Příprava je velmi jednoduchá. Do mísy jsem nasypala mouku, kterou jsem dobře promíchala s cukrem a špetkou soli. Pak jsem přidala vaječné žloutky i... více o Jemné vánoční sušenky
**1.** Spaříme jáhly, aby nebyly hořké, dáme je vařit do vroucí osolené vody a občas promícháme, vaříme 10 minut. **2.** Na oleji si osmažíme cibulku,... více o Smažené paličky z jáhlové kaše
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Na pánvičce si rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, pórek a krátce opečeme. Poté přidáme... více o Těstoviny se šunkou a pórkem
Mrkev, pórek, brokolici, bramboru a česnek očistíme, nakrájíme na plátky či na kostičky. Dáme společně vařit do 1,25 l vody, přidáme drcený kmín, sůl... více o Bánská polévka
1) Těsto Na vále smíchejte cukr, rozměklé máslo, mouku s práškem do pečiva, žloutky, dle potřeby přidejte několik lžic mléka, aby vzniklo vláčné těsto... více o Stromečky s krémem
Nejprve si do mléka přisypeme tvaroh a el. mixérem alespoň 3 min. mixujeme, přisypeme cukr. Necháme v lednici chvíli odstát, než si připravíme... více o Dobroučký puding
Vše se smíchá, po kapkách se přidává voda a zpracovává se těsto. Jakmile je těsto hotové, mohou se přidávat různá barviva.... více o Marcipán od Lenky
Připravíme hovězí vývar (nebo bujón z jedné kostky silného hovězího masoxu). Během přípravy vývaru vezmeme dva větší hrnečky nejlépe miskovitého tvaru... více o Hovězí vývar se žloutkem
1. Uřízneme kousek alobalu. 2. Připravíme bramboru nakrájenou na čtvrtky. 3. Osolíme, opepříme a okořeníme. 4. Přidáme máslo a papriku. 5. Zabalíme a... více o Italské brambory II.
Oloupeme celer, jablko, cibuli. Půl celeru - nebo malý velikosti jablka - nastrouháme spolu s jablkem nahrubo. Zakápneme citrónovou šťávou. Přikrájíme... více o Salát Waldorf s hermelínem
Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu. Ideální je do stavu Al dente, slijeme. Přidáme Lučiny a důkladně vmícháme až do rozpuštění. Poté přilejeme... více o Gnocchi na sladko
Do mísy nasypeme mouku, sůl, vanilkový cukr, vše promícháme, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme moučkovým cukrem,... více o Šneci nejen s tvarohem
Dáme vařit vodu. Až se voda bude vařit, vložíme rýži podle návodu na obalu. Pokud používáme sypanou rýži, tak doporučuji 1 hrnek rýže a k tomu 2 hrnky... více o Rizoto s vepřovou konzervou
Postup přípravy / Složení MB talíře: Do misky dáme napučet ovesné vločky, lněné semínko, špetku soli. Necháme tak tři hodiny. Pak přidáme pohankovou... více o Svačinkové placičky
Nastrouhat tofu, rozmačkat česnekové stroužky a smíchat se sojanézou a solí. Místo tofu můžete použít i sójový sýr.... více o Veganská česneková pomazánka
Na olivovém oleji jemně osmahněte nakrájenou cibuli, než zesklovatí. Přidejte vývar a nakrájenou červenou řepu a přiveďte k varu. Vaříme, dokud řepa... více o Polévka z červené řepy s pomerančem
Prvně si jablka oškrábeme a odstraníme jádřince. Poté je nakrájíme na menší kousky, aby se rychleji a lépe rozvařila. Strčíme je do hrnce a podlijeme... více o Jablečná přesnídávka (pyré)
Nejprve upečeme roládu. Z vajec a cukru ušleháme světlou pěnu, šleháme minimálně čtvrt hodiny šlehačem a pak jen ručně vmícháme mouku, nejlíp prosátou... více o Želvička pro Natálku
Z ingrediencí na knedlíčky umícháme hladkou hmotu, ze které tvoříme malé kuličky (1cm). Na másle osmažíme dosklovata pokrájený pórek, který poté... více o Pórková polévka s knedlíčky
Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na kostičky, pak pokapeme šťávou z jednoho celého citronu. Použít můžeme mimo sezónu i hrušky... více o Citronovo-hruškový koláč
V hrnci si na lžíci oleje necháme rozpustit máslo, které zaprášíme moukou a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. K jíšce za stálého míchání... více o Jednoduchá koprová omáčka z mléka
V kastrolu si na lžíci oleje rozpustíme máslo, které zasypeme moukou a za stálého míchání usmažíme jíšku dorůžova, kterou zalijeme vývarem a dobře... více o Jíšková pórková polévka
Čokokuličky dáme do misky a zakapeme malým množstvím mléka, které necháme do kuliček nasáknout za občasného promíchání, nerozmočit! Mezitím si... více o Korpus s čokokuličkami
Žloutky našleháme s cukrem a postupně za stálého míchání přidáváme smetanu a mouku (může být se špetkou prášku do pečiva) se špetkou soli. Nakonec... více o Zdravé lívance ze zakysané smetany
Nakrájenou cibulku necháme zesklovatět na oleji/másle. Přidáme na plátky nakrájený česnek a šunku, minutku smažíme a pak přidáme mouku. Půl minutky... více o Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí
