Okurku a oloupanou kedlubnu nakrájíme na velmi tenké plátky. Salát opláchneme a natrháme na kousky. Pažitku najemno posekáme. Ocet smícháme s hořčicí,... více o Zeleninové carpaccio
Polovinu brambor uvaříme, druhou oloupeme a nastrouháme. Vychladlé uvařené brambory také nastrouháme. Smícháme syrové i uvařené brambory, přidáme... více o Jihočeský bramborový bác
Do prosáté mouky rozdrobíme změklé máslo, přidáme cukr, citronovou šťávu, špetku soli a smetanu, podle potřeby zalijeme vínem a zaděláme tužší těsto.... více o Smažené pečivo
Rýži smícháme s nudličkami papriky, okurkami, měsíčky rajčat, pokrájenou cibulí a majolkou. Podle chuti osolíme a opepříme.... více o Rýžový salát
Oloupané ovoce nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a lehce promícháme se smetanovou majonézou. Podáváme jako předkrm, ke grilovanému kuřeti nebo jako... více o Ovocný salát po jamajsku
Zelné listy spaříme vroucí vodou, žebra naklepeme paličkou nebo je seřízneme. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nudličky bůčku... více o Zelné závitky se zeleninou
Květák namočíme do teplé osolené vody, aby vyplaval případný hmyz. Poté květák vyjmeme a v osolené vodě vaříme asi 20 minut. Uvařený květák necháme... více o Květák s kari omáčkou
Oloupané brambory, mrkev, fazolky a oloupaná jablka nakrájíme na stejnoměrné kostičky a vložíme do mísy. Okurky oloupeme a nakrájíme na drobné... více o Francouzský salát
Mouku prosijeme do mísy, přidáme cukr a osolíme. Uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme trochu cukru, zalijeme několika lžícemi... více o Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
Vepřovou a telecí pečeni, oloupaná jablka a cibuli nakrájíme na velmi jemné nudličky a přidáme na nudličky nakrájené a trochu vymačkané okurky. Tuto... více o Pražský salát II.
Okurky oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Promícháme je se solí, sekaným koprem a utřeným stroužkem česneku. Měkký tvaroh utřeme s olejem, octem,... více o Ruský okurkový salát
Ze syrových nastrouhaných brambor vymačkáme rukou vodu, přidáme vařené nastrouhané brambory, vejce, mouku, kvásek z droždí, česnek utřený se solí a... více o Kynutý bramborák
Maso, oloupané brambory, okurky a tři vejce nakrájíme na kostičky, osolíme a smícháme s majonézou a dresinkem. Salát přesypeme na mísu a ozdobíme... více o Ruský masový salát
Vše nakrájíme na stejnoměrné dílky, přidáme fazolové lusky a smícháme. Dochutíme dle chuti.... více o Fazolový salát VII.
Vše nakrájíme na nudličky a smícháme. Dochutíme dle chuti.... více o Těstovinový salát VIII.
Z alobalu vystřihneme 4 čtverce tak, abychom do každého zabalili celé kolečko sýra. Čtverce potřeme olejem a na každý položíme jeden hermelín. Sýry... více o Pečený hermelín s tymiánem
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme. Důkladně omytý citron nakrájíme na kolečka, pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky. Pomerančovou... více o Těstoviny v maltézské omáčce
Zelí nakrájíme na proužky široké asi 2 cm. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme stejně jako zelí. Na rozpáleném oleji osmažíme kostičky cibule,... více o Dušené zelí s paprikami
Na oleji zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou kapustu, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Hotovou zaprášíme... více o Dušená kapusta
Vyšleháme vejce s mlékem a pudinkem, vlijeme na horkou pánev, posypeme plátky ovoce a zvolna pečeme.... více o Ovocná omeleta
- z mléka a kvasnic udělat kvásek - brambory nastrouhat - vymačkat vodu - přidat kvásek, vejce, sůl, pepř, kmín, majoránku, houby - přisypávat... více o Kynutá cmunda
- uvaříme špagety - na cibuli zpěníme anglickou a maso - škrob rozmícháme ve sklenici vody - přidáme protlak - osolíme, opepříme - dusíme 15 minut -... více o Neapolské špagety
- připravit nálev dle deka - papriku nakrájet na proužky - plnit skleničky - do každé 1 lžičku oleje - zalít nálevem - sterilovat 20 minut při 80°C... více o Nakládáná červená paprika
Vřeténka uvaříme v dostatečném množství vody do poloměkka, scedíme a nakonec propláchneme. Mrkev a cuketu pokrájíme na tenké delší nudličky(julienne)... více o Neapolský těstovinový salát 10kg
Zeleninu nakrájíme na hrubší nudličky, primícháme s al dente vařenými těstovinami semolinovými a vše spojíme Jogurto-bylinkovým dresinkem. Při... více o Parmský těstovinový salát
