Nejprve si uděláme směs, kterou budeme bramborové knedlíky plnit. Nakrájíme 2 cibule na jemno, dáme na rozpálený olej. K cibuli přidáme slaninu... více o Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou
Těstoviny uvaříme dle návodu a necháme lehce vychladnout. V misce utřeme tavený sýr s rostlinným máslem (může být i pomazánkové), přidáme... více o Těstoviny s česnekovou pastou
Rozprostřeme alobal (cca 35 cm x 35 cm - množství na zabalení). Naklepeme vepřovou kotletu, položíme ji na střed alobalu. Na kotletu položíme 2 plátky... více o Vepřová kotleta s bramborem v alobalu
Uvaříme rýži, umyté a od jádřinců očištěné papriky nakrájíme na kostičky a promícháme s rýží spolu s petrželkou, cibulkou a fazolí bez nálevu. V malé... více o Italský rýžový salát
* dáme vařit těstoviny dle návodu na balení * na 1 lžíci oleje osmahneme najemno nakrájenou cibulku (dozlatova) * k cibuli na pánev přidáme špenát,... více o Těstoviny se špenátem a masem
Vše smícháte dohromady a necháte 15 minut odstát. Vzniklou hustou hmotu jednou lžící nabíráte a druhou strháváte do vyšší vrstvy rozpáleného tuku a... více o Hrašenky
Listové těsto rozválíme, rádýlkem nařežeme pruhy. Hrušky omyjeme a škrabkou na brambory vykrojíme jádřinec. Do vniklých děr nalijeme rum a uzavřeme... více o Rumové hruštičky s karamelem
Do hrnce nalijeme červené víno, vložíme do něj skořici, hřebíčky, citronovou kůru a nakonec vmícháme med. Hrušky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme,... více o Hrušky na víně
Jablka oloupeme a jádřinec vydlabejte směrem do stopky, aby vznikla dutina na náplň. Piškoty a lískové ořechy rozemelte, smíchejte s vanilkovým cukrem... více o Pečené jablko s ořechy
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g. Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji. Přidáme maso a krátce... více o Kari guláš s hovězím masem
Mouku prosejeme do mísy, přidáme vejce a sůl a postupně zpracováváme vodu, až vznikne tekuté těsto. Necháme odpočinout nejméně 2 hodiny, raději však... více o Galettes
Množství surovin si každý může přizpůsobit podle sebe. Papriky dávám jen asi 1/4 z každé, kuskus "odměřuji" sklenicí (1/3 - 1/2). 1. Na olivovém oleji... více o Kuskus s krabími tyčinkami
Nejprve si přichystáme kuskus dle návodu na balení. (Lžíce oleje, zalít horkou osolenou vodou, nechat chvíli ustát atd.) V hlubší pánvi rozpálíme olej... více o Kuskus s tuňákem
Sojové maso - plátky - uvaříme v zeleninovém vývaru dle klasického postupu - po uvaření a vyjmutí masa vymačkáme tekutinu. Sojové plátky rozřízneme -... více o Smažené sojové plátky
Na trošce oleje si v kastrole či hrnci osmažíme cibuli do růžova, rozdrobíme na ni mleté maso a zprudka ho orestujeme. Poté prolisujeme česnek,... více o Špagety "pasta suita"
Uvaříme rýži téměř do měkka. Očistíme a nakrájíme pórek na kolečka a přepůlíme je. Lososa zbavíme kůže a vybereme případné kosti, maso nakrájíme na... více o Lososové rizoto
Zelí zbavíme svrchních listů, tvrdého stonku a nakrájíme. Na másle osmažíme cibuli, ke konci přidáme cukr (já dávám třtinový), opražíme a potom... více o Dušené červené zelí
Nakrájíme si anglickou slaninu, cibulku a česnek nadrobno, osmahneme krátce na pánvičce, přidáme na proužky nakrájenou papriku, dochutíme a necháme... více o Paprikový salát na pánvi
Troubu předehřejte na 200°C. Řepu v míse promíchejte se lžící oleje, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby a pečte 15 minut.... více o Pečené sladké brambory s řepou
Řepy povařte v osolené vodě asi 30 minut. Sceďte je a oloupejte. Troubu předehřejte na 200°C. Ke každé řepě přidejte snítky bylinek a obalte ji plátky... více o Pečená řepa ve slanině s bylinkami
Surimi tyčinky pokrájíme nadrobno a dáme do mísy společně s mletým masem, vejcem, zázvorem, škrobovou moučkou, sojovou omáčkou, petrželkou, solí a... více o Číňánkovy kuličky na zelí
Nivu pokrájíme na plátky cca 0,5 cm. Česnek oloupeme a pokrájíme na velmi slabé plátky nebo ho rozetřeme. Plátky česneku pak přitiskneme na plátky... více o Česneková Niva v rakouském špeku nebo pršutu
Tento recept je velice jednoduchý a rychlý. Když doma zbudou řízky a chcete změnu, určitě uvítáte BLESKOVÉHO TWISTRA. Opláchneme salát, který dáme na... více o Domácí twister
Brambory oloupeme, nakrájíme na půlcentimetrové plátky a vaříme v osolené vodě 10 minut. Mezitím si oloupanou cibuli nakrájíme na klínky, česnek na... více o Bramborová frittata
Všechny sypké a tekuté přísady se míchají zvlášť: V jedné větší míse smíchejte oba druhy mouky, sodu, kypřící prášek, cukr (i vanilkový, pokud ho... více o American Pancakes
Uvařenou červenou řepu oloupeme, pokrájíme na cca 0,7 mm plátky, osolíme a potřeme žervé, které jsme si dochutili tím, co máme rádi (případně ho... více o Červená řepa s žervé a rakouským špekem
