Maso opečeme na pánvi z každé strany asi 4 min. Potom ho osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Salát natrháme na kousky, přidáme na nudličky... více o Kuřecí salát IV.
Vuřty zavěsit na tyč do teplé udírny, prohřejeme a ihned zakouříme. Udíme asi 1 hodinu a ihned podáváme. Prohřát v udírně lze i točený salám a jiné... více o Uzené špekáčky nebo vuřty
Rýži uvaříme v mléce se špetkou soli na velmi hustou kaši. Vmícháme cukr a vanilkový cukr a horkou kaši navrstvíme na mokrou desku do výšky 1 cm.... více o Rýžové placky
Všechny ingredience zamícháme a necháme alespoň přes noc uležet v chladničce.... více o Žampionový salát
Předem uvaříme brambory ve slupce a krátce povaříme brokolici, kterou můžeme při vaření mírně osolit a ochutit podravkou. Na dno zapékací mísy kápneme... více o Zapečená brokolice s balkánem
Chleba, točeňák, cibuli pokrájíme na kostky. Chlebem vyložíme spodní část zapékací misky. Na omastku necháme zpěnit cibulku, posléze přidáme točeňák,... více o Chlebodědek
Zaděláme kvásek v mléce, do mísy dáme mouku, vejce, rozpuštěný tuk a vykynutý kvásek a zaděláme těsto, necháme hodinu kynout. Mezitím nastrouháme sýr,... více o Slaná bábovka
Brambory jemně nastrouhat, cibuli nakrájet na drobno a přidat ostatní suroviny. Vše dobře promíchat. Světovou dobrou chuť!... více o Světová pomazánka na chlebíčky
Mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl dát do kuchyňského robotu a promísit. Přidat máslo a pulzovat pár vteřin, až vznikne drobenka. Přidat vejce, 2... více o Teplé slané vdolky s čedarem
Předvařené řepy nastrouháme na hrubo, cibule nakrájíme na jemno, oloupaná jablka na kostičky. Uděláme zálivku z oleje, octa, soli a cukru a vše... více o Salát z červené řepy III.
Propracovat těsto, nechat 30 minut odpočinout. Poté vyválet, vykrajovat kolečka. Dáme na plech, potřeme vejcem a posypeme cibulí, solí a kmínem.... více o Cibuláčky
Na vál nasypeme hladkou mouku, rozválíme si těsto klasicky na štrůdl, uprostřed placky vysypeme mírně strouhankou, na to plátky salámu, vyždímané... více o Masový štrůdl
Olivy vypeckujeme a rozmixujeme společně s kapary, sardelkami a olejem. Opepříme. Mažeme na opečenou bagetu. Podáváme jako aperitiv nebo předkrm.... více o Olivová pasta (La Tapenade)
Brokolici krátce povaříme v osolené vodě, osušíme. Obalíme v trojobalu a na oleji usmažíme do zlatova. Usmaženou brokolici potřeme pastou z utřeného... více o Smažená brokolice
Sušené švestky vypeckujeme. Plátky anglické slaniny po délce rozpůlíme. Každou švestku obalíme slaninou a upevníme párátkem. Opékáme ze všech stran na... více o Chuťovky z divokého západu
Hrušky rozpůlíme a vyjmeme jádřince. Slaninu nakrájíme na kostičky, sýr na plátky. Hrušky vložíme do vymazané zapékací formy, rozdělíme na ně slaninu,... více o Pikantní zapékané hrušky
Rohlíky nakrájím na kolečka a rozmočím v menším množství mléka. Játra buď nakrájím na malé kostičky, nebo umelu. Cibuli nakrájím nadrobno a osmažím do... více o Játrová nádivka na pekáč
Tvrdší rajčata nakrájíme na silnější plátky, osolíme a obalíme v těstíčku z vejce, hladké mouky a česneku. Smažíme na pánvi do zlatova. Výborné k... více o Rajčata jinak
Sýr necháme pozvolna rozpustit v pánvi na mírném ohni a snažíme se, aby vrstva byla stejnoměrná. Můžeme ještě přidat nastrouhaný muškátový oříšek.... více o Salátové mističky
Pekáček vymažeme olejem a celé dno vyložíme vrstvou rajčat nakrájených na kolečka. Smícháme si asi tři hrsti strouhanky se solí a pepřem a rajčata tím... více o Zapečená rajčata
Do listového těsta, které si připravíme stejně jako na klasický štrůdl nastrouháme balkánský sýr a posypeme bohatě pórkem. Zabalíme a vrch pomažeme... více o Balkánská mňamka
Do mixéru dejte pomazánková másla. Z moravanky nebo hradištanky vylijte nálev a dejte také do mixéru. Vše rozšlehejte, když bude pomazánka řidší, tak... více o Pálivá pomazánka
U dýně odřízneme vrcholek a odstraníme semena. Smícháme ostatní přísady a naplníme jimi dýni. Přikryjeme odříznutým vrcholkem jako pokličkou. Pečeme... více o Dýně nadívaná - sladká
Na misku nakrájíme na kolečka rajčata, osolíme, pokapeme olivovým olejem a vinným octem, na to plátek balkánského sýra, malý skroječek cibule, malý... více o Balkánská rajčata s bazalkou
Droždí rozpustíme ve vlažném mléce s trochou cukru a necháme vzejít. Na vál prosijeme mouku se solí, uprostřed uděláme důlek, do něhož dáme změklý... více o Pórkový koláč II.