Těstoviny semolinové uvaříme jako obvykle ve slané vodě a odcedíme. Nudličky šunky,plátky žampionů, oliv a kečup orestujeme na rozpuštěném másle a... více o Nudlový nákyp "COSI FAN TUTTE"
Do hrnce dáme rozpustit sádlo a na něm zasmažíme do zlatova hrubou krupici. Poté přilejeme mléko. Po intenzivním ochlazení rozpálené směsi opražené... více o Nudle s krupicí
Vše společně utřeme v krém a natíráme na plátky sýra, která na sebe vrstvíme. Zabalíme do alobalu, urovnáme a necháme ztuhnout. Krájíme na malé... více o Plněný plátkový sýr
Květákové růžičky vypereme, uvaříme v osolené vodě a scedíme. V míse smícháme olej, petrželku, citronovu šťávu, sůl a pepř. V této směsi růžičky... více o Květák po pařížsku
Rýži uvaříme v mléce s cukrem a rozinkami na kaši. Po chvíli vmícháme žloutky, směs rodělíme do tvořítek vypláchnutých studenou vodou a vychladíme.... více o Studená čínská rýže
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Smícháme s hráškem, pokrájenou cibulí a žampiony. Připravíme... více o Těstovinový salát s pikantním dresinkem
Rýži uvaříme doměkka v osolené vodě. V zapékací misce osmažíme kostičky salámu, přisypeme zeleninu, vmícháme rýži, mléko, vejce a strouhaný sýr,... více o Rýžový nákyp se sýrem a salámem
Z mouky, vody a vajec vyšleháme těsto, doplníme hrubě strouhanými jablky a pečeme v lívanečníku nebo na pánvi jako omeletky. Teplé podáváme zdobené... více o Jablkové pohankové lívanečky
Z másla, mouky s práškem do pečiva a 50 g jemně strouhaného sýra vymícháme těsto, které vložíme do formy. Předpečeme asi 10 minut v předem vyhřáté... více o Sýrový koláč s brokolicí
Fazole propláchneme studenou vodou, jablka a humra nakrájíme na nudličky. V míse smícháme spolu s ostatními surovinami a dochutíme hořčicí. Podáváme k... více o Humrový salát s fazolemi
Z části mouky, piva a dvou vajec připravíme středně husté těstíčko, které necháme zaležet. Nastrouháme sýr a celer, přidáme krájený pórek a žampiony s... více o Sýrový balíček v pivním těstíčku
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme kostku cukru a necháme vzejít kvásek, který necháme v teple vykynout. Do mísy prosijeme mouku, sůl a sodu... více o Pizza – Langoše
Sojový granulát uvaříme v 0,7 litru vody. Necháme vychladnout. Smícháme se spařenou a najemno nakrájenou kapustou, česnekem, cibulí a kořením. Přidáme... více o V - Sojová sekaná
Sóju vaříme 10 minut v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Kapustu spaříme a rozemeleme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, vejce, sůl, pepř,... více o Sojové karbanátky II.
Brambory omyjeme a s bobkovým listem a kmínem vaříme asi 15 minut v osolené vodě. Necháme vychladnout a poté brambory oloupeme. Očištěný špenát... více o Brambory ve slanině
Česnek zalijeme vroucí vodou, poté studenou a oloupeme. Stroužky česneku na 5 minut vložíme do vroucí vody, necháme okapat a nasekáme. Žampiony... více o Žampiony po provensálsku
Brambory i se slupkou omyjeme a rozpůlíme. Květák krátce povaříme a posekáme. Na alobal kápneme olej, na každý kousek alobalu položíme 2-4 dílky... více o Zapečený květák s uzeným kolínkem
Očištěnou, opranou zeleninu nakrájíme na plátky, šunku na nudličky. Směs vložíme do salátové mísy, osolíme, přidáme cukr a citron podle chuti. Nakonec... více o Zeleninový koktejl
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, necháme dobře okapat. Do mísy s těstovinami přidáme krájené kousky ananasu a vše zamícháme s připraveným... více o Těstovinový salát s ovocem
Tvaroh smícháme s vejci, mlékem a prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva. Z těsta lžící vykrajujeme malé noky, vkládáme je do horkého oleje a... více o Smažené tvarohové noky
Očištěné listy pekinského zelí uvaříme v osolené vodě doměkka. Přecedíme, necháme okapat a umeleme na masovém strojku nebo drobně rozsekáme. Světlou... více o Špenát z pekinského zelí
Na rozehřáté slanině zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, osolíme a opečeme po všech stranách. Maso zaprášíme paprikou, zalijeme... více o Srbské rizoto
Mrkve omyjeme, očistíme, nakrájíme na kolečka nebo na nudličky. Podlijeme trochou vody, přisolíme, přidáme kousek másla a mírném ohni dusíme doměkka.... více o Dušená mrkev
Z vařených, strouhaných brambor, mouky, krupice, vejce a soli vypracujeme těsto, které rozmačkáme na lehce vymaštěný plech ve stejnoměrné síle.... více o Zahýbálky
Do mísy prosijeme mouku, osolíme a vmícháme najemno nastrouhané brambory. Do dolíčku vlijeme vlažné mléko, přidáme droždí, kostku cukru, žloutky a... více o Peciválky