Mléko rozmícháme se žloutky, housky pokrájíme na plátky, pokrájíme švestky, vymažeme zapékací mísu. Na dno zapékací mísy naskládáme první vrstvu... více o Švestková žemlovka
Nejdříve si uvaříme flíčky dle návodu na obalu a do vody na začátku vaření ještě navíc přidáme kousek uzeného masa, aby se flíčky uzeným pěkně... více o Výborné šunkofleky
Máslo s čokoládou necháme roztavit ve vodní lázni. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem. Uvařenou kávu necháme zchladnout a přidáme do ní... více o Brownies bombardino muffins
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme strouhanou čokoládu, rum, vlažné máslo, mouku s kypřidlem, citronovou kůru a dobře promícháme. Pak vmícháme... více o Jablečný chlebíček s čokoládou a rumem
Začneme tím, že si formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Já vysypávám kokosem. :) Vymazanou formu vyskládáme sušenkami. Nyní si připravíme náplň.... více o Nepečený jahodový dort
Začneme tím, že si v mléce uvaříme pudink, do kterého přidáme vanilkový cukr a moučkový cukr. Do hotového pudinku přidáme žloutek a smetanu, vše... více o Vynikající vanilková zmrzlina
Dýni a oloupané, pokrájené brambory uvaříme doměkka. Poté scedíme, přidáme pokrájené máslo, zalijeme horkým mlékem (množství dle potřeby) a vyšleháme... více o Dýňové pyré s bramborem
V menší misce smícháme všechny suroviny na drobenku. V míse smícháme pyré s cukrem a skořicí. Přidáme vejce a prosejeme mouku s kypřícím práškem. Vše... více o Buchta z jablečného pyré
Žlouky vyšleháme s cukry do pěny, vmícháme máslo, mléko, čokoládu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Pak vmícháme zlehka sníh z bílků ušlehaný se... více o Banánovo-čokoládový vláčný koláč
Hned zezečátku upozorňuji, že kdyby se vám do hrníčku něco nevešlo, tak směs zamíchejte a pak se to tam určitě vejde. A hrníček si vybírejte největší... více o Upravená rychlá buchta - méně cukru a bílé mouky!!!
Ve většině receptů na zpracování rakytníku se uvádí tepelné zpracování, které však zničí spoustu velmi cenných látek. Proto jsem vyzkoušel vlastní... více o Rakytníkový sirup za studena
Bedly očistíme, zbavíme nožiček a tvrdého hrbolku na vrchní části, klobouky rozpůlíme a rozložíme na pracovní plochu lupeny nahoru. Do lupenů vsypeme... více o Bedly na kmíně
Těsto: vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, smetanu a mouku s práškem do pečiva. Vše dobře promícháme, nalijeme do připraveného plechu,... více o Smetanový koláč s meruňkami a žmolenkou
Rozdělíme si žloutky od bílků. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. V míse smícháme zbylé žloutky, mouku a prášek do pečiva. Poté přidáme hotový sníh a... více o Hrníčková ovocná roláda
Světlé těsto: žloutky utřeme s cukrem do pěny, vmícháme aroma, olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků... více o Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
Vejce vyšleháme s cukrem. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme k hmotě. Následně vmícháme kysanou smetanu a mléko. Řádně promícháme a vlijeme... více o Bábovka s kysanou smetanou na plech
Do mísy nasypeme mouku, cukr, prášek do perníku, přidáme vejce, zakysanou smetanu a džem (já použila hruškový rosol). Vše smícháme a postupně... více o Perníková buchta s vločkovosušenkovým posypem
Maliny dáme do kastrolu, přidáme 100 ml vody a za občasného zamíchání necháme cca 10 minut podusit. Pak přecedíme a propasírujeme, šťávu doplníme do... více o Malinový pudink
Plech vyložíme pečící papírem. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, aroma, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec zlehka... více o Báječná (nejen) broskvová roláda
Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými oky. Šťávu dle potřeby... více o Nepečený ostružinový dort
Korpus: žloutky utřeme s cukrem do pěny, vmícháme olej, vodu a polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto... více o Ostružinový dort (řez) se smetanovým krémem
Polohrubou mouku v míse smícháme s vanilkovým cukrem, solí a citronovou kůrou. Ve středu mouky uděláme dolíček, do kterého rozdrobíme kostku droždí,... více o "Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)
Máslo s cukrem utřeme do pěny. Přidáme vejce, polohrubou mouku, prášek do pečiva a mléko. Vše dobře promícháme a těsto rozdělíme na dva díly. Do... více o Dvoubarevné margot řezy - píchané
Z mléka, vejce, skořicového cukru, soli, rumu, mouky smíchané s práškem do pečiva umícháme hladké středně husté těstíčko, do kterého vmícháme... více o Bleskové švestkové lívance
Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme krupicovým cukrem a přilijeme trochu vlažného mléka... více o Kynutý švestkový závin (štrůdl)