Smícháme sypké přísady,přidáme nastrouhanou čokoládu Margot a ostatní ingredience.Zpracujeme vláčné těsto a nalijeme ho na vymazaný a moukou vysypaný... více o Řezy Margot
Zmrzlinu rozmixujeme s ledem, vodkou a sektem. V případě potřeby přidáme trochu vody. Sorbetto podáváme v polotekutém stavu ve sklenicích na sekt.... více o Sorbetto
Na vál prosijeme mouku,cukr,jedlou sodu a koření.Přidáme med,vejce a vypracujeme hladké těsto.Pečeme v horké troubě.Po upečení hned potíráme... více o Perník na zdobení II
Med cukr a vodu převaříme a zpracujeme s moukou.Necháme mírně vychladnout a přidáme vejce,koření a jedlou sodu.Dobře zpracujeme a necháme ½ dne... více o Perník na zdobení
Med, vejce, cukr ušleháme do pěny. Na vál si připravíme mouku s kořením a jedlou sodou a meruňkovou marmeládou. Přidáme ušlehanou hmotu a vše dobře... více o Perník na chaloupky
Z připraveného těsta si odvážíme kousky podle toho, jak mají mít veky hmotnost po upečení. Takto odvážené kusy těsta stočíme na bochánky, které... více o Veky na chlebíčky
1. Ve vařící vodě rozpustíte karamely. 2. Jablka napíchnete na špejli, díky níž je lehce budete moct dát a vyndat z karamelu. 3. Nechejte zaschnout.... více o Karamelová jablka
V mléce rozšlehejte 3 žloutky, osolte, opepřete, vmíchejte tuhý sníh ze 3 bílků, přidejte mouku a nastrouhaný sýr. Těsto vlijte na plech vyložený... více o Zeleninová roláda
Krém: z mléka kávy a pudinku uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny a po částech vmícháme vychladlý pudink.... více o Kávový zákusek - řezy
Z ingrediencí na těsto vypracujeme těsto, které dáme dobře vychladit, když je teplé příliš se lepí. Těsto pak vmačkáme do košíčkových formiček.... více o Kokosky v košíčcích
Množství je do formy na biskupský chlebíček, kterou vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Rohlíky pokrájíme na kostičky a dáme do... více o Nádivka s paprikovou klobásou
Uzené maso povaříme, pokrájíme na kostičky. Rohlíky pokrájíme na kostičky, přelijeme mlékem rozmíchaným se žloutky. Do mísy k rohlíkům přidáme maso,... více o Nádivka s uzeným masem a obilnými klíčky
Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh, do něj zlehka vmícháme mouku s kokosem. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, dáme do... více o Andělská roláda
Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolku, podlijeme trochou vody(12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos, promícháme, zaklopíme a necháme... více o Zlatý kokosovo-mrkvový koláč
Těsto vystačí na třípatrový dort s korpusy o průměru 11, 15 a 23 cm. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Pak vmícháme pomleté ořechy a za stálého... více o Majolkovo-ořechový dort (korpus)
Z mléka, cukru a pudinku si uvaříme tuhý pudink. Ten necháme zchladnout na pokojovou teplotu, pod fólií, aby se nevytvořil škraloup. Z listového těsta... více o Jednoduché pudinkové šátečky
Žloutky vyšlehejte s veškerým cukrem do pěny. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Obě hmoty lehce spojte a přidejte mouku s kypřícím práškem a kakaem.... více o Žloutková fantazie
Oves si namočíme na minimálně 1 den do vody a vodu pravidelně ráno a večer vyměníme. Poté ho dáme vařit asi na 10 minut (pšenice se vaří déle) než je... více o Řecká sperna z kláštera
Do nádoby na pečení vlijeme vlažné mléko se sádlem, přidáme mouku, cukry, sůl a rozdrobíme půl balíčku droždí. Zapneme program na sladký chleba ... více o Sladký chleba
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak mi to bylo řečeno :D ), přidáme... více o Košíčky maďarské babičky
Kozí sýr rozdělíme na malé kousky a vytvarujeme z nich kuličky (krokety). Obalíme je ze všech stran v rozšlehaných vejcích a pak v rozdrcených... více o Smažené krokety z kozího sýru
Kuře očistíme a odkostíme. Plát masa osolíme z obou stran a položíme na plát alobalu kůží dolů. Starší rohlíky drobně pokrájíme, navlhčíme mlékem,... více o Kuřecí roláda s nádivkou - nejen velikonoční
Nejdříve rozinky namočíme v rumu. **Tvarohová náplň:** máslo utřeme s tvarohem přidáme žloutky, moučkový a vanilkový cukr, nastrouháme citrónovou... více o Vdolečky z Hané
Z osoleného mléka a krupice uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Vmícháme do ní vejce, nakrájené vařené maso a na drobno nasekané bylinky a... více o Staročeská krupicová hlavička
Vejce: oddělíme žloutky od bílků. Bílky sůl a 3 lžíce vody ušleháme na tuhý sníh. jakmile nám začne tzv. špičkovatět opatrně přidáváme 100g cukru a 1... více o Narozeninový sváteční dort
Kopřivy: použijeme pouze listy, které opláchneme, vhodíme na pár vteřiv spařit do vroucí vody, ihned zchladíme, scedíme a drobně nasekáme. Syrové... více o Kopřivové bramboráčky
Příprava kopřiv: Z kopřiv použijeme jen listy, které vypereme a hodíme na pár vteřin spařit do vroucí vody. Pak ihned zchladíme, vyždímeme a jemně... více o Bramborovo-kopřivové placky
Cukr se žloutky rozmixujeme do sv. žluté barvy a střídavě přidáváme mouku s kypř. práškem, olej, vodu, citronovou kůru. Nakonec přidáme sníh z bílků.... více o Velikonoční beránek II.
