Oloupané brambory nastrouháme nahrubo. Nejlépe v lívanečníku-rozpálíme olej, na který dáme trošku strouhaných brambor, položíme kolečko olomouckého... více o Smraďoši
Sýr nahrubo nastrouhejte a rozestřete na pánev. Nemusíte ji vymazávat, sýr obsahuje dostatek tuku. Nechte sýr na středním plameni roztavit a opéct,... více o Friulské frico
Plátky šunky naaranžujte na talíř a doplňte skrojky co nejzralejšího cukrového melounu bez semínek. Smysl tohoto italského předkrmu spočívá v... více o Prosciutto di San Daniele se žlutým melounem
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Ryby potřete olejem, dobře osolte a opepřete. Do břišní dutiny vložte několik plátků... více o Okoun se salátem ve středomořském stylu
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Půlky broskví potřete olejem, osolte a opepřete a řeznou plochou dolů položte na gril.... více o Šťavnatý salát s grilovaným ovocem
Spodní část citronely rozdrťte paličkou na maso. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem smíchejte a přiveďte k varu kokosové mléko a vývar. Přidejte... více o Thajská polévka
Ještě teplou cizrnu rozmixujte, případně pomelte na masovém mlýnku. Na olivovém oleji osmažte cibulku dozlatova, nechte ji vychladnout a přimíchejte... více o Jedlé pexeso
V silnostěnné pánvi přiveďte k varu švestky, citronovou šťávu a ocet. Ztlumte plamen a nechte pomalu vařit 15 minut. Švestky vyjměte a opatrně... více o Sýr se švestkovou marmeládou
Sýry obalte klasicky v trojobalu a osmažte je na oleji (dietnější verze je opéct je nasucho v troubě na plechu pokrytém pečicím papírem). Majonézu... více o Smažený sýr s brusinkovou tatarkou
Jahody opatrně omyjte a odstraňte jim stopky. Nakrájejte na poloviny nebo na čtvrtky. Mátu opláchněte, vodu otřepejte a lístečky otrhejte. S polovinou... více o Jogurt s ovocem a reveňovým sirupem
V hrnci spolu promíchejte obě šťávy, rozkrojenou vanilku, oloupaný a na plátky nakrájený zázvor. Vmíchejte cukr, aby se netvořily hrudky. Na středním... více o Šumivý rosol
Rebarboru oloupejte, opláchněte a nakrájejte na 4cm kousky. Vývar prohřejte v hrnci, vsypte rebarboru a na mírném plameni pod pokličkou asi 5 minut... více o Rebarborová polévka se zakysanou smetanou
Do směsi dvou mrkví a dvou řapíků celeru a jedné cibule vložte kolínka, přidejte bylinky a zalijte vínem tak, aby maso bylo zcela ponořené a nechte v... více o Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
Jablka a vytřepané květy bezu vložte do hrnce s takovým množstvím vody, které je pokryje. Uveďte do varu, snižte plamen a povařte asi 30 minut nebo až... více o Jemné jablkovo-květové želé
Fenykl očistíme a nakrájíme na jemné nudličky, zakápneme ho olejem a necháme ho asi půl hodiny rozležet. Do misky natrháme listy ledového salátu,... více o Fenyklový salát s kuřecím masem
Pokrájené ředkvičky smícháme s jablkem, které jsme po nakrájení pokapali citronovou šťávou. Přidáme nudličky šunky, pokrájenou cibulku, osolíme,... více o Ředkvičkový salát se šunkou
Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mrkev nakrájenou na silnější kolečka a nahrubo nastrouhaný celer a krátce... více o Mrkev jako maso
Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibulku do růžova, zasypeme balíčkem papriky, zalijeme mlékem a vložíme na kousky nakrájené maso. Vaříme, zhruba... více o Maso na paprice pro bezlepkáře
Uvařené a vychladlé oloupané brambory nakrájíme na plátky nebo kostky, smícháme s umytou a osušenou rucolou, osolíme. Přidáme olivy, sýr nakrájený na... více o Bramborový salát s rucolou, olivami a sýrem
Brambory uvaříme ve slupce téměř do měkka, vodu slijeme, brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na větší kostky. Oloupeme odpovídající... více o Zapečené brambory s uzeným tofu a zázvorem na koriandru
Rýži propláchnu na cedníku pod vodou, zaleju studenou vodou a nechám máčet 30 minut. Poté scedit. V kastrolu zahřeju ghí na střední teplotu. Přidám... více o Ghí bhát - rýžový pilaf s máslem
Med rozpustíme v citronové šťávě, přidáme hořčici, sójovou omáčku, chilli, sůl a vytvoříme marinádu. Porce lososa naložíme do připravené marinády a... více o Grilovaný losos v marinádě
Vařené brambory ve slupce oloupeme, ještě teplé nakrájíme na plátky, které rozpůlíme. Přidáme jemně nasekanou šalotku i pažitku a měsíčky ředkviček,... více o Ředkvičkový salát s bramborem - lehký
Mrkev a celer nastrouháme. Bílou část pórku nakrájíme na kolečka. Mandle nasekáme a opražíme na suché pánvi. Smícháme šťávu z citronu, med, sůl, pepř... více o Mrkvovo-celerový salát
Slupku rajčat nařízneme do kříže, rajčata krátce spaříme, zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kousky. Šalotky a česnek posekáme nadrobno a osmahneme na... více o Avokádový talíř s rajčaty a bazalkou
Brambory oloupeme a nakrájíme na drobné kousky (cca 1 cm). Na hrubší kousky nakrájíme také oloupanou cibuli (poměr brambory:cibule cca 4:1) Na větší... více o Levné a chutné cibulové brambory
Cizrnu namočíme až na 10 hodin. Namáčecí vodu před vařením slijeme a použijeme čistou. Cizrnu vložíme do papiňáku a zalijeme tak, aby byla zcela... více o Cizrna na paprice se smetanou
Cibulku dáme do většího kastrůlku a smažíme v dostatečném množství rozehřátého oleje. Osolíme. Tofu rozlámeme na menší kousky a přidáme k cibulce,... více o Uzená tofu pomazánka
Máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce, řádně rozšleháme. Smícháme mouku s kakaem a přidáme do směsi. Rozetřeme na pečící papír (necelý cm... více o Bezlepkové čoko-oříškové
Zpracujeme těsto, dáme do lednice odpočinout. Vyválíme na 2 - 3mm, vykrajujeme polovinu plnou a polovinu se vzorkem uprostřed. Pečeme na pečícím... více o Bezlepkové linecké
Zpracujeme těsto z Shaer mouky, másla, cukru, vejce, pečícího prášku a vanilky. Do hotového těsta vpravíme rychle čokoládu. Z těsta uděláme dva... více o Bezlepkové sušenky Pepitas
**Korpus: ** Čokoládu s máslem dáme rozpustit ve vodní lázni. Mezi tím si rozdělíme vejce, žloutky ušleháme s polovinou cukru a druhou polovinu... více o Čokoládový dort IV.
