**Krok 1**: Z přísad připravíme hladké těsto, ze kterého usmažíme na oleji klasické palačinky. Necháme je vychladnout. **Krok 2**: Zatímco palačinky... více o Palačinkový Dort s ovocem
Z uvedených ingrediencí zpracujeme hladké těsto, zabalíme do folie a necháme na 30 minut odležet v lednici. Broskve oloupeme, nakrájíme na kousky a... více o Linecký koláč s ricottou a broskvemi
Očistíme supreme z perličky, odřežeme prebytečný sval aby jsme obnažili kost. Odsekneme kloubní kosti a spolu s ořezaným masem dáme vařit do asi 2 dcl... více o Supreme z perličky plněné mortadellou a mladým pecorinem
Do nádoby na pečení vlijeme vlažné mléko se sádlem, přidáme mouku, cukry, sůl a rozdrobíme půl balíčku droždí. Zapneme program na sladký chleba ... více o Sladký chleba
Z majolky, jogurtu, hořčice, kečupu, citronové šťávy připravíme koktejlovou zálivku. Kuřecí maso okořeníme, orestujeme. Vychladlé nakrájíme na menší... více o Drůbeží koktejl
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak mi to bylo řečeno :D ), přidáme... více o Košíčky maďarské babičky
Větší a hlubší pekáč (cca 20 x 35 cm) vymažeme máslem a následně vyložíme pečícím papírem (výborně k nádobě přilne). Mrkev oloupeme a nastrouháme na... více o Mrkvový koláč BILLA
500 ml mléka se dá vařit s 500 g cukru a kouskem vanilky. Do zbylých 250 ml studeného mléka rozmícháme 5 žloutků a přilijeme do vřelého mléka. Za... více o Vaječný koňak naší babičky
1. Od toustového chleba odkrojíme kůrky, nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvičce do křupava. 2. Nakrájíme kuřecí maso na malé kostičky a... více o Kuřecí salát s krutony
Naložíme vepřové maso do marinády.Vezmeme menší mísu,do ní dáme olej a koření,rozmícháme aby bylo bez hrudek.Poté do směsi naložíme maso a necháme v... více o Vepřový steak s hranolkami
Vezmeme vepřovou pečeni a obalíme ji v rozdrceném česneku.Okořeníme a přiložíme slaninu.Obalíme takto obě strany.Poté vložíme do trouby a pečeme v... více o Vepřový závitek s anglickou slaninou
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme. Na každý položíme plátek slaniny a proužek sýra (hermelín, niva, ementál dle chuti). Ztočíme do rolky a... více o Kuřecí rolky
Ingredience zařazené do skupiny -bez skupiny- rozmícháme a upečeme. Ingredience zařazené do skupiny -Poleva- rozmícháme a nalijeme na teplou buchtu.... více o Honem, honem, hosti jedou
**Příprava Sivena** Filet ochutíme solí, pepřem a tymiánem. Na rozpálené pánvi s olivovým olejem opečeme Sivena kůžičkou dolů asi 2 minuty, obrátíme a... více o Siven s bramborovým pyré a omáčkou z uzených rajčátek
**Korpus:** žloutky vyšleháme s cukry do husté pěny. Pak přidáme olej, vodu a promícháme. Vmícháme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec... více o Kokosový dort s kakaovým krémem
Rebarboru oloupeme, pokrájíme a 0,5 dcl vody krátce podusíme spolu se skořicí. Do podušené rebarbory vmícháme drcené piškoty, cukr dle chuti a... více o Banánový závin s rebarborou
Maso nakrájíme na plátky či větší kousky, které mírně poklepeme. Poklepané maso potřeme hořčicí do které jsme si nejdříve zamíchali česnek, sůl a... více o Krkovice s červeným zelím
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto. Těsto je elastické, trochu se "vrací" a zdá se ,že je příliš mastné - nelekejte se. Zabalíme do folie a... více o Slaný koláč nejen s fazolkami
Vezměte si kyselé okurky a rozkrájejte je na tenké plátky. Poté si vezměte hermelín a ten také rozkrájejte na kostičky. Dále si vezměte paprikáš a ten... více o Ivančiny jednohubky
Mouku prosejte se solí a droždím. Přidejte cukr, rozehřáté máslo a po jednom vpracujte vejce a po částech mléko, abyste získali hladké těsto. Nechte... více o Celozrnné lívanečky s fíky
Troubu předehřejte na 180 °C. Kulatou zapékací formu o průměru asi 20 cm lehce vymazejte tukem a pak pokryjte pečicím papírem (pečená ricotta se vám... více o Zapečená ricotta s olivami
Troubu předehřejte na 180 °C. Lehce potřete tukem pečicí formu o rozměrech 20 x 30 cm a pak dno a boky pokryjte pečicím papírem. Elektrickým hnětačem... více o Ovocný kokosový koláč
Plechovku Salka dáme do hrnce s vodou a vaříme cca 2 hodiny. Necháme vychladnout (vaříme nejlépe den předem). Mascarpone dáme do mísy a po částech... více o Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi
Opláchnuté a vypeckované višně svařte v hrnci s hroznovou šťávou, vínem, nakrájenými šalotkami, kořením a cukrem, asi 10 minut. Posypte pektinem a... více o Jehněčí panenka s višňovým čatní
Kozí sýr rozdělíme na malé kousky a vytvarujeme z nich kuličky (krokety). Obalíme je ze všech stran v rozšlehaných vejcích a pak v rozdrcených... více o Smažené krokety z kozího sýru
Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka cca 0,5 cm. Osolíme a necháme vypotit asi 30 minut. Po vypocení kolečka lilku naskládáme na plech vyložený... více o Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Kuřecí prsa očistíme, osušíme a naplocho 2X prořízneme(jako kdyby jsme chtěli udělat dvě kapsy). Celá prsa i zářezy posypeme lehce kořením a osolíme.... více o Kořeněná prsíčka v kabátku
**Korpus: ** Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme do vymazané a vysypané... více o Banánová bleskovka - dort
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme olej, jogurt, vanilkové aroma, mouku s kypřidlem. Dobře promícháme a do těsta vmícháme tuhý sníh z... více o "Třešně v těstě" - vláčný koláč
Sádlo a vodu dáme do hrnce a necháme sádlo ve vodě rozpustit. Odstavíme a necháme pár minut vychladit. Přidáme mouku ,dáme zpět na oheň a za stáleho... více o Karpaty
Kuřecí srdíčka očistíme a opláchneme. Na pánev si dáme slaninu a děláme ji do té doby než pustí tuk. Poté přidáme cibuli a také i česnek, osmahneme... více o kuřecí srdíčka
Z mouky, másla a vody (přidáme půl lžičky soli) vypracujeme hladké těsto a necháme odpočinout v lednici minimálně 30 minut. Rýži dáme vařit do... více o Italský rýžový koláč - slaný
Z prvních pěti surovin ušlehejte těstíčko (můžete přidat trochu vody, je-li husté), do kterého zatřete sníh ze 2 bílků. Oloupaná jablka nakrájejte na... více o Jablíčka v županu II.
Cuketu omyjeme, odřežeme konce a nastrouháme na hrubším struhadle. Klobásu nakrájíme na kostičky a na trošce tuku osmahneme, necháme vychladnout.... více o Slaný chlebíček s cuketou, klobásou a rozmarýnem
Plátky šunky naaranžujte na talíř a doplňte skrojky co nejzralejšího cukrového melounu bez semínek. Smysl tohoto italského předkrmu spočívá v... více o Prosciutto di San Daniele se žlutým melounem
Nejprve spolu svařte pomerančovou šťávu, balzamikový ocet, kmín a pepř v kastrůlku na mírném plameni asi 30 minut, až směs zhoustne jako sirup.... více o Vepřový špíz s jablky
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Ryby potřete olejem, dobře osolte a opepřete. Do břišní dutiny vložte několik plátků... více o Okoun se salátem ve středomořském stylu
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Půlky broskví potřete olejem, osolte a opepřete a řeznou plochou dolů položte na gril.... více o Šťavnatý salát s grilovaným ovocem
Čokoládu nalámejte do misky na menší kousky a nechte rozpustit ve vodní lázni. V jiné vodní lázni ušlehejte vejce a rum do tuhé pěny. Za stálého... více o Mousse au chocolat (čokoládová pěna)
Rybí maso a cuketu nakrájejte na větší kostky a oloupanou šalotku na třetiny. Na grilovací jehly střídavě napichujte rybí maso, cukety, krevety a... více o Rybí špíz s krevetami
Kachní prsa odřízněte od kosti a rozdělte na dvě filátka. maso zarovnejte a kůži propíchejte špejlí. Rozpalte pánev, maso položte kůží dolů a pečte... více o Kachní prsa s brusinkovou omáčkou
Nejdříve si připravte chipsy. Batáty dobře očistěte kartáčkem, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Dejte na tukem potřený plech, zakápněte olivovým... více o Panenky v parmském kabátku s batátovými chipsy
Rýžový papír nechte ve vodě, až změkne a dá se tvarovat. Kuřecí prsa semelte s banánem a najemno nasekanou chilli papričkou. Směs složte na rýžový... více o Cha-Zu-Rha (kuřecí rolka)
Brzlík nechte odležet minimálně 6 hodin (raději déle, ideálně přes noc) v octové vodě (nejlépe z povařeného rýžového octa, který není tak kyselý). Pak... více o Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
Základem vývaru je kokosový džus. Do něj přidejte lžičku nadrobno nasekaného chilli, limetkové listy a rybí omáčku. „Naštěstí jsou nyní některé... více o Sea ga curry (mušle a krevety s kari salátem a uzenou makrelou)
Maso umleté hodně najemno ochuťte jednou, nadrobno nakrájenou chilli papričkou. Do směsi přidejte sambal, rozmačkaný banán a ústřicovou omáčku. Vše... více o Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
Ještě teplou cizrnu rozmixujte, případně pomelte na masovém mlýnku. Na olivovém oleji osmažte cibulku dozlatova, nechte ji vychladnout a přimíchejte... více o Jedlé pexeso
**Krém: **smetany vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovači, pak vmícháme tvaroh, zakysanou smetanu a moučkový cukr(dle chuti). Uvaříme si silnou kávu... více o Nepečený ovocný dort s vaječným likérem
Listové těsto vyválíme na pomoučněném stole na velký plát, který bude plech na pečení přesahovat z každé strany o 2 cm a propícháme ho vidličkou, aby... více o Jahodové řezy s pudinkem a želé
Smícháme všechny ingredience na spodní těsto a řádně prohněteme v hladkou hmotu, kterou dle potřeby můžeme trochou mléka zvláčnět. Těsto rovnoměrně... více o Kokosový koláč s pudinkem