Drůbeží (já použil kuřecí) srdíčka, žaludky a játra dobře očistíme a opláchneme pod tekoucí vodou. Pokud chceme dobu pečení urychlit, doporučuji... více o Drůbeží výpečky
Máslo s oběma druhy cukru rozpustíme ve vodní lázni a za občasného míchání necháme vychladnout. Pak do směsi přidáme salko a kokos, důkladně... více o Rafaelo se salkem
Pokrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo sádle dorůžova, přidáme pokrájené a dle chuti osolené, opepřené a okmínované maso, které za občasného... více o Plec pečená (nejen) se zelím
Hlívu si očistíme, odkrojíme nožičky, které můžeme použít do polévky, guláše, pod maso... a kloboučky ochutíme směsí, umíchané ze soli, pepře, papriky... více o Řízky z hlívy
Cibuli a slaninu pokrájíme na drobno a dáme osmažit na rozpálenou pánev s troškou oleje dosklovata. Pak přidáme cuketu pokrájenou na silnější... více o Cuketová směs se slaninou
Jako první si připravíme těsto. Smícháme mouku, 2 lžíce cukru, špetku soli, Heru a 8 lžic vody a zapracujeme na těsto. Rozdělíme na 2 silnější placky... více o Tradiční jablečný koláč
Nejprve si svaříme cca 20 minut nálev na naložení masa z vody a koření. Po uvaření nálev osolíme a necháme vychladnout. Poté do něj maso celé ponoříme... více o Kančí guláš - staročeský
Pokrájenou cibuli a slaninu (150-200 gramů) osmažíme společně na trošce oleje. Pak přidáme jen krátce osmažit nastrouhaný česnek a papriku, promícháme... více o Anglická gulášová polévka
1 kilogram feferonek bez stopek a semínek (nějaké to semínko není na závadu) pomeleme na masovém strojku společně s oloupaným česnekem. Dáme do hrnce... více o Feferonková pasta
Tuto vynikající polévku bude milovat váš manžel (a pokud jste muž, pak si můžete tuto dobrůtku uvařit a podávat kamarádům na oběd u piva - Kamarádi... více o Domácí polévka "masožravka"
V úvodu si řekneme, bez čeho se neobejdeme. Ke třem již zmíněným surovinám budeme potřebovat nádobu na výrobu šunky a injekční stříkačku s jehlou. A... více o Domácí vepřová šunka
Oloupané brambory (nejlépe moučnější) a česnek nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, drobně pokrájené česnekové výhonky, dle chuti osolíme a... více o Bramboráčky s česnekovými výhonky
Množství mouky jsem neuvedl záměrně, jelikož kvalita nemusí být u všech stejná a vejce používáme také různě velká. Na vál nebo do misky si nasypeme... více o Sépiové těstoviny
Chleba nakrájíme na plátky, potřeme sádlem se škvarky nebo škvarkovým sádlem, osolíme, posypeme pokrájenou naťovou cibulkou a pokapeme tekutým... více o Pepanovy chleby k pivu
Maso pokrájíme na delší silnější hranolky, které opepříme, osolíme, posypeme nasekanými nebo natrhanými bylinkami, zakápneme jemně olejem a necháme... více o Bylinková prsa v šunce
Vlažné mléko smícháme s cukrem, droždím, lžící hladké mouky a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme zbylou mouku, přidáme škvarky, vejce, zakysanou... více o Škvarkové placky se zakysanou smetanou
Domácí vepřovku připravuji především tehdy, když je maso výrazně levnější než obvykle, například jako teď, kdy vepřová plec v Albertu vyjde na 59,90... více o Domácí vepřovka (vepřová konzerva)
Větší vepřový ocásek (cca 700-800 gramů) osolíme, opepříme nebo okmínujeme (klidně obojí) a dáme do pekáče na pokrájenou cibuli a nasekaný česnek.... více o Pečené uzenářské ocásky
Jelito pokrájíme na kolečka a rozložme na talíř. Komu by vadilo střívko, předem si jelito sloupne. Jelito opepříme, posypeme pokrájenou cibulí, pro... více o Jelito s octem a cibulí
Rozdrtíme v misce přibližně 8-10 sušenek. K připravené rozdrcené směsi budeme přidávat máslo a pořádně zamícháme, dokud nám nevznikne "těstíčko'',... více o Oreo cheesecake
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme mleté maso a pořádně orestujeme. Dle chuti okořeníme. Lze grilovacím kořením nebo provensálkým či adžikou, někdo... více o Plněné taštičky z listového těsta
Plátky masa pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme a opepříme. Uzeninu pokrájíme na kostky, kolečka nebo půlkolečka. Cibuli pokrájíme na klínky.... více o Bylinková uzenářská směs
//Seriálový recept na "Ohnivý kuře" - zdroj TV mini// Na pekáč dáme spoustu najemno pokrájené cibule, zalijeme černým pivem, navrch položíme osolená... více o "Ohnivý kuře"
Základem receptu na pomalu dušené kuře, které můžeme připravovat i v hrnci TAJINE, je maso zbavené kůže, ale použít můžeme i maso králičí nebo krůtí,... více o Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)
Mouky nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme žloutek a cukr a přilijeme vlažné mléko, mírně promícháme na... více o Babičky škvarkoví šneci
Na pomoučněném stole vyválíme těsto na plát, který potřeme vejcem a posypeme pokrájeným uzeným a okapaným zelím. Ochutíme kořenící směsí a pevně... více o Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky
V nádobě rozšleháme mléko s vejci, kokosovým olejem, solí, cukrem a skořicí. Přisypeme mouku a znovu rozšleháme. Těsto necháme chvilku odpočinout.... více o Palačinky s kokosovým olejem
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na oleji. Přidáme osmažit na kostičky či nudličky pokrájené, osolené maso. Poté přisypeme pokrájené... více o Kuřecí tandoori směs se zeleninou
Zelná směs: na malém množství oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, k té přisypeme pokrájenou slaninu a dále smažíme. Když je i slanina... více o Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)
Uvedené množství je pro 10-14 jedlíků. Děláme ji většinou na Silvestra, masopust... a jiné sešlosti. Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme na... více o Zelňačka pro přátele
Kachní prsa očistíme a ostrým nožem do jejich kůže (ne až do masa!) nařežeme mřížku. Prsa pokmínujeme, jemně osolíme a necháme na talířku odpočinout... více o Bylinková kachní prsa II.
