odstraníme a lilek sítem prolisujeme. Přidáme rozvařená a... více o Zeleninový kaviár z lilku
Zeleninový vývar ochutíme šafránem a povaříme. Pak přidáme rýži a několik minut vaříme. Hrnec sejmeme z plotny a 25 minut necháme v teple dojít.... více o Šafránová rýže