Asi ve 2 litrech vody povaříme 2 lžíce podravky. Mezitím na másle uděláme řídkou tmavší jíšku do které přidáme min. 5 vajec. Promícháme tak, aby... více o Hadrovka
V mléce rozšleháme krupici, cukr, sůl, žloutky a přidáme citronovou kůru. Vyšleháme sníh z bílků a přidáme do těsta spolu s vypranými rozinkami.... více o Trhanec
Troubu předehřejeme na 200 °C. Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes sebe klademe plátky rajčat a... více o Zapečená rajčata s mozzarellou
Omytý a oloupaný celer nakrájíme na plátky silné asi 4 mm, které povaříme ve 2 litrech osolené vody zhruba 5 minut. Hotové prolijeme studenou vodou a... více o Smažený celer se sýrem
Houby očistíme, nakrájíme a osolíme. Pod pokličkou je necháme dusit ve vlastní šťávě, až tekutina vysmahne. Potom přidáme na kostičky nakrájenou... více o Houby nakyselo
Droždí promícháme s moukou, přilijeme olej a víno. Vypracujeme těsto, které necháme asi 30 minut kynout. Troubu předehřejeme na 190 °C. Do těsta... více o Vaječný chléb
Na másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli. Zalijeme vývarem, přidáme kari a čočku, kterou uvaříme doměkka. Měkkou čočku propasírujeme, přidáme... více o Čočkové lívanečky
Brambory uvařit ve slupce, oloupat na nakrájet na plátky. Cibuli nakrájet nadrobno, nechat zesklovatět na lžíci oleje, přidat maso a opékat asi 5 min.... více o Zapečené brambory s mletým masem a rajčaty
Do mísy prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj dáme rozdrobené droždí, cukr, zalijeme trochou vlažného mléka a na teplém místě necháme... více o Kynuté ovocné knedlíky
Tvaroh smícháme s moukou, pudinkem a vejcem a vypracujeme těsto. Do kousků těsta balíme ovoce a vkládáme do osolené vařící vody. Po vyplavání vaříme... více o Tvarohové knedlíčky s ovocem
Tofu rozmačkáme vidličkou. Na rozehřátém másle tofu podusíme společně s vývarem asi 2 minuty. Poté sejeme z plotny. Zeleninu očistíme, jemně... více o Karbanátky z tofu
Kolem vařiče uprostřed stolu máme připravené misky s krátce předvařenou zeleninou a různé druhy dipů. V hrnci je připraven silný vývar. Střídavě... více o Zeleninové fondue
V míse smícháme tvaroh s olejem, přidáme vejce a lžičku soli. Mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme do mísy. Vypracujeme hladké těsto. Na... více o Vegetariánský koláč
Jablka oloupeme a vydlabeme jádřince. Pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Krajíčky bagety potřeme máslem a potřenou stranou je položíme na... více o Jablka plněná mandlemi
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Na pánvi rozehřejeme tuk a plátky brambor na něm po obou stranách osmažíme dozlatova. Na... více o Opékané brambory
Fazole a čočku přebereme, propláchneme a uvaříme každé zvlášť ve vroucí vodě se špetkou prášku do pečiva. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku,... více o Eintopf
Jemně nastrouháme oloupané brambory, celer a česnek. Přidáme ostatní přísady a hustotu upravíme přidáním vody. Tvarůžky rozřízneme napůl, z těsta... více o Olomoucké bramboráčky
Zvlášť uvaříme fazole, zvlášť kroupy (moc neproplachujeme vodou). Na sádle osmažíme najemno nakrájenou cibulku s plátky česneku. Vše promícháme,... více o Šumajzl
Neoloupaná jablka rozpůlíme a vykrojíme jádřince, aby vznikly hlubší důlky. Jablka v troubě rozpečeme. Ve velmi malém množství vody rozvaříme cukr,... více o Plněná jablka
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a 15 minut opékáme na 40 g másla. Poté je vyjmeme osolíme, opepříme, nakrájíme na plátky a rozdělíme do 4 zapékacích... více o Zapečené žampiony
V hrnci uvedeme do varu mléko. Solamyl rozmícháme v 125 ml vody, přilijeme do mléka a necháme přejít varem. Po jednom přimícháme do omáčky žloutky.... více o Omeleta s hermelínem
Z mouky, vajec a mléka vypracujeme velmi tuhé těsto, které nastrouháme na hrubém struhadle. Uvaříme ve slané vodě. Nakrájíme špek na kostičky a... více o Bryndzové noky
Opraný, přebraný a den předem namočený hrách uvaříme doměkka. Smícháme ho s uvařenými kroupami, osolíme, opepříme, přidáme zázvor, rozetřený česnek a... více o Šoulet
Přebranou a propláchnutou rýži zalijeme dostatečným množstvým vody a vaříme. Po vyvaření vody přidáme mléko a za stálého míchání vaříme doměkka. Kaši... více o Rýžová kaše s čokoládou
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Houby očistíme a pokrájíme na plátky. Petrželku najemno posekáme. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a opečeme... více o Těstoviny s houbami
