V úvodu si řekneme, bez čeho se neobejdeme. Ke třem již zmíněným surovinám budeme potřebovat nádobu na výrobu šunky a injekční stříkačku s jehlou. A... více o Domácí vepřová šunka
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, poté vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a na závěr i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a... více o Smetanový dort s ovocem
Oloupané brambory (nejlépe moučnější) a česnek nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, drobně pokrájené česnekové výhonky, dle chuti osolíme a... více o Bramboráčky s česnekovými výhonky
Korpus: cukry vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej s vodou, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý... více o Borůvkový dort
Množství mouky jsem neuvedl záměrně, jelikož kvalita nemusí být u všech stejná a vejce používáme také různě velká. Na vál nebo do misky si nasypeme... více o Sépiové těstoviny
Pokrájené maso na kostky osolíme, dáme do pekáče na pokrájené cibule, ochutíme pepřem, kmínem česnekem a zázvorem. Vše promícháme, podlijeme a cca 60 ... více o Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)
Z kuřecího masa odstraníme kůži, osolíme ho, opepříme a osmažíme na másle zesklovatělé cibuli. Pak přidáme nasekaný česnek, pokrájený špenát,... více o Špenátové kuře (králík)
Lilek na několika místech propícháme vidličkou, zabalíme do alobalu nebo pečícího sáčku a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C cca 60 minut. Po... více o Rajský lilek - zdravě a chutně
Lilek na několika místech propícháme vidličkou, zabalíme do alobalu nebo pečícího sáčku a dáme péct do trouby na 180 stupňů na cca 60 minut. Po... více o Česnekový lilek - zdravě a chutně
Maso pokrájíme na delší silnější hranolky, které opepříme, osolíme, posypeme nasekanými nebo natrhanými bylinkami, zakápneme jemně olejem a necháme... více o Bylinková prsa v šunce
Vlažné mléko smícháme s cukrem, droždím, lžící hladké mouky a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme zbylou mouku, přidáme škvarky, vejce, zakysanou... více o Škvarkové placky se zakysanou smetanou
Domácí vepřovku připravuji především tehdy, když je maso výrazně levnější než obvykle, například jako teď, kdy vepřová plec v Albertu vyjde na 59,90... více o Domácí vepřovka (vepřová konzerva)
TĚSTO 1. Vyšleháme cukr, vejce a vanilkovou esenci (prodává se v lahvičkách - vanilkové aroma) 2. Přidáme mouku, sodu, prášek do pečiva, skořici a... více o Carrot Cake II
Těsto: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Opět dobře promícháme a nakonec zlehka... více o Jahodové řezy - smetanové
Větší vepřový ocásek (cca 700-800 gramů) osolíme, opepříme nebo okmínujeme (klidně obojí) a dáme do pekáče na pokrájenou cibuli a nasekaný česnek.... více o Pečené uzenářské ocásky
Oloupanou cibuli pokrájíme na klínky a dáme smažit na rozpálenou pánev s trochou oleje. Očištěnou papriku pokrájíme na nudličky a přidáme k částečně... více o Brambory restované nejen s cibulí
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme a po stranách nařízneme, aby se nám při dušení nekroutily. Pokud máme maso, které nejde pokrájet... více o Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví
Rozdrtíme v misce přibližně 8-10 sušenek. K připravené rozdrcené směsi budeme přidávat máslo a pořádně zamícháme, dokud nám nevznikne "těstíčko'',... více o Oreo cheesecake
Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, okořeníme dle chuti, osolíme a zasypeme škrobem (lze i kukuřičným). Promícháme a dáme smažit na pánev s... více o Cuketovo - masová směs
Očištěnou mrkev a celer pokrájíme na větší kusy, cibuli na klínky a zázvor s česnekem nasekáme na drobno. Vše dáme do pekáče a podlijeme troškou... více o Pečená žebírka na zelenině
Maso pokrájíme na menší kousky (kostky, nudličky) okořeníme ho a dáme do misky. Pokud neobsahuje koření sůl, maso i osolíme. K masu přidáme na... více o Hlíva s masovo-zeleninovou směsí
Maso si nakrájíme na kostičky. Připravíme si marinádu na maso smícháním všech ingrediencí a důkladně rozmícháme. Maso zalijeme marinádou, důkladně... více o Letní salát s těstovinami a kuřecím masem v marinádě
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme společně s drobně pokrájeným špekem na oleji dosklovata. Pak přidáme mleé maso, které smažíme a mícháme až do... více o Dušené mleté maso se žampióny
Uzený špek jemně pokrájíme a společně s cibulí osmažíme dozlatova. Pak přidáme na plátky pokrájené, naklepané, po stranách nakrojené, osolené a... více o Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Plátky masa pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme a opepříme. Uzeninu pokrájíme na kostky, kolečka nebo půlkolečka. Cibuli pokrájíme na klínky.... více o Bylinková uzenářská směs
