Z mouky, kakaa, ořechů, cukru a změklého másla vypracujeme těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout. Pak ho na pomoučněném stole vyválíme po... více o Černoušci - cukroví
Z hladké mouky, moučkového a vanilkového cukru, jemně pomletých ořechů a změklého másla vypracujeme hladké těsto. Pokud by mělo snahu se drobit, což... více o Vanilkové rohlíčky po našem
Z mouky, ořechů, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme v chladu, nejlépe přes noc proležet. Pak ho na pomoučněném stole vyválíme na... více o Ořechové kytičky s máslovým krémem
Z mouky, másla, moučky, kakaa a ořechů si vypracujeme těsto. Necháme ho do druhého dne uležet v chladu. Toto těsto není řidké, spíše drobivé, ale tak... více o Kakaovo-ořechové slzy s krémem
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přisypeme mleté ořechy, promícháme, přidáme vodu nebo kávu, opět promícháme, přidáme majonézu, promícháme,... více o Majonézová buchta / bábovka z remosky - ořechová
Troubu předehřejte na 180°C. Plech vyložte pečicím papírem a tužkou si na něj předkreslete dva kruhy o průměru 16 cm. Bílky vložte do perfektně... více o Pavlova s pistáciemi a višněmi
Máslo pokojové teploty utřete s cukrem, žloutky, kůrou z citronu a vanilkou. Vmíchejte mouku a vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a nechte ideálně... více o Linecké cukroví
Mouku smíchejte s citronovou kůrou. Máslo utřete s cukrem a postupně vmíchejte vejce a vanilkový extrakt. Do máslové směsi zapracujte mouku – vznikne... více o Linecké cukroví ze špaldové mouky
Ve velké míse smíchejte mouku s cukrem, solí a vanilkovým cukrem. Do mouky udělejte důlek a vlijte do něj vlažné mléko. Rozdrolte do něj droždí a... více o Povidlové buchty
Předehřejte troubu na 180 °C. Jablka oloupejte, nakrájejte na měsíčky a zbavte jadřinců. Každý měsíček nakrájejte na několik plátků. Máslo utřete s... více o Jablečný koláč ze špaldové mouky
Do mísy nasypte všechny suché ingredience kromě droždí a promíchejte. Doprostřed udělejte důlek a do něj vlijte teplé mléko a nasypte droždí. Nechte... více o Špaldová vánočka
Do mísy nasypte mouku, cukr, ořechy a přidejte špetku soli. Přidejte na plátky nakrájené máslo a rukama nebo pomocí robotu vypracujte hladké těsto.... více o Špaldové vanilkové rohlíčky
Mouku nasypeme do mísy a dle chuti nastrouháme čerstvou citrovou kůru, do středu mouky dáme jemně nastrouhané brambory (ty nám zajistí vláčnost těsta)... více o Kynutý koláč z remosky - bramborové těsto
Do mísy nasypte mouku, oba zázvory, skořici, sodu, cukr a sůl. Přidejte na plátky nakrájené máslo, med a vejce. Rukama, nebo pomocí robotu, vypracujte... více o Zázvorové špaldové sušenky
V míse vyšleháme vejce s cukry do pěny, přidáme olej, přisypeme mouku s kypřidlem, skořicí a solí, promícháme a nakonec přisypeme nastrouhanou mrkev s... více o Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné rozpuštěné máslo (nebo máslovou Heru...) a mléko, promícháme, přisypeme mouku s kakaem a kypřidlem,... více o Kakaový korpus / bábovka z remosky
Remosku o průměru cca 33 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem. Připravíme si tvarohovou náplň z tvarohu,... více o Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)
Korpus na remosku o průměru cca 32 cm: z mléka, 2,5 lžic cukru, kakaa a čokoládového pudinku uvaříme pudink dle návodu. Žloutky vyšleháme s cukrem do... více o Margot řez / dort z remosky
Maso pokrájíme na kostky, pokud nemáme ořez, který se už většinou krájet nemusí. Pokud zvolíme nebo máme libovější maso (například plec), doporučuji... více o Výpečky z remosky po každé jinak
Listové těsto vyválíme na pomoučněném stole na obdélníkový plát, který poklademe plátky uzené slaniny dle vlastního výběru nebo šunkou či jinou... více o Šneci z remosky - na slano
Listové těsto rozválíme na obdélníkový plát na pomoučněném stole. Plát těsta potřeme rozšlehaným vejcem a bohatě posypeme cukrem (cca 8 lžic a můžeme... více o Šneci z remosky - na sladko
Do mísy nasypeme mouku, kakao, cukr, prášek do perníku a sodu. Vše promícháme, přilijeme mléko, olej a přidáme vejce a marmeládu. Vše dobře promícháme... více o Vláčný perník
Remosku vyložíme pečícím papírem. Listové těsto vyválíme na pomoučněném stole na slabý plát, který nožem obkrojíme do velikosti asi o 2 - 3 cm větší... více o Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Remosku nebo dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Nejprve si uvaříme pudink z mléka, dvou lžic cukru a pudinku dle návodu na... více o Měsíční krajina (nejen) z remosky - dort / řezy
Vepřovou plec nakrájejte na kostky velké asi 10 x 10 cm. Osolte a opepřete. Dvě cibule a paličku česneku oloupejte a překrojte napůl. Přidejte k masu... více o Trhané vepřové
Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky a nechte 15 minut marinovat v sójové omáčce a javorovém sirupu s česnekem a zázvorem. Nasucho opražené arašídy... více o Kuřecí satay a arašídovou omáčkou
Nakrájený sýr, cukety a jarní cibulky nakrájejte na větší kusy. Střídavě s celými rajčaty je napíchejte na špízové jehly. Aby sýr nespadl, vložte ho... více o Špíz vegetarián
Vepřové nakrájejte na menší kostičky (přibližně 3 x 3 cm). Brambory rozkrojte na poloviny. Máslo smíchejte s kmínem a majoránkou, podle chuti osolte a... více o Vepřové špízy
Brambory pečlivě omyjte a se slupkou nakrájejte na tenká kolečka. Naskládejte na plech, pokapejte asi 2 lžícemi oleje, osolte a pečte při 200 °C... více o Lišky na bílém víně s kotletou
Do mísy prosejte mouku s oběma cukry a solí. Pak do mouky nastrouhejte na hrubém struhadle dobře vychlazené máslo. Přidejte žloutky a rychle zpracujte... více o Křehký koláč s krémem a hruškami
Prosejte mouku s oběma cukry a solí a nastrouhejte vychlazené máslo. Přidejte žloutky a zpracujte. Pokud nedrží pohromadě, přidávejte po lžících... více o Tartaletky s krémem a švestkami
MASO :Maso rozdělte na silnější plátky (až 5 cm na výšku). Přísady kromě oleje smíchejte. Jestliže máte tenderizér, do krkovice z obou stran... více o Grilované vepřové s bramborovým salátem
Troubu předehřejte na 220 °C, plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozválejte na 2–3 milimetry silný plát, nakrájejte ho na proužky a naviňte na... více o Veganské kremrole
Mouku vsypte do mísy od robota. Přidejte sůl. Do hrnku nalijte 50 ml vlažné vody, přidejte rozdrobené droždí a cukr. Nechte v teple vzejít kvásek, asi... více o Veganská focaccia
Maso naklepejte pěstí přes mikrotenový sáček, v nejsilnějších částech trochu seřízněte a z obou stran osolte. V rendlíku rozehřejte 20 g másla,... více o Krůtí roláda plněná hříbky
Mouku společně s máslem, vodou a cukrem vypracujeme v tuhé těsto. Musíme pracovat rychle, aby se máslo moc nerozpustilo. Zabalíme do potravinové folie... více o Mandlový koláč s hruškami
Těsto: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, vmícháme vodu a olej, přisypeme mouku, kakao a kypřidlo a vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme i... více o Čokoládové řezy se zakysanou smetanou
Remosku o průměru cca 30 cm si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo ji vyložíme pečícím papírem. Změklé máslo si vyšleháme s cukry do pěny,... více o Ořechové řezy s polevou z remosky
Remosku o průměru cca 24 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nebo ji vyložíme pečícím papírem. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přilijeme... více o Čokoládová buchta z remosky
Troubu předehřejte na 200 °C. V pánvi s kovovou rukojetí rozpusťte máslo. Přidejte med a na mírném ohni vařte asi 2 minuty. Pak sejměte z ohně.... více o Obrácený koláč s nektarinkami
Korpus: vodu se solí a máslem svaříme ve větším kastrolu. Po svaření snížíme teplotu a naráz nasypeme všechnu mouku, kterou rychle vymícháme na hladké... více o Větrník z remosky
Remosku můžeme vyložit pečícím papírem, na který nalijeme cca 4 lžíce oleje nebo budeme kuličky z kynutého těsta vkládat rovnou do remosky s olejem. ... více o Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem
Remosku si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo ji můžeme místo vymazávání vyložit pečícím papírem. Žloutky vyšleháme v míse s cukry do... více o Kávový korpus (bábovka) z remosky
Předehřejeme troubu na 175 stupňů. Vymažeme a vysypeme formu na muffiny. V míse smícháme dýňové pyré, vejce, olej a cukr. V druhé míse smícháme mouku,... více o Nutellové muffiny
Předehřejeme si troubu na 175 stupňů (elektrická). Do mísy přidáme rozehřáte máslo (dávám 125g klasického másla a 125g Ramy s kokosovým a mandlovým... více o Tvarohová bábovka s rozinkami
Máslo rozpusťte a nechte částečně vychladnout. Promíchejte mouku s práškem do pečiva, solí, mákem, přidejte máslo. Ušlehejte bílky s cukrem a... více o Piegusek čili makovec
Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Lilek nakrájejte na 1cm plátky, osolte a nechte vypotit. Osušte a z obou stran opečte, z... více o Lilek s hovězím po japonsku
Květák rozdělte na růžičky a uvařte v osolené vodě, nesmí se ale rozpadat. Sceďte a nechte vychladnout. Troubu předehřejte na 180 °C, pekáč vytřete... více o Gratinovaný květák
Meruňky vypeckujte a nakrájejte na kousky. Cibuli nakrájejte na půlkolečka, zázvor a jablka nastrouhejte nahrubo. Chilli papričky nakrájejte nahrubo.... více o Meruňkové čatní s cibulí
Rozmarýn promíchejte s třtinovým cukrem, solí a pepřem. Směs nasypte na naporcovaná kachní prsa, ta v ní pořádně obalte. Nechte 2 hodiny odležet. Pak... více o Kachní prsa na meruňkách