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, slaninu pokrájíme na nudličky, cibuli jemně posekáme. Sádlo a máslo rozehřejeme na těžké pánvi, přidáme... více o Selské brambory
Brokolici rozebereme na růžičky a vaříme asi 10 minut v osolené vodě. Jogurt, smetanu a vejce rozšleháme, vmícháme nastrouhaný ovčí sýr, osolíme,... více o Brokolicový koláč
Papriky a mrkev nakrájíme na kostičky, pórek na nudličky, květák rozebereme na růžičky a kukuřici necháme okapat. Květák s mrkví povaříme v osolené... více o Míchaná zelenina po čínsku
Opláchnutou čočku namočíme a necháme nabobtnat ve vodě (nejméně 2 hodiny). Pak přidáme koření a uvaříme ji doměkka. Na jíšku na oleji osmahneme... více o Čočka s uzeným masem
Očištěné zelí nakrájíme na jemné nudličky, mírně podlijeme vodou, přidáme mletý kmín, sůl a dusíme doměkka. Pak přidáme na sádle zpěněnou na kostičky... více o Vinné zelí
V míse důkladně utřeme tvaroh, žloutky a mouku se špetkou soli a vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Na oleji smažíme lívanečky po obou stranách. Hotové... více o Papana
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli a petrželku najemno nasekáme. Na rozehřátém másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme petrželku a krátce... více o Houby na smetaně
Smícháme mouku a 1/2 lžičky soli. Do teplého mléka přidáme cukr, rozpustíme v něm droždí a s olejem, vejcem a moukou uhněteme hladké těsto. Přikryjeme... více o Bramborová pizza s dvojím sýrem
Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek najemno posekáme a papriky nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme 2 lžíce oleje. Cibuli, česnek, papriky a olivy na... více o Mozzarellové balíčky
Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nahrubo nastrouháme. V míse je promícháme s vejci, moukou, solí a pepřem. Cibuli najemno posekáme. Feferonky... více o Bramborák s feferonkami
Vařené brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky, anglickou slaninu na nudličky. V pánvi rozehřejeme... více o Tyrolská omeleta
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k těstíčku. Lijeme na rozehřátý... více o Krakonošovy drny
Chléb a sýr nakrájíme na čtverečky, chleba slabě potřeme máslem, sýr posypeme paprikou. Mezi dva chleby dáme sýr, napíchneme na grilovací jehly a... více o Sýr jako ražniči
Květáky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a jemně rozsekáme. Bílky, mléko a sůl rozšleháme a vmícháme nastrouhaný sýr. Rozsekaný květák dáme do... více o Gratinovaný květák
Do skleněných nebo keramických misek rozdělíme část másla a nadrobíme sýr. Posypeme sladkou paprikou a dáme do trouby rozpéci. Uvedeme do varu... více o Panagjurská vejce
Brambory oloupeme, omyjeme a podélně rozčtvrtíme. Slaninu nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme a přepůlíme. V pánvi vypečeme slaninu a odložíme ji... více o Žampiony s bylinkovou omáčkou
Křidélka i stehna opláchneme a osušíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, stroužky česneku přepůlíme. Na rozehřátém oleji maso za stálého obracení důkladně... více o Kuře na víně se zeleninou
Zeleninu a tvrdý sýr nakrájíme na malé kousky. Tavený sýr dobře rozmícháme s kečupem a majonézou. Zeleninu a sýr smícháme s připravenou zálivkou.... více o Holandský sýrový salát
Všechny druhy zeleniny nakrájíme na plátky, na talíři navrstvíme podle barev tuňáka, těstoviny a zeleniny, lehce osolíme, zakapeme octem a podáváme... více o Těstovinový salát s tuňákem
Z vajec, mléka a mouky připravíme těstíčko, které ochutíme solí. Plátky sýra zabalíme do slaniny, spíchneme párátkem a obalíme v těstíčku. V hlubší... více o Smažený rokfór
Droždí rozdrobíme, přelijeme je 250 ml vlažné vody a asi 15 minut necháme vzejít kvásek. Kvásek přilijeme k mouce, přidáme špetku soli a vypracujeme... více o Rajčatová pizza
Slupku rajčat křížem nakrojíme a přelijeme je vařící vodou. Minutu blanšírujeme, potom rajčata prudce ochladíme a sloupneme slupku. Rajčata rozpůlíme,... více o Rajčatové toasty s česnekem
Zeleninu důkladně očistíme a omyjeme. Cuketu, ředkvičky a mrkev ještě očistíme pod tekoucí vodou kartáčkem a nakrájíme na menší kousky. Květák a... více o Míchaná zelenina
Houby očistíme a rozkrájíme na kousky. Důkladně je ve studené vodě propláchneme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Slaninu... více o Houbová žemlovka
Propláchnuté fazolky zbavíme dlouhých vláken a šetrně nakrájíme na dílky. Vložíme je do kastolu s vroucí, mírně osolenou vodou a uvaříme do poloměkka.... více o Fazolky na smetaně