Očištěné zelí si pokrájíme na slabé nudličky a dáme do mísy. Přidáme zakysanou smetanu, nastrouhaný česnek a sůl dle chuti. Promícháme a necháme v... více o Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně
1. Nastrouháme si na jemno parmazán. Nakrájíme na kostičky kuřecí maso a slaninu. 2. Na rozehřátou pánev si dáme osmažit slaninu, pak k ní přidáme... více o Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem
Steaky (filety) očistíme, osušíme a potřeme marinádou, kterou jsme si v hlubokém talíři umíchali z citronové šťávy, soli a pepře (dle chuti), oleje,... více o Rybí steak
- Troubu si rozehřejeme na 170°C - V míse si rozšleháme všechny tekuté ingredience (máslo, med, vejce a cukr). - Pak přimícháme všechny sypké a znovu... více o Medové sušenky
1. Z mouky, oleje, krémového sýru, špetky soli a lžíce medu vypracujeme důkladně těsto. Z těsta vytvoříme kouli a zabalíme do potravinářské fólie a... více o Dietické Vánoční rohlíčky
Hrušky používáme zralé, ale pevné, které omyjeme, oloupeme, odstraníme stopky, bubáky a jádřince a pokrájíme na půlky, čtvrtky, větší kostky..., které... více o Hruškový kompot po našem
1. Z 300g těsta vyválíme kulatý plát o 2 cm větší než koláčová forma 2. Plát dáme do formy vypláchnuté vodou a propícháme ho vidličkou 3. Těsto... více o Mámin sýr-šunkový koláč
Nejprve si svaříme cca 20 minut nálev na naložení masa z vody a koření. Po uvaření nálev osolíme a necháme vychladnout. Poté do něj maso celé ponoříme... více o Kančí guláš - staročeský
Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli. Poté přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso, které osmažíme dozlatova za občasného promíchání.... více o Křenová plec na smetaně
Hroznové víno (zelené, žluté, modré, růžové...) omyjeme pod tekoucí vodou a obereme od třapin. Nejlepší jsou odrůdy bezsemenné nebo s malým počtem... více o Kompot z hroznového vína
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájené cibule. Pak přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso. Pokud zvolíme maso kuřecí či krůtí,... více o Guláš s hráškem
Mléko pokojové teploty rozmícháme ve větším hrnci (míse) s cukry, solí, rumem, droždím a moukou dle potřeby. Množství mouky se může lišit, podle její... více o Borůvkové lívanečky
1 kilogram feferonek bez stopek a semínek (nějaké to semínko není na závadu) pomeleme na masovém strojku společně s oloupaným česnekem. Dáme do hrnce... více o Feferonková pasta
Na másle s olejem si osmažíme do sklovata pokrájenou cibuli. K ní pak přidáme pokrájenou očištěnou zeleninu, kterou také osmažíme. Až nám zelenina... více o Krémová zeleninová polévka ala minestrone
Plátka krkovice naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme. Cibuli smažíme lehce dozlatova. Přidáme plátky... více o Houbovo-smetanová krkovička
Mléko (pokojová teplota) nalijeme do hrnce a rozdrobíme do něj droždí, přidáme špetku soli, vejce, vanilkový cukr, rum, kakao, mouku a vše dobře... více o Kakaové lívanečky
Brambory už máme uvařené a vychlazené, pokud ne, počkáme až se uvaří a následovně vychladí. Zatím si můžeme připravit směs dle uvedených ingrediencí,... více o Kostky na tabu
Svaříme si asi 17% solný lák. Jeden litr vody svaříme se 170 gramy soli, v našem případě dvojnásobné množství. Do solného roztoku přidáme pepř, nové... více o Máčáky hradeckého ukrutníka
Okurku nastrouhejte, rozmixujte nebo hoďte do odšťavňovače a vzniklou hmotu přelijte přes plátno. Do vzniklé šťávy přidejte na každý litr 1 kg cukru,... více o Okurkový sirup
Nejdříve si uvaříme rýži, kterou pak necháme vychladnout. Nakrájíme si všechny ingredience a smícháme dohromady. Osolíme a opepříme podle chuti. Salát... více o Rýžový salát s krabem
Vejce utřeme s cukry do pěny, přilijeme mléko a máslo, promícháme. Pak přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a přisypeme vypeckované... více o Třešňové (višňové) muffiny / koláč
Mléko (né z lednice, pokojová teplota či vlahé) smícháme s rumem, cukry, solí a droždím. Pak přisypeme mouku, dobře promícháme, vytvoříme hustější... více o Třešňové lívanečky II.