Plec pokrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme, přidáme trochu kmínu, nastrouhaný nebo nasekaný česnek a promícháme. Maso dáme do pekáčku na... více o Česnekové plecko na hruškách
V kastrolu promíchejte cukr, škrob, sůl a na mírném ohni promíchávejte, až cukr začne karamelizovat. Pak přidejte na kousky nakrájený ananas a za... více o Havajská řepa
Brambory, scezenou kapustu a klobásu pokrájíme, přidáme česnek, sýr a dochutíme solí a pepřem, dobře promícháme. Vše dáme do připravené zapékací mísy... více o Brambory s kapustou a sýrem - zapečené
Rohlíky pokrájíme na kostičky a pokropíme je mlékem. Pak přidáme pokrájenou předvařenou a scezenou kapustu, žloutky, nastrouhanou Nivu, pokrájenou... více o Kapustová žemlovka (nádivka)
Mleté maso smícháme s jemně nastrouhanou zeleninou, vejcem, kořením, strouhankou dle potřeby a osolíme. Dobře propracujeme a vlhkou nebo pomaštěnou... více o Masové kuličky se zeleninou ve smetanové omáčce
**1.** Květák očistěte a rozdělte na růžičky. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Vložte do ní květák a vařte ho přibližně 3 minuty. Poté vodu... více o Nákyp z květáku se sýrem
Troubu předehřejte na 160°C. Žloutky utřete s cukrem a jemně strouhanou citronovou kůrou do pěny. Přimíchejte dobře prosáté kakao, vařené a jemně... více o Kakaový bramborový dort
Nastrouhané brambory vložte do mísy, usmažte 8 středně velkých cibulí (na drobno pokrájených) na vepřovém sádle do zlatova, promíchejte s brambory,... více o Zemákové kotletky
Oloupané, uvařené brambory propasírujte nebo rozšťouchejte. Přidejte máslo, vejce a směs osolte. Po obvodu formy na muffiny rozprostřete lehce... více o Slané bramborové bábovičky
Do hrnce se sklenkou vody dáme rýži. Zapneme na nejvyšší výkon a vaříme - postupně přiléváme vodu. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a zprudka... více o Španělské rizoto
Kuře naporcujeme a osolíme. Očištěné a na hranolky nebo kostky pokrájené kořenové zeleniny by mělo být cca 600-700 gramů. Zeleninu dáme s pokrájenou... více o Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou
Kuře naporcujeme, osolíme a potřeme kašičkou umíchanou ze zázvoru, česneku dvou lžic sojové omáčky a dvou lžic oleje. Necháme alespoň hodinu proležet.... více o Česnekovo-zázvorové kuře na hruškách - pečené
Kuřecí maso pokrájíme na kousky, mírně osolíme, opepříme, zakapeme sojovou omáčkou (1 lžíce) a olejem (0,5 lžíce), zaprášíme solamylem, vše promícháme... více o Hruškové kuřecí - minutka
Rozehřejte olej, přidejte cukr a nechte ho zkaramelizovat. Přidejte najemno nakrájenou cibuli, nechte ji zesklovatět. Přidejte očištěnou, nahrubo... více o Závin z listového těsta s červenou řepou
Olej rozpalte v pánvi a pak na něm do změknutí opékejte šalotky a česnek (8 minut). Přidejte kuřecí maso a opečte dozlatova, osolte, opepřete.... více o Těstoviny zapečené s mozzarellou
Maso dáme do mísy, přidáme nadrobno pokrájené okurky a žampiony, nastrouhaný česnek, vejce, ochutíme solí, pepřem, majoránkou a částí drobně pokrájené... více o Adamovy kuličky (sekaná)
Uvařenou řepu nastrouháme, vmícháme k mletému masu, přidáme pokrájenou cibuli, nasekané kapary, vejce, ochutíme solí, pepřem a zahustíme čerstvou... více o Masové kuličky s červenou řepou
Slaninu pokrájíme na malé kostičky, dáme vyškvařit, pak na ni přidáme plátky žampionů, které na ní orestujeme. Maso dáme do mísy, přidáme vejce, hrubě... více o Karbanátky nebo sekaná s okurkou a žampiony
**1)** Kořenovou zeleninu očistíme, nakrajíme a vložíme do hovězího vývaru nebo do 1,5 l vody s bujonem a vaříme pod pokličkou asi 30 minut. **2)** Do... více o Dýňová svíčková omáčka
Houby namočíme do hrnku studené vody a necháme je nabobtnat. Porce očištěného králíka osolíme a opepříme, necháme asi hodinu ležet, pak je na oleji... více o Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
Kapří filet (nebo filety z tresky...) očistíme, rozdělíme na 4 díly, do každého dílu prořízneme opatrně nožem kapsu, maso osolíme (můžeme i opepřit) a... více o (nejen) Kapří řízky se zeleninou
Roštěnou pokrájíme na tenké nudličky, v misce je promícháme se sojovou omáčkou a nasekaným zázvorem. Necháme v chladu asi 2 hodiny proležet. Zeleninu... více o Hovězí nudličky se zeleninou - minutka
V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme mleté telecí (kuřecí, vepřové nebo hovězí) maso, které osolíme, opepříme a zaprášíme mletou paprikou a... více o Lasagne se zelím a (nejen) telecím masem
V míse smícháme všechny ingredience na marinádu. Kýtu očistíme a vložíme do marinády, zaklopíme a necháme 24 hodin marinovat (po 12 hodinách maso... více o Jelení špízy se sušeným ovocem a slaninou na víně