Česnekové výhonky (na osobu cca 120 g) očistíme a pokrájíme na cca 1 - 1,5 cm dlouhé špalíčky, které na minimálním množství oleje společně s... více o Česnekové výhonky s rýží
Pro jednoho "Pepana": Na pánvi osmažíme dozlatova pokrájené špekáčky. Olej není třeba, kvalitní špekáčky pustí tuku dost. Ke špekáčkům přidáme krátce... více o Pepanovy buřty k pivu
Brambory důkladně omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a dáme je do mísy se studenou vodou. Vyplachujeme tak dlouho, dokud voda není úplně čistá.... více o Bramborové chipsy
Protože spousta lidí by rádo zkusilo kuskus, ale neví si rady jak na něj, tak jsem vyzkoušela tento jednoduchý, ale velice chutný recept. Tak snad vám... více o Bazalkový cous cous (kuskus)
Strouhanku navlhčíme mlékem, trošku mléka si necháme, přidáme do něj vlahé máslo a žloutky a rozkvedláme. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme... více o Těsto se strouhankou na ovocné knedlíky
1. Cukety omyjeme, odkrojíme konce a rozpůlíme podélně. Vydlabeme lžící vnitřek, aby se nám utvořilo koryto, které můžeme plnit. 2. Česnek buď... více o Zapékané cukety s kuřecím masem
Špagety dáme vařit do osolené vody, podle doby uvedené na obalu. Mandle nasekáme a opražíme na másle, když jsou do zlatova, vyjmeme je z pánve. Na... více o Kuřecí na pomerančích a jablkách
Omyté papriky odstopkujeme a zbavíme semínek. Pak je naplníme směsí, kterou umícháme z vychladlé rýže, kterou jsme dle návodu na obalu uvařily ve... více o Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Vychlazená zralá pevná rajčata pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme pokrájenou vychlazenou oloupanou okurku, drobně pokrájenou bazalku,... více o Okurkovo-rajský salát (nejen) s bazalkou
Vařené brambory ve slupce necháme zchladnout, oloupeme, nastrouháme do mísy, osolíme, přidáme vejce, promícháme a přidáváme mouku dle potřeby. Těsto... více o Bramborové noky s dušeným špenátem
Na oleji osmažíme cibuli dosklovata, pak přidáme osmažit pokrájenou uzeninu dle vlastního výběru a nakonec krátce osmažíme i nastrouhaný česnek.... více o (nejen) Ředkvičková smaženice
Cibuli zlehka osmahneme na másle. Přidáme protlak (a cukr) a necháme chvilinku společně 'bublat'. Přilijeme vodu nebo vývar, přidáme tymián, skořici a... více o Luxusní rajská omáčka
Do rozpáleného oleje vložíme cibuli, kterou si nakrájíme na kolečka. Cibuli necháme zpěnit a přidáme vepřové maso, které máme nakrájené na kostičky či... více o Vepřové na pánvi
1. Dát si uvařit těstoviny. Mohou být jakékoli. Dále si déme vařit vodu a nakrojíme si rajčátka. Až bude voda vařit, tak odendáme z plamene a dáme do... více o Těstoviny s rajčaty
V misce smícháme veškeré ingredience, surimi tyčinky pouze stačí nakrájet na malé kousky (případně mražené dát na pár minut do horké vody). Vhodné... více o Salát s kukuřicí a surimi tyčinkami
Těstoviny uvaříme v horké vodě, fetuccini se vaří většinou kratší dobu než jiné těstoviny. Na pánev nalijeme trochu olivového oleje a přidáme... více o Fetuccini s listovým špenátem a cuketou
Pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na másle s olejem. Pak ji zaprášíme moukou, přidáme nesekený nebo nastrouhaný česnek a za stálého míchání... více o Jednoduchá špenátová polévka se sýrem
Maso pokrájíme na plátky (medailonky), které mírně naklepeme, po stranách nařízneme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, poprášíme paprikou z... více o Paprikové přírodní řízky - minutka
Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme, opepříme a dáme smažit do pánve s trochou rozpáleného oleje. Hned přidáme i pokrájenou uzeninu a na... více o Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se smaženou zeleninou
Šunku se sýrem nastrouháme na hrubém struhadle do mísy (nebo pomeleme). Ochutíme solí (opatrně, sýr i šunka je slaný), pepřem, muškátovým květem,... více o Šunkovo-sýrové karbanátky
Pokrájenou cibuli si na oleji osmažíme do světlezlaté barvy. Pak přidáme hrubě nastrouhanou řepu, ochutíme solí, kmínem a pod poklicí dusíme doměkka... více o Dušená červená řepa / zelí z řepy
Uvedené množství postačí jednomu pořádnému jedlíkovi nebo dvěma menším. Housky pokrájené na kostičky dáme do mísy, osolíme a ochutíme podle toho k... více o Houskové knedlíky - pečené
V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, cibuli nakrájíme na kostičky a smažíme dozlatova. Když je cibulka zlatá, přidáme rozdrcený česnek a kari koření,... více o Hovězí na kari s česnekem
Nejprve si v hrnci na másle zpěníme nakrájenou cibulku. Až zesklovatí, přidáme šest lžiček cukru, pět kuliček nového koření, čtyři bobkové listy a... více o Rajská dle Ládi Hrušky
Brambory ve slupce uvaříme doměkka, slijeme a necháme zchladnout. Pak oloupeme a nastrouháme. Nejlepší jsou brambory vařené den předem a moučnaté.... více o Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Očištěný, opláchnutý a kostí zbavený bůček nakrájíme nebo nasekáme na drobné kousky. Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli osmažíme do růžova na... více o Srbský džuveč
Náplň: tvaroh dáme do misky, přisypeme pudinkový prášek a cukr dle chuti (v kombinaci s rebarborou více, než jsme zvyklí) a vše dobře promícháme. Pak... více o Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Maso pokrájíme na kostky a dáme do vymazané zapékací mísy, kde je osolíme, poprášíme paprikou, přisypeme na nudličky pokrájenou očištěnou papriku (lze... více o Smetanové maso na paprice s bramborem - pečené
Nejprve uděláme 6 palačinek naslano (receptů je tu dost), já dělala cca z 0,5 l mléka a polohrubé mouky. Mezitím, než vychladnou, si připravíme směs... více o Zapečené palačinky s masem a zeleninou
Rajčata nakrájíme a smícháme s tuňákem a kukuřicí. Cibulku s fazolemi osmažíme na pánvi a smícháme je s rajčaty, tuňákem a kukuřicí. Uvaříme špagety a... více o Špagety s tuňákem IV.
