Houby pokrájíme na kousky, posolíme, zakápneme vodou a podusíme doměkka. Do velké mísy si nahrubo nastrouháme cibuli a česnek. Přidáme houby, mléko,... více o Krkonošský hubník
Z mouky, prášku do pečiva, cukru, vejce a Hery si připravíme těsto, které rozdělíme na dvě půlky. První část těsta rozválíme a dáme na vymazaný a... více o Lázeňský koláč
Smícháme všechny suché ingredience na těsto. Je lepší mouku prosít a smíchat s kypřícím práškem. Potom přidáme ostatní suroviny, pořádně promícháme... více o Ovocný koláč se žmolenkou
Rozehřejte troubu na 170°C. Dortovou formu vyložte pečícím papírem. Ušlehejte tuhý sníh z bílků. Žloutky s DIA mandlovou pastou ušlehejte do světlé... více o Mandlový dort DIA
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kakaem a kypřidlem a vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto... více o Piškotovo-kávové řezy
Nejprve si zvážíme vejce i se skořápkou a podle váhy vajec si odměříme váhu cukru a mouky. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny, vmícháme olej,... více o Studentský piškot
1. Nastrouháme mrkev.(NA JEMNO)!!! 2. Přidáme pomazánkové máslo a zamícháme... 3. Nakrájíme si rohlíky na plátky jako při jednohubkách!!! 4. Rohlíky... více o Mrkvová pomazánka na způsob jednohubek
Do 5litrové nádoby nalijeme vodu, přidáme květy (pokud nemáme 15 květů, dáme méně vody - 15 květů přibližně), nakrájený citron a necháme 24 hodin... více o Bezinková šťáva od babičky
1) vypracujeme těsto 2) vytvoříme kuličky (střední velikosti) 3) kuličky dáme ztuhnout do ledničky (nejlépe přes noc) 4) z kuliček tvoříme placičky,... více o Vinné rohlíčky
Ve vodní lázni rozehřejeme na kousku másla čokoládu, přidáme šlehačku (250 ml), kakao a cukr. Vše na mírném ohni promícháme. Slejeme do připravených... více o Horká čokoláda - snadná
Vepřovou krkovici očistěte a rozkrojte na 4 kusy hranolků o výšce cca 4cm a stejně tak široké. V misce si společně s olejem rozmíchejte koření a... více o Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide
Den dopředu si uvaříme v osolené vodě brambory, které poté druhý den nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Uvaříme si vejce natvrdo, oloupeme je a... více o Pochoutková pomazánka na chlebíčky
Z ingrediencí na těsto vypracujeme těsto. Těsto dáme do strojku a vytlačujeme co nejužší tyčinky, které klademe na plech s pečícím papírem. Při pečení... více o Ořechové tyčinky s vařeným krémem
Z mléka, žloutků, mouky a cukru uvaříme na mírném ohni hustou kaši, kterou za občasného promíchání, aby se nám nevytvořil škraloup, necháme zchladnout... více o Vařený krém na dorty, řezy, cukroví
Kroupy na dvě hodiny namočíme, pak propláchneme a ve slané vodě uvaříme doměkka (nepřevařit!). Scedíme a propláchneme převařenou vodou. Na oleji ... více o Houbové kroupy se zelím
Vinnou klobásu pokrájíme nebo nastříháme na cca 10 cm dlouhé klobásky. Každou pak obalíme plátkem slaniny a skládáme jednu vedle druhé na plech nebo... více o Slaninová vinná klobása na pivu
Těsto: ze všech surovin zpracujeme těsto, dáváme do formiček na košíčky po celém obvodu, tak abychom měli uprostřed jamku. Dáme na suchý plech do... více o Linecké košíčky plněné vanilkovým krémem
Sušenky rozdrtíme, dáme do misky a zalijeme ¼ másla, které jsme si předtím rozpustili. Směs vysypeme do formy a co nejvíc udusáme dlaní tak, aby byla... více o Excelentní Cheesecake
Rozmražené filety pokrájíme na menší kusy. V misce dobře promícháme vejce se Solamylem, kořením, česnekem, olejem a případně solí dle chuti. Do... více o Treska v kořeněném kabátku
1) Plátky roštěné důkladně naklepejte, osolte, potřete utřeným česnekem, pokapejte olejem a nechte (nejlépe přes noc) proležet. 2) Pak maso (včetně... více o Pastýřské řízky
Omyjeme jablka, pomocí vykrajovače vyřízneme jádřinec, v místě poškození dužiny pokapeme citronovou šťávou. Do vzniklých děr vložíme kostičku čokolády... více o Sladká jablka
Tento recept zní velmi obecně, ale není tomu tak. Kdo chce dietní pokrm, omezí sůl a místo eidamu, který jsem použil já, použije např. balkánský sýr.... více o Zeleninová kapsa
Jablka oloupeme a zbavíme jader tak, aby zůstala v celku, pokapeme šťávou z citronu, aby při pečení nezhnědla a necháme je nasáknout. Mezitím smícháme... více o Pečená jablka se zálivkou
Vepřový bůček rozřízněte na dvě půlky a nařežte kůži křížem do mřížky. Do bůčku vetřete sůl, pepř a drcený kmín. Ohnivou lornu umístěte na gril a... více o Pečený zauzený bůček z ohnivé lorny
