Všechny druhy masa nakrájíme na plátky, naklepeme a okořeníme solí a steakovým kořením. Šunku a sýr, nakrájíme na velmi tenké plátky, dáme na maso a... více o Špíz Bílé paní
Králíka rozdělíme na porce, omyjeme, osušíme, potřeme prolisovaným česnekem a necháme přes noc odležet. Uzené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do... více o Králík po beskydsku
Maso dusíme do poloměkka a poté ho nakrájíme na malé kostky. Z mouky, másla a mléka připravíme bešamel. Přidáme koření, na plátky nakrájené žampiony,... více o Kýta po brněnsku
Houby přelijeme 1/4 l vroucí vody a necháme 30 minut máčet. Omyté maso nakrájíme na proužky a smícháme s prolisovaným česnekem, 4 lžícemi sójové... více o Masová směs s brokolicí po čínsku
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut. Poté přidáme rajčatový... více o Rajská polévka s rýží
Kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na okrajích je na několika místech nařízneme, aby se nekroutily. Houby očistíme a nakrájíme... více o Kotlety na houbách
Žemli namočíme do studené vody. Smícháme dohromady mleté maso, 1 vejce, na kostičky nakrájenou cibuli a vymačkanou žemli. Podle chuti osolíme a... více o Karbanátky v bramboráku
Rozdrobené droždí, cukr, lžíci hladké mouky a trochu vlažné vody promícháme a necháme vykynout. Do mísy prosijeme zbylou mouku, přidáme vejce, sůl,... více o Pizza čtyř chutí
Oloupané brambory nařežeme na plátky a osušíme v utěrce. Na dvou lžících oleje je za stálého obracení asi 12 minut opékáme. Poté je osolíme a opepříme... více o Hamburské rybí prsty
Omyté porce králíka potřeme solí a pepřem. Na rozehřátém oleji maso opečeme, přidáme majoránku, bobkový list, podlijeme vínem a vývarem. Dusíme pod... více o Králík na víně
Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka a ještě teplou ji rozmixujeme. Vmícháme mouku, krupici, špetku badyánu, vejce a vypracujeme těsto, které necháme 6... více o Rýžové lívanečky
V pánvičce rozpálíme olej a maso nakrájené na nudličky na něm opečeme. Přidáme jemně nasekanou cibuli, kari a rozetřené stroužky česneku. Za občasného... více o Vepřové maso s cuketou a rajčaty
Houby namočíme na hodinu do studené vody. Jáhly spaříme vařící vodou, aby nebyly hořké a uvaříme doměkka spolu s houbami. Z másla a mouky připravíme... více o Jáhlová polévka s houbami
Vyprané maso a vnitřnosti zalijeme asi třemi litry studené vody, osolíme a zvolna vaříme. Asi po hodině přidáme očištěnou zeleninu a dovaříme další... více o Polévka česká "veverka"
Na sádle zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme kostičky uzeného masa, přisypeme mletou papriku a zalijeme litrem vody. Vsypeme krájené kousky zelí a... více o Zelná polévka s drožďovými nočky
Omyté, lehce naklepané kotlety obalíme ve směsi koření a mouky. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji orestujeme slaninu... více o Řízky po cikánsku
Chleba nakrájíme a namočíme ve vývaru. Když je chleba rozmočený, tak přecedit přes cedník, aby nebylo moc vody. Chleba, cibuli, česnek a salám umlet... více o Chlebové karbanátky
Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a potřeme rozmačkaným česnekem. Poté maso obalíme v mouce a na rozpáleném oleji zprudka osmažíme. Vyjmeme z... více o Králík s nivou
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na másle společně s česnekem a krevetami. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut. Poté... více o Krevetová polévka
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a dobře naklepeme. Polovinu celeru nakrájíme na malé kostičky. Marinádu připravíme smícháním vody, octa a... více o Hovězí na celeru
Očistíme a nakrájíme zeleninu a brambory. Vše orestujeme na másle, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme asi 20 minut. Poté přidáme vykostěnou,... více o Polévka z uzené ryby
Maso omyjeme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme do zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou. Pečeme v předem vyhřáté... více o Kotlety pro gurmány
Omytý a očištěný špenát dusíme doměkka. Vyjmeme a necháme okapat. Cibuli nakrájenou na kostičky necháme na másle zesklovatět. Přidáme špenát, osolíme,... více o Florentský telecí řízek
Očištěné papriky rozpůlíme, opečeme pod grilem nebo v troubě, stáhneme slupky a lusky nadrobno posekáme. Na lžíci oleje papriky osmahneme, přidáme... více o Kuřecí kapsa
Chobotnice opečeme na polovině oleje, podlijeme vínem a dusíme asi 1/2 hodiny doměkka. Rajčata spaříme sloupneme slupky, zbavíme je jádřinců a... více o Chobotnice po athénsku
Krevety omyjeme a vyloupeme z krunýřů. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na mírném ohni na něm osmahneme česnek nakrájený na tenké plátky, feferonku... více o Krevety s pikantní omáčