Maso si očistíme a naložíme do oblíbeného koření. Dáme odpočinout na cca 30 minut do lednice. Do vysoké nádoby dáme všechny ingredience na dresink a... více o César salát s kuřecím a krutony
Recept nepoužívá majonézu ani tavené sýry, které jsou těžké na trávení a neprospívají zdraví. Místo cibule můžeme dát jarní cibulku. Pokud použijeme... více o lehká sýrová pomazánka s česnekem
Všechny ingredience kromě parenice dobře vymícháme v misce, můžeme trošku osolit. Parenici nastrouháme najemno a zlehka vmícháme do pomazánky.... více o Luxusní pomazánka z uzené parenice
Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto potřeme kečupem a posypeme oreganem. Celou plochu poklademe šunkou, slaninou a sýry dle chuti. Na závěr posypeme... více o Šneky z listového těsta
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Hermelín a vejce nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli očistíme, nakrájíme najemno. Salám nakrájíme na malé... více o Snadná hermelínová pomazánka
Moučkový cukr prosejeme přes jemné sítko. Citronovou šťávu vymačkáme, můžeme ji přelít přes sítko. Do přesátého cukru přidáme horkou vodu a citronovou... více o Základní citronová poleva
Přidáme rozinky, kandované ovoce, mandle, citronovou kůru a vše zapracujeme. Těsto necháme 30 minut odležet. Na pomoučeném těstě vyválíme obdélník,... více o Štola s marcipánem
Lososa nakrájíme na drobné kousky. Z poloviny limety vymačkáme šťávu. Kopr a jarní cibulku nasekáme najemno. Tvaroh smícháme s lososem, limetkovou... více o Lososová pomazánka
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Moravanku scedíme a nálev dáme stranou. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Šunku, okurky i větší kusy nakládané... více o Vaječná tlačenka
Brambory oloupeme a dáme do hrnce s vodou. Nakrájíme je na kostky, propláchneme a zalijeme čerstvou vodou. Osolíme, přidáme kmín a dáme vařit. Vaříme... více o Vařené brambory
Avokádo rozkrojíme a nožem odstraníme pecku a dužinu vydlabeme lžící. Banán oloupeme a nakrájíme na kolečka. Přidáme med, žervé, mléko a rozmixujeme... více o Nápoj proti jarní únavě
Ředkvičky očistíme. Polovinu ředkvičkových listů nasekáme najemno a zbytek nakrájíme nahrubo. Bulvy ředkviček nakrájíme na tenká kolečka. Čerstvý sýr... více o Ředkvičková pomazánka
Nejprve připravíme náplň. Začneme tím, že nasekáme pažitku. Vejce nastrouháme najemno. Smícháme je s pomazánkovým máslem a přidáme hořčici, majonézu a... více o Sýrová roláda
Vaječný koňak zahřejeme s whiskey a mlékem. Dáváme pozor, aby se tekutina nevařila, na kuchyňském teploměru můžeme hlídat, aby teplota nepřesáhla 80 C... více o Bombardino
Rozmíchejte vejce s mlékem a poté postupně přidejte mouku a špetku soli. Nesmí zůstat hrudky. Na rozpálenou pánev nalijte smíchané těsto a rozlejte ho... více o Palačinky se šunkou: Mňamka babičky Věry
Bulgur v cedníku několikrát propláchněte vodou, sceďte, přendejte do kastrůlku, zakapejte citronovou šťávou a připravte podle návodu. Okurku zbavte... více o Salát tabouleh
Jarní cibuli a papriku nakrájíme na jemné plátky. Na mírném ohni rozehřejeme nepřilnavou pánev, položíme na ni rýžový papír a rovnoměrně posypeme... více o Jarní závitky
Vepřové koleno očistíme a nařežeme kůži jako mřížku. Olej smícháme s medem, hořčicí, grilovacím kořením a solí i pepřem dle chuti. Marinádou potřeme... více o Grilované vepřové koleno
Vařená vejce oloupeme a nastrouháme najemno nebo rozmačkáme ve větší misce pomocí vidličky. Přidáme tvaroh, majonézu, hořčici, najemno pokrájenou... více o Tvarohová pomazánka s vejci
Slijeme nálev ze sterilované zeleniny a dáme do něj na 2 hodiny nabobtnat želatinu, pak mírně zahřejeme, aby se rozpustila (nevaříme). Přidáme všechny... více o Tlačenka s vařenými vejci
Špek a cibuli pokrájíme nadrobno a společně osmažíme lehce dozlatova. Přidáme nasekaný česnek, snítku tymiánu, drcený kmín dle chuti, promícháme a... více o Dušený květák na špeku
Maso očistěte a namočte do červeného vína. Suché suroviny smíchejte a pak je prsty vmačkejte do masa. Maso zabalte do sáčku nebo do fólie, aby... více o Sušená vepřová panenka
Brambory dobře očistěte a uvařte ve slupce, oloupejte je a nakrájejte, menší kusy na čtvrtky. Zatímco se budou vařit brambory, nakrouhejte zelí na... více o Bramborový salát s červeným zelím a pestem
Nudle uvařte podle návodu. Smíchejte v míse se sójovou omáčkou, octem, hoisin omáčkou a ¼ šálku vody, přidejte nasekanou bazalku. Zahřejte velkou... více o Udon nudle
Tvaroh dáme do misky a vyšleháme s hodně změklým máslem (ne rozpuštěným). Přidáme jemně pokrájenou půlku čerstvé kapie, trochu navršenou lžíci... více o Křenová pomazánka à la budapešťská
Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě podle návodu. Z obalu vezměte prostřední hodnotu a vydělte ji dvěma (pokud se těstoviny mají vařit 10–12 minut,... více o Mac and cheese I.