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, teplou (ne vařící) kávu a pro výraznější kávovou chuť ji můžeme použít i částečně s lógrem. Vše... více o Cappuccino roláda
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přilijeme olej a vlažné mléko, promícháme, přisypeme ořechy, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec do těsta... více o Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka / beránek
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. V tomto případě kupuji těstoviny celozrnné žitné. Mezitím si nakrájíme na kostičky rajčata a mozzarellu (kupuji... více o Těstovinový salát s rajčaty a mozzarellou (LIGHT)
//Seriálový recept na "Ohnivý kuře" - zdroj TV mini// Na pekáč dáme spoustu najemno pokrájené cibule, zalijeme černým pivem, navrch položíme osolená... více o "Ohnivý kuře"
Základem receptu na pomalu dušené kuře, které můžeme připravovat i v hrnci TAJINE, je maso zbavené kůže, ale použít můžeme i maso králičí nebo krůtí,... více o Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)
Mouky nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme žloutek a cukr a přilijeme vlažné mléko, mírně promícháme na... více o Babičky škvarkoví šneci
Brambory nastrouháme na jemném struhadle a pokud máme v míse hodně vody z brambor, část slijeme. Brambory osolíme a smícháme s vejcem. Mouky přidáváme... více o Halušky s pečeným kuřetem
Velký hluboký plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Ovoce můžeme použít jak z okapané kompotu, tak i čerstvé, dle vlastní chuti: broskve,... více o Jemné pudinkové řezy s ovocem
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky, opepříme a dáme do mísy společně s kuličkami očištěné kapusty, nastrouhaným zázvorem, nasekaným česnekem,... více o Kapustičky s masem z pečícího sáčku
Na pomoučněném stole vyválíme těsto na plát, který potřeme vejcem a posypeme pokrájeným uzeným a okapaným zelím. Ochutíme kořenící směsí a pevně... více o Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky
Do pekáčku nebo zapékací misky dáme pokrájenou cibuli, hrubě pokrájené žampiony (můžeme i plátky), bylinky a nasekaný česnek. Na to naskládáme osolené... více o Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech
Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka osmažíme dozlatova. Pak přisypeme pokrájenou cibuli a dále... více o Cibulové (pórkové) vepřové maso
Recept je velmi jednoduchý a nejdůležitější krok je pořádně žaludky očistit. Žaludky ochucujeme v podstatě tím, co máme rádi. Můžeme použít jak koření... více o Pečené kuřecí žaludky
Maso dle vlastního výběru (může být i libovější bůček) pokrájíme na tenké plátky, které osolíme a kořeníme, poklademe na ně plátky slaniny a zavineme... více o Masové závitky v zelí
Těsto: polohrubou mouku smícháme v míse s cukry, citronovou kůrou a práškem do pečiva. Přidáme změklý tuk a vytvoříme jakousi drobenku, do které pak... více o Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky, dýní...
Na másle osmažíme cibuli dosklovata, poté přidáme a dorůžova osmažíme vločky. Přidáme česnek, muškátový květ, promícháme a přidáme špenát (čerstvý... více o Špenátovo-vločková polévka
1. Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Změklé máslo a cukr dejte do misky a šlehejte až do světlé nadýchané směsi. 2. Přidejte do směsi vejce a poté... více o Nejčokoládovější cookies
Směs mražené zeleniny podusíme na másle za občasného promíchání. Měla by zůstat na skus, nerozdušená, a pokud obsahuje příliš vody, odstraníme poklici... více o Sýrová zelenina: (nejen) příloha
V nádobě rozšleháme mléko s vejci, kokosovým olejem, solí, cukrem a skořicí. Přisypeme mouku a znovu rozšleháme. Těsto necháme chvilku odpočinout.... více o Palačinky s kokosovým olejem
Nejprve si připravíme těsto na bramboráky se slaninou (viz. můj recept). Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemno. Pokud brambory pouští příliš... více o Jemnický řízek v bramboráku
Základem skvělé svíčkové omáčky je čerstvá zelenina, kterou použijeme ve značném množství, protože nám svíčkovou omáčku zároveň zahustí, chuť zůstane... více o Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na oleji. Přidáme osmažit na kostičky či nudličky pokrájené, osolené maso. Poté přisypeme pokrájené... více o Kuřecí tandoori směs se zeleninou
Zelná směs: na malém množství oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, k té přisypeme pokrájenou slaninu a dále smažíme. Když je i slanina... více o Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)
Uvedené množství je pro 10-14 jedlíků. Děláme ji většinou na Silvestra, masopust... a jiné sešlosti. Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme na... více o Zelňačka pro přátele
Těsto: mouku nasypeme do mísy a smícháme se solí, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Uprostřed uděláme důlek, do něj dáme moučkový cukr, rozdrobené... více o Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý