Na oleji si necháme zesklovatět pokrájené cibule, přidáme pokrájené osolené a opepřené maso, smažíme dozlatova za občasného promíchání. Po osmažení... více o Hovězí na paprice
Do pekáčku dáme očištěnou mrkev na špalíčky pokrájenou, pokrájenou cibuli, česnek a žampiony, posypeme kořením, naskládáme nasolené kuřecí porce,... více o Bylinkové kuře na mrkvi a žampionech
Začněte s mrkví - její příprava trvá nejdéle. (http://www.recepty.cz/recept/pikantni-korenena-mrkev-157207?_fid=9db3) Na pánev nalijte olivový olej.... více o Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví
Na pánev nalijte olivový olej. Přidejte nasekaný česnek, zázvor a chilli papričku. Teprve pak plotýnku zapněte - chutě se lépe uvolní. Krátce... více o Pikantní kořeněná mrkev
1. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek. 2. Přidáme protlak a cca 4 lžíce vody. Důkladně rozmícháme, podle chuti osolíme,... více o Špagety s medovou omáčkou
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli dosklovata, přidáme pokrájené maso na kostky a smažíme do té doby za občasného promíchání, než se dám vysmaží šťáva... více o Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím
Žampiony očistíme a pokud se rozhodneme pro jednodušší verzi smažení, která nám tolik nezamaže kuchyň, tak si vymícháme těstíčko ze žloutku, piva,... více o Smažené žampiony
Na másle nebo oleji osmažíme cibuli dosklovata, přidáme drobně pokrájené žampiony a slaninu a za občasného promíchání krátce podusíme. Pak vmícháme... více o Žampionové placičky (karbanátky)
Na trošce rozpáleného oleje v pánvi s širokým dnem zprudka orestujeme dozlatova kolečka cukety (neloupané!) a pokrájené uzeniny. Ke konci restování... více o Cuketová směs s uzeninou
Kroupová směs: na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme osmažit uzené na malé kostičky pokrájené a česnek s protlakem. Vše promícháme s... více o Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Řepu uvaříme na skus, pak necháme zchladnout, oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle. Nivu nastrouháme, přidáme k řepě, dle chuti (pozor, niva je... více o Česneková pomazánka z červené řepy a nivy
V míse smícháme mouku, nastrouhanou Omegu (Ivu, Heru...) a smetanu. Vypracujeme hladké těsto, které necháme cca hodinu odpočinout, pak opět... více o Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví se semínky
Tip na rychlou, jednoduchou véču. Všechny ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme. Vše dáme na rozpálenou pánev. Podáváme s toustíkem. Koření dáme... více o Pikantní špenátové rolky
Do vymazaného pekáčku dáme na větší kusy pokrájená rajčata, cukety, papriky, cibuli. Na kolečka pokrájené špekáčky (můžeme oloupat) a pak dále dle... více o Jednoduché lečo z trouby
1. Dáme si vařit těstoviny dle návodu. 2. Nastrouháme cuketu na malé proužky a naložíme na cca 5 minut do sójové omáčky. 3. Na pánvi si rozpálíme olej... více o Rychlé bezmasé těstoviny
Tip na rychlý a zdravý oběd. Nejprve si dáme vařit pohanku (5-10 minut). Vody dáme jen o malinko víc než obilniny. Když bude téměr hotová, přidáme... více o Zeleninové pohankové "rizoto"
1. Papriku a cibuli nakrájíme na malé kousky a smícháme s okapanou řepou a celerem. 2. Přidáme na kostičky nakrájené nebo prolisované brambory. 3.... více o Bramborový salát s červenou řepou II.
Pánev zakápneme olivovým olejem, orestujeme si nakrájený česnek, brokolici a chřest. Trochu osolíme. Přidáme pancettu a chvíli restujeme. Mezitím si... více o Čerstvé těstoviny s chřestem
Zeleninu smícháme, přidáme sušená rajčata, posypeme semínky a navrch nadrobíme kozí sýr. Doporučuji použít sušená rajčata naložené v oleji s česnekem.... více o Rychlý salát s kozím sýrem
Uvařené brambory ve šlupce oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Maso nakrájíme a orestujme na cibuli. Takto připravené suroviny klademe do nádoby:... více o Smetanové brambory z domácí pekárny
Do mísy jsem dala vše tak, jak leželo či stálo na lince, kromě čokolády, tu jsem nejprve dala na minutku do hrnečku do mikrovlnky. Pak už stačilo vzít... více o Buchta z cizrny
Osmažíme maso dozlatova a přidáme smetanu od oka. Až se začne smetana vařit, přidáme eidam, nivu, osolíme, opepříme. Necháme provařit a mezitím... více o Špagety se sýrovou omáčkou a'la Anka
Brokolici a cuketu si pokrájíme na menší kousky. Všechny ingredience smícháme. Poté tvoříme placičky a pokládáme je na rozpálenou pánev zakapanou... více o Placičky z brokolice a cukety
Dno pekáčku pokapeme olejem a nasypeme do něj v nízké vrstvě směs pokrájené zeleniny, uzeniny a bylinek. Místo bylinek můžeme použít Adžika koření... více o Barevný (nejen) zeleninový pekáček
Pokrájenou cibuli osmažíme s pokrájeným špekem na malém množství oleje dosklovata. Přidáme pokrájené maso (plátky, kostky...), které osmažíme za... více o Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách
Oloupaná a očištěná jablka pokrájíme na silnější plátky (kousky) a dáme do hrnce se širokým dnem s nepřilnavým povrchem za občasného promíchání... více o Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Množství záleží na tom, kolik chceme mít zásob na zimu. Rozvar se dá udělat 100% švestkový, čili žádné další doslazování ani ochucování, nebo podle... více o Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...
