Do mísy nasypeme mouku, droždí, sůl a kmín, směs promícháme a zalijeme vodou a opět vše dobře promícháme. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme 12-18 hodin... více o Domácí chléb podle Ládi Hrušky
1. Olej rozpálíme ve Woku, přidáme vajíčka a krouživým pohybem je rozlijeme po woku, smažíme asi 1 minutu. Následně omelety přednáme z Woku na... více o Čínská smažená rýže
Na plátku másla osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a za občasného promíchání podusíme pod poklicí. Až se nám... více o Sýrová polévka s hlívou
Celer a mrkev uvaříme v osolené vodě s citronovou šťávou doměkka. Nejlépe na skus. Poté scedíme, necháme vychladnout a pokrájíme na kostičky (hranolky... více o Celerový salát - zdravě a chutně
Do vlažného mléka se lžící cukru rozdrobíme droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, zbylý cukr, vanilkový cukr, sůl, jemně... více o Bramborový karásek, pletenky - kynutý
Mouku smícháme se solí. Droždí rozmícháme s krystalovým cukrem ve vlažném mléku a necháme na teplém místě přibližně 10 minut vykynout. Vlijeme do... více o Škvarkové rohlíčky II.
Uvaříme špagety (nebo jiné těstoviny) dle návodu. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, kari a uvařené těstoviny. Přidáme tavený sýr, který... více o Špagety na kari s vejcem
Na trošce oleje necháme osmažit pokrájenou cibuli a špek. Pak přidáme na kostky pokrájené (nebo plátky), osolené, opepřené a moukou zaprášené maso,... více o Hovězí na mrkvi s rozmarýnem
Z hlaviček žampionů vykroutíme nebo vyřízneme nožičky, které drobně pokrájíme. Na kousku másla osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, během smažení... více o Plněné smažené žampiony
Nejdříve si připravíme 2 hrnce. Do jednoho nasypeme sójové nudličky a 10 minut vaříme na mírném plameni. Nezakrýváme pokličkou a občas promícháme.... více o Jáhly se sojovými nudličkami
Celer pokrájíme na plátky, které uvaříme v osolené vodě s octem na skus, pak scedíme, pokrájíme na kostky a dáme do mísy. Přidáme pokrájenou slaninu,... více o Celer z trouby
Očištěný celer nakrájíme na plátky (0,8 mm), povaříme ve vodě se solí a octem téměř doměkka, scedíme. Plátky celeru dáme do pekáčku nebo zapékací mísy... více o Celer s křupavou sýrovou strouhankou
Plech vyložíme pečícím papírem (nebo použijeme silikonový plech) a dobře vymažeme máslem. Dno rovnoměrně posypeme pokrájenými jablky, na která... více o Lívancový koláč - pečený
Cibuli drobně pokrájíme a na oleji (nejlépe olivovém) osmažíme dosklovata. Přidáme zpěnit nasekaný česnek, přidáme rajčata a olivy (nejsou nutné). Vše... více o Jednoduché rajčatové těstoviny s tuňákem
Kuřecí maso okořeníme, pokud máme koření bez soli, tak i osolíme a dáme do pekáčku s máslem, pokrájenou cibulí a paprikou. Pečeme za občasného podlití... více o Kuře se sýrovou zeleninou
Rýži uvařte podle návodu na obalu. Mezitím orestujte cibulku na oleji a přidejte na plátky nakrájenou slaninu. Vmíchejte mrkev nakrájenou na kolečka a... více o Rýže se zeleninou a slaninou
Smícháme tvaroh a cukr krystal (cukr dle chuti), nakrájíme jablka na plátky. Na plátek toasťáku namažeme rostlinné máslo, poté namažeme sladký tvaroh,... více o Toast ala žemlovka
Na rozpuštěném másle s olejem necháme zpěnit mouku, ze které uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a rychle dobře promícháme. Do mléka přidáme... více o Jednoduchá křenová omáčka z mléka
Drobně pokrájenou cibulku smícháme s okapaným tuňákem, lučinou, hořčicí, cottage, solí a pepřem. Pomazánku necháme hodinku proležet. Namažeme na... více o Cottage pomazánka s tuňákem
Je mnoho způsobů, jak si doma udělat kandovanou pomerančovou nebo citronovou kůru na mlsání nebo do moučníků. Co budeme potřebovat vždy: kůra, cukr... více o Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Zelí pokrájíme a dáme do větší mísy. Přidáme pokrájené vepřové i uzené maso, cibuli, koření, sojovou omáčku, protlak a hořčici. Vše v míse smícháme a... více o Hlávkové zelí na pivu
Pokud používáme čerstvé kvasnice, nejprve si je "nastartujeme" v troše vlažné vody s cukrem a špetkou mouky, dáme na teplé místo, až se začnou tvořit... více o Zdravý chléb do formy
Cibuli pokrájíme na drobno a dáme do misky, přidáme rozmačkaného tuňáka i se šťávou, cottage, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu dle chuti. Vše... více o Tuňákový salát s cottage sýrem
Množství záleží na počtu strávníku, ale největší podíl (alespoň 50%) tvoří vždy ovesné nebo pšeničné, špaldové, žitné, ječné vločky. Ty necháme na... více o Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení
Želatinu připravíme dle návodu. Buď si uděláme sladkokyselý nálev (podobně jako na okurkový salát, jen o něco kyselejší) nebo použijeme nálev ze... více o Křenové závitky v rosolu (aspiku)
