Troubu předehřejte na 180 °C. Žloutky prošlehejte s lžící světlého přírodního cukru. Smetanu přiveďte téměř k varu a pak ji přimíchejte ke žloutkům.... více o Crème brûlée
Nakrájíme slaninu a mozzarellu na kostičky, mrkev, celer a cibuli nadrobno. V širokém kastrolu rozpustíme 50 g másla. Když začne pěnit, přidáme... více o Lasagne
Brambory oloupeme, přidáme vodu, osolíme a dáme vařit. Mezitím si na jemno nakrájíme jarní cibulku a dáme spolu s kousky kuřecího masa na pánev... více o Falešné zapečené brambory
Brokolici dáme chvíli vařit do osolené vody. Mezitím si vymažeme pekáček máslem a přidáme do něho jeden malý svazek jarní cibulky na kolečka, bílou... více o Zapečená brokolice se zeleninou a šunkou
Mléko zahřejte až k bodu varu. Rozlijte do čtyř sklenic a zpěňovačem nebo metličkou vyšlehejte do pěny. Vmíchejte med a kardamom, případně ještě před... více o Medové mléko s kardamomem
Troubu předehřejte na 200 °C. Mrkve očistěte a oloupejte. Orestujte je ze všech stran na oleji, přidejte k nim pomerančovou šťávu, med a 2 lžíce vody.... více o Zapékaná karotka na medu se sezamem
Troubu předehřejte na 200 °C. Do trouby dejte pekáč naplněný vodou. Vanilku rozřízněte a dřeň vyškrabejte. Mléko svařte v hrnci a vložte do něj... více o Vanilkový pudink s medovým mangem
Batáty a zázvor oloupejte a povařte asi 15 minut téměř doměkka. Hrášek také povařte na mírném plameni skoro doměkka, asi 10 minut. Filety ryby... více o Candát a batátové pyré
Oloupaný česnek nadrobno nasekejte. Rajčata rozmixujte přímo v plechovce tyčovým mixérem. V kastrolu rozehřejte olej, osmažte na něm česnek a krevety.... více o Rajčatová omáčka s krevetami
Česnek oloupejte a nasekejte. V kastrolu promíchejte se špenátem a asi 5 minut spolu poduste, aby špenát pustil vodu a zavadl. Troubu předehřejte na... více o Chlebová pizza se špenátem
Troubu předehřejte na 180 °C. Z rozmarýnu otrhejte lístky. Omyté brambory podélně rozpulte a rozložte na plech. Potřete olejem, posypte rozmarýnem,... více o Brambory s lososovým tvarohem
Do osolené vroucí vody vhodíme 200 g těstovin - nejlépe penne. Na pánvi si rozpustíme máslo a přídáme kostky špenátu. Až se špenát rozpadne, osolíme,... více o Těstoviny se špenátem, brokolicí a šunkou
Na pánvi lehce osmahneme a prohřejeme plátky masa. Vyndáme ho a dáme tam nakrájené fazolky (2-3 cm), přidáme vodu a necháme povařit, dokud nezměknou.... více o Fazolková omáčka
Brambory oloupejte, nakrájejte na větší kusy. Na pánvi opražte cibuli, nakrájenou slaninu a klobásky. Pokud jsou malé, ponechte je v celku, větší... více o Dublin Coodle
Na oleji zlehka osmahneme nakrájenou cibulku. Po chvíli přidáme nakrájené a odsemínkované papriky, rajčata, koření papriku i protlak. Vařte 10-15... více o Těstoviny pepperoni
Tykev oloupeme a vysemeníme. Nakrájíme na kostičky o hraně asi 1,5 cm (větší by se nemusely provařit). Rýži propereme, zalijeme vývarem a přidáme... více o Rizoto s dýní a hráškem
Na rozpuštěném másle s olivovým olejem necháme zesklovatět nasekané jarní cibulky. Pak přidáme oloupané a nakrájené čerstvé žampiony a namočené a... více o Penne v houbovo-krémové omáčce
Nejdříve zaděláme na kvásek. Droždí rozetřeme s 2 lžičkami cukru, trochou mléka a lžící mouky. Necháme na teple vykynout. Mléko musí být vlažné!!! Do... více o Tvarohové lívanečky
Obě mouky, vejce, mléko a sůl smíchejte v misce. Rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem, přidejte lžíci másla a nechte jej rozpustit. Jeden banán... více o Palačinky s banánem
Nejprve v silnostěnném kastrolu bez tuku opražte na malé hranolky nakrájenou slaninu. Vyjměte. Omyté brambory rozpulte, očištěnou mrkev nakrájejte na... více o Dušená zelenina s lanýži
* nakrájíme cibuli na (půl)kolečka * brambory oškrábeme a nakrájíme na kousky (ideální tenké plátky nebo kostičky) * žampiony pokrájíme na menší... více o Zapečené brambory s žampiony a kuřecím
Kuskus dáme do misky a zalijeme po okraj horkou vodou, přidáme sůl, zamícháme a necháme 5 minut odstát. Zatím si na pánvi ohřejeme lžičku olivového... více o Kuskus s tuňákem a zeleninou
Máslo, žloutky a šlehačku spolu promíchejte. Z mléka, kvasnic a cukru připravte kvásek a nechte ho vzejít. Do mísy prosejte mouku, přidejte utřené... více o Bystřický vdolec
Na kostky nakrájené brambory dejte vařit asi s litrem vody. Přidejte k nim nakrájenou klobásku a bobkový list s novým kořením. Vejce uvařte natvrdo.... více o Bramborová (úková) omáčka
Přes noc namočeným fazolím vyměňte vodu, doplňte na dva litry a dejte vařit. Asi 15 minut před koncem varu přidejte očištěnou a pokrájenou kořenovou... více o Bystřická kyselica
