Náplň: Cuketu omyjte a nakrájejte na kousky (asi 1 cm). Mrkve oloupejte a nakrájejte na plátky, totéž udělejte se žampiony. Na pánvi rozehřejte máslo... více o Vegetariánské pirohy
Náplň: Pokud vám zbylo kuřecí maso např. z grilování - do tohoto receptu se výborně hodí. Pokud nemáte, nakrájejte prso na plátky, okořeňte grilovacím... více o Kuřecí pirohy se zeleninou
Náplň: Pro tento recept budete potřebovat již opečené nebo uvařené kuřecí prso (pokud vám třeba zbylo). Pokud nemáte, nic se neděje, vezměte čerstvé,... více o Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou
Jako ozdobu jsem zvolila grilovanou cuketu, grilované bramborové dukátky a čerstvou papriku. Prvně přichystáme maso. Do oleje v misce vmícháme sůl,... více o Grilovaná kýta s cuketovým zelím, šťouchaným bramborem a ozdobou
Slaninu nakrájíme na slabé plátky. Batáty (sladké brambory) oloupeme a nakrájíme na lodičky nebo silné hranolky. Dáme do mísy, zakápneme malým... více o Batáty ve slanině
Cibuli nakrájejte nadrobno, krátce orestujte na sádle, dokud nezesklovatí. Pak přidejte mletou papriku a rajčatovou passatu - dejte pozor, aby se... více o Pikantní bezmasé rizoto se sýrem
Oloupanou cibuli, česnek, rajčata, okurku a červenou papriku (bez semínek) a olej rozmixujeme dohladka, vzniklou směs lze zahustit i několika plátky... více o Gazpacho - zeleninová polévka zastudena
V hrnci na oleji orestujeme asi minutku na kolečka nakrájený pórek a česnek, přidáme na kousky nakrájené brambory, minutku mícháme, osolíme, přidáme... více o Krémová polévka
1/ SALÁT: Velká, pevná rajčata rozpůlíme, lžící odstraníme dužinu se semínky a pevný zbytek drobně pokrájíme a dáme do misky. Přidáme pokrájenou... více o 2x jinak rajský salát s česnekovou bagetou nebo toustem
Hladkou mouku se solí rozpracuje s máslem, poté přidáme 3 lžíce vody a vypracujeme těsto, které necháme v lednici odpočinout, alespoň 30 minut (čím... více o Quiche s tuňákem a cibulí
Do hrnce dáme vařit lehce osolenou vodu na gnocchi nebo těstoviny (kdo jak chce) a dle návodu během přípravy "omáčky" uvaříme. Na pánvi rozpustíme... více o Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari
Cibuli, česnek a anglickou nakrájíme na drobné kostičky a smícháme s ostatními ingrediencemi. Dáme alespoň na hodinu uležet do lednice. Pak ze směsi... více o Holandský řízek
Nejprve si připravíme kuskus. Poté nakrájíme kuřecí maso na kostičky, orestujeme v olivovém oleji a sojové omáčce. Kuskus poté smícháme s masem,... více o Kuskus alá kari
Maso můžeme použít jak vepřové, tak i kuřecí nebo krůtí. Plátky masa neklepeme, na stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily při smažení, osolíme a... více o Přírodní maso s hráškem
Očištěnou zeleninu pokrájíme a dáme do mísy, jemně osolíme a promícháme. V misce nebo hrnku smícháme jogurt, majolku a hořčici - vše ve stejném... více o Zeleninový salát (nejen) ke grilovanému masu
Větší kuřecí prso pokrájíme šikmo na menší medailonky, které osolíme, okořeníme a z obou stran zprudka osmažíme na rozpáleném oleji. Medailonky... více o Kuřecí burger nebo bagetka s nivou a cibulkou
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s drobně pokrájenou paprikou a... více o "Sloppy Joes" - zapečený sendvič
Na páře připravíme brokolici. Mezitím si pokrájíme na drobné kostičky kolečka šunky a plátky ementálu, rajčátka na půlky, jarní cibulky najemno.... více o Brokolicový mix
Bílý chřest oloupeme, svážeme kuchyňskou nití a ponoříme ho nastojato do vody, aby špičky koukaly z vody a byly pak křupavé. Když je chřest měkký ... více o Chřest na másle
Den předem si namočíme ve vodě cizrnu. Pak vaříme 40-60 minut dle instrukcí na obalu + osolíme (až když je skoro měkká). Dále si osmahneme zvlášť... více o Cizrna s kuřecím masem II.