Těsto: Vajíčka oddělíme, do bílků přidáme cukr krystal a ušleháme tuhý sníh. Do sněhu přidáme polohrubou mouku, špetku prášku do pečiva, žloutky a... více o Sloní slza
Mouku nebo směs různých druhů smícháme s práškem do pečiva a prosejeme do mísy přes síto. Žloutky oddělíme od bílků a ve druhé misce utřeme s cukrem a... více o Letní pokušení: Malinové muffiny
1. Uvaříme na skus cizrnu namočenou přes noc (já vařím cca 20 minut v klasickém hrnci). 2. Brambory prolisujeme nebo nakrájíme na kostičky a dáme do... více o Bramborový salát s cizrnou
1. Do mísy na hrubém struhadle nastrouháme uvařenou mrkev, vejce a okurky. 2. Polovinu brambor prolisujeme (nebo nakrájíme na kostičky), druhou... více o Jemný bramborový salát
Mléko, vejce, mouku a kypřidlo dobře promícháme na hladkou kašičku. Přidáme jemně nastrouhanou řepu, nastrouhanou nebo rozdrobenou Nivu a ochutíme buď... více o Placičky (nejen) z řepy
Brusinky přeberte od pomačkaných, nahnilých apod. a pokud máte, vyberte ty větší. Opláchněte a naplňte jimi jeden hrnek (250 ml). Dejte do misky ... více o Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
V misce míchejte vejce, cukr, rum a med tak dlouho, dokud se na povrchu nezačnou tvořit bublinky. Poté přidejte mouku smíchanou s kypřícím práškem a... více o Dorajaki
Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme pokrájené uzené maso či slaninu a ještě krátce osmažíme. Pak necháme zchladnout. Vařené brambory... více o "Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
Do mísy nasypeme mouky s cukry a solí, promícháme, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme žloutky, rum, vlažné mléko a máslo.... více o Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Mletý mák dáme do kastrolu či pánve, zalijeme mlékem a za stálého míchání povaříme cca 5 minut. Během vaření osladíme a dochutíme ingrediencemi nám... více o „Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů
Pokrájené brambory dáme do hrnce, zalijeme vývarem (cca 400 ml), přidáme pokrájenou cuketu (dýni), sůl, muškátový květ a vaříme doměkka. Po uvaření... více o Cuketová (dýňová) polévka se sýrem
Kozí rohy omyjeme, stopky neodkrajujeme, pouze zkrátíme. Rohy naskládáme do čistých sklenic, nejlépe širších, protože se do nich lépe zkroucené... více o Kozí (beraní) rohy - sterilované
Tvarůžky nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme majolku s pomazánkovým máslem a dobře promícháme. Necháme v chladnu proležet, nejlépe do druhého dne... více o Báječné chlebíčkové tousty s tvarůžkovou pomazánkou
Nivu nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme pomazánkové máslo, majolku a opepříme dle chuti. Vše dobře promícháme a necháme v chladu proležet,... více o Jednoduchá pomazánka z Nivy
Rýži propláchneme a dáme vařit obvyklým způsobem, jen přidáme do vody kromě soli ještě kari koření (dobrá je směs kari + česnek). Mezitím nakrájíme... více o Kari rizoto s kuřecím masem a kukuřicí
Nejprve si nakrájíme brokolici a uvaříme ji v páře (můžeme klidně víc). Mezitím si na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme maso, nadrobno... více o Brokolicová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Brambory nastrouháme nebo rozmačkáme do mísy, přidáme jemně nastrouhaný sýr (výraznější je lepší), zasypeme moukou s kypřidly, solí (s tou opatrně,... více o Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle
Cuketu, špekáčky, papriku, cibuli, slaninu (lze i lilek, dýni, patizon, kukuřici, hlívu...) pokrájíme na zhruba stejně velké kousky, kolečka, dílky a... více o (nejen) Cuketové špízy
Brambory dáme do hrnce, zalijeme asi 350-400 ml vývaru (nebo voda+bujon) a přivedeme k varu. Přidáme pokrájenou cuketu, muškátový květ a vaříme pod... více o Bramborovo-cuketová polévka jednoduše a zdravě
Základní verze: zakysanou smetanu dáme do misky, přidáme pokrájené tvarůžky (syrečky), promícháme, nandáme do sklenice a necháme v chladnu alespoň dva... více o Smetanové tvarůžky (syrečky)
Nálev svařit a nechat lehce vychladnout. Hříbky pokrájet, dát do hrnce, zalít vodou a nechat povařit cca 5 minut, po uvaření scedit a pořádně... více o Hřibová čalamáda tety Liduš
Sýr nastrouháme najemno, salám nahrubo, starší rohlíky rozmixujeme nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Vše v míse promícháme, přidáme mléko s vejci,... více o Smažák bez prskání - sýrové placičky
Jogurt dáme do mísy, přidáme vejce, mléko (na odměření použijeme kelímek od jogurtu), rum, cukry a promícháme. Přidáme mouku s kypřidlem, dobře... více o Broskvové (meruňkové) lívance