Láďa hruška v tv předvedl smažák do hrnku, což byl pro nás celkem zajímavý tip. A jak si ho připravit stejně jednoduše doma? Větší hrnek vymažte tukem... více o Smažák do hrnku dle Ládi Hrušky
Postup je zcela jednoduchý - smíchá se mouka s pomazánkovým máslem a solí. Vypracuje se z toho hladké těsto, je potřeba opravdu dát tomu trošku čas. :... více o Pizza z pomazánkového másla dle Ládi Hrušky
Láďa Hruška dělá pivní rohlíky takto - Ohřejeme si jen část z piva, které máme již připravené v hrnku. V ohřátém tošku poté rozpustíme droždí a... více o Pivní rohlíky dle Ládi Hrušky
Do hrnce dáme vodu a ocet, cukr, přihodíme kuličky pepře a nového koření a dáme vařit. Mezitím si oloupáme cibuli a nakrájíme na kolečka. Pokud nám to... více o Utopenci ze slezské klobásy
Na aromalampě vyměníme mističku za námi vhodně zvolenou skleněnou či porcelánovou, vložíme svíčku, zapálíme. Do mističky vložíme rozlámané kaštany a... více o Čokoládové fondue s aromalampou
Mouku společně s droždím a solí si promícháme v míse. Přilijeme vodu a hněteme těsto. Mísu překryjeme fólií popřípadě alespoň utěrkou a ponecháme... více o Chléb z pekáčku dle Ládi Hrušky
Do misky nebo dortové formy vyložené fólií nebo vymazané tukem či olejem naskládáme vrstvu piškot, kterou potřeme vrstvou smetany nebo jogurtu (můžeme... více o Rychlý smetanovo-čokoládový dezert
V kastrůlku rozmícháme na mírném plameni za stálého míchání máslo s mlékem, cukrem, kakaem a pudinkovým práškem (plnější lžíce). Vše necháme krátce... více o Jednoduchá vařená poleva
Do robota či do mísy nasypeme mouku, droždí, cukr, sůl a promícháme. Poté přilijeme vodu a vypracujeme vláčné tésto. Přikryjeme utěrkou a dáme kynout... více o Sýrové bulky dle Ládi Hrušky
Všechny ingredience si smícháme v míse. Kromě jednoho žloutku-ten necháme na potření. Těsto uhněteme ručně nebo s pomocí kuchyňských robotů. Hezky... více o Loupáky dle Ládi Hrušky
Mléko s cukrem a pudinky uvaříme dle návodu do hustého pudinku, který odstavíme a ještě do horkého vmícháme máslo, které necháme mícháním volně a bez... více o Domácí kokosový pribináček
Ze surovin udělám kynuté těsto (je jedno, jestli v pekárně nebo ručně) a nechám vykynout. Po vykynutí vyválím na silnější plát, z kterého vykrajuji... více o Koblížky jako z obchodu
Kokosový ořech otevřete a vodu zceďte. Pro otevření vemte ořech do dlaně a špičatou stranou kladívka lehce/středně silně poklepávejte na střed ořechu.... více o Domácí kokosový extrakt
Vanilkové lusky vložte do čisté úzké a vyšší skleničky a zalijte vodkou a pevně uzavřete. Nechte alespoň 6 týdnů odležet v temnu. Když si vzpomenete,... více o Domácí vanilkový extrakt
Pomeranče škrabkou na brambory zbavte kůry (potřebujete jen oranžovou část, ne tu bílou - bílá způsobuje hořkost), můžete nakrájet na tenčí proužky.... více o Domácí pomerančový extrakt
Z citronů a mandarinek vymačkáme šťávu, kterou přepasírujeme přes plátno nebo cedník, abychom šťávu zbavili dužiny a peciček, které unikly při mačkání... více o Citronový sirup
Kiwi oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. To samé udělejte i s jablkem a banánem. Přidejte vodu a med a tyčovým mixérem rozmixujte. (Pokud máte... více o Kiwi smoothie
Smetanu ušleháme a smícháme ji s jogurty. Osolíme a ještě jednou promícháme. Na hrnec postavíme cedník a na něj dáme kus látky. Poté látku přelijeme... více o Sýr à la Lučina od Ládi Hrušky
Na másle orestujeme jablka, přidáme k nim rozinky a med (nebo cukr) - můžeme nechat lehce zkaramelizovat. Potom zalijeme mlékem a vodou a nasypeme... více o Ovesná kaše s jablky, rozinkami a skořicí
Na tuku osmažíme pokrájené cibule dosklovata, přidáme osmažit pokrájené osolené a opepřené plecko a na kostičky pokrájenou slaninu. Pak přidáme... více o Bylinkový guláš se slaninou
Zázvor nastrouháme na hrubém struhadle. Loupat ho nemusíme, stačí ho jen dobře omýt, nebo vydrbat kartáčkem. Z citronu vymačkáme šťávu. Z bio citronu ... více o Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Na malém množství tuku osmažíme pokrájenou cibuli a slaninu. Pak přidáme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso s nasekaným česnekem dozlatova. Po... více o Guláš s kapustičkami
Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přisypeme cukr a zalijeme polovinou mléka. Trochu promícháme a necháme... více o Buchty (bulky) nejen se zelím -
V první řadě omyjeme a očistíme papriky od zrníček a nekrájíme na malinké kousky. Totéž uděláme se salátovou okurkou a točeným salámem. Cherry... více o Zeleninový salát a majolkou
Listové těsto si rozkrájíte na čtverečky. Vezmete vždy dva čtverce a dáte je přes sebe tak, aby vznikla hvězda. Na pánvi si uděláte listový mražený... více o špenátové hvězdy z listového těsta
