Vše zpracujeme v těsto, necháme přes noc odležet. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme různé tvary. Klademe na vymaštěný a vysypaný plech, potíráme... více o Perníky
Utřeme máslo s cukrem a postupně přidáme vejce a žloutek. Do našlehané hmoty přidáme prosátou mouku. Pozor - stejná teplota všech surovin, včetně... více o Cikánské řezy třené
V kastrůlku nebo i v mikrovlnce rozpustíme čokoládu s máslem, přidáme cukr a po jednom celá vejce. Vmícháme mouku a popřípadě ořechy. Nalijeme do... více o Čokoládový fondant II.
Mouku promícháme se špetkou soli a rozdrobeným tukem, zaděláme jogurtem. Propracujeme, těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme dvě placky. Jednu dáme... více o Koláč jablkový jako od mámy
Všechny suroviny smícháme, vytvoříme hladké těsto. Necháme do druhého dne odležet zabalené v lednici, poté pečeme perníčky.... více o Perníčky III.
Z droždí, mléka a cukru uděláme kvásek. Lukanu rozpustíme. Do mísy nasypeme mouku, sůl, nalijeme Lukanu a vykynutý kvásek a zpracujeme těsto, které... více o Slané tyčinky II.
Z bílků ušleháme sníh. Med vaříme s vanilkovým cukrem, přidáme sníh, cukr, ořechy. Vaříme, až se hmota odpadá ode dna. Vychladlou hmotu mažeme mezi... více o Nugát
Droždí necháme vykynout na kvásek. Do mísy dáme mouku, tuk, cukr, sůl, žloutky, přídáme kvásek, mléko a zpracujeme těsto. Do těsta můžeme přidat... více o Vánočka po x-té
Do vyšší sklenice vložíme led, zalijeme džusem, přidáme vodku, ozdobíme čerstvou jahodou a pijeme brčkem.... více o Krvavé kombiné
Z těsta vyválíme placku, potřeme náplní a zarulujeme. My ji před Vánoci dáváme na terasu a pak se divíme, jak mizí. Opravdu vyjímečná!... více o Nepečená roláda
Suroviny spojíme v těsto, vytvarujeme válečky o průměru 5 cm. Dáme do ledničky nebo do mrazáku a zmrzlé krájíme nožem na půl centimetrová kolečka,... více o Lískové oválky
Obě těsta zaděláme obvyklým způsobem. **1. těsto **ořechové vkládáme obalené moukou do ořechových formiček, dáme na plech a dorůžova upečeme. **2.... více o Berušky
Všechny přísady dobře propracujeme a těsto necháme 1 hodinu odstát. Potom ho vyválíme na 1/2 cm vysoko a vykrajujeme preclíky. Potřeme je rozšlehaným... více o Slané preclíky
Ze všeho kromě ořechů, kokosu a čokolády uděláme těsto, balíme půlky oříšků, vytvarujeme čumáček, špejlí vypíchneme oči. Pečeme 15 minut při 130 °C.... více o Lískoví ježečci
Všechny ingredience vložím do kastrůlku a ve vodní lázni (pro začínající hospodyně to znamená, že tento kastrůlek vložíme do velkého s vodou a tuto... více o Bílá čokoláda do formiček
Smícháme polohrubou mouku, cukr, droždí, 2 žloutky, olej a vlažné mléko. Zaděláme těsto, které musí být vláčné. Necháme asi 30 minut kynout na teplém... více o Kolednice
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné pracovat jako s plastelínou dle... více o Tvarované motané perníčky
Ve vlažném mléce rozpustíme 2 lžičky cukru, přidáme rozdrobené droždí, trochu mouky a dáme vykynout, po vykynutí přidáme žloutek, olej, sůl a mouku -... více o Výborné koláčky
Mléčnou i hořkou čokoládu, tuk i vanilkový cukr rozpustíme ve vodní lázni. Lupínky rozdrtíme (rozmačkáme např. válečkem) na menší kousky a vsypeme do... více o Čokoládové hromádky
Černou ředkev oloupat a nastrouhat na jemno. Posolit, promačkat, nechat odležet. Po odležení vmíchat pomazánkové máslo, příp. dozdobit zelenou... více o Pomazánka z černé ředkve
Těsto smícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Navrch dáme nastrouhaná jablka (můžeme i jiné ovoce) a posypeme drobenkou s jemně nastrohanými... více o Hraběnčiny šlehačkové řezy
Med necháme rozpustit ve vodní lázni, hlavně když je zcukernatělý. Přidáme do něho mouku, vejce, rozpuštěný tuk, kakao, koření, sodu a uhněteme v... více o Kávové perníčky
2 plechovky slazeného mléka vaříme 2 hodiny na mírném ohni v kastrolu s vodou. Necháme zchladnout do druhého dne. Uvaříme 1 karamelový nebo mandlový... více o Likér
Mouku prosejeme přes síto alespoň 2x (aby pak milinky byly pěkně nadýchané). Droždí rozmícháme ve vlažné vodě s cukrem, přidáme do mouky a po zadělání... více o Bulharské milinky
Mouku prosít na vál, máslo nastrouhat, vše zpracovat na těsto. Vtlačit do suchých, nevymaštěných formiček a dorůžova upéct. Teplé vyklepnout. Po... více o Ovocné košíčky
200 g cukru, 100 g tuku, vejce, 2 lžíce medu, 2 lžíce mléka, mícháme ve vodní lázni, až se vše spojí, nesmí se vařit. Poté přidat 2 lžičky jedlé sody,... více o Ořechové řezy medové
Kvásek necháme vykynout, prosátou mouku, žloutky, majolku smícháme s kváskem a ještě trochu necháme odležet. Těsto je řidší, takže trochu více... více o Majonézové koláče
Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek a necháme vykynout. Potom z mouky, kvásku, vejce, špetky soli a rozpuštěného tuku vypracujeme těsto a... více o Prasátka
Žloutky, máslo a cukr utřeme. Přidáme umleté oříšky a mléko. Ušleháme sníh z bílků. Střídavě přidáváme mouku (ve které máme již zamíchaný prášek do... více o Ořechová bábovka - ideální na beránka
Máslo, cukr, žloutky a vanilkový cukr utřeme, vmícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh z bílků. Pečeme na 180 °C asi 20 minut.... více o Kokosové řezy VI.
