Kolečka úhoře necháme hodinu rozležet zakapané citronovou šťávou. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na kousky. Na jehly nebo špejle střídavě napichujeme... více o Špízy s mořským úhořem
Očištěné kuře uvaříme doměkka. Vykostíme ho a rozkrájíme na větší kostky. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Okurky nakrájíme... více o Zapečené kuře
Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájené houby, rajčata, papriky a kostku masoxu. Za častého míchání dusíme pod... více o Houbová směs na topinky
V míse promícháme oba druhy mouky, kypřící prášek a špetku soli. V jiné míse utřeme vejce a po troškách přidáváme olej a cukr. K mouce přidáme mléko... více o Kukuřičný chléb
Omyté papriky opečeme 15 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Necháme vychladnout, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Cibuli a česnek... více o Kuře s paprikou a olivami
Z vajec a cukru našleháme pěnu. Přidáme mouku, sůl a důkladně promícháme. Banány oloupeme, zbavíme vláken a nakrájíme na asi 1 cm silné plátky.... více o Rychlý ovocný koláč
Vepřovou pečeni rozsekáme na kotlety, ty pak na okrajích nařízneme, aby se nekroutily. Maso také částečně uvolníme od kosti, aby se dobře propeklo.... více o Kotlety po uhersku
Roštěnky omyjeme, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme koriandrem. Nakonec maso lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme... více o Zapékané roštěnky s křenem
Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých ušleháme tuhý sníh, do něhož zamícháme 4 lžíce cukru a nasekané ořechy. Máslem vymažeme 3 malé ploché formy a... více o Sněhový dortík
V mléce rozšleháme krupici, cukr, sůl, žloutky a přidáme citronovou kůru. Vyšleháme sníh z bílků a přidáme do těsta spolu s vypranými rozinkami.... více o Trhanec
Do mléka zašleháme vejce, osolíme, přidáme brambory s moukou a kypřícím práškem. Vytvoříme husté těsto. Lijeme na pánev s horkým tukem a pečeme z obou... více o Bramborové omelety s houbami
Omytou rybu osolíme a opečeme na másle. Udržujeme v teple. Na plátky nakrájené žampiony také opečeme na másle. Nadrobno pokrájenou šalotku smícháme s... více o Zapečený platýs
Připravíme těsto a zabalené do fólie je na 30 minut uložíme do chladu. Rebarboru oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zasypeme ji 100 g cukru, přidáme... více o Rebarborový dort
Sirup připravíme smícháním všech surovin, které necháme na mírném ohni rozpustit. Poté oheň zesílíme a necháme sirup vařit až do zhoustnutí. Poté... více o Baklava
Omyté maso nakrájíme na 24 kostek. Posekaný česnek smícháme s olejem, citronovou šťávou a kari kořením. Přidáme kostky masa a necháme asi hodinu... více o Kuřecí zeleninový špíz
Troubu předehřejeme na 200 °C. Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes sebe klademe plátky rajčat a... více o Zapečená rajčata s mozzarellou
Kuřata omyjeme, osušíme a vložíme do velké zapékací formy. Předehřejeme troubu na 200 °C. Směs koření promícháme s olejem a potřeme jí kuřata. Pečeme... více o Kuře na citronech
Vejce roklepneme do misky, přidáme cukr a vlažnou vodu. Elektrickými metlami šleháme asi 5 minut. Poté do hmoty lehce vmícháme mouku a zlehka... více o Bublanina s ovocem
Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou a okapanou rýži a krátce opražíme. Promícháme ji, osolíme... více o Rizoto s opečenými játry
Cibuli nakrájenou na nudličky rozestřeme na olejem vymazaný pekáč. Rajčata spaříme vařící vodou, nakrájíme na plátky a rozložíme na cibuli. Kotlety... více o Kotlety na rajčatech
Maso opláchneme, nakrájíme na kousky a umeleme spolu s v mléce namočenou a vymačkanou žemlí. Směs smícháme s vejcem, solí, pepřem a paprikou. Z hmoty... více o Paprikové vepřenky
Maso nakrájíme na 16 kousků, lehce naklepeme, okořeníme, přidáme lístek šalvěje, kousek šunky a pevně zavineme do plátku anglické slaniny. Závitky po... více o Korsické závitky
Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vlažné mléko, a trochu mouky, zlehka promícháme a necháme vykynout. Do hlubší mísy nasypeme předehřátou... více o Buchty s povidly
Brambory uvaříme a nakrájíme je na plátky. Kouskem másla vymastíme zapékací misku, na zbylém másle usmažíme najemno nasekanou cibulku, strouhanku a... více o Zapékaný jazyk
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a dobře rozmačkáme. Přidáme máslo, vejce, pepř a osolíme. Tvoříme malé medailonky, které smažíme na oleji po... více o Byronovy medailonky
Lilky nasucho opečeme a oloupeme. Rozkrájíme je na kousky a posypeme utřeným česnekem. Smícháme ocet a olej, osolíme, opepříme a lilky zalijeme.... více o Lilkový salát
Zeleninu očistíme a omyjeme. Mrkev a cukety nakrájíme na nudličky, cibuli na kolečka. Opékáme asi 5 minut na másle. Přilijeme smetanu, necháme přejít... více o Filé na zelenině
Droždí promícháme s moukou, přilijeme olej a víno. Vypracujeme těsto, které necháme asi 30 minut kynout. Troubu předehřejeme na 190 °C. Do těsta... více o Vaječný chléb
Z chleba odkrojíme kůrku a najemno jej rozdrobíme. Na rozpáleném oleji chléb a zeleninu zprudka opečeme. Okořeníme. Řízky omyjeme, osolíme, opepříme.... více o Nadívaná kuřecí prsíčka
Brambory uvařit ve slupce, oloupat na nakrájet na plátky. Cibuli nakrájet nadrobno, nechat zesklovatět na lžíci oleje, přidat maso a opékat asi 5 min.... více o Zapečené brambory s mletým masem a rajčaty
Uvařte těstoviny - vrtule. Kuřecí prsíčka nakrájejte na malé plátky (nugetky) a zasypte škrobem. Na to jedno vajíčko, opepřit, osolit, promnout. Pak... více o Vrtule s kuřecími nugetkami
Troubu předehřejeme na 190 °C. Na pekáči rozpálíme olej a 2-3 minuty restujeme pohanku. Přidáme cibuli a houby a restujeme ještě několik minut.... více o Tibetská vegetariánská pečeně
Brambory uvařené ve slupce oloupeme, prolisujeme, zalijeme vývarem a rozmícháme na kaši. Cibuli nasekáme nahrubo. Spařená rajčata zbavíme semen a... více o Zapečená bramborová kaše
Citron omyjeme horkou vodou, osušíme a ostrouháme z něj 1 lžíci citronové kůry. Citron pak nakrájíme na plátky. Smícháme jemně nasekanou petželku,... více o Plněné medailonky
Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na sebe, ovineme plátkem slaniny... více o Krůtí řízky ála saltimbocca
Důkladně utřeme žloutky s cukrem, vmícháme tuhý sníh z bílků, med a víno. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a v troubě na slabém ohni pečeme... více o Piškot
V míse smícháme tvaroh s olejem, přidáme vejce a lžičku soli. Mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme do mísy. Vypracujeme hladké těsto. Na... více o Vegetariánský koláč
Jablka oloupeme a vydlabeme jádřince. Pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Krajíčky bagety potřeme máslem a potřenou stranou je položíme na... více o Jablka plněná mandlemi
Párky oloupeme a z jedné strany podélně nařízneme. Plátky sýra nakrájíme na proužky a vložíme je do zářezu. Každý plátek ovineme bůčkem, posypeme... více o Labužnické párečky
Z mouky, másla, vejce, cukru a soli pečlivě vypracujeme tuhé těsto. Utvoříme kouli a necháme ji 30 minut odležet v chladničce. Švestky vypeckujeme. Na... více o Švestkový koláč
Maso omyjeme, naklepeme a osolíme. Plátky masa obalíme ve strouhance a vajíčku. Na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Poté maso vložíme do pekáče,... více o Vepřová kýta Moravanka
Fazole a čočku přebereme, propláchneme a uvaříme každé zvlášť ve vroucí vodě se špetkou prášku do pečiva. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku,... více o Eintopf
V misce smícháme strouhanku a vločky, potom přidáme máslo, mandle, semínka a esenci. Vidličkou rozmačkáme do vymaštěné koláčové formy o průměru asi 18... více o Celozrnný tvarohový koláč
Jemně nastrouháme oloupané brambory, celer a česnek. Přidáme ostatní přísady a hustotu upravíme přidáním vody. Tvarůžky rozřízneme napůl, z těsta... více o Olomoucké bramboráčky
Maso vykostíme a stáhneme kůži. Housky namočíme ve smetaně a pomeleme spolu s lososem a rybím masem. Vmícháme hořčici, sůl a dohustíme obilnými klíčky... více o Rybí frikadelky
Zvlášť uvaříme fazole, zvlášť kroupy (moc neproplachujeme vodou). Na sádle osmažíme najemno nakrájenou cibulku s plátky česneku. Vše promícháme,... více o Šumajzl
Makrely očistíme, omyjeme, osušíme a osolíme. Bylinkové máslo rozpustíme a makrelu potřeme i uvnitř. Lehce posypeme moukou a vložíme do pekáče s vínem... více o Makrela na víně
Králíka přes noc namočíme do studené vody a poté odblaníme. Porce prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a posypeme novým kořením. Nastrouhanou... více o Králík na slanině
Plátky lososa osolíme, opepříme a na másle zprudka osmažíme po obou stranách. Smícháme víno, smetanu, kečup a nastrouhaný sýr. Touto směsí zalijeme... více o Gratinovaný losos
Mandarinkovou kůru nakrájíme velmi drobounce a v míse smícháme se zázvorem, kmínem a pomerančovou šťávou. Maso nakrájíme na velmi tenké nudličky a... více o Hovězí maso pěti vůní