Brambory nakrájíme na malé kousíčky, smažíme na pánvi, na mírném ohni (hodně oleje). Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, podle chuti lze pro vylepšení... více o Tortilla de patatas
Vše spolu smícháme, (šunku pokrájíme na kostky) potom ze směsi děláme malé válečky nebo kuličky, kdo má jak rád, ale chutnější jsou válečky jako na... více o Tvarohové tyčinky
Med a hnědý cukr rozpusťte v červeném víně a přiveďte k varu. Pak přidejte koření a celé, oloupané hrušky a vařte dokud hrušky nezměknou (tedy do té... více o Hruškový sen
Nákypovou formu vyložíme piškoty, potřeme krémem, opět poskládáme piškoty a takto střídáme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Potom dáme nákyp do... více o Studený piškotový nákyp
Jáhly spaříme vroucí vodou, propereme, vodu slijeme, přelijeme studenou vodou a dáme se spetkou soli do sádlem vymazaného hrnce. Zalijeme mlékem tak,... více o Jahelník se sušenými švestkami
Papriky omyjeme, překrojíme na dvě půlky a vydlabeme vnitřek. Pak poskládáme do zapékací misky mírně vymazané olivovým olejem jako lodičky. Do každé... více o Pečená sýrem plněná paprika
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme, pomačkáme, přidáme horké mléko, poloviční dávku másla a vyšlehame hladkou bramborovou kaši... více o Vejce zapečná v bramborové kaši
Oloupané brambory rozpůlíme, lžičkou vydlabeme důlek, osolíme, Tartare nanášíme na vydlabaný důlek, posypeme na nudličky nakrájenou šunkou a... více o Plněné brambory III.
Do nádoby si dáme mléko, celá vejce, trochu soli, trochu práškového cukru a mouku a uděláme si řídké těsto. Omeletník rozpálíme, vymažeme máslem nebo... více o Sto let staré palačinky
Brambory rozkrájené na plátky mírně povaříme. Poskládáme do pekáče, posolíme, zalijeme smetanou ke šlehání a pečeme dokud smetana ke šlehání není do... více o Šlehačkové brambory II.
Čerstvě uvařené brambory scedíme a horké vysypeme na mísu, kterou umístíme uprostřed stolu. Každý host dostane talířek a ubrousek a odebírá si... více o Selské raclette
V misce smícháme 2 hrnky mléka s moukou, cukrem, solí a vejci. Vyšleháme v hustší palačinkové těsto. Pokud by bylo těsto řídké, přidáme pouze... více o Palačinky s ocáskem
Patizon nakrájíme na 1-1,5 cm silné plátky a obalíme v klasickém trojobalu, smažíme na oleji do zlatova. Jako příloha jsou vhodné brambory na... více o Patizonové řízky
Všechny ingredience smícháme a vypracujeme tužší těsto. Můžeme přidat trochu vody . Těsto rozdělíme na asi 8 dílků a uděláme z nich placky. Pečeme na... více o Placky Rotí
Mraženou zeleninu povaříme ve vodě. Vody musí být tak, aby zakrývala pouze zeleninu. Do vody přidáme vegetu dle chuti a nebo můžeme dát 2 kostky... více o Zeleninové karbanátky
Tuk rozpustíme (nesmí být horký!!!), přidáme cukr, pudink, vejce a kakao. Směs mícháme ve vodní lázni až zhoustne a je hladká. Pak přidáme rum a znovu... více o Nugátové kuličky
Tvaroh smícháme s krupicí, žloutky, osolíme a necháme 10 minut odpočívat. Těsto vyválíme a rozkrájíme na 8 čtverců, každý potřeme rozpuštěným máslem,... více o Tvarohové karbanátky II.
Ve slupce uvařené brambory nakrájíme na kostky, přidáme na kostky nakrájené okurky a šunku, scezené fazole, zalejeme 1/8 l okurkového nálevu a... více o Ostrý bramborový salát
Na oleji zpěníme cibulku pokrájenou na drobné kostičky. Po zesklovatění cibulky přihodíme pokrájený salám taktéž na kostičky. Krátce orestujeme, dále... více o Těstovinový salát s jogurtem
Cuketu rozpůlíme, vydlabeme a nakrájíme na plátky. Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli a rajčata na kolečka. Vše smícháme v míse, osolíme... více o Cuketové lečo v alobalu
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky. Do pekáčku nalijeme olej (asi 2-3 mm) přidáme brambory, salám nakrájený na kostičky, sůl, pepř,... více o Babiččiny "Francky"
Na jemném struhadle nastrouháme syrové brambory, přidáme vejce, mouku, osolíme a opepříme. Poté pečeme nasucho na teflonové pánvi (původně na... více o Tradiční slezské bramborové placky
Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme, nejlépe v páře (např. v mikrovlnce pri 750 W cca 5-6 minut), ne úplně doměkka. Ještě teplý posekáme na drobné... více o Květákový nákyp s nivou
Cizrnu namočíme na 12 hodin a uvaříme. Pastu rozetřeme se šťávou, solí, pepřem, rozetřeným česnekem, podle potřeby přidáme 1-2 lžíce vody a promícháme... více o Cizrnový salát
Těstoviny uvaříme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Na oleji osmažíme na kostky nakrájenou šunku a mrkev. Osolíme, opepříme, ochutíme... více o Písmenkový salát