Na pánvi rozehřejeme olej a restujeme kostičky cibulky dozlatova. V průběhu přidáme sůl, pepř a protlačené nebo nastrouhané stroužky česneku. Cizrnu... více o Falešná „škvarková" pomazánka
Orzo uvařte podle návodu na obalu. Rajčata pokrájejte na poloviny a dejte je na plech nebo do zapékací mísy, zakápněte olivovým olejem, osolte,... více o Orzo s brokolicí, rajčaty a mozzarellou
Quinou propláchněte přes síto vroucí vodou. Dejte ji do hrnce a zalijte vodou v poměru 1 díl quinoy, dva díly vody. Osolte a za mírné teploty a... více o Quinoový salát s hráškem a zelenými fazolkami
Jako první si připravíme lák. Dva díly vody svaříme s jedním dílem octa, přidáme i bobkový list a ostatní koření. Po pár minutách varu odstavíme z... více o Domácí rychloutopenci
Sušené houby si pár hodin předem namočte do horké vody nebo vývaru. Ječné kroupy vařte v osolené vodě alespoň půl hodiny nebo i méně podle jejich... více o Vánoční kuba se sýrem Raclette
Fenykl ořízněte, rozpulte a nakrájejte. Nakrájejte i pórek a řapíkatý celer (lístky z fenyklu a celeru si nechte na ozdobu). Orestujte je na másle... více o Krémová rybí polévka se šafránem
Nejprve vymačkejte ze střívka maso a poté ho orestujte na olivovém oleji. Jakmile se šťáva z masa odpaří, přidejte česnek, cibuli, chilli a bobkový... více o Linguine s italskou klobásou salsicciou
Nalijte do pánve studenou vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Pak do ní vložte špecle a uvařte podle návodu. Špecle pak proceďte a prolijte studenou... více o Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Všechny suroviny – mouku, máslo, žloutky a vodu – dejte do misky a ručně nebo v robotu pomocí tzv. protínačky propracujte do těsta. Vytvořte z něj... více o Domácí francouzský quiche
Kuře okořeňte a orestujte na másle s olivovým olejem z obou stran. Poté nakrájejte cibuli, oloupejte česnek, zeleninu nakrájejte na kusy cca 2x2 cm.... více o Kuře se zeleninou z jednoho pekáče
Nejprve upečte řepu. Položte ji na alobal, pokapejte olejem, osolte, přidejte tymián a stroužky česneku. Ten můžete lehce promáčknout rukou, aby se... více o Carpaccio z pečené řepy s granátovým jablkem a citronovým dresinkem
Brambory pokrájejte na plátky po cca dvou milimetrech, ale nedokrojte je až do konce. Citron nakrájejte na kolečka, odstraňte pecky. Stroužky česneku... více o Pečené brambory s česnekem a citronem
Toastový chleba nechte nasáknout v mléce, poté ho natrhejte do mixéru, přidejte žloutek a rozmixujte. Přidejte termizovaný sýr, majonézu, ocet,... více o Pažitková omáčka
Celou paličku česneku seřízněte ve čtvrtině. Zapékací misku promažte olivovým olejem a přidejte kousek másla. Následně přidejte bobkový list, rozmarýn... více o Rozpečený camembert s česnekem
Přichystejte si dva plechy a vyložte je pečicím papírem. Mrkve očistěte nebo oloupejte, rozpulte je, vhoďte do mísy, pokapejte olivovým olejem, osolte... více o Kuře se zeleninou z jednoho pekáče
Kuřecí maso otřete, osolte a okořeňte. Orestujte zprudka na olivovém oleji, aby se maso po povrchu zatáhlo. Vyjměte z pánve. Žampiony nakrájejte na... více o Kuřecí maso na houbách se zapečenými bramborami
Řapíkatý celer nakrájejte, orestujte na olivovém oleji, přidejte nakrájené papriky, celý česnek, bobkový list a restujte zprudka, ať paprika chytne... více o Polévka z paprik a rajčat
Toastový chléb zbavte okrajů a nakrájejte ho na kostičky o velikosti 1 × 1 cm. Upražte je v troubě při 160–180 °C dozlatova. Mezitím na rozpuštěném... více o Česnekové krutony
Do mísy vsypte hladkou mouku, přidejte lžičku soli, trošku cukru na povzbuzení kvasnic. Následně do hrnce nalejte 150 ml vody, chvíli ji zahřívejte,... více o Pizza s rozmarýnem
Na másle poduste jemně nakrájenou šalotku. Jakmile zesklovatí, přisypte nevařenou rýži a promíchejte. Po minutce přilijte suché bílé víno, které... více o Lanýžové rizoto
Nakrájejte si chléb (na jeden toust jsou potřeba 2 plátky). Jeden plátek namažte hořčicí, druhý majonézou. Na každý plátek chleba položte 2 plátky... více o Toasty s mortadelou, sýrem a chilli
Tvaroh, změklé máslo, hladkou mouku a trochu soli smíchejte do těsta a vypracujte v rukách. Do sladké varianty můžete přidat trochu moučkového cukru.... více o Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
Budete potřebovat tolik lžic vody, kolik máte žloutků – v tomto případě tedy dvě. Recept se dělá nad vodní lázní. Voda v hrnci by se měla držet těsně... více o Holandská omáčka
Brambory, zalijte studenou vodou, osolte a přiveďte k varu, poté vařte asi deset minut. Brambory slijte a nechte odejít páru. Poté je přesypte na... více o Pečené brambory