Špenát nakrájíme na kousky, spaříme horkou vodou, zcedíme a poté hodíme do pánve na rozpálený olej. Osolíme, opepříme, přidáme lisovaný nebo nakrájený... více o Kuskus se špenátem či mangoldem
Nejprve si vymícháme hladké těstíčko z bílků, solamylu a trošky soli. Přidáme čerstvě nasekané bylinky dle chuti. Takto připravené těstíčko můžeme... více o Bylinkové filety
Nejprve si připravíme jíšku. Olej s máslem rozpustíme, zaprášíme moukou (2 plnější lžíce) a osmažíme světle růžovou jíšku, kterou za stálého míchání... více o Bramborová polévka s fazolemi - jíšková
Mléko nalijeme do větší nádoby, přidáme rum, vejce, cukry, mouku s kypřidlem a dobře promícháme na hladké těstíčko, o něco hustější než na palačinky.... více o Jahodové lívanečky
Mléko nalijeme do větší nádoby, přidáme vejce (z bílků můžeme vymíchat sníh, který přidáme nakonec, ale nutné to není), rum, cukry a mouku s kypřidlem... více o Třešňové lívanečky
Všechny ingredience smíchejte, až se vytvoří taková kašovitá hmota. Do ní naložte kuřecí maso (steaky, medailonky nebo třeba i křidýlka). Marinujte... více o Kuře v hořčičné kari marinádě
Očistěte, oloupejte a nakrájejte brambory, rajčata, mrkve, cukety, pórky, cibuli a celer. V hlubokém hrnci přiveďte do varu 1 litr vody, poté přidejte... více o Zeleninová polévka na řecký způsob
Okapanou mozzarellu rozkrojíme na čtvrtiny a každý kousek zabalíme do plátku šunky. Takto připravenou ji osmažíme, ogrilujeme nebo opečeme zprudka na... více o Mozzarella na gril, pánev nebo do trouby
Maso pokrájíme na nudličky, jemně osolíme (pokud máme koření z obsahem soli, solit nemusíme), opepříme, posypeme kořením dle vlastního výběru a chuti... více o Masové nudličky - rychle a chutně
Nudle uvařte dle návodu na balíčku a sceďte. Mezitím: Okurku i mrkev nakrájejte škrabkou na brambory na dlouhé tenké plátky. Odstraňte semínka z... více o Duhový salát
Ve větší míse smíchejte kari, džem, najemno nasekané lístky koriandru a šťávu a kůru z limetky. Kuřecí maso nakrájejte na kostky (asi 3 cm) a vsypte... více o Kuřecí kari špízy
1. V míse smícháme všechny ingredience na bochánky a vytvarujeme 6-8 stejně velkých kuliček. Každou zmáčkeneme dlaní do tvaru vyšší placky, zakryjeme... více o Krůtí bochánky s okurkovou salsou
Na másle zpěnit cibuli na kostičky, vložit sůl, skoro celý balíček papriky, bobkový list a vložit stehna, osmahnout, podlít vodou a dusit aspoň hodinu... více o Vynikající kuře na paprice
1. Očistíme žampiony a nakrájíme na plátky silné asi 3 mm. Rozpálíme pánev s olejem, naskládáme na ni žampiony a lehce posypeme grilovacím kořením.... více o Úterní salát s rukolou
Sůl, pepř a vinný ocet smícháme s extra panenským olivovým olejem Minerva. Přidáme houby a petrželku a necháme marinovat po dobu jedné hodiny. Na... více o Manitaro salát
Dáme vařit litr vody, přidáme brambory a pórek, povaříme, posolíme. Vyndáme kusy pórku, zbytek rozmixujeme, zaprášíme sójovým sušeným mlékem a... více o Pórková lehká polévka
Krátce povařený květák v osolené vodě scedíme, necháme okapat, pokrájíme a dáme na trošku rozehřátého tuku v pánvi osmažit společně s pokrájenou... více o Květáková omeleta
Celer očistíme, pokrájíme na plátky a krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme, necháme okapat, pokrájíme na kostičky (nudličky) a dáme osmažit... více o Celerová omeleta
Na malém množství rozpáleného oleje osmažíme pokrájenou slaninu, pak přidáme žampiony, které také osmažíme, během smažení ochutíme nastrouhaným... více o Fazolková smaženice se žampiony
Rýži uvaříme dle návodu na obalu. Po uvaření jí smícháme s dušenou hlívou, kterou si připravíme následně: Na oleji nebo másle a jemně pokrájeném špeku... více o Hlíva s rýží
Nejprve důkladně omyjeme zeleninu. Nakrájíme ledový salát, do něj nastrouháme mrkev a promícháme. Dále nakrájíme zbytek zeleniny a znova promícháme i... více o Zeleninový salát s domácí zálivkou
Zeleninu osmažíme na tuku. Když je zelenina osmažená, přidáme mouku a dosvětla osmažíme. Do takto připravené jíšky pak přidáme vejce, mícháme, jakmile... více o Polévka z vaječné jíšky
Celerové hranolky připravujeme v troubě. Množství volíme dle chuti a koření takové, jaké nám chutná. Nejprve si celer oloupeme, pak nakrájíme na... více o Celerové hranolky
Na kousku másla si dosklovata osmažíme pokrájenou cibuli, ke které přidáme na plátky pokrájené houby. Restujeme nejprve zprudka, pak zvolníme, přidáme... více o Houbové těstoviny s tymiánem
Množství je pro jednoho velkého jedlíka nebo dva menší. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Použít můžeme i brambory zbylé od oběda... více o Bramborové noky
Na oleji nebo másle necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli, ke kterou dáme osmažit na kostky (nudličky) pokrájené a osolené maso dle vlastního... více o Masové kostky (nudličky) v paprikovo-smetanové omáčce "Paprikáš"
Maso nakrájíme na nudličky nebo na kostky, osolíme, opepříme a na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme dozlatova. Maso vyndáme stranou, do výpeku... více o Masová směs s paprikou a česnekovými výhonky
Maso (vepřové, drůbeží, králičí) pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji ve větší pánvi osmažíme dozlatova. Maso... více o Masová směs s uzeninou a česnekovými výhonky
Namočíme přes noc (min. 4 hodiny) fazole do vody s jednou lžící octa. Poté vaříme cca 1 hodinu. Nakrájíme cibulku a na plátky česnek, orestujeme na... více o Boloňské fazole pro vegany
Vepřovou pečeni naklepeme a posolíme. Na rozklepaný "plát" položíme kostičku Anglické slaniny a půlku cherry rajčátka. Vezmeme "rohy" pečeně a... více o Mošničky s rýží