Mango oloupeme, pecku odstraníme a dužinu pokrájíme společně s oloupanými banány do mixéru. Přidáme jogurt, mléko a vanilkový cukr. Vše rozmixujeme v... více o Banánovo-mangové smoothie
Jablka neloupeme, jen opatrně odstraníme jádřince a vydlabeme dužinu. Měla by nám vzniknout jakási jablečná "skořápka" silná cca centimetr, kterou... více o Jablka plněná zelnou směsí - příloha
Umyjeme ledový salát, oloupeme pomeranče. Ledový salát i pomeranče nakrájíme nadrobno. Obojí dáme do salátové mísy. Přidáme slunečnicová semínka a... více o Ledový salát s pomeranči
Nejprve si nastrouhejte jablka. Poté přimíchejte vejce, sladidlo, jogurt a olej. V mouce smíchejte prášek do pečiva, sodu, skořici, kakao a trochu... více o Jablečný chlebíček s brusinkami
Rozmixujte několik jahod v mléce s medem a vmíchejte chia semínka. Nechte odstát - mezitím si připravte želé. Jahody nakrájejte na drobnější kousky,... více o Jahodové chia s želé
Tyčovým mixérem rozmixujte banány, mléko a med do hladka. Vmíchejte chia semínka a nechte tak hodinku v lednici stát. Dozdobte plátky banánu a mandlí.... více o Banánovo kokosové chia
Základem receptu je vařená rýže a rozdrobený hrudkovitý tvaroh, který v misce společně promícháme zhruba v poměru 1:1. Další úprava je pouze na chuti... více o Tvarohová rýže
Uvařené, ještě horké jáhly rozmixujeme s tvarohem a cukrem. Nalijeme do skleniček a necháme vychladnout. Ozdobíme ovocem.... více o Jáhlový dezert s tvarohem
Ovesné vločky namočíme asi na hodinu do mléka se špetkou soli, poté uvaříme na kaši, stačí jen velmi krátce. Mléka dáváme podle toho, jaké ovoce... více o Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček
1) V mrazáku necháme banán zmrznout (nejlépe přes noc). 2) Banán dáme do mixéru. 3) Mixujeme, dokud nebudou v krému hrudky (pokud nejde rozmixovat,... více o Banánová zmrzlina - zdravá - 1 ingredience!
Červenou řepu a mrkev oškrábeme. Z jablíček odstraníme středy. Řepu, mrkev i jablíčka nastrouháme najemno do velké mísy. Přidáme med, citronovou šťávu... více o Salát ze syrové červené řepy, mrkve a jablek
Marmeládu připravíme buď čistě z meruněk nebo z broskví a nebo ji namícháme tak, jak je uvedeno v rozpisu ingrediencí. Pokrájené zralé ovoce dáme do... více o Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
Vychlazené banány oloupeme, dáme na mřížku, aby mohly okapávát a částečně oschnout a pokapeme je citronovou nebo pomerančovou šťávou, která nám... více o Banány v čokoládě se smetanovým krémem
Oloupejte pomeranče a zbavte je co největšího množství bílé slupky - můžete loupat nožem ;-). (Volitelné - vykrojte si pár segmentů na ozdobu). Zbytek... více o Chia dezert z červeného pomeranče
Tyčovým mixérem udělejte pyré z vody a manga. Vmíchejte chia semínka a kokosové mléko/jogurt. Nechte v lednici semínka nabobtnat a po chvíli... více o Chia dezert s mangem
Kiwi oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. To samé udělejte i s jablkem a banánem. Přidejte vodu a med a tyčovým mixérem rozmixujte. (Pokud máte... více o Kiwi smoothie
Na másle orestujeme jablka, přidáme k nim rozinky a med (nebo cukr) - můžeme nechat lehce zkaramelizovat. Potom zalijeme mlékem a vodou a nasypeme... více o Ovesná kaše s jablky, rozinkami a skořicí
Jablka nakrájejte na plátky a vykrajovátkem vykrojte jadřinec. Namažte arašídovým máslem (doporučuji domácí - recept naleznete zde: http://www.recepty... více o Arašídová jablíčka ke svačince
Jablka (hrušky) oloupeme, odstraníme jádřince, nastrouháme do kastrolu, zakapeme citronovou šťávou (můžeme přidat i trošku citronové kůry), podlijeme... více o Jablečný (hruškový) pohár
Jablka (hrušky) oloupeme, odstraníme jádřince, nastrouháme nebo pokrájíme, dáme do hrnce se širokým dnem, zakapeme citronovou šťávou, Okořeníme dle... více o Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný
Mango nakrájejte na kostky a pak rozmixujte na pyré. Přidejte cukr a šťávu z citronu/limetky (z půlky stačí, ale můžete dát víc). Tuto hustší směs... více o Mražené mangové bonbony
Mango oloupejte a nakrájejte na kostičky. Vytvořte jemné pyré (např. tyčovým mixérem) a dejte do nádoby vhodné pro vodní lázeň. Do spodního hrnce... více o Mangový krém
Smíchejte sypké ingredience na těsto. Vajíčko rozšlehejte v mléce, přilijte do směsi a vyšlehejte do hladkého těsta. Pak přidejte rozpuštěné máslo a... více o Brusinkové lívanečky
Kiwi oloupejte (nejlépe škrabkou na brambory) a nakrájejte na kostky. Liči oloupejte, vykrojte pecku a nakrájejte na čtvrtiny. Physalis nakrájejte na... více o Exotický ovocný salát
Mandarinky rozeberte na segmenty, pokud jsou větší, přepulte je. Kiwi oloupejte např. škrabkou na brambory a nakrájejte na kostky. Zbytek citrusů... více o Citrusový salát s physalis
