1. Ve vařící vodě rozpustíte karamely. 2. Jablka napíchnete na špejli, díky níž je lehce budete moct dát a vyndat z karamelu. 3. Nechejte zaschnout.... více o Karamelová jablka
1. Na krém prohřejte máslo - ale nesmí vařit. Elektrickými metličkami ušlehejte žloutky a cukr do pěny. Když mléko dosáhne teměř bodu varu, za... více o Plovoucí ostrovy
Maso pokrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, můžeme mírně posypat drceným kmínem a po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutilo.... více o Přírodní plátek s křenovou omáčkou
Celý kus masa očistíme, řádně osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji ho orestujeme ze všech stran dozlatova, s otáčením nepospícháme, počkáme až... více o Vepřové na zelenině
Růžičky brokolice uvaříme v neslané vodě(15 minut). Poté vložíme do mixéru, přidáme 2 lžíce oleje, vývar, ricottu, osolíme, opepříme a rozmixujeme.... více o Těstoviny s brokolicí, ricottou a ořechy podle Barilly
Ančovičky a rajčata necháme okapat a nakrájíme na kousky. Olivy nakrájíme na čtvrtky nebo kolečka. V troše vlažné vody smícháme kvasnice s cukrem a... více o Ochucené housky
Kroupy propláchneme vodou a dáme do hrnce s cca 800 ml studené vody. Brambory nakrájime na kostky a přidáme ke kroupám, taktéž přidáme fenyklová... více o Zeleninová polévka zdravě a chutně
Dáme si vařit kostku masoxu s 2 hrnky vody. Na troše oleje mírně orestujeme rozmačkaný česnek. Ve velkém hrnci na másle a troše oleje osmažíme 3 lžíce... více o Česnekovo-sýrová omáčka
Máslo rozpustíme s olejem, přidáme pokrájený pórek na kolečka a osmažíme dosklovata. Pak zaprášíme moukou, ještě chvíli orestujeme a přilijeme vývar... více o Pórková omáčka
Cibuli, mrkev a řapíkatý celer nasekáme nahrubo, stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Troubu předehřejeme na 190°C. Na vhodný pekáč dáme kosti a... více o Redukovaný zvěřinový vývar
Sójové nudličky dle návodu povaříme v cca litru vody, já přidala zeleninový bujón do vody. Po 15 minutách slijeme a necháme odkapat. Nakrájíme si... více o Sójové nudličky s cizrnou
Ananas pokrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme najemno a vmícháme do našlehaného tvarohu. Dochutíme cukrem a citronovou šťávou, dle potřeby zředíme... více o Ananasový salát
Citronovou trávu několikrát naklepemé tupou stranou velkého nože a nakrájíme na 4 cm velké kusy, kuřecí prsa nakrájíme proti vlávnům na proužky,... více o Tom Kha Gai
Na rozpáleném oleji orestujeme drobně pokrájenou cibuli. Přidáme mleté maso a také orestujeme, pak osolíme, opepříme, přidáme papriku, protlak, cukr,... více o Masová směs s cuketou na těstoviny, brambory nebo rýži
Piniové oříšky osmahneme na sucho v pánvi. Rajčata necháme okapat, bazalku omyjeme a osušíme. Všechny uvedené ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme... více o Pesto ze sušených nakládaných rajčat
Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky. Na olivovém oleji zlehka osmahneme cibulku a mrkev, poté přidáme rajčata a přivedeme k varu. Na mírném ohni... více o Pomodoro
Cizrnu si namočíme nejlépe přes noc do studené vody a druhý den uvaříme do měkka (asi 3/4 hodiny až hodinu ). Na troše olivového oleje osmahneme... více o Lahodná cizrna s česnekem
Dáme si předehřát troubu na 200 stupňů Celsia. Čtvrt litru vlažné vody, mouky, prášek do pečiva a sůl smícháme. Můžeme přidat špetku cukru, ale není... více o Celozrnná focaccia bez kynutí
Zelí si nakrájíme na tenké nudličky, přendáme do hlubší mísy, lehce osolíme a pěstí pomačkáme. (Změkne a bude jemnější ). Poté přidáme na hrubší... více o Salát Coleslaw light
Z mléka, cukru a pudinku si uvaříme tuhý pudink. Ten necháme zchladnout na pokojovou teplotu, pod fólií, aby se nevytvořil škraloup. Z listového těsta... více o Jednoduché pudinkové šátečky
Houby očistíme, pokrájíme a dáme do hrnce s vodou krátce povařit. Pak scedíme. Zralá rajčata přepůlíme, dáme je do hrnce a za občasného míchání dusíme... více o Houby v rajčatech - nakládané
Sekaná: všechny ingredience(kromě oleje) na sekanou dáme do mísy a důkladně promícháme. Z vytvořené směsi uděláme šišku, kterou dáme do olejem... více o Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou
Jahody s rybízovým protlakem dáme do porcelánového hrnku a zasypeme cukrem. Druhý den přelijeme ovoce do kastrolu, povaříme, jahody cedníkem vybereme... více o Džem s rybízem
Ovoce nakrájíme na kousíčky.Přidáme med a šťávu z půlky citronu. Kdo chce, může přidat i hrst strouhaného kokosu.Vše důkladně promícháme a... více o Ovocný salátek
Máslo rozpustíme, přidáme sypké ingredience a vodu.Vše důkladně promícháme. Chcete-li polít celou buchtu , polevu si udělejte z větší dávky .... více o Rychlá kakaová poleva
1 - Vypeckované švestky pokrájíme a za stálého míchání povaříme doměkka. Pak tyčovým mixerem rozmixujeme dohladka. Můžeme také nejprve čerstvé švestky... více o Švestková nutela
Džem: oloupané a vypeckované broskve pokrájíme, dáme do hrnce, přisypeme cukr (dle chuti (sladkosti ovoce), nemusí být celý kilogram) s želírfixem a... více o Broskvový džem (marmeláda)
Džem: Vypeckované višně dáme do hrnce, přisypeme cukr (nemusíme dávat celý kilogram, dle kyselosti višní) s želírfixem a za stálého míchání přivedeme... více o Višňový džem (marmeláda)
Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme cuketu, kterou jsme zbavili slupky a jadérek a nakrájeli na menší kostičky. Dále do hrnce vložíme... více o Cuketové špagety
Na oleji zpěníme třený česnek a nadrobno nasekanou cibuli, přidáme na menší kousky nakrájená rajčata, protlak a koření a lehce zředíme vodou (1-2 dcl)... více o Chilli omáčka II.
