Maso pokrájíme na tenčí plátky, které naklepeme, po stranách nakrojíme, jemně osolíme a opepříme. Z mléka (piva), papriky, medvědího česneku (nebo... více o Česnekové řízky v těstíčku
Kachní prsa očistíme, kůži šikmo pokrájíme, ale dáváme pozor, abychom krájeli jen do kůže a neprořezávali se až do masa. Když máme kůži pokrájenou do... více o Bylinková kachní prsa
Smetanu uvaříme s cukry a hladkou moukou v kastrolku na hustou kaši. Do té hned po uvaření vmícháme mleté ořechy a kandované ovoce. Směs nabíráme... více o Ořechové placičky s kandovaným ovocem
Uvařené vychladlé těstoviny (připravené dle návodu) dáme do větší mísy. Přidáme drobně pokrájenou šunku, cibuli, okurky, vejce, hořčici. majonézu nebo... více o Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Mouku smícháme s kokosem a cukry, přidáme změklé máslo a vejce, vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladnu alespoň dvě hodiny proležet. Pak... více o Kokosové tyčinky - strojkové cukroví
Ingredience si smícháme dohromady, uděláme z nich vláčné těsto. Dáme uležet do lednice (nejlépe přes noc). Z těsta vykrojíme kolečka a pečeme na 140... více o Slezké dortíčky
Do většího hrnce postupně nalijeme jablečný džus, neperlivou vodu a dáme vařit. Oloupeme a nakrajíme jeden (větší) zázvor na cca 2-3milimetrové plátky... více o Vánoční punč alá Jamie Oliver
Všechno suroviny zpracujeme dohramady, uděláme těsto a necháme aspoň 2 hodiny odležet v chladu. Vyválíme těsto vykrojíme kolečka. Na každé kolečko... více o Žabí huby podle Lidušky
Příprava: Smícháme žloutky, kondenzované slazené a neslazené mléko a vanilkový cukr. Vše důkladně utřeme špachtlí nebo vyšleháme v ruce. Dětský... více o Vaječný koňak bez alkoholu
Rozpustíme čokoládu. Vyšleháme šlehačku. Čokoládu zchladíme, vmícháme šlehačku a cukr. Vytvarujeme kuličky a obalíme v kakau nebo oříšcích.... více o Čokoládové lanýže se šlehačkou
Všechny přísady dáme dohromady a zpracujeme. Vznikne nám "těsto na perníčky". Vše necháme odležet v lednici na půl dne nejlépe do druhého dne. Po... více o Vynikající marcipánky
Suroviny na těsto zpracujeme a rozválíme na plát asi 1 cm vysoký. Na něj rozetřeme promíchanou kokosovou hmotu a polijeme čokoládovou polevou. Po... více o Nepečené kokosové kostky
TĚSTO Cukr rozdělíme na polovinu, jednu nasypeme do mletých ořechů, promícháme, přidáme jeden bílek a vypracujeme tuhé těsto. Hněteme asi 10-15 minut,... více o Tyčinky z ořechů
Z těsta uděláte beztvaré placky a upečete na 180 stupňů asi 10 minut a necháte zchladnout. Mezitím si uděláte krém z 1 másla (trochu změklého) a 1... více o Medovníčkové koule
Špek s velkou oloupanou cibulí pokrájíme na drobno a společně osmažíme dorůžova. Přidáme vypraný pokrájený špenát nebo přisypeme mražený, dochutíme... více o Dušený listový špenát na špeku (slanině)
Ovesné vločky umeleme a společně s rozdrobenými piškoty opražíme na pánvi. Necháme vychladnout, přisypeme vanilkový cukr a citrónovou kůru, přidáme... více o Ovesné kuličky s příchutí kakaa
Těsto: Do hrnce nalijeme vodu, olej, přidáme sůl a přivedeme k varu. Pak ztlumíme plamen, a za stálého míchání přisypáváme mouku. Mouka se nesrazí,... více o Větrníky na plech - karamelové řezy
Do vymazaného pekáče nasypeme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, na kostky pokrájenou slaninu, pokrájené, spařené a okapané houby a bylinky dle chuti... více o Bylinková krkovice na houbách (václavkách)
1) V mrazáku necháme banán zmrznout (nejlépe přes noc). 2) Banán dáme do mixéru. 3) Mixujeme, dokud nebudou v krému hrudky (pokud nejde rozmixovat,... více o Banánová zmrzlina - zdravá - 1 ingredience!