Maso pokrájíme na tenčí plátky, které naklepeme, po stranách nakrojíme, jemně osolíme a opepříme. Z mléka (piva), papriky, medvědího česneku (nebo... více o Česnekové řízky v těstíčku
Smíchejte všechny sypké ingredience, kromě čaje. Olej nalijte do mléka a zamíchejte. Vlijte k suchým přísadám a mixujte 2 minuty na střední rychlost.... více o Sushi cupcakes (Candy sushi)
Párky dáme do pekáčku, přidáme na klínky pokrájené cibule, na plátky pokrájený česnek, kečup, pivo (lze i černé). Promícháme a dáme do předehřáté... více o Fazolové pivní párky
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji dozlatova. Pak k masu přidáme hořčici a ještě krátce vše osmažíme,... více o Masová směs s tompou a fazolemi
Jemně nastrouhané brambory, sýr a česnek smícháme dle vlastních zvyklostí s majonézou nebo zakysanou smetanou, případně půl napůl. Osolíme a okořeníme... více o Bramborovo-česneková pomazánka se sýrem
Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme pokrájenou slaninu (nebo pokrájené uzené maso, kuřecí prso - dle chuti) , kterou také... více o Listové šátečky (závin) se špenátem
Mascarpone rozmícháme se lžičkou oleje a rozetřeným česnekem nebo bylinkami. Pak vmícháme nasekané nebo rozmixované olivy, promícháme, dosolíme dle... více o Jednohubky / chlebíčky s olivovou pomazánkou
Všechny přísady dáme dohromady a zpracujeme. Vznikne nám "těsto na perníčky". Vše necháme odležet v lednici na půl dne nejlépe do druhého dne. Po... více o Vynikající marcipánky
Suroviny na těsto zpracujeme a rozválíme na plát asi 1 cm vysoký. Na něj rozetřeme promíchanou kokosovou hmotu a polijeme čokoládovou polevou. Po... více o Nepečené kokosové kostky
Očištěné a vykuchané kuře na povrchu i uvnitř osolíme (mužeme přidat kmín dle chuti) a pak jej svážeme. Svazování: Aby si drůbež, kterou upravujeme v... více o České kuře pečené
Cibuli, česnek, okurky, slaninu umeleme a promícháme s paprikou, kečupem, olejem, hořčicí. Dáme do lednice na 24 hodin vychladit. V pevně uzavřené... více o Pomazánka pikantní "Gaspačo"
Nohy žampionů na drobno nakrájíme, máslo utřeme, přidáme pokrájené nohy, prolisovaný česnek, petrželovou nať a strouhanku. Vše důkladně promícháme a... více o "Falešní" šneci - plněné žampióny
Žampiony oloupeme a povaříme ve slané vodě. Na pánvi na másle nebo oleji opečeme papriky nakrájené na menší kostičky - nemusí být moc měkké, přidají... více o Masový závin
Tuňáka necháme lehce okapat a promícháme s ostatními surovinami.... více o Tuňáková pomazánka dle mojí dcery
Do misky si rozbalíme tavený sýr, přidám nakrájenou nivu, máslo a najemno nastrouhaný sýr. Vše pečlivě rozetřeme vařečkou. Zabalíme potravinářskou... více o Sýrové kuličky V.
1) V mrazáku necháme banán zmrznout (nejlépe přes noc). 2) Banán dáme do mixéru. 3) Mixujeme, dokud nebudou v krému hrudky (pokud nejde rozmixovat,... více o Banánová zmrzlina - zdravá - 1 ingredience!
Plátky veky či bagety potřeme máslem, dle chuti a fantazie poklademe pokrájenými sýry, dozdobíme nejlépe hroznovým vínem, kaki, kiwi, jablkem či... více o Chlebíčky nejen se sýry
- Smíchejte všechny přísady dohromady a udělejte kouli. - Celé to dejte do ledničky a cca 1 hodinu to nechte odležet. - Mezitím si připravte plech s... více o Lembas (Elfí chléb)
V míse si smíchejte 75 mililitrů mléka a želatinu a nechte stát. Zbytek mléka, čokoládu, cukr a sůl zahřejte na pánvi, pak nechte trochu zchladnout a... více o Čokoládové žabky