Důkladně zpracujeme všechny ingredience a necháme odležet v chladu do příštího dne. Pokud nevydržíte, stačí nechat i 1hod. Potom si na vále rozválíme... více o Perníčky - hned měkké
Lilek nakrájime na cca půl centimetrove plátky, nasolíme a necháme vypotit. Pečivo rozmixujeme. Petrželku, bazalku a česnek nakrájíme na drobno a... více o Zapečený lilek 3
Rajčata necháme okapat a spolu s česnekem a tymiánem nakrájíme na drobno, přidáme fenyklová semínka a vše smícháme. Do masa vyřízneme po celé délce 2... více o Vepřová kýta se sušenými rajčaty
Uzené maso uvaříme, nakrájíme na kostičky, odložíme si 0,2l vývaru. Smícháme mleté maso, nadrobno nakrájené housky, uzené maso, rozšlehaná vajíčka,... více o Hovězí roládky s velikonoční hlavičkou
Cukr utřeme se žloutky a změklou čokoládou do pěny. Potom přimícháme ořechy a z bílků ušlehaný tuhý sníh. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané... více o Velikonoční oříškový dort
V míse smícháme máslo s cukrem a vejci, postupně přidáváme ostatní ingredience – lžičku anýzových semínek, mléko, mouku, kypřící prášek a nastrouhanou... více o Velikonoční Sportella
Tukem vymažte terinovou pečicí formu o rozměrech 30 x 11 cm. Mouku prosejte do mísy a důkladně promíchejte s droždím. Přidejte oba cukry, špetku soli,... více o Šnekový beránek
Připravte si tělíčka oveček. Popcorn nasypte do větší mísy. V malém hrnci rozpusťte máslo, přidejte cukr a marshmallows. Míchejte, až se všechny... více o Ovečky z popcornu a marshmallows
Umletou směs mas dejte do mísy k pokrájené žemli, namočené v mléce a rozmělněné. Přidejte olej, vejce, sůl a koření a začněte vypracovávat vláčnou... více o Plněná sekaná pečeně II.
Do vařícího mléka za stálého míchání zavaříme krupici, přidáme máslo, osolíme, případně okořeníme pepřem, vypneme sporák vmícháme žloutky a přidáme... více o Vajíčková krupice s pažitkou
Tvrdý sýr nakrájíme na kostičky, olivy na kolečka, z tymiánu otrháme lístečky. Smícháme celá vejce, střídavě přidáváme mouku s kypřícím práškem a... více o Slaná bábovka s olivami
Toustový chléb nakrájíme na kostky a namočíme v mléce. V míse smícháme maso, přidáme rozkvedlaná vejce, namočený chléb, osolíme, opepříme, přidáme... více o Sváteční sekaná s pistáciemi a švestkami
Chřest oloupeme a krátce povaříme ve slané vodě, scedíme a pokrájíme na kousky. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a... více o Pečené kuřecí s chřestem
Heru s krupicovým a vanilkovým cukrem vymícháme do pěny. Potom po jednom vmícháváme vejce. Pořádně vyšleháme v hladký krém. Smícháme mouku, prášek... více o Makové řezy s citronem
Kuřecí stehna opatrně vykostíme, tak abychom neporušili kůži. Přes folii lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Toastový chléb nakrájíme, přelijeme... více o Kuřecí stehna s jarní nádivkou
Pomletý mák přelijeme horkým mlékem a necháme vychladnout. Heru vymícháme s cukrem. Potom postupně vmícháváme žloutky, vychladlý mák, ořechy,... více o Makový chlebíček
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a dáme na 30 minut odpočinout do lednice. Ricottu, vejce, šlehačku, rum a 3 lžíce marmelády smícháme dohromady a... více o Něžný linecký koláč
Filety Pangase omyjeme a osušíme. Z obou stran solíme, opepříme a zakapeme šťávou z citronu. Do rozpálené pánve dáme trošičku olivového oleje a máslo.... více o Smažený Pangas se sýrem a mandlemi
Z droždí, trochy vlažné vody a lžicky cukru necháme vzejít kvásek. Smícháme mouku, sádlo, strouhaný sýr, pepř, sůl. Přidáme kvásek, po částech... více o Neapolská slaná bábovka (Tortano)
Tuk, cukr, kakao a žloutky asi 30 minut šleháme, pak přidáme mouku a ořechy. Z bílků vyšleháme sníh a opatrně ruční metlou přimícháme. Ušlehanou... více o Vykrajované měsíčky
Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto a dáme na 30 minut do lednice. Špenát spaříme, dobře vymačkáme veškerou tekutinu, můžeme jemně... více o Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Tvaroh rozmícháme s jedním vejcem, jedním vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem a pudinkovým práškem dohladka. Višně scedíme a vypeckujeme. Těsto... více o Tvarohovo-višňový závin