Plátky veky či bagety potřeme máslem, dle chuti a fantazie poklademe pokrájenými sýry, dozdobíme nejlépe hroznovým vínem, kaki, kiwi, jablkem či... více o Chlebíčky nejen se sýry
- Smíchejte všechny přísady dohromady a udělejte kouli. - Celé to dejte do ledničky a cca 1 hodinu to nechte odležet. - Mezitím si připravte plech s... více o Lembas (Elfí chléb)
V míse si smíchejte 75 mililitrů mléka a želatinu a nechte stát. Zbytek mléka, čokoládu, cukr a sůl zahřejte na pánvi, pak nechte trochu zchladnout a... více o Čokoládové žabky
Čokoládu dáme do nádoby a necháme ji rozpustit v mikrovlnné troubě nebo na sporáku ve vodní lázni. K čokoládě přidáme vaječný koňak a moučkový cukr a... více o Máslový ležák
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, smetanu, mouky s kypřidlem kávou a ořechy a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z... více o Kávovo-ořechové řezy
Maso pokrájíme na plátky, naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se při pečení nekroutilo, osolíme, poprášíme paprikou a obalíme ve smetanové směsi.... více o Pečené smetanové řízky
Plátky masa naklepeme, po stranách nařízneme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme a okořeníme. Koření do řízků prsty vetřeme. V misce si... více o Cibulovo-česnekové řízky: smetanové
Troubu předehřejeme na 175 stupňů. Máslo vyšleháme, až změkne, pokud se lepí na stěny, tak stírámě gumovou stěrkou. Přidáme cukr a šleháme do pěny,... více o Čokoládové muffiny s banánem
Nejprve si dáme vařit pudink. Po dovaření pudinku si připravíme 3 mističky do kterých pudink nalyjeme. Necháme pudink chvilku vychladnout a poté na... více o Pudinkový dortík
Vodu s cukrem a skořicí přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Cukrovým rozvarem přelijeme kokos a za občasného promíchání necháme mírně vychladnout.... více o Kokosové koule
Makrelu očistíme od kůže a kostí a dáme do mísy. Přidáme pomazánkové máslo (nebo mascarpone), hořčici (lze i dijonskou), cibuli, sůl, pepř. Vše dobře... více o Jednoduchá pomazánka z uzené makrely
Těsto: těsta není mnoho, má jen slabě pokrýt dno plechu a vytvořit tak slabou vrstvu, takže pokud máme radši silnější plát těsta, uděláme si těsto ze... více o Jemný tvarohový krémovník
Surimi tyčinky nastrouháme do misky, přidáme majolku, zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a nastrouhaného nebo rozetřeného česneku přidáme podle... více o Česneková surimi (krabí) pomazánka
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vodu, olej a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý... více o Jahodová roláda II. - rychle a chutně
Pokrájenou cibuli si na oleji osmažíme do světlezlaté barvy. Pak přidáme hrubě nastrouhanou řepu, ochutíme solí, kmínem a pod poklicí dusíme doměkka... více o Dušená červená řepa / zelí z řepy
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, promícháme a poté zašleháme i mouku s kypřidlem a kakaem. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh... více o "Míša" roláda
Do misky si dáme lučinu (lze použít i mascarpone), kterou smícháme s uzeným lososem, solí a pepřem. Dle požadované hustoty přimícháváme smetanu a... více o Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny
Mouku promíchejte v míse se solí, uprostřed vytvořte důlek, rozdrobte do něj droždí, přisypte krupicový cukr, přilijte olej a zbylým mlékem (dle... více o Stříhaná vánočka s náplní
Vše smícháme do těsta a dáme na 1-2 hodiny do chladu. Zhotovené těsto vkládáme do lisu na česnek nebo vyválíme a vykrajujeme dle libosti. Ideálně... více o Skořicové sušenky - "skořičňáky"
Žloutky v míse vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme cappuccino, olej, vodu a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, promícháme a nakonec zlehka... více o Jednoduché cappuccino řezy
Maso pokrájíme buď na plátky, které naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nezkroutily, nebo ho pokrájíme na kostky či nudličky.... více o Přírodní maso se žampionovým přelivem
Lučinu dle chuti osolíme a opepříme (není nutné), v misce vidličkou rozmačkáme. Podle požadované hustoty přidáváme smetanu po lžících a pokud chceme... více o Šunková pomazánka z Lučiny - rychle a chutně
Smetanu vyšleháme s cukrem a cappuccinem téměř dotuha, přidáme mascarpone (lze použít i tvaroh nebo smetanovou domácí lučinu) a vše došleháme na... více o Cappuccino poháry
Hladké těsto vypracujeme z polohrubé mouky smíchané v míse s cukrem a kypřidlem, do které jsme přidali změklý tuk (lze použít i máslo) a žloutky.... více o Jemné tvarohové řezy s ovocem
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, kávu a dobře promícháme. Přisypeme ořechy, mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme. Nakonec... více o Jednoduché kávové řezy s ořechy
Stehna naporcujeme na menší části, paličky nakrojíme podélně po kosti, osolíme a ochutíme bylinkami a necháme odležet na dvě hodiny. Do pekáče... více o Bylinková krůtí (nejen) stehna na houbách
Oloupané vychladlé brambory nastrouháme do mísy, přidáme vejce, osolíme a promícháme, zasypeme pokrájenou tukovou vekou, kterou do brambor zapracujeme... více o Bramborové knedlíky s vekou
Roláda: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu a olej, promícháme, vmícháme mouku (případně i kakao) s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec... více o Banánová roláda s margotkou
Kuřecí řízky očistíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme trochu oleje a zprudka maso ze všech stran osmažíme. Maso vyndáme na talíř, do výpeku... více o Bylinkové kuřecí řízky na zelenině
Nejprve si očištěnou mrkev krátce povaříme v osolené vodě, scedíme a pokrájíme na požadovanou velikost. Mrkev můžeme po naložení tepelně upravit podle... více o Jednoduchá nakládaná mrkev (karotka)
Maso pokrájíme na menší kousky, které osolíme, opepříme a promícháme v pekáči s nastrouhaným zázvorem, česnekem a pokrájenou cibulí. Přidáme na... více o Česnekovo-zázvoroví vrabci se žampiony