Máslo s kakaem smícháme nad párou. Do rozpuštěného másla přidáme rozšlehaná vejce s mlékem, solamylem a cukrem. Plamen na sporáku zmírníme a směs... více o Chocolate mousse
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme do tvaru rohlíčků. Těsto je... více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)
Sušenky nadrobte do mísy, přidejte 100 g změklého másla a prsty hněťte do těsta. To natlačte do formiček na košíčky a při 175°C pečte 8 minut. Nechte... více o Křupavé košíčky s karamelem
V misce utřeme cukr se dvěma vejci a změklou Herou, přidáme med a koření. Do takto připravené hmoty vmícháme prosátou mouku smíchanou se sodou.... více o Perníková chaloupka snadno a rychle
Puding rozmícháme se smetanou v kastrůlku a vaříme 2 minuty, necháme vychladnout. Do vychladlého pudingu vmícháme sladidlo, větší část mletých... více o Pistáciové kuličky
Ovoce do boule volíme dle chuti, může být čerstvé, které je do boule lepší, či kompotované. Nakrájíme na menší kousky např. pomeranč, ananas, broskve... více o Boule alkoholická
1.) Do kastrolu odlijeme půl litru mléka a přivedeme k varu. V ostatním mléku rozmícháme vanilkový puding. Zálivku vlijeme opatrně do vroucího mléka a... více o Vaječný likér (1 litr)
V páře šleháme 10 minut cukr, tuk, med, mléko a vejce. Hmota se nesmí vařit. Hmotu odstavíme a nalijeme ji na prosátou mouku se sodou. Ze směsi... více o Medovníkové hvězdičky
Polevu připravíme podle návodu na obale. Do rozehřáté polevy nasypeme mandlové nudličky, dobře promícháme a lžící tvarujeme malé ploché hromádky,... více o Mandlový sen
PEČENÍ 1. Troubu předehřejeme na 190°C. Nadzvedneme kůži u krku krůty a do otvoru napěchujeme nádivku. Do břišní dutiny dejte pár kousků cibule a... více o Nejlepší vánoční krůta
Těsto: Postupujeme dle požadované velikosti moučníku. Kolik vajec, tolik dalších ingrediencí. 1 vejce = 50 g. Takže při 5 vejcích dáme 250 g pol.... více o Pařížský dort Eli
Do mísy dáme salko - slazené kondenzované mléko - přidáváme postupně rozdrcené piškoty (lze rozsekat v mixeru ;) ) a strouhaný kokos, přidáváme do té... více o Koule ála Raffaello
Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem a kakaem. Přidáme vanilkový cukr a rum. Do vzniklé hmoty přidáme piškoty (nastrouhané najemno nebo namleté).... více o Kakaové vánoční kuličky
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část okrajů plechu vyloženého... více o Amorův jablečný řez (koláč)
Žloutky vyšleháme s umělým sladidlem, přidáme vodu, aroma, mouku s kypřidlem, nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech... více o Dia roláda
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, nakrájíme na kolečka (1cm) a pokud nechceme, aby nám jablka zhnědla, pokapeme je citronovou šťávou. Omáčka: v... více o Vínová jablíčka se skořicovou omáčkou
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc namočené. 2. V míse promícháme... více o Domácí vánoční rumový chlebíček vláčný
Troubu předehřejte na 200 °C. V míse promíchejte mouku, sůl, oba prášky, cukr a chilli. Vpracujte máslo nakrájené na kousky, aby vznikla drobenka, pak... více o Sýrové bochánky
Polovinu těsta rozválejte a vyložte jím formu. Přetáhněte fólií a dejte nejméně na 30 minut do chladu. V kastrůlku promíchejte rozinky s 2 hrnky vody,... více o Babiččin rozinkový koláč
Troubu předehřejte, krůtu omyjte, osušte a vně i uvnitř osolte a opepřete. Naplňte nádivkou umíchanou z uvedených surovin (cibuli, česnek, mrkev a... více o Krůta na víně
Ve vodní lázni šleháme šlehačem bílky s cukrem do zhoustnutí (cca 20 minut). Potom vmícháme namleté vlašské ořechy. Hmotu naplníme do sáčku a... více o Slovenské rohlíčky
**Krok 1: Zkaramelizujte kondenzované mléko** \\ Naplňte hrnec ze tří čtvrtin vodou a začněte vodu vařit. Jakmile se začne vařit, vložte uzavřenou... více o Banoffee irský koláč
Olej, vejce, cukr a skořici společně dobře promícháme. Přidáme mléko a mícháme do hladka. V jiné misce promícháme mouku, kypřící prášek a kakao, do... více o Fofr perník
Nejprve na mírném plameni rozpustíme mascarpone, potom přidáme čokoládu a nakonec koňak (rum) s máslem. Necháme, aby se ingredience spojily, a dáme... více o Čokoládové lanýže
Výše uvedené suroviny na vále prohněteme a spojíme v těsto, které vložíme do igelitu a necháme nejlépe přes noc v chladničce uležet. Druhý den plníme... více o Pracny podle praprababičky
Z cukru, mouky, másla, vejce a podrceného anýzu vypracovat těsto. Nechat odpočinout v chladu. Po vychlazení z těsta vyválet váleček o průměru 1 cm a... více o Anýzové žaludy