Očištěný květák vložíme do vroucí osolené vody, a uvaříme ho do poloměkka. Vodu slijeme, květák necháme okapat a rozebereme na růžičky. Na rozpáleném... více o Dušený květák na česneku
Oloupané brambory nastrouháme najemno, přebytečnou tekutinu slijeme a do brambor rozklepneme vejce. Přidáme očištěnou, jemně nastrouhanou syrovou... více o Valašský tupec
Tvaroh osolíme, prohněteme a vytvarujeme do kuliček, které naskládáme do zavařovací sklenice s víčkem. Přidáme na plátky nakrájený česnek, drcený pepř... více o Marinované kuličky z tvarohu
Nerozmrazené fazolky vkládáme do trochy vařícího osoleného vývaru a udusíme je v něm téměř doměkka. V kastrolku zatím zpěníme na tuku nadrobno... více o Fazolky s houbami v sýrové omáčce
Očištěné jahody opláchneme a dáme okapat. Na suchou pánev nasypeme část cukru a za stálého míchání na malém příkonu tepla přidáváme ovesné vločky.... více o Jahodový pohár s ovesnými vločkami
Brambory uvaříme v osolené vodě a osmastíme čerstvým máslem. Ředkvičky pokrájíme na velmi drobné kousky a vmícháme do brambor. Tavený sýr rozpustíme... více o Labužnické brambory
Cuketu si nakrájíme na slabé plátky a pak na hranolky, papriku nakrájíme na nudličky, cibuli na kostičky a rajčata také. Vše dáme do hrnce, podlijeme... více o Kotlík
Do rozpáleného oleje nasypeme mletou papriku a syrovou rýži, krátce osmahneme, zalijeme osoleným drůbežím vývarem a uvaříme doměkka. Do hotové rýže... více o Rizoto Sicilský klan
Z těsta umícháme těsto a upečeme asi 12 tenkých palačinek, které necháme vychladnout. Špenát dáme vařit do malého množství mléka a asi po 20 minutách... více o Špenátové palačinky zapečené
Rýži uvařenou v neslané vodě promícháme s půlkami švestek, se žloutky a s na drobné kousky pokrájenou čokoládou, podle chuti osladíme, vložíme do... více o Švestkový nákyp
Brambory pokrájené na kolečka uvařené v osolené vodě, omastíme máslem. Syrečky pokrájíme na větší kousky a s drobně pokrájenou cibulí vmícháme do... více o Olomoucké brambory
Karotku pokrájíme na malé kostičky a na másle dusíme do poloměkka. Těsně před dokončením přidáme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Hotovu mrkev i se... více o Rizoto karamelka
Nudle uvaříme v osolené vodě a dáme okapat. Houby pokrájíme na menší kousky (sušené předem namočíme) podusíme doměkka v hovězím vývaru s kmínem a... více o Krkonošské nudle
Květy černého bezu dobře opereme, odřízneme z nich tuhé části a kvítky s asi 2 cm stopkami smícháme s osolenými vejci, přidáme hladkou mouku, pepř a... více o Kosmaticové omelety
Brambory pokrájíme na kolečka a v osolené vodě s kmínem vaříme asi 2 minuty. Potom je vyjmeme a dáme okapat. Pekáček vymažeme olejem, dno vyložíme... více o Voňavé brambory
Droždí rozpustíme s cukrem, přidáme asi 2 lžíce mléka a trochu mouky, promícháme a necháme vykynout. Mezitím smícháme mouku se solí a rozpuštěným... více o Žemličky dobré mysli
Brambory uvaříme v osolené vodě, rozmačkáme vidličkou, promícháme se špenátovým protlakem, nadrobno pokrájenou cibulí, utřeným česnekem, strouhaným... více o Rusalka
Cibuli pokrájíme na kolečka, jablko na menší kostičky a houby na větší kousky a vše společně osmahneme na oleji. Potom podlijeme vývarem, přidáme sůl... více o Hejkalův guláš
Brambory uvaříme v osolené vodě, prolisujeme a necháme vyhladnout. Potom do nich rozsekáme máslo, přidáme mouku, sůl, pepř, papriku a prášek do pečiva... více o Čertovské sušenky
Syrové brambory nahrubo nastrouháme, mírně z nich vymačkáme šťávu, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, utřený česnek, rozšlehaná vejce, sůl, koření a... více o Pravý upírský bramborák
Připravíme si světlou máslovou jíšku, zalijeme mlékem, smetanou a osolíme. Necháme povařit. Do zapékací mísy rozložíme růžičky uvařeného květáku,... více o Květák se sýrovou čepicí
Veku pokrájíme na plátky, pokropíme větší částí mléka a rumem a odložíme do chladu, než se tekutina vsákne. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince,... více o Lahůdková zemlbabička
Rýži uvaříme doměkka asi 20 minut v dostatečně osolené vodě. Slijeme žampiony, a pokud jsou celé rozčtvrtíme je. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Slaninu... více o Barevná rýže se slaninou a žampiony
Do vymazaného pekáče narovnáme po vrstvách na plátky nakrájené brambory, na malé kostičky krájený salám a polovinu strouhaného sýra. Poslední vrstva... více o Štrasburské brambory
Přebrané borůvky uvaříme ve vodě. V mléce rozmočíme žemli, přidáme borůvky, povaříme a pak vše rozmixujme, okořeníme skořicí, přidáme dva ve studeném... více o Borůvková polévka
Nakrájené sýry rozmačkáme, zalijeme asi 1 dl piva a rozetřeme s máslem a žloutky natvrdo. Přidáme drobně krájenou cibuli, 2 lžičky kremžské hořčice,... více o Pomazánka z jedové chýše
Salátovou okurku omyjeme, nakrájíme na asi pěticentimetrové kousky. Kávovou lžičkou vydlabeme dužinu, nadrobno nasekáme, smícháme v misce s Lučinou,... více o Plněná okurka
Na slabém ohni rozehřejeme máslo s jemně nastrouhaným hermelínem, osolíme, přidáme papriku a pažitku. Směs uložíme do chladničky. Po vychladnutí... více o Sýrové kuličky s petrželkou
K pretlačeným vareným zemiakom pridáme sójovú a pšeničnú múku, soľ, vajce, prášok do pečiva, maslo zamiesime cesto. Na doske posypanej múkou... více o Sójové valčeky plnené škvarkami
K rozemnutému droždí přidáme cukr,zalijeme 80 ml vlažné vody,zamícháme a necháme na teplém místě.Do mísy prosijeme obě mouky,do důlku vlijeme vykynutý... více o Langoše VII.