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky (lze pokrájet i na medailonky), osolíme, okořeníme a na trošce oleje za občasného promíchání osmažíme... více o Masové nudličky se sýrovým přelivem
Brambory omyjte a uvařte je ve vodě. Ještě teplé brambory oloupeme a prolisujte lisem na brambory do mísy (nebo to můžete místo lisování nastrouhat).... více o Bramborové placky (od babičky)
Do misky si dáme lučinu (lze použít i mascarpone), kterou smícháme s uzeným lososem, solí a pepřem. Dle požadované hustoty přimícháváme smetanu a... více o Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny
Nejprve si připravíme větší misku, na kterou dáme síto. Do síta rozprostřeme čistou utěrku. V druhé misce si smícháme 2 bílé jogurty (2 x 500 ml) a... více o Domácí bylinková lučina
Bůček rozřízneme na plát a hodně rozklepeme, osolíme, opepříme přidáme pálivou papriku. Poklademe šunkou přidáme čalamádu, srolujeme a pečeme do... více o Bůček Trnava
Mleté maso dáme do mísy, přidáme pomletou nebo jemně pokrájenou slaninu, nastrouhaný česnek, cuketu, vejce, osolíme, okořeníme a dobře promícháme.... více o Cuketové karbanátky (sekaná)
Do misky si rozklepneme vajíčka. Přidáme sůl, pepř a najemno nakrájenou cibulku a mrkev. Láďa Hruška doporučoval, aby cibulka i mrkev, byly opravdu... více o Vaječná srdíčka dle Ládi Hrušky
Předem uvařené brambory oloupeme a nastrouháme. Ty pak ve větší míse smícháme s moukou, droždím, pivem, kmínem, solí a cukrem. Vše pořádně promícháme.... více o Bramborovo-pivní chléb dle Ládi Hrušky
Nejprve si uvaříme špagety, ponecháme je v hrnci a k nim rozklepneme 4 rozšlehaná vejce. Dále k tomu přidáme na kostičky nakrájený sýr, také uzeninu a... více o Špagetová pizza dle Ládi Hrušky
Játra nejprve důkladně opláchneme pod vodou, rozkrájíme na kousky a odstraníme blány. Na pánvi osmahneme cibulku, nejlépe na másle. K osmahlé cibulce... více o Domácí paštika dle Ládi Hrušky
Láďa Hruška tentokrát ukázal v tv můj nejoblíbenější recept. Je snadný a tak moooc chutný :) Všechny ingredience které jsou vypsané na buchtičky si... více o Buchtičky se šodó dle Ládi Hrušky
Acidofilní mléko smícháme s vejcem, cukrem, solí, moukou a vše vymícháme v hladké řidší těstíčko, které se nám bude dobře rozlévat po rozpálené pánvi... více o Jemné palačinky z acidofilního mléka
Mléko rozmícháme s cukrem, solí, moukou a kypřidlem na hladké hustější těstíčko, které můžeme ochutit například skořicí, kokosem, kousky pokrájeného... více o Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec
Na tuku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme oloupanou a na kostičky pokrájenou uzeninu, kterou dáme k cibuli taktéž osmažit. Přisypeme... více o Bramborový guláš s hlívou
Vejce nastrouháme do misky, přidáme drobně pokrájenou cibuli, pomazánkové máslo, majolku, osolíme, opepříme, dobře promícháme a necháme v chladnu... více o Rychlá vajíčková pomazánka s pomazánkovým máslem
Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme pokrájené žampiony (hlívu) a dále smažíme doměkka.... více o Chlebová polévka se žampiony (hlívou)
Maso pokrájíme buď na plátky, které naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nezkroutily, nebo ho pokrájíme na kostky či nudličky.... více o Přírodní maso se žampionovým přelivem
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme na plátky pokrájené žampiony, pak přidáme nastrouhaný celer a ještě krátce smažíme za občasného promíchání. Vše... více o Bramborovo-celerová polévka (krém) se žampiony
Mleté maso dáme do mísy, přidáme mléko, vejce, hrubě nastrouhaný celer, jemně pokrájenou cibuli, osolíme a okořeníme dle chuti. Pokud chceme můžeme... více o Celerové karbanátky (sekaná)
Kuřecí díly očistíme, osolíme, poprášíme kořením a mokrou nebo mastnou rukou koření rozetřeme do kuřecích dílů ze všech stran. Tandoori koření je více... více o Tandoori kuře s cuketou