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme ho na 2 díly. Jeden díl rozválíme, přeneseme na vymazaný plech, potřeme náplní, přikryjeme druhým... více o Figaro řezy
Tuk, cukr, vejce a kakao mícháme nad párou do zhoustnutí. Odstavíme, přidáme trochu rumu, rozinky, rozlámené sušenky, nakrájené želé bonbony a... více o Čokoláda "Studentská pečeť"
Z mandlí, cukru, bílku a rumu vypracujte těsto. Rozválejte ho na plát, nakrájejte na kostičky, do každé vložte jednu kompotovanou višni a utvořte... více o Lukulus
Smícháme Tatry s vodou, rozvaříme v nich karamelky, přidáme rum, vyšleháme v mixeru a vychladíme.... více o Carolans II.
Bílky vyšleháme do tuha a za stálého mícháme zvolna vlejeme hodně horký tuk, vmícháme na drobno nakrájené kandované ovoce (aby se při krájení nelepilo... více o Biskupský chlebíček III.
Všechny suroviny vložíme do vysoké nádoby a šlehačem důkladně vyšleháme dohladka. Likér necháme vychladit a servírujeme v ozdobných sklenicích. Můžeme... více o Lehká napodobenina známého likéru
Těsto zpracujeme jako každé jiné kynuté těsto - vzejít kvásek, nechat alespoň 1/2 hodiny těsto nakynout a pak z něho tvoříme buď malé buchtičky -... více o Slané buchtičky, krucánky, grahamky
Postup je velmi jednoduchý i pro začátečníky. Vše důkladně promíchat a nalít do vymazaného hlubšího plechu. Pečeme při 180 °C, dokud se těsto nelepí ... více o Povidlový perník
Do vroucí vody s máslem vsypeme mouku a odpalujeme těsto. Postupně do něj vmícháme vejce, hořčičné semínko, skořici a sýr. Na vymazaný plech stříkáme... více o Sýrové větrníčky
Všechny suroviny smícháme, nejlépe šlehačem (těsto se velmi lepí) a necháme odstát přes noc. Před válením bereme těsto po částech, aby co nejméně... více o Medovníčky II.
Všechny suroviny, kromě polevy, dobře smícháme v míse a nalijeme do pečící nádoby, z které jsme vyňali hnětací lopatku. Přístroj nastavíme na program... více o Perníkový chlebíček
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, kůrou, zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali celá vejce, řádně promícháme. Vmícháme rozinky, ovoce,... více o Biskupský beránek
Šlehačku ušleháme s cukrem, dokud nám krásně nezhoustne. Přimícháme jogurt a Baileys. Rozdělíme si do 4 mističek, posypeme cukrem krystal. Dáme pod... více o Baileys brulee
Vajíčka oloupeme a nasekáme na kostičky. Z tuku a mouky uděláme jíšku, zalijeme vodou a rozšleháme a povaříme. Pak přidáme mléko, ocet, sůl, bobkový... více o Vykoledovaná polévka z velikonočních vajec
Žloutky utřeme s cukrem a olejem, přidáme šlehačku a postupně přidáváme prosátou mouku z kypřícím práškem. Ručně zamícháme spařené rozinky, mandle a... více o Šlehačkový mramorový beránek
Ve velké nádobě smícháme všechny ingredience, rozlijeme do sklenic, přidáme kostky ledu a na vrch ozdobíme proužky okurky. Výborné k Tymiánovým... více o Svěží rajčatové Campari
Kolik váží jedno vejce (ale i dvě, tři, šest, to je na Vás) tolik mouky a cukru. Všechny tři ingredience vyšleháme v tekuté těstíčko. Lžičkou lijeme... více o Velikonoční anýzová ouška
Cibuli nakrájíme a opražíme na trošce oleje. Vklepneme vejce a uděláme smaženici. Maso rozkrojíme na plát, natenko ho naklepeme, potřeme olejem,... více o Velikonoční kotouč
Rohlíky nakrájíme, polejeme mlékem, přidáme pomleté maso pečené i uzené, pomletou mrkev, cibuli i česnek. Vmícháme 4 celá vejce a 1 bílek, hrášek,... více o Velikonoční nádivka v listovém těstě
Do vývaru dáme vařit cibuli, bobkový list a pepř. Když je cibule měkká, vývar přecedíme. Do vývaru pomalu vlejeme smetanu, ve které jsme rozkvedlali... více o Velikonoční polévka