Na rozpuštěném másle s olejem si v hrnci necháme dosklovata osmažit pokrájenou cibuli. Během smažení přidáme rozvonět koření. Poté zaprášíme moukou a... více o Jednoduchá rajská omáčka
* cibuli a pórek nakrájíme najemno a dáme dusit na pánev * maso nakrájíme na kostičky a okořeníme * následně orestujeme na pánvi s cibulí a pórkem *... více o Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím
Těstoviny si uvaříme na skus. Potom si na větší nebo hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm osmahneme cibulku. Když je cibulka sklovitá, tak... více o Těstoviny se špenátem a tuňákem
Banán rozmixujeme s vejci dohladka. Klademe na rozpálenou pánev vymazanou trochou oleje.... více o Rychlé banánové lívance
Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr a máslo. Přivedeme prudce k varu. Při varu stáhneme plamen a za neustálého míchání vaříme až do zhoustnutí po... více o Domácí salko
Vychladlé uvařené těstoviny dáme do mísy, přidáme pokrájenou řepu, kuřecí maso, cibuli, okurky, majolku (zakysanku), hořčici, sůl, pepř a vše dobře... více o Těstovinový salát s červenou řepou
Mladou neloupanou cuketu pokrájíme na plátky, které posypeme oblíbeným kořením (česnekové, grilovací, italské, country...), obalíme v hladké mouce,... více o Cuketa v lupíncích s česnekovým dipem
Kloboučky hlívy očistíme, posypeme kořením do listů dle chuti nebo potřeme rozetřeným česnekem. Osolíme, pokud nemáme koření s obsahem soli. Poté... více o Hlíva v těstíčku
Na másle a oleji osmažíme cibuli dosklovata. Pak přidáme pokrájenou hlívu, osolíme a pod poklicí dusíme zvolna doměkka. Podlévat není nutné, hlíva... více o Hlíva s hořčicí
Hlívu očistíme, pokrájíme na nudličky, dáme do mísy, posypeme kořením, které máme rádi a necháme cca 15 minut odležet. Pak zaprášíme moukou,... více o Kořeněné chipsy z hlívy
Cibulku osmahneme na oleji (já ji smažím na tuku sebraným z kozervy lančmítu). Přidáme prolisovaný česnek a na kostky nakrájený lančmít, vše osmahneme... více o Špagety s omáčkou z lanšmítu
Maso nakrájíme na kostičky, dáme do misky, osolíme, okmínujeme a posypeme grilovacím kořením, celé zalijeme olejem a promícháme. Necháme odpočívat.... více o Hrubasova vepřová rychlovka
Pastel de choclo je národní pokrm v Chile a v překladu znamená kukuřičný dort. Než dáme všechny ingredience do zapékací mísy, je potřeba připravit... více o Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
Žampiony očistíme, vykroutíme nebo vyřízneme nožičky, které drobně pokrájíme. Na trošce oleje zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme orestovat... více o Žampiony se slaninou - smažené
Mleté maso smícháme s protlakem, cibulí, solí, pepřem, kari, vejcem. Ze směsi vytvoříme mokrou rukou šištičky, které zabalíme do plátků šunky. Ty pak... více o Šunkové roládky s mletým masem - zapečené
Slaninu zprudka opečeme na olivovém oleji, odstavíme a necháme v pánvi. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme v hrnci, poté přidáme čerstvý nebo lehce... více o Noky se špenátem
Nejprve dle návodu uvaříme pohanku lámanku - propláchnutou ji uvaříme ve vodě, dokud ji do sebe nevsákne a nezměkne. Poté necháme vychladnout - bude z... více o Pohankové zeleninové placky
Brambory: Brambory oloupeme a nakrajíme podélně na osminky. Dáme vařit. Necháme je uvařit do poloměkka, spíše tvrdší. Mezitím, než se dovaří, si do... více o Žampióny v těstíčku s pečenými brambory v medu a pivu
Brambory si opláchneme a i se slupkou nakrájíme na kolečka. Mozzarellu, rajčátka i salám nakrájíme. Do pekáče dáme trochu oleje a na dno poklademe... více o Brambory a lá Italia
Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle (ideálně na vyčnívajících bodcích struhadla). Poté slijeme vodu z nastrouhaných brambor. Do mísy k... více o Halušky se zelím a slaninou
1. Omyjeme a na plátky nakrájíme kuřecí prsa. 2. Do misky dáme (podle chuti) grilovací koření, bazalku, čerstvý rozmarýn a olivový olej. 3. Na pánev... více o Kuřecí biftek
Fazole namočíme na noc do vody, druhý den uvaříme doměkka. Cibuli zpěníme na oleji, zaprášíme moukou. Zalijeme vývarem z fazolí, přidáme kečup a... více o Fazole v rajské omáčce
Maso nakrájíme na kostky, 3 stroužky česneku nakrájíme nadrobno a promícháme s masem a solí. Necháme chvilku odležet. Mezitím nakrájíme nadrobno... více o Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem
* těstoviny dáme vařit do hrnce vroucí (a osolené) vody na cca 7 minut * cibuli a pórek nakrájíme na jemno a dáme na rozpálenou pánev * žampiony... více o Těstoviny s kuřecím
Slaninu nakrájejte na nudličky a opečte na pánvi, přidejte rozčtvrcené žampiony a opékejte, dokud houby nezměknou. Vyndejte z pánve a udržujte teplé.... více o Rizoto se slaninou a žampiony