Tortilu potřete protlakem a posypete mozzarelou nakrájenou na malé kostičky. Trošku osolíte a posypete bazalkou. Potom vložíte do předehřáté trouby na... více o Pizza Leo
S paprikami máme více možností. Můžeme je dát do trouby, na gril nebo na suchou pánev .. cílem je, aby po celém povrchu totálně zčernaly. Ano je to... více o Salát z pečených paprik
Celer, cuketu, papriku, cibulku a kuřecí maso na kousky si lehce osmahneme na kapce olivového oleje, přidáme sůl, pepř, trošek sladké papriky, předem... více o Celozrnné těstoviny s avokádovým dipem
Jablka nakrájejte na plátky a vykrajovátkem vykrojte jadřinec. Namažte arašídovým máslem (doporučuji domácí - recept naleznete zde: http://www.recepty... více o Arašídová jablíčka ke svačince
Limetky škrabkou na brambory zbavte kůry (potřebujete jen tu zelenou část, ne tu bílou), můžete nakrájet na tenčí proužky. Vložte do čisté... více o Domácí limetkový extrakt
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a jemně posypeme paprikou. Na plátky masa dáme hrstku zelí, na kterou položíme rozkrojenou klobásu a pevně... více o Masové závitky (nejen) se zelím
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s malým množstvím oleje,... více o Cibulovo-česnekové plátky
Mouku smícháme v míse se solí, nastrouhanou citronovou kůrou, moučkovým cukrem. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme žloutek... více o Duo buchty
Nejprve si připravíme dip, aby se nám stihl v chladu trochu proležet: v zakysané smetaně promícháme zázvor, česnek a sůl - každý přidá zázvor s... více o Játra v trojobalu s dipem - rychle a chutně
Velmi jednoduchá záležitost ale časové náročná- citrony škrabkou na brambory zbavte kůry (potřebujete jen žlutou část, ne tu bílou), můžete nakrájet... více o Domácí citronový extrakt
1.Ovoce omyjte a nastrouhejte kůru. 2. Pak vymačkejte šťávu a smíchejte s kůrou 3. Ve šťávě pak rozmíchejte cukr. 4. Přidejte smetanu a šlehejte do... více o Pomerančová zmrzlina
Mouku s cukry nasypeme do mísy, přidáme pokrájené máslo, žloutek a vše promícháme v hladké těsto, které necháme v chladu dvě hodiny proležet. Pokud... více o Košíčky s nutelovým krémem
Cuketu důkladně omyjeme a rozřízneme podélně na polovinu nebo na čtvrtiny (podle toho jak je velká) a pak obyčejnou škrabkou na brambory z cukety... více o Cuketové nudle se sýrovou omáčkou
Mouku smícháme v míse se solí a jemně nastrouhaným sýrem, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, které zalijeme mlékem, přidáme žloutek a... více o Jednoduché sýrové tyčinky
Jablka (hrušky) oloupeme, odstraníme jádřince, nastrouháme do kastrolu, zakapeme citronovou šťávou (můžeme přidat i trošku citronové kůry), podlijeme... více o Jablečný (hruškový) pohár
Jablka (hrušky) oloupeme, odstraníme jádřince, nastrouháme nebo pokrájíme, dáme do hrnce se širokým dnem, zakapeme citronovou šťávou, Okořeníme dle... více o Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný
Tuto pickle dělám kdykoliv mi zůstanou v lednici kousky zeleniny, které by se pravděpodobně jinak nespotřebovaly. Používám okurku, květák, mrkev,... více o "Pickle" co dům dal
Je to úplně jednoduché. Physalis otevřete a zakruťte "lísteček" nahoru a bobulku omyjte. Nechte oschnout. Dekor 1: Bílou čokoládu (nebo polevu)... více o "Nejen" dekorativní physalis
Vlažné mléko ve větším hrnci dobře rozmícháme s cukry, solí, rozdrobeným droždím, moukou a rumem. Dochutit můžeme i citronovou kůrou či skořicí. Vše... více o Lívanečky po našem - kynuté
Omyté papriky zbavené semínek a stopek společně s rajčaty (můžou být i oloupaná) a česnekem pomeleme na masovém strojku. Vše dáme do hrnce, přisypeme... více o Jednoduché zeleninovo-uzeninové toustové ragú (nejen) na topinky - sterilované
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme cukr, přilijeme cca polovinu vlažného (ne horkého) mléka a... více o Banánové knedlíky
Sušenky rozemelte, přidejte rozpuštěné máslo a řádně promíchejte. Směs dejte do skleniček (paňákové i větší) asi v 1,5-2 cm vrstvě a upěchujte. Dejte... více o Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle
Mango oloupejte a nakrájejte na kousky. Rozmixujte na pyré a vmíchejte cukr. Všlehejte mléko i sušené mléko. Smetanu našlehejte a vmíchejte. Tuto... více o Mangová smetanová zmrzlina
Mouku s nastrouhaným sýrem a solí dáme do mísy, promícháme, doprostřed nadrobíme droždí, přidáme vejce a mléko. Přidáme pokrájený změklý tuk a ze... více o "Párkrole" - párkové kremrole
Do mísy nasypeme mouku, kterou smícháme se solí a nastrouhaným sýrem. Dopřostřed rozdrobíme droždí, rozklepneme vejce a nalijeme mléko. Přidáme... více o Jednoduché sýrové chuťovky (slané cukroví)