Syrové oloupané brambory jemně nastrouhejte do misky a nechejte stát čtvrt hodiny. Pak je nechejte na cedníku okapat, přeložte zpět do misky, přidejte... více o Chlupaté knedlíky (ČR)
Paprikové lusky nasucho opražíme na pánvi až začnou hnědnout. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Poté z nich sloupneme slupku a... více o Pařené papriky (Bulharsko)
V kastrůlku slabě osmažíme cibuli na másle (nesmí příliž změknout!), přidáme fazole, a krátce povaříme. Přidáme na plátky nakrájený česnek a dochutíme... více o Fazole s cibulí
Česnek rozetřeme se solí a dobře promícháme se sýry a zakysanou smetanou. Ochutíme pepřem a zatím odložíme. Cibulovou nať nebo pažitku nadrobno... více o Topinky
Brambory pokrájíme na slabé plátky, česnek na plátečky, nivu postrouháme na jemném struhadle. Zakysanou smetanu smícháme s mlékem a opepříme. Zapékací... více o Brambory zapečené s nivou
Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme sádlo a opečeme na něm chleba nakrájený na kostičky a plátky česneku. Opečený chléb... více o Chlebová smaženice s česnekem
Kvasnice rozmícháme s cukrem ve vlažné vodě a počkáme, až trochu vyrazí (5-10 minut). Mezitím dáme do mísy na zadělávání všechny ostatní suroviny.... více o Domácí chleba v zahraničí
Rozlámané špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě, necháme je okapat, protom je rozmícháme s polovinou rozpuštěného másla. Jablka očistíme a... více o Špagety s jablky zapečené
Na oleji podusíme do měkka zeleninu s houbami (pokud použijeme sušené houby, je třeba je namočit na 2 hodiny do mléka). Rýži dusíme zvlášť. Když je... více o Zeleninové rizoto s houbami
Špagety uvaříme ve velkém hrnci ne příliš do měkka. Scedíme je a necháme okapat. Na oleji zesklovatíme nakrájené cibule, přidáme sardelovou pastu,... více o Mafiánské špagety
Očištěnou kapustu uvaříme téměř do měkka ve slané vodě. Potom ji drobně pokrájíme. Mezitím si uvaříme rýži. Na másle zpěníme pokrájenou cibulku a... více o Zapékaná kapusta s rýží
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme 1/2 lžičky mleté papriky, kmín, na nudličky nakrájené a semen zbavené papriky. Vše necháme osmažit a... více o Maďarské makaróny
Očištěné zelí nakrájíme na nudličky a v horké vodě je 10 minut povaříme. Vodu scedíme. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme okapané... více o Zelí dušené s flíčky
Oprané listy kadeřávku umeleme na mlýnku na maso a vsypeme na drobně nakrájenou a na tuku osmahnutou cibuli. Osolíme, okořeníme a dusíme pod pokličkou... více o Dušený kadeřávek
Pokrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme sekanou petrželku, na nudličky nastrouhanou mrkev, sůl, zalijeme vodou tolik, aby se mrkev dobře míchala a... více o Mrkev na smetaně
Na vymaštěnou zapékací mísu pokládáme plátky polovičního množství brambor. Metlou rozšleháme smetanu, sůl, pepř a oregáno. Polovinou smetany zalijeme... více o Zapékané brambory se smetanou a sýrem
Rýži uvaříme ve vodě s přidáním lžíce oleje v troubě (nemusíme míchat, až se voda 2 cm nad rýži nalitá vyvaří, je hotová). Do mísy dáme 3 žloutky,... více o Sladký rýžový nákyp
Do vlažné vody zamícháme ovesné vločky, cukr, sůl a droždí. Přidáme mouku, promíchame, vlijeme olej a zpracujeme rukama ve vláčné nelepivé těsto.... více o Chlebové bochánky podle Taru
Z droždí, cukru a mléka si připravíme kvásek. Moukou se sádlem a solí vypracujeme na vláčné kynuté těsto. Rozdělíme si ho na dvě poloviny, které... více o Křupavé domácí rohlíčky
Ze surovin (kromě škvarků) vypracujeme těsto, které rozdělíme na 6 bochníčků. Z každého vyválíme kulatou placku a tu rozdělíme na 16 dílků. Potřeme... více o Škvarkové rohlíčky