Vařené brambory nastrouháme nebo rozšťoucháme a dáme do mísy, kde je dochutíme dle chuti solí, kořením nebo bylinkami, přidáme vajíčka, drobně... více o Brokolice/květák v bramborovém těstě
Řepu oloupejte, pokrájejte na větší kostky, dejte do mísy a promíchejte s olivovým olejem, balzamikem, solí, pepřem a lístky tymiánu. Ochucenou řepu... více o Salát z pečené červené řepy
Všechny ingredience na korpus promíchejte na hladké těsto a nalijte je do formy vyložené pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C, asi 60... více o Polentový koláč se šlehačkou a švestkovým přelivem
Změklé máslo utřete s cukrem do pěny a poté přidejte vejce. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, mandlemi a solí a nasypte k máslové směsi. Krátce... více o Mandlový koláč s pošírovanými hruškami
Čokoládu a máslo rozpusťte v kastrolku a vymíchejte dohladka. Cukr s vejci našlehejte metličkou do světlé pěny, vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a mouku... více o Čokoládové brownies s karamelovou krustou
Mouku nasypte do mísy robotu, přidejte na kostky nakrájené máslo a sůl. Míchejte hákem střední rychlostí, dokud nevznikne drobenka. Nyní přidejte... více o Quiche s čedarem a rajčaty
Kuřecí maso si pomeleme. Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, poté přidáme maso. Až se zatáhne přidáme sůl a pepř (koření dle chuti).... více o Lasagne se špenátem a kuřecím masem bez bešamelu
Vepřové maso pokrájíme na kostky, klobásu a cibuli na kolečka, slaninu a papriku na zhruba stejně velké díly jako maso s klobásou a cibulí a oloupané... více o Živáňská jehla
Párečky nasypeme do zapékací misky a přelijeme je lečem, ve kterém rozmícháme kečup s hořčicí a sojovou omáčkou. Kdo chce pikantnější sos, přidá... více o Párky / buřty v leču
Zapékací mísu, pekáček nebo remosku vyložíme pečícím papírem. Na dno naskládáme na silnější plátky pokrájené brambory, na které rozprostřeme na tenká... více o Prezidentské řízky na bramborách
Předehřejte troubu na 150 °C. Do misky dejte ovesné vločky, mandle, kokos, lněná semínka, sůl a skořici. Nalijte med, kokosový olej a vanilkový... více o Domácí granola s mandlemi a medem
Předehřejte troubu na 170°C stupňů. V míse promíchejte ovesné vločky, ořechy, kokos, chia semínka, třtinový cukr, sůl a kakao. V malé pánvi rozpalte... více o Domácí čokoládová granola
Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte tři kulaté dortové formy máslem a vysypte moukou. V míse míchejte mouku, cukr, kukuřičný škrob, kakao, jedlou... více o Red velvet dort
Na pánvi orestujeme na troše olivového oleje česnek rozkřuplý plochou stranou nože. Přidáme špenátové listy a smetanu a počkáme, až listy na pánvi... více o Slaný závin se špenátem a sýrem feta
Předpříprava kolene: koleno očistíme a vložíme zhruba na 45-50 minut povařit do osolené vody se třemi rozmáčknutými stroužky česneku a kořením dle... více o Cikánské koleno
Kotletu si připravíme nejlépe den předem, kdy do ní tenkým ostrým nožem uděláme na několika místech hluboké vpichy, do kterých zasuneme špalíčky... více o Špikovaná pečeně po italsku
Starší bochník chleba, a je jedno, zda bude kulatý, šišatý nebo hranatý si pokrájíme do mřížky. Nic složitého na tom není, jen potřebujeme delší ostrý... více o Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
Žloutky, cukr a mouku rozšleháme v mléku. Směs přivedeme za stálého míchání k varu a vaříme do zhoustnutí. Krém pak necháme za občasného míchání... více o Piškotový dort „Malakov“
Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu těsta vyválíme na pomoučněném vále tak, abychom ji mohli rozprostřít na velký plech s... více o Pudinkové řezy z listového těsta s citronovou polevou
Vepřové maso z plece si pokrájíme zhruba na čtvrtkilové až třiceti dkg. špalíky, které osolíme, opepříme a pokmínujeme. Na dno pekáčku nasypeme na... více o Trhaná vepřová plec
Do mísy nastrouháme najemno očištěnou dýni, přidáme vejce s cukrem a vše dobře promícháme. Dále přilijeme olej, přisypeme mouku s kypřidlem a opět vše... více o Dýňový perník
Mouky nasypeme do mísy, přidáme citronovou kůru, sůl, vanilkový cukr a vše promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutek, rozdrobíme... více o Kynutý koláč s jablečnou náplní
Do mísy nasypeme mouku, kokos a cukry, vše promícháme, přidáme změklé máslo s vajíčkem a vypracujeme tvárné těsto, které necháme v chladnu alespoň... více o Kokosovo-pudinkový koláč
Máslo pokrájíme na kostky a smícháme v míse se žloutky, moukou a cukrem. Přidáme špetku soli, těsto rukama zpracujeme a dáme v potavinové fólii do... více o Jablečný koláč na plech s drobenkou
Jemně nastrouhanou mrkev v míse smícháme s cukrem, vejci, skořicí a olejem. Přisypeme cca 250 gramů mouky (záleží na šťavnatosti mrkve) a necelý... více o Mrkvový dort / řez s karamelovou polevou
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme citronovou kůru, rum, olej a vlažné mléko. Vše dobře promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Opět vše řádně... více o Tvarohovo-povidlový koláč
Těstoviny dle vlastního výběru dáme uvařit dle návodu do osolené vody. Po uvaření scedíme a hned nasypeme do sýrového bešamelu společně s drobně... více o Šunkové těstoviny zapečené v sýrovém bešamelu
Plát listového těsta rozdělíme na čtyři obdélníky. Každý obdélník si pomyslně podélně rozdělíme na dvě části, kdy na jedné nožem uděláme zářezy a na... více o Hot-dog taštičky
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole na plát, který rozdělíme nožem nebo rádýlkem na menší obdélníčky. Velikost záleží na nás, jestli chceme... více o Sezamové taštičky
4 portobello žampiony zbavíme nožiček a vydlabeme vnitřní mřížku. Nožičky a vnitřek pokrájíme na malé kousky a dáme stranou. Na lžičce ghí či jiném... více o Portobello žampiony plněné kuřecím masem
Nejprve si připravte těsto na korpus. Mouku dejte do mísy se špetkou soli a přidejte studené máslo nakrájené na kostky - jakmile se obalí moukou,... více o Cheesecake s passion fruit omáčkou
K jemně nastrouhané mrkvi do mísy přistrouháme i žlutou část z dobře očištěného velkého citronu (můj použitý bio citron vážil 200 gramů). Přidáme... více o Citronovo-mrkvový koláč / bábovka
Na pečení suflé je nejlepší použít malé zapékací misky ramekin. Vymažte je máslem a vysypte cukrem, aby se vám suflé nepřichytilo a takto připravené... více o Čokoládové suflé
Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečícím papírem. Filet lososa položte na plech a připravte si bylinkovou krustu. V misce smíchejte... více o Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Smíchejte mouku, sůl a cukr. Odměřte 300 ml studené vody, přidejte sušené droždí a smíchejte. Hněťte 10 minut. Poté vytvarujte z těsta bochánek a... více o Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Kotlety osolíme, opepříme a položíme do pekáčku na drobně pokrájený uzený špek s pokrájeným pórkem, případně cibulí. Kotlety posypeme pokrájeným... více o Obložené kotlety na smetaně
Vinnou klobásu pokrájíme na cca 12-ti centimetrové nožičky, kdy každou obalíme v plátku slaniny a uložíme do zapékací mísy nebo malého pekáčku, kterou... více o Vinná klobása pečená v leču
Droždí rozmíchejte v malé misce s vlažným mlékem, dejte stranou a nechte vzejít kvásek. Ve velké míse smíchejte cukr, kardamom, sůl a mouku, ke směsi... více o Kringel
V míse vyšlehejte smetanu, vejce a oba cukry do pěny. Pak zapracujte mouku s práškem do pečiva. Formu na zajíčka vymažte rozpuštěným máslem a vysypte... více o Velikonoční zajíček ze šlehačkového těsta
Předehřejte troubu na 180°C. Vyskládejte si formu na muffiny papírovými košíčky a vršek formy vymažte máslem, aby se vám vršky košíčků nepřichytily.... více o Velikonoční muffiny z podmáslí
Do mísy nasypeme mouku, kokos (plnější lžíci kokosu si dáme stranou) a cukry, vše promícháme, přidáme změklé máslo s vajíčkem a vypracujeme tvárné... více o Křehký kokosový koláč s jablky
Formu na bábovku si vymažte máslem a vysypte moukou. Troubu rozpalte na 180°C. V menší misce smíchejte mouku, kypřící prášek, sodu, sůl a koření.... více o Perníková bábovka podle Máma peče doma
Troubu předehřejte na 180°C a pekáček o rozměrech zhruba 20×30 cm vyložte pečícím papírem nebo použijte kulatou dortovou formu o průměru 20 cm. Do... více o Mrkvový dort s ořechy podle Máma peče doma
Troubu rozehřejte na 180°C. Mouku, cukr, mleté mandle a citronovou kůru dejte do mísy a dobře promíchejte. Z bílků ušlehejte sníh a vmíchejte ho,... více o Koláč s kandovanými citrony a citronovým krémem
Pečícím papírem vyložíme pekáček, zapékací mísu nebo remosku. Dno pokryjeme zhruba polovinou plátků anglické slaniny, na kterou naskládáme pokrájené... více o Vinná klobása pod sýrovou peřinou
Mouku dejte do mísy se špetkou soli. Máslo nakrájejte na kousky a vmíchejte do mouky - jakmile se obalí moukou, rychle jej zpracujte rukama. Ke konci... více o Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou
Z cukru, droždí a mléka uděláme kvásek. Vše smícháme a necháme vykynout. Připravíme si plech s pečicím papírem. Vezmeme část těsta, tu rozprostřeme po... více o Kynuté těsto na pizzu
Listové těsto rozválíme na obdélníkový plát, který do poloviny posypeme dle chuti sladkou, pálivou nebo uzenou paprikou a posypeme nastrouhaným uzeným... více o Kořeněné sýrové tyčinky
Mouku, cukry a jemně nastrouhanou citronovou kůru smícháme v míse. Přidáme vejce se změklým máslem a vypracujeme hladké těsto, kdy dle potřeby můžeme... více o Mřížkový koláč s povidly a tvarohem
Plátky masa osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme. Obalíme ve strouhance, kterou na řízky trošku přimáčkneme, pak tu přebytečnou mírně oklepeme.... více o Zeleninové řízky naruby