Umlít rýži šrotovníkem, 3 jemnějšími průchody. Dále zjemnit 3 průchody v mlýnku na mák, na směs hrubé a hladké mouky (do zásoby). Výběr rýže viz... více o Rýžové krokety (noky), základní recept
INGREDIENCE NA KORPUS JSOU UVEDENY NA 2 KORPUSY. Vlastním pouze jednu dortovou formu, proto nejdříve připravím první půlku ingrediencí a během pečení... více o Malinový dort vhodný pro diabetiky (nebo celiaky)
Nejprve si rozmícháme vejce s cukrem do pěny. Poté přidáme mouku a kypřící prášek a důkladně promícháme. Nakonec přidáme slunečnicový olej a bílý... více o Švestkový koláč bez lepku s drobenkou
Žlutý hrách namočit na 4,5-12 hodin do 0,35 l sklenice se šroubovacím víčkem s vodou. Jáhly vyprat 3-4x v čisté vodě, ve sklenici se šroubovacím... více o Hrachový kucmoch s jáhlami, základní recept
Cuketu neloupeme, jen ji očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme. Papriky zbavíme semínek a... více o Chuťovka z cukety
Nedovolím si to nazvat Kimchi , ale chutná to rozhodně lépe než většina kupovaných "kimchi" v supermarketech. Variantu z bílého zelí jsem okoukala... více o fermentované zelí (a la Kimchi)
Ředkvičky očistěte, omyjte, nakrájejte na kostičky a nasypte do mísy. Přidejte nasekanou čerstvou petrželku a pažitku, olivový olej a citronovou šťávu... více o Ředkvičkový salát III.
Všechny ingredience kromě parenice dobře vymícháme v misce, můžeme trošku osolit. Parenici nastrouháme najemno a zlehka vmícháme do pomazánky.... více o Luxusní pomazánka z uzené parenice
Moučkový cukr prosejeme přes jemné sítko, ideálně dvakrát. Citronovou šťávu vymačkáme a přelijeme přes sítko. Do přesátého cukru přidáme citronovou... více o Základní citronová poleva
Lososa nakrájíme na drobné kousky. Z poloviny limety vymačkáme šťávu. Kopr a jarní cibulku nasekáme najemno. Tvaroh smícháme s lososem, limetkovou... více o Lososová pomazánka
Zázvor oloupeme a nakrájíme na kousky. Omyté citrony rozkrojíme a vymačkáme přes dlaň, abychom zachytili pecky. Veškeré suroviny dáme do misky a... více o Ginger shot
Ananas oloupeme a nakrájíme na kostičky. Omyté jahody rozkrojíme napůl. Do džbánu nasypeme ovoce, lístky bazalky, led a přidáme 2 čajové lžičky... více o Antistresový drink
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Moravanku scedíme a nálev dáme stranou. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Šunku, okurky i větší kusy nakládané... více o Vaječná tlačenka
Omytý citron rozkrojíme a vymačkáme přes dlaň. Do hrnečku s 0,2 dl horké vody vložíme sáček s čajem a necháme louhovat. Do džbánu s 1,5l vody přidáme... více o Detoxikační drink
Brambory oloupeme a dáme do hrnce s vodou. Nakrájíme je na kostky, propláchneme a zalijeme čerstvou vodou. Osolíme, přidáme kmín a dáme vařit. Vaříme... více o Vařené brambory
Avokádo rozkrojíme a nožem odstraníme pecku a dužinu vydlabeme lžící. Banán oloupeme a nakrájíme na kolečka. Přidáme med, žervé, mléko a rozmixujeme... více o Nápoj proti jarní únavě
Ředkvičky očistíme. Polovinu ředkvičkových listů nasekáme najemno a zbytek nakrájíme nahrubo. Bulvy ředkviček nakrájíme na tenká kolečka. Čerstvý sýr... více o Ředkvičková pomazánka
Vaječný koňak zahřejeme s whiskey a mlékem. Dáváme pozor, aby se tekutina nevařila, na kuchyňském teploměru můžeme hlídat, aby teplota nepřesáhla 80 C... více o Bombardino
Kondenzované mléko nalijeme do mísy, přisypme jemně strouhaný nebo mletý kokos a směs propracujeme. Přikryjeme potravinářskou fólií a dáme minimálně... více o Rafaelo kuličky
Konzervovanou cizrnu slijeme a dobře ji propláchneme. Očištěnou zeleninu a vejce nakrájíme na menší kousky, společně s olivami přidáme k cizrně,... více o Cizrnový salát s tuňákem
Do hrnce si dáme vařit vejce natvrdo. Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme nakrájený pórek a necháme ho změknout. Poté přidáme zelené fazolky.... více o Zelené fazolky s vajíčkem a cottagem
Nakrájejte čokoládu na menší kousky a vložte do misky. Zahřejte smetanu k bodu varu a zalijte s ní čokoládu. Nechte 5 minut odstát. Pomalu míchejte ... více o Ganache do koblih nebo dortů
Začneme máčením rýžových nudlí v horké vodě. Na mírném ohni zahřejeme nepřilnavou pánev. Oloupeme jablko a nakrájíme je na kostky 1 - 1,5 cm. Vložíme... více o Jablečno-rýžová palačinka
Jarní cibuli a papriku nakrájíme na jemné plátky. Na mírném ohni rozehřejeme nepřilnavou pánev, položíme na ni rýžový papír a rovnoměrně posypeme... více o Jarní závitky
V misce smícháme med s balzamikovým octem, špetkou soli a pepřem. Připravíme si větší čtverce alobalu, do středu dáme vždy sýr potřený zálivkou a... více o Camembert na grilu