Květák uvaříme. Houby orestujeme spolu s cibulí do poloměka Pak vše smícháme, dáme do zapékací mísy,zalijeme mlékem s vejci a zapečeme v předehřáté... více o Květák s houbami - zapečené
Část sádla a slaninu pokrájíme ostrým nožem na kostky 1,5-2cm, dáme do hrnce, trochu podlejeme vodou a za častého míchání na mírném ohni vaříme. Když... více o Škvarky
Vypracujeme vláčné těsto, necháme vykynout a vykrajujeme kolečka. V každém uděláme důlek, necháme ještě podkynout a smažíme na mírném ohni. Do oleje... více o Laciné šišky
Maso nakrájíme na plátky, nasypeme rychlosůl, promícháme v míse, dáme do lahve z umělé hmoty od octu, utlačíme vařečkou. Otevřené dáme do ledničky na... více o Domáca šunka
Maso nakrájíme , přidáme 1 balíček rychlosoli (dusitanová solící směs), 1 kg práškového cukru. Necháme odstát 24 hodin, občas promícháme. Dáme do... více o Maso na dovolenku
Smícháme smetanu, ocet, pepř a sůl (tabasko), přidáme neoloupané, na slabé plátky nakrájené (nejlépe na struhadle) ředkvičky. Je to výborné v... více o Ředkvičkový salát II.
Veku z předešlého dne nakrájíme na tenké plátky a zprudka opečeme po obou stranách na oleji. Pak potřeme česnekem a taveným sýrem se šunkou, posypeme... více o Cikánské toasty
Papriky, rajčata, cibuli a česnek očistíme, trochu překrájíme, trochu osolíme a uvaříme v hrnci do měkka. Bůček vaříme v papiňáku cca 1,5 hod. ve... více o Ďábelské toasty - směs
V kastrolu mícháme na kostky pokrájené sádlo od bůčku až zesklovatí. Potom přidáme cibuli pokrájenou na kostičky, necháme zpěnit. Přidáme játra také... více o Rychlá játrová paštika
Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme rozpůlené banány a posypeme je cukrem. Po chvíli je obrátíme a znovu pocukrujeme. Spadlý cukr rozmícháváme v másle... více o Flambované banány
Předehřát troubu na 175 °C, dát nakrájenou dýni do pekáčku, přikrýt alobalem a péci asi 45 minut do měkka a poté rozmixovat na pyré. Pyré přendat do... více o Dýňové máslo
Tento recept je vhodný i pro bezlepkovou dietu, akorát se musí nahradit běžný prášek do pečiva speciální směsí. Margarín, cukr, vanilkový cukr, sůl,... více o Ananasová bábovka
Nastrouháme cuketu, přidáme vejce, cukr + vanilkový cukr, olej a zamícháme. Nakonec přisypeme mouku s práškem do pečiva. Vše promícháme a nalijeme... více o Cuketo-kokosový zákusek
Všechny přísady na těsto smícháme, vymícháme v hladkou hmotu a nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče s vyšším okrajem. Tvaroh připravíme obvyklým... více o Rychlá buchta
Zaděláme těsto, na chvíli jej vložíme do mražáku, aby bylo tuhé tak, že se dá strouhat. Pak jej nastrouháme na hluboký plech, vymaštený sádlem a... více o Tvarohový krémeš II.
Spařenou čerstvou brokolici necháme vystydnout a pak nakrájíme na růžičky, přidáme nakrájené olivy, kukuřici a smetanu. Vše zamícháme a případně lehce... více o Brokolicový salát s kukuřicí
Tyčinky i cibuli nakrájíme nadrobno. Smícháme majonézu a jogurt. Poměr majonézy a jogurtu můžeme libovolně měnit, jak kdo si troufne. Lze i bez... více o Pomazánka a la krab
Krabí tyčinky necháme rozmrznout, poté je nakrájíme na malé kousky, přidáme kukuřici, cibuli nakrájíme na jemno, sýr pokrájíme na drobné kostičky,... více o Delikátní krabí salát
Máslo utřeme se sýrem do pěny a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a šunku, dále přidáme oloupaná ještě teplá vejce protlačená přes kolečko na... více o Lídiny plněné papriky
Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky, okořeníme vegetou a pepřem, osmahneme na oleji do zlatova přidáme krevety, rozmražený špenát, žampiony, pórek... více o Kuřecí ala Christian
Do vymazané teflonové dortové formy vymačkáme listové těsto. Uděláme cca 3 cm okraj. Dáme na 30 minut do lednice odpočinout. Mezitím z tuňáka... více o Tuňákový koláč s pórkem
Syrové brambory postrouháme na strouhadle (malé slzy), zbylou vodu slijeme, přidáme vajíčka, sůl a mouku- dodáváme v malém množství tak, aby těsto... více o Bramborový stryk ze švestkami
Všechny ingredience smícháme a necháme aspoň 1 hodinu odležet. Podáváme k masu, do zeleninových salátu atd. Kdo nemá rád česnek, může smíchat s... více o Česneková omáčka ke grilovanému masu
Vařené brambory oloupeme a prolisujeme, játra odblaníme, nožem dobře utřeme nebo 2x umeleme na masovém strojku (v současné době rozmixujeme). Obojí... více o Bramborová paštika (1922)
Na oleji zasmažíme cibulku, přidáme hladkou mouku a až zrůžoví stáhneme z plotny a rychle zamícháme papriku. Zalijeme vodou a dáme znovu vařit (3... více o Babiččina hrachová jachnija na pátek