Do vlažného mléka přidáme mouku, vejce a špetku soli. Zamícháme na hladké těsto, rozlijeme tenkou vrstvu na pánev potřenou olejem, smažíme po obou... více o Těsto na palačinky
Nakrájíme a osmažíme cibuli nakrájenou najemno. Zalijeme mlékem, přidáme muškátový květ a pepř. Přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nastrouhaný eidam a... více o Sýrová omáčka se špagetami
Od uvařených špaget vylijeme vodu. Ze špaget si odebereme trochu špaget, které dáme do hrnce, který dáme na sporák a zapneme naslabo. Hned do špaget... více o Rychlé a dobré špagety
Začínáme dresinkem - smícháme bílý jogurt, majonézu, prolisovaný česnek a dochutíme bílým pepřem a solí - pokud se vám bude zdát dresink málo tekutý,... více o Zeleninový salát s miniřízečky a česnekovým dresinkem
Vyšší kastrol na zapékání vymažeme sádlem, na dno poklademe těsně sebe na kolečka nakrájené syrové brambory, aby bylo celé dno pokryté. Trochu... více o Zapékané brambory s kysaným zelím, slaninou klobásou a tymiánem
Filety okořeníme, osolíme a jemně zaprášíme moukou. Na pánvi s trochou rozpáleného oleje osmažíme filet z jedné strany dozlatova, pak otočíme a... více o Filety po italsku
Vykoštěné kuře nasolíme a plát masa rozložíme na pomaštěný alobal kůží dolů. Do středu nandáme nádivku, pevně zabalíme pomocí alobalu a dáme do pekáče... více o Kuřecí roláda s dýní
Maso nakrájíme na plátky, nudličky nebo kostky, osolíme, zalijeme marinádou, promícháme a necháme alespoň dvě hodiny proležet. Marináda: smícháme... více o Medové maso se zázvorem a hruškou
Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat nahrubo nastrouhanou mrkev s celerem, přidáme nastrouhaný... více o Jednoduchý rybí guláš se zeleninou
Papriky očistíme od semínek a naplníme je směsí z mletého masa, vejce, koření, pokrájené cibule, čerstvé strouhanky, dochucené dle chuti solí. Na... více o Plněné papriky ve smetanové omáčce
Žervé osolíme, opepříme a rozmícháme s troškou smetany na hustší kašičku, do které vmícháme drobně pokrájenou cibuli, papriku a rajčata a nastrouhaný... více o Zeleninové žervé
Hovězí maso dle vlastního výběru očistíme, rozkrojíme na plát, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, zabalíme a pevně zavážeme nití. Necháme alespoň 2... více o Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Do hrníčku si rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a mouky, přidáme trochu mléka, zamícháme a necháme vzejít kvásek. Máslo utřeme s cukry do pěny,... více o Buchty z třeného těsta
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, nakrájíme na kolečka (1cm) a pokud nechceme, aby nám jablka zhnědla, pokapeme je citronovou šťávou. Omáčka: v... více o Vínová jablíčka se skořicovou omáčkou
Do hrníčku si rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, mouky a trochu mléka. Zamícháme a necháme vzejít kvásek. Změklé máslo utřeme s cukry, pak... více o Kynuté skořicové uzlíky
Vypadá to divoce, ale moc nám to doma chutná. Rýži uvaříme ve vodě, do které hodíme bujon a vaříme podle návodu. Po jejím uvaření si nakrájíme menší... více o Rýže s kari na smetaně
Troubu předehřejte na 200 °C. V míse promíchejte mouku, sůl, oba prášky, cukr a chilli. Vpracujte máslo nakrájené na kousky, aby vznikla drobenka, pak... více o Sýrové bochánky
Sýr rozkrojte napříč. Na másle zlehka osmažte nakrájenou hrušku, zakápněte brandy, přidejte nakrájený rozmarýn. Na spodní polovinu sýra rozložte... více o Camembert s hruškami a ořechy
Dají se uvařit brambory (buď ve šlupce nebo oloupané). Rukola nebo polníček se natrhá na kousky a dá do misky. Na rukolu se vymačkají tak tři stroužky... více o Radíčo
Mraženou kukuřici vložíme do hlubokého talíře nebo keramické mísy, dáme do mikrovlnky a ohřejeme, aby byla měkká a horká (lze uvařit i ve vodě a slít)... více o Rychlá kukuřice
Lilek částečně oloupeme tak, aby byl vždy pruh oloupaný a pruh neoloupaný. Barevně to doladí konečný vzhled jídla. Nakrájíme ho na větší kostičky,... více o Zapečené ratatouille se sázeným vejcem
2 kostky zeleninového bujonu rozpustíme v 1 litru vody a necháme na nejmenším hořáku na minimum, aby nám vývar zůstával teplý. Maso nakrájíme na... více o Risotto s masem a zeleninou
Mouku, cukr, kakao, kypřící prášek, ořechy, olej a mléko smícháme. Toto množství vystačí na jednu větší porci, je to pro milovníky syrových těst na... více o Kakaová rychlovka s ořechy
Vanilkové těsto si zpracujeme a vyválíme na pár válečků. Nakrájíme na kusy veliké cca jako váš ukazováček. Nakrájené válečky si vytvarujeme do tvaru... více o Haloweenské prsty
Z bílků ušleháme sníh, do kterého vmícháme vejce, cukr, mouku a dáme péct. Aby byl nadýchanější, přidávám ještě trochu kypřícího prášku - stačí 1/4... více o Levný dort - srdce