V hrnci rozehřejte ghí nebo olej a přidejte kmín, černá hořčičná semínka, listy karí a skořici. Když hořčičná i kmínová semínka změní barvu, přidejte... více o Citrónová rýže
Omytá rajčata nakrájíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme zálivkou. Promícháme a dáme vychladit.... více o Rajčatový salát III.
Brambory a pohanku uvaříme zvlášť v osolené vodě. Brambory, uzené maso, klobásu, cibuli nakrájíme na kostičky. Vše smícháme, vložíme do sádlem... více o Zbojnický kontrabáš
Na másle osmahneme na kolečka nakrájenou mrkev, zalijeme vodou a uvaříme. Po dovaření rozmixujeme a ochutíme petrželkou.... více o Mrkvová polévka IV.
Na rozehřátém oleji opečeme prolisovaný česnek, přidáme nakrájená rajčata, přikryjeme a pomalu dusíme. Přilijeme víno, přidáme očištěné nakrájené... více o Omáčka z oliv
Smícháme všechny přísady a potřeme maso. Přikryjeme a necháme v chladu odpočinout po dobu několika hodin nebo přes noc. Pečeme na středním ohni.... více o Grilovací marináda I.
Šťávu z jakéhokoliv kompotu dáme vařit spolu s cukrem. Pudink rozmícháme ve vodě a postupně ho vléváme do vařící se šťávy. Vaříme až do zhoustnutí.... více o Želatina na dorty
Oloupaná, rozčtvrcená jablka a hrušky zbavíme jaderníků a pokrájíme na tenké plátky. Odpeckované broskve pokrájíme na menší kousky, přidáme obrané... více o Ovocný míchaný salát
Návod: Instantní směs na kukuřičnou kaši smícháme s moukou, vodou a solí, propracujeme na husté těsto, rozdělíme na 12 stejných dílů a hned začneme... více o Tortilly z našich surovin
Tofu nakrájíme na kostičky nebo na plátky. Ochutíme sójovou omáčkou, olejem, česnekem. Grilujeme, dokud nezezlátne. Podáváme s dušenou zeleninou,... více o Grilované tofu
Rajčata, brokolici a cibulku nakrájíme, přidáme naklíčenou čočku, mírně osolíme a omastíme za studena lisovaným olejem. (Pro 4 osoby)... více o Zeleninový salát s brokolicí
Oloupeme a v osolené vodě uvaříme brambory. Z kyselého zelí vymačkáme vodu a nakrájíme. Cibuli osmažíme do zlatova, uvařené brambory rozmačkáme,... více o Zapékané brambory s kyselím zelím
Zelí nakrájíme nadrobunko, stejně tak i cibulku a sýr. Přidáme zakysanou smetanu, vejce (na kostičky), dochutíme solí a pepřem. Vše smícháme a necháme... více o Salát z červeného zelí III.
Zelí nakrouháme na menší proužky. Mrkve oloupeme a nastrouháme, přidáme prolisovaný česnek, sůl, ocet, olej a cukr. Jemně promícháme a necháme odležet... více o Zelný salát V.
Uvařenou pohanku scedíme a necháme okapat. Na tenké proužky pokrájíme papriky, rajčata a zeleninu přidáme k vychladnuté pohance. Bílý jogurt ochutíme... více o Pohankový salát s jogurtem
Přes noc namočené fazole uvaříme doměkka (konzervované slijeme), přidáme na proužky nakrájené papriky, strouhaný křen, zakapeme olejem a octem,... více o Fazolový salát s křenem II.
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Spaříme zelné listy, osušíme. Uvařené brambory nakrájíme do velkého hrnce a smícháme se smetanou a troškou... více o Zeleninové rolky v zelném listu
Maso nakrájíme na kostky, opečeme na rozpáleném oleji, vyjmeme, přidáme sójovou omáčku, osolíme, opepříme, vyjmeme a udržujeme teplé. Na zbylém oleji... více o Masové kostky po čínsku
Kysané zelí překrájíme, jablko oloupeme a nastrouháme, okurku a cibuli nasekáme. Smícháme s ostatními přísadami a promícháme.... více o Salát z kysaného zelí s okurkou a jablkem
Cibuli a česnek nadrobno nasekáme a necháme po dobu asi tří minut zpěnit na oleji. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a ochutíme oreganem a chilli... více o Zapečené lupínky s rajčaty
V misce dobře utřeme sýr s máslem a drobně nakrájenou cibulkou. Přidáme pepř, papriku a pivo. Solíme velmi opatrně - sýry jsou někdy velmi solené.... více o Obatzda
Opláchněte broskve a nektarinky a rozkrájejte je na osminky. Pokropte je citronovou šťávou a posypte cukrem. Promíchejte a uložte na hodinu do... více o BROSKVE A NEKTARINKY NA VÍNĚ
Mléko na mírném ohni svaříme s mletými mandlemi a udržujeme ho ve varu 30 minut při stálém míchání. Želatinu necháme bobtnat 5 minut ve studené vodě.... více o MANDLOVÝ PUDINK S KANDOVANÝM OVOCEM
Maliny zalijeme vodkou a necháme dvě hodiny odležet. Pak je ohřejeme a přelijeme jimi vanilkovou zmrzlinu. Ozdobíme šlehačkou a lístkem čerstvé máty.... více o HORKÁ LÁSKA
Minerální vodu přivedeme k varu. Zmírníme oheň. Přidáme čokoládu rozlámanou na kousky a za stálého míchání ji necháme rozpustit. Zlehka vmícháme kakao... více o ČOKOLÁDOVÝ SORBET
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku, olej a sůl a zapékáme asi 45... více o Brambory s česnekem II.
Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a rozpůlíme. Půlky naplníme zavařeninou a klademe těsně vedle sebe do vymazaného pekáčku. Zalijeme vínem,... více o Příloha z jablek
Zelí nakrouhat jemně, prosypat polovinou soli a nechat až pustí šťávu. Pak vymačkat, tlačit do bečky, prosypávat nasekanou cibulí, solí, kmínem. Kopr ... více o Nakládané kyselé zelí
Salát natrháme nebo nakrájíme na kousky, rajčata pokrájíme a přidáme k salátu. Připravíme si zálivku: utřeme česnek se solí, přidáme asi 2 lžíce... více o Ladin salát
Maso obalíme ve směsi koření a mouky. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvi orestujeme slaninu s masem. Na zbylém výpeku orestujeme cibuli,... více o Cikánský řízek
Nakrájenou dýni ponoříme do vody, přidáme ocet a necháme 24 hod macerovat. Potom scedíme, přidáme 500 ml vody, cukr, kolečka citronu, hřebíčky a za... více o Zavařená dýně s ananasovou trestí
Sýr rozmícháme a smísíme s jogurtem. Přidáme utřený česnek, pepř, dochutíme solí a octem. Oloupeme okurku, nastrouháme ji nadrobno a spolu s koprem... více o Tzatziki I.
Do stehen vetřeme sůl, pepř a potřeme je hořčicí. Na rozehřátém oleji stehna zprdka po obou stranách opečeme. Přidáme kostičky cibule, krátce... více o Meranské králičí stehno
Oloupané hrušky zbavíme jádřinců a důlky po nich naplníme směsí medu, ořechů a skořice. Hrušky postavíme do zapékací misky, na každou místo stopky... více o Plzeňské hrušky
Oloupaný česnek nadrobno nasekáme. Petržel a celer očistíme, omyjeme a rozkrájíme na malé kousky. Na rozehřátém másle osmahneme nakrájenou zeleninu,... více o Rajčatová polévka s česnekem
Jahody omyjeme, očistíme a rozpůlíme. Melouny zbavíme zrníček a dužinu rozkrájíme na kousky nebo z ní vykrájíme kuličky. Ovoce pokapeme likérem a dáme... více o Opilý ovocný salát
Sóju omyjeme a dáme vařit do tlakového hrnce na 30 minut od doby, kdy hrnec začne pískat. Vody nedáváme mnoho. Uvařené boby vychladíme a smícháme s... více o Sójový salát
Zelí nakrouháme na nudličky, papriky, rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka, fazolové lusky necháme okapat. Vše v míse smícháme, osolíme, opepříme a... více o Bulharský zelný salát
Všechny uvedené ingredience promícháme, přidáme 4 lžíce vychladlé převařené vody a uložíme do chladu. Podáváme ke skopovému masu.... více o Mátová omáčka
Nakrájené brambory a nakrájenou cibuli dáme vařit do osolené vody. asi po 10 minutách přidáme spařená oloupaná rajská jablka ( zde lze použít... více o Polévka ostrá TexMex
Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na kolečka a spolu se zeleninou na oleji osmažíme. Podlijeme horkou vodou, dosolíme a... více o Hustá zeleninová polévka
Oškrábané a na kostičky nakrájené brambory, nastrouhanou kořenovou zeleninu a na nudličky nakrájenou kapustu zalijeme vodou. Osolíme, okmínujeme,... více o Zeleninová polévka II.
Zeleninu nakrájíme, květák rozdělíme na růžičky a všechno podusíme na oleji do poloměkka. Pak přilijeme vodu, osolíme a necháme povařit, až zelenina... více o Cikánská polévka
Na rozpáleném oleji za stálého míchání prudce osmahneme drobně posekanou cibuli, mandle a pokrájenou zeleninu. Osolíme, okořeníme, vmícháme med a... více o Omáčka ze zelených rajčat
Maso nakrájíme na vysoké steaky (alespoň 2,5 cm). Smícháme šťávu z pomeranče, sójovou omáčku, rozmačkaný česnek a hrubě mletý pepř. Do této směsi maso... více o Marinované steaky
Očištěná a oloupaná jablka nakrájíme na plátky, podlijeme vodou a podusíme na másle, do kterého přidáme cukr. Vejce rozšleháme se solí a mlékem,... více o Omeleta s jablky
Oloupané, na půlky nakrájené brambory zalijeme vroucí osolenou vodou a uvaříme doměkka. Měkké brambory scedíme, rozmícháme, podlijeme vařícím mlékem a... více o Lepenice
Hrušky i jablka omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme jádřince a dužinu nakrájíme na menší kousky. Do misky vymačkáme šťávu z citronu, promícháme ji s troškou... více o Portugalský salát
Mandarinkový, ananasový i meruňkový kompot scedíme a šťávu si zachytíme. Ovoce necháme okapat, rozdělíme je do misek nebo pohárů a zalijeme asi do... více o Ovocný kompot se šlehačkou
Sýr nakrájíme na kousky, přidáme utřený česnek a přilijeme olej. Přidáme vegetu, pepř a promícháme. Sýr vložíme do sklenice s uzávěrem a zalijeme... více o Řecký sýr s kořením