Garam Masala je směs koření hojně využívaná v Indii a dalších jihoasijských zemích. Je to koření vhodné na drůbež, popřípadě do omáček k těstovinám či... více o Garam Masala
Eidam a salám nastrouháme najemno, vložíme do mísy, smícháme s vejcem a kořením. Kdyby vajíčko nestačilo, můžeme přidat další tak, aby směs držela na... více o Zapečená veka
Nejprve připravíme omáčku. Prošleháme majonézu se smetanami, hořčicí, paprikou a chilli. Vmícháme pažitku a dochutíme solí. V lednici necháme cca 30... více o Smažené cibulové kroužky
Omyjeme a oloupeme jablko. Odstraníme jadřinec. Nakrájíme na 1,5 cm silné plátky. Na pánvi rozpustíme máslo. Zprudka osmažíme jablka. Mezitím oloupeme... více o Jablečné kroužky
Očištěnou zeleninu nakrájíme na velmi drobno, vložíme do hrnce. Přidáme propláchnutou čočku, bobkový list a zalijeme 8 dl studené vody, nesolíme.... více o Jednoduchá polévka z červené čočky pro děti i dospělé
Papriky nakrájíme na nudličky a promícháme je s jemně nasekaným česnekem a pórkem, nakrájeným na tenká kolečka. Salát zalijeme jogurtem, osolíme,... více o Pórkový salát s jogurtem
Česnek prolisujeme. Vejce rozšleháme se smetanou, přidáme bylinky, česnek a ochutíme solí a pepřem. Rajčata nakrájíme na plátky, rybí filety omyjeme,... více o Zapečený pangas s rajčaty a bylinkovým krémem
**Krok 1**: Z přísad připravíme hladké těsto, ze kterého usmažíme na oleji klasické palačinky. Necháme je vychladnout. **Krok 2**: Zatímco palačinky... více o Palačinkový Dort s ovocem
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou smetanou. Dle chuti osolíme. Pro... více o Mrkvová-pažitková pomazánka
Pórek nakrájíme nadrobno, mrkev najemno nastrouháme. Smícháme s tvarohem a jogurtem, osolíme, okořeníme. Podáváme s tmavým chlebem.... více o Lehká tvarohová pomazánka
Potřebné množství hub si nejlépe přes noc namočíme do studené vody. Na olivovém oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme pokrájené houby,... více o Těstoviny s houbami a kapustou
Játra očistíme a pokrájíme na menší kousky. Na teflonové pánvi lehce potřené olejem je osmahneme ze všech stran, přidáme na kolečka nakrájený pórek,... více o Kuřecí játra s pórkem
Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42g. Necháme chvilku odpočinout. V misce si smícháme sůl, kmín a hladkou... více o Staročeský domácí chléb
Cuketu umyjeme, rozkrojíme napůl a každou polovinu rozřežeme ještě podélně a následně vydlabeme. (Druhá možnost je taková, že cuketu rozkrojíme napůl... více o Cuketa s tuňákem
Do nádoby na pečení vlijeme vlažné mléko se sádlem, přidáme mouku, cukry, sůl a rozdrobíme půl balíčku droždí. Zapneme program na sladký chleba ... více o Sladký chleba
Všechny ingredience na těsto (měkké máslo) smícháme v misce a vypracujeme tuhé těsto. Z těsta pak lžičkou vykrajujeme malé noky, které vaříme v hrnci... více o Ušubraný regiment
Brokolici krátce spaříme a nakrájíme na větší kousky. Vezmeme si zapékací misku a vložíme do ní část brokolice, na ni navrstvíme část šunky, na tu... více o Zapékaná brokolice se sýrem a šunkou
Vše vaříme asi půl hodiny, pak dáme do sklenic a 20 min zavařujeme. Používáme k masům, výborné na topinky.... více o Směs na topinky z cukety od Yvetty
Vejce smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem. Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový puding a postupně přiléváme mléko. Nalijeme do... více o Bezlepkový ovocný koláč
Do vody přidáme všechno koření a osolíme ji. Kdo nemá rád v omáčce plovoucí kuličky, může koření zabalit do gázy, která se pak i s obsahem vyhodí.... více o Rajská omáčka s hovězím