Fenykly důkladně očistíme a omyjeme. Vnější listy, stonky a vnitřní tvrdé části odstraníme. Drobné zelené lístky dáme stranou. Fenykly vložíme do... více o Zapečené fenykly
V míse smícháme vejce s vanilkovým cukrem a prošleháme. Přidáme sůl, hladkou i polohrubou mouku a postupně prošleháváme s mlékem. Těsto necháme... více o Palačinky ála Mňau dámy
Připravíme si těsto na palačinky s přidáním libovolného množství pažitky. Já do těsta přidám ještě trošku vegety. Usmažíme palačinky. Houby (lze... více o Palačinky s houbami
Pudinkový prášek smícháme s cukrem a rozmícháme v trošce studené vody. Zbylou vodu dáme vařit a do vřící vody pomalu za stálého míchání zavaříme... více o Pudinková zmrzlina
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a osmažíme na oleji (výjimečně olejem nešetříme), přidáme lžičku mouky, až zrůžoví odstavíme, přidame sladkou papriku a... více o Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)
Brambory nakrájíme na čtvrtky, dáme do pekáče tak, aby zaplnily dno. Poté přidáme nakrájenou zeleninu a maso na kostky, cibuli na kroužky. Osolíme,... více o Patatos furno
Heru, sádlo, cukr, třeme do pěny. Pak přidáme 2 žloutky a mouku. Těsto necháme 1 hodinu odpočinout v lednici. Pak tvoříme malé kuličky a děláme do... více o Sádlové koláčky
Zelené fazolky očistíme a uvaříme ve slané vodě. V jiném kastrolu uděláme hodně tmavou jíšku, kterou zředíme vodou, osolíme, opepříme a okyselíme. Do... více o Fazolky po staročesku
Do kastrolu dáme slaninu nakrájenou na malé kostičky (vybíráme dobrou, voňavou, dává základní chuť celému jídlu). Škvaříme tak dlouho, až začne vonět... více o Brambory na špeku
Uvařená vejce podélně rozkrojíme a žloutky vydlabeme. Žloutky smícháme dobře se sekanou natí, namočeným a vynačkaným rohlíkem, 1 lžící oleja, osolíme,... více o Smažená plněná vejce
Rýži uvaříme ve slané vodě, scedíme. Potom do ní přidáme rozinky, které jsme předtím namočili ve vlažné vodě a vymačkali, nakrájené olivy, lískové... více o Plněná paprika
Rýži uvaříme v mléce se špetkou soli na velmi hustou kaši. Vmícháme cukr a vanilkový cukr a horkou kaši navrstvíme na mokrou desku do výšky 1 cm.... více o Rýžové placky
Na biftek použijeme stejné ingredience jako na Tatarský biftek ze svíčkové, pouze místo masa dáme vařenou na drobno nastrouhanou bramboru.... více o Tatarský biftek z brambor
Dýni omyjeme, oloupeme, jádřinec i s měkkou dužinou odstraníme, zbylou dužinu nakrájíme na kostičky. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli,... více o Dýně po čínsku
Všechno nakrájíme, česnek na tenké plátky. Necháme zesklovatět cibuli, podusíme s paprikou a žampiony, přidáme sůl, česnek a vegetu. Do hotové směsi... více o Zeleninová směs s houbami
Cibuli a pórek osmažíme na tuku. Přidáme koření a den předem namočené fazole, masox a vodu, tak, aby vše bylo ponořené a vaříme na mírném ohni do... více o Fazolový guláš III.
Předem uvaříme brambory ve slupce a krátce povaříme brokolici, kterou můžeme při vaření mírně osolit a ochutit podravkou. Na dno zapékací mísy kápneme... více o Zapečená brokolice s balkánem
Špenát rozmrazíme, ochutíme solí a pepřem. Do vychladlého vmícháme vejce, a mouky tolik, aby jsme měli husté těsto a mohli házet halušky do osolené... více o Zelené halušky s nivovou omáčkou
Z 0,5 l vody a 1 g krystalového cukru uvaříme sirup. Připravíme si zralé, ale tvrdé ovoce, které zbavíme nejedlých častí a pokrájíme na úhledné kousky... více o Kandované ovoce
Rozválíme listové těsto a dáme do vymazané formy (může být dortová nebo i pekáč). Zeleninu nakrájíme a krátce osmahneme na pánvi (kromě rajčat), pak... více o Rychlá quiche
Brambory jemně nastrouhat, cibuli nakrájet na drobno a přidat ostatní suroviny. Vše dobře promíchat. Světovou dobrou chuť!... více o Světová pomazánka na chlebíčky
Očistěné, vyprané houby nakrájíme na kousky. Do kastrolu dáme sádlo a na drobno pokrájenou cibli. Cibuli necháme zesklovatět a přidáme houby, masox,... více o Houbová omáčka II.
Mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl dát do kuchyňského robotu a promísit. Přidat máslo a pulzovat pár vteřin, až vznikne drobenka. Přidat vejce, 2... více o Teplé slané vdolky s čedarem
Propracovat těsto, nechat 30 minut odpočinout. Poté vyválet, vykrajovat kolečka. Dáme na plech, potřeme vejcem a posypeme cibulí, solí a kmínem.... více o Cibuláčky
Syrové brambory nastrouháme, vodu slijeme, přidáme mouku, celá vejce, sůl, pepř, česnek, majoránku, jestli je husté těsto, přilijeme trochu mléka. Do... více o Plněný bramborák