Ovoce důkladně omyjeme a nakrájíme na podobně velké kousky. Ty pak střídavě napichujeme na špejle. Pořadí ovoce volíme podle chuti, jen na obou... více o Ovocný špíz z grilu
Batáty podélně rozkrojte na poloviny, na řezu potřete olejem, osolte, dejte na plech nebo do pekáče a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi... více o Pečené batáty s quinoou
Cibuli a fenykl pokrájejte na kousky, v hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a cibuli s fenyklem pomalu restujte, asi 5 minut. Přidejte pokrájenou... více o Rychlá polévka z červené řepy a fenyklu
Kapustu důkladně vymyjte od hlíny a případných broučků. Rozdělte ji na jednotlivé listy a vykapejte z nich co nejvíce vody. Potom se zbavte všech... více o Křupavé kapustové chipsy se sýrem
Jarní cibulku nakrájejte na drobno, stejně tak čtvrt česneku. Cibulku osmažte na másle, přidejte bylinky, po chvíli i česnek a proprané lišky, osolte.... více o Smetanová omáčka z lišek k minutkovým masům
Na korpus prošlehejte vejce se smetanou a cukrem, přidejte švestky a lehce vmíchejte zbylé ingredience. Hotové těsto nalijte do vyššího plechu... více o Makovec s ledovou polevou
Zapněte pomalý hrnec a nechte ho nahřát, je-li to nutné. Poté rozehřejte na nepřilnavé pánvi trochu oleje, přidejte pokrájenou cibuli, mrkve, celer a... více o Masové kuličky v rajčatové omáčce z pomalého hrnce
Cibuli nakrájejte na kolečka, smíchejte s olivovým olejem, vinným octem a tymiánem, osolte a opepřete. Nechte alespoň hodinu marinovat, klidně i déle.... více o Burger à la dvouručák
Jahody očistěte, omyjte, pokrájejte a dejte do mixéru. Rozkrojte vanilkový lusk, vydlabejte zrníčka a přidejte je k jahodám spolu s cukrem a vše... více o Milkshake s jahodami
Banán pokrájíme a spolu s ostatními ingrediencemi vložíme do mixéru. Rozmixujeme na jemno. Přelijeme z mixéru do sklenice nebo misky. Mísku dozdobíme... více o Dýňové smoothie
Maliny a ostružiny omyjte pod tekoucí vodou a nechte je v sítku nebo cedníku okapat. Mezitím nakrájejte na kousky sušené datle, které se předem... více o Malinovo-ostružinové smoothie s datlemi
Všechny ingredience dejte do mixéru a co nejjemněji rozmixujte. Přelijte smoothie do misky a dozdobte nakrájeným banánem, čerstvými borůvkami a... více o Banánovo-borůvková smoothie bowl
Omyté a vypeckované blumy rozpůlíme a vložíme do hrnce Přidáme nasekaný česnek, pokrájené chilli papričky a přilijeme trochu vody Přivedeme do varu a... více o Čatní z červených blum
Rajčata spaříme, oloupeme a přepůlíme nebo krátce pod poklicí podusíme a následně propasírujeme na pyré. Vložíme do většího hrnce. K rajčatům... více o Zelenina pod maso, do masových směsí...
Cukr přesypeme do robota se sekáčkem. Obereme svazek levandule o květy, přisypeme je k cukru a důkladně rozmixujeme.... více o Levandulový cukr
Čočku uvařte podle návodu na obalu. Měla by zůstat pevná a nerozvařená. Slunečnicová semínka opražte na sucho v pánvi. Rukolu a rajčata nakrájejte na... více o Čočkový salát se švestkami
Předehřejte si troubu na 180 °C. Květák očistěte, rozeberte na malé růžičky a rozmixujte je v mixéru zhruba do podoby "rýže". Rozprostřete květák na... více o Květáková pizza
Předehřejte si troubu na 180 °C. Květák očistěte, rozeberte na malé růžičky a rozmixujte je v mixéru zhruba do podoby "rýže". Rozprostřete květák na... více o Květáková pizza
Nejprve utřeme česnek se solí a bylinky nasekáme najemno. Vše pak smícháme spolu s olivovým olejem, citronovou šťávou, trochou nastrouhané citronové... více o Omáčka chimichurri ke grilovanému masu
Čerstvého pstruha nejprve vyfiletujeme. Nožem nařízneme rybu těsně za prsní ploutví kolmo až k páteři. Ostřím nože pak sjedeme po páteři jedním... více o Carpaccio ze pstruha s olivovou tapenádou
Každé kuře nejprve naporcujeme na čtyři části a dáme do velké mísy. Marinádu připravíme z nasekaného česneku, nakrájených chilli papriček, sladké... více o Grilované kuře a la parrilla
Ananas včetně zelených listů překrojíme podélně napůl a položíme na rošt nad rozpálené ohniště. Pečeme jej v dostatečné výšce nad žárem ohně, kde se... více o Grilovaný ananas se skyrem a granátovým jablkem
Cizrnu pořádně propláchněte, nasypejte do velkého hrnce a zalijte vodou tak, aby její hladina sahala zhruba pět centimetrů nad úroveň cizrny. Vše... více o Tradiční falafel
Oloupeme a nastrouháme okurku. Do sklenice 500ml dáme 2 lžíce cukru a 2 lžíce octu a dolijeme vodou a míchále tak dlouho dokud se cukr nerozpustí.... více o Okurkový salát
Chilli papričku a bazalku nakrájíme na drobné kousíčky. V misce rozmícháme olivový olej a dijonskou hořčici a přilijeme víno. Vše smícháme dohromady a... více o Francouzská marináda