Bylinky posekáme nadrobno a přidáme je spolu s máslem do uvařených a ještě horkých nudlí. Vše důkladně promícháme, posypeme strouhaným sýrem a ihned... více o Bylinkové nudle
Brambory a cibuli oloupeme, nakrajíme na kolečka a vložíme do zapékací mísy. Posypeme majoránkou a paprikou, polijeme trochou oleje a celé promícháme,... více o Brambory-nejen přílohové
Mražené lososy necháte rozmrazit a odhleníte je. Mezi tím si uvaříte, jak já říkám takovou "polívku" - nálev na naložení ryb. Tj. kořenová zelenina a... více o Vyuzený losos
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji v hluboké pánvi typu wok. Přidáme na kostky nakrájené maso a restujeme. Přidáme očištěnou a... více o Rýže s pikantní omáčkou
Zeleninu očistíme, vejce oloupeme a vše pokrájíme na větší kousky. Slaninu pokrájíme a necháme na pánvi dozlatova nasucho vysmažit, vychladíme na... více o Zeleninová mísa s vejcem a slaninkou
Naporcované kuře osolíme a jemně posypeme kari. Dáme do pekáče, zasypeme pokrájenou zaleninou (u nás čím více, tím lépe), dáme na vrch asi 3 plátky... více o Nejúžasnější kuřátko babičky Květušky
Do misky dáme Jizerku, pohankovou mouku, kukuřičný škrob, droždí, sůl, cukr ,kmín a promícháme. Pak přidáme olej a nejprve 250 ml vlažné vody,... více o Bezlepkový chleba
Mouku, vejce a sojové mléko ušleháme ručním šlehačem, osolíme, přidáme 2 kávové lžičky sušené petrželové nati, 2 kávové lžičky majoránky, 1 lžičku... více o Slaná Impossible pie bezlepková, bezmléčná
Uvařenou cizrnu doměkka dáme do mixeru s ostatními ingrediencemi a rozmixujeme dohladka .Podle chuti přidáme chilli nebo další koření.... více o Hummus II.
Vepřová játra, slaninu a cibuli nakrájíme na slabé plátky. Na rozpálenou pánev dáme anglickou slaninu (je-li libová, přidáme lžíci oleje) a necháme ji... více o (nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině
Vejce si oddělíme, z bílku ušleháme sníh. Žloutky utřeme spolu s cukrem, poté přidáme sníh a nakonec vmícháme mouku. Dáváme zdobítkem na pečící papír.... více o Celozrnné piškoty
Drobně pokrájenou cibuli a malé kostičky slaniny lehce zpěníme na oleji, přidáme hrášek a víno a dusíme do měkka, ale ne dlouho, hrášek by zešedl a... více o Hráškové pyré se slaninou
Zeleninu očistíme a pokrájíme na kolečka, proužky, měsíčky a naaranžujeme do pekáče nebo zapékací mísy. Prošleháme dresink a zeleninu jím pokapeme a... více o Grilovaná zelenina
Červenou řepu očistíme, oškrábeme a nakrájíme na tenké hranolky (sirky), stejným způsobem nakrájíme hrušku, kterou jsme zbavili jádřince, případně dle... více o Salát z červené řepy s hruškou
Cibulku nakrájíme a s přelisovaným česnekem orestujeme na oleji. Přidáme nakrájenou papriku, rajčata, sůl, pepř a asi 8 minut dusíme. Na talíři... více o Papriková pánev
Vodu svaříme s cukrem, kůrou z poloviny citronu, hřebíčkem a dření z vanilky. Vlijeme do misky a tu dáme do lednice nakonec vložíme jahody, drcený led... více o Jahodová polévka II
Brambory propíchneme skrz, dáme péct do trouby na 200 stupňů, asi tak na hodinu. Pozor musí byt omyté a ve slupce. Špenát spaříme, může být mražený,... více o Pečené brambory se špenatovými listy a volím okem
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Pekáček vymažeme máslem a vyložíme plátky brambor (i okraje), osolíme. Na brambory klademe řízky, které jsme... více o Smetanový pekáček