Do hrnce na rozpuštěné máslo s olejem dáme na větší kusy pokrájený květák (brokolici), na kostky pokrájenou papriku, na hranolky pokrájenou kedlubnu ... více o Dušená zelenina - rychle a chutně
Množství surovin záleží na každém z nás a zrovna tak i to, jestli se rozhodneme udělat nakládaný česnek sladkokyselý nebo slaný. Já steriluji vždy v... více o Nakládaný česnek - sterilovaný
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme mléko a máslem, za stálého míchání přisypeme mouku s kypřidlem a dobře vše společně promícháme. Do těsta... více o Jednoduché rybízové muffiny / koláč
Tenhle recept je nejlepší zábava pro děti! Sama jsem to dělala se segrama a hodně sme se nasmály :D Jen jediná nevýhoda je, že ta příprava trvá... více o Chobotničky ze špaget
Zelí i s nálevem dáme do větší mísy. Přidáme scezený hrášek, na kostičky pokrájenou cibuli a tatarku. Vejce nastrouháme najemno a přidáme do směsi.... více o Salát z červeného zelí s hráškem
Omytá pevná zralá rajčata pokrájíme a dáme do mísy. Použít můžeme různé druhy a barvy (cherry, hruštičky, soudkové...). Přidáme drobně nasekaný česnek... více o Rajský salát (nejen) s mozzarellou
Do masa dle vlastního výběru (vepřové, drůbeží) uděláme hluboké kapsy, pak přes fólii maso naklepeme, do kapes vyložíme sušenou šunku (1,5 - 2 plátky)... více o Šunkové kapsy se špenátem
Očištěné jahody a třešně dáme do hrnce, přisypeme želírfix smíchaný s cukrem, promícháme a přivedeme k varu za častého míchání od dna. Pokud chceme... více o Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Den předem si odvážíme 250 gramů cizrny a necháme přes noc namočené ve vodě. Alespoň jednou vodu slijeme a dolijeme novou. Druhý den opět slijeme vodu... více o Cizrnovo-tuňákový salát
Cibuli pokrájíme na drobno a na jemně pokrájeném špeku s troškou oleje jí osmažíme dorůžova. Pak přidáme pokrájené maso na kostky, které jsme osolili... více o Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Osmažíme na oleji na hrubo nakrájenou cibuli dozlatova, osušíme kuchyňským papírem, necháme vychladnout. V míse promícháme všechny sypké suroviny.... více o Pivní chléb s cibulí
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, poté vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a na závěr i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a... více o Smetanový dort s ovocem
Korpus: cukry vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej s vodou, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý... více o Borůvkový dort
Nejprve si nastrouhejte jablka. Poté přimíchejte vejce, sladidlo, jogurt a olej. V mouce smíchejte prášek do pečiva, sodu, skořici, kakao a trochu... více o Jablečný chlebíček s brusinkami
Z naporcovaného kuřete sundáme kůži, maso osolíme a osmažíme v pekáči na rozpuštěném másle s troškou oleje ze všech stran. Maso po osmažení vyndáme... více o Kuře (králík) v pikantní omáčce
Z kuřecího masa odstraníme kůži, osolíme ho, opepříme a osmažíme na másle zesklovatělé cibuli. Pak přidáme nasekaný česnek, pokrájený špenát,... více o Špenátové kuře (králík)
Vlažné mléko smícháme s cukrem, droždím, lžící hladké mouky a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme zbylou mouku, přidáme škvarky, vejce, zakysanou... více o Škvarkové placky se zakysanou smetanou
Domácí vepřovku připravuji především tehdy, když je maso výrazně levnější než obvykle, například jako teď, kdy vepřová plec v Albertu vyjde na 59,90... více o Domácí vepřovka (vepřová konzerva)
Tyčovým mixérem rozmixujte banány, mléko a med do hladka. Vmíchejte chia semínka a nechte tak hodinku v lednici stát. Dozdobte plátky banánu a mandlí.... více o Banánovo kokosové chia
Uvedené ingredience smíchejte v malé misce, pořádně rozmíchejte a podávejte např. ke grilovanému masu, hranolkám, kroketám, mini-karbanátkům,...... více o Ochucené majonézy
Vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny. Přidáme vanilkový extrakt, bílek, med, nastrouhanou citrónovou kůru a vyšleháme. Přidáme na jemno nastrouhaný... více o Zázvorové sušenky
Ledový salát dobře omyjeme a natrháme na kousky. Karotku očistíme a škrabkou na brambory nakrájíme na lístky (nebo prostě a jednoduše rozkrájíme na... více o Ledový salát s karotkou
Rýžové nudle namočíme na 3 minuty do osolené vody. V té samé vodě poté uvaříme a scedíme. Ve druhém hrnci uvaříme v osolené vodě mraženou zeleninovou... více o Rýžové nudle s česnekovou zeleninou a tuňákem
Maso si nakrájíme na kostičky. Připravíme si marinádu na maso smícháním všech ingrediencí a důkladně rozmícháme. Maso zalijeme marinádou, důkladně... více o Letní salát s těstovinami a kuřecím masem v marinádě
Uzený špek jemně pokrájíme a společně s cibulí osmažíme dozlatova. Pak přidáme na plátky pokrájené, naklepané, po stranách nakrojené, osolené a... více o Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme mleté maso a pořádně orestujeme. Dle chuti okořeníme. Lze grilovacím kořením nebo provensálkým či adžikou, někdo... více o Plněné taštičky z listového těsta
Do hrnce namočíme na 3 minuty rýžové nudle, které si nejlépe nalámeme na malé kousky. Poté tu samou vodu osolíme a v té samé vodě nudle vaříme 2-3... více o Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem
Do jedné mísy dejte hladkou mouku, sůl a jedlou sodu. Do druhé mísy dejte máslo, cukr a vejce. Pak to všechno smíchejte dohromady do první mísya... více o Sušenky