Zralé jahody umyjeme, zbavíme stopek, podusíme doměkka a prolisujeme. Zalijeme vařicí vodou, přidáme jablečnou šťávu, cukr, vanilku, trošku soli a... více o Jahodová polévka s jablečnou šťávou
Nožem z ananasu odkrojte vršek a spodek a slupku odřízněte. Můžete ho nakrájet na kolečka a tvrdý vnitřek vykrojte kulatým vykrajovátkem na vánoční... více o Ananas s mátovým cukrem podle J. Olivera
Fíky by měly být pěkně zralé. Hledejte takové s tmavě fialovou slupkou, těžší na svou velikost. Dejte pozor, aby nebyly nijak natlučené. Nicméně to,... více o Pečené fíky
Fíky by měly být pěkně zralé. Hledejte takové s tmavě fialovou slupkou, těžší na svou velikost. Dejte pozor, aby nebyly nijak natlučené. Nicméně to,... více o Fíky s ochuceným sirupem
Oloupaná a očištěná jablka pokrájíme na silnější plátky (kousky) a dáme do hrnce se širokým dnem s nepřilnavým povrchem za občasného promíchání... více o Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Mouku nebo směs různých druhů smícháme s práškem do pečiva a prosejeme do mísy přes síto. Žloutky oddělíme od bílků a ve druhé misce utřeme s cukrem a... více o Letní pokušení: Malinové muffiny
Pokud máme nadbytek jablek a křížal, voňavých povidel, přesnídávek, kompotů, cidru či kalvadosu, zkuste ještě do zbylých prázdných sklenic napěchovat... více o Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka
Ovesné vločky namočíme přes noc do mléka. Ráno je krátce a ne příliš zprudka povaříme s tím, co máme rádi - pár rozinek, nasekaných oříšků, skořice,... více o Jednoduchá ovesná kaše - zdravě a chutně
Víno nalijte do pánve, přidejte cukr a zahřívejte, až se rozpustí. Přidejte třešně, přiveďte k varu a vařte 10 minut, u kompotu asi 3-4 minuty.... více o Cream cheese s třešněmi
Ledový salát omyjte a natrhejte na menší kousky. Sýry ogrilujte na pánvi spolu s plátky baget. Salát rozdělte na talíře, ozdobte sýrem, kousky jahod a... více o Salát s grilovaným sýrem
Ve vroucí, trošku osolené vodě uvaříme těstoviny dle návodu, scedíme, necháme okapat. Ovoce očistíme, pokrájíme na menší kousky. Pokud použijeme... více o Ovocné těstoviny s cottage - salát nebo hlavní chod
Jablka oškrábeme, očistíme a nakrájíme na menší kostky. Meruňky přecedíme - šťávu nevyléváme! Do kastrolu vlijeme šťávu z meruňkového kompotu a... více o Přesnídávka s jablky a meruňkami
Jablka oloupeme, nastrouháme, smícháme s hrubou moukou dle potřeby. Těsto neděláme příliš tuhé, spíše lepivější, abychom neměli knedlíky tuhé, a pak z... více o Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)
Je mnoho způsobů, jak si doma udělat kandovanou pomerančovou nebo citronovou kůru na mlsání nebo do moučníků. Co budeme potřebovat vždy: kůra, cukr... více o Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
1) Ovoce rozmrazíme v mikrovonce (cca na 1 min.) a poté znovu vložíme do mrazáku na 5 minut. 2) Na dno mixéru dáme ovoce, poté zalijeme medem,... více o Mražený jogurt
Umyjeme jablka a naskládáme je do pekáče. Posypeme skořicí, cukrem a nakonec přidáme máslo. Pečeme cca 10 minut. Podáváme se šlehačkou.... více o Jablka se skořicí
Oloupeme celer, jablko, cibuli. Půl celeru - nebo malý velikosti jablka - nastrouháme spolu s jablkem nahrubo. Zakápneme citrónovou šťávou. Přikrájíme... více o Salát Waldorf s hermelínem
Těstoviny uvařte na způsob al dente. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky. Na olivovém oleji orestujte nasekanou cibuli a česnek, přidejte maso,... více o Těstoviny s kuřecím masem a hruškou
Prvně si jablka oškrábeme a odstraníme jádřince. Poté je nakrájíme na menší kousky, aby se rychleji a lépe rozvařila. Strčíme je do hrnce a podlijeme... více o Jablečná přesnídávka (pyré)
Ve většině receptů na zpracování rakytníku se uvádí tepelné zpracování, které však zničí spoustu velmi cenných látek. Proto jsem vyzkoušel vlastní... více o Rakytníkový sirup za studena
Maliny dáme do kastrolu, přidáme 100 ml vody a za občasného zamíchání necháme cca 10 minut podusit. Pak přecedíme a propasírujeme, šťávu doplníme do... více o Malinový pudink
Z mouky, prášku do pečiva, cukru, vejce a Hery si připravíme těsto, které rozdělíme na dvě půlky. První část těsta rozválíme a dáme na vymazaný a... více o Lázeňský koláč
Vyloupaný hrášek, na plátky pokrájené jahody a na kostičky pokrájenou neoloupanou okurku promíchejte s rozdrobeným sýrem a omytou rukolou. Dochuťte... více o Zahradní salát
Vše smíchat a nalít do vymaštěné a vysypané dortové formy. Vložit do trouby rozpálené na 170-180°C.... více o Rychlý nákyp z jablek
1.) Jahody odstopkujeme a spolu s cukrem je dáme do robotu a rozmixujeme na pyré (malé kousky nevadí). Smetanu dejte do misky a postupně do ní... více o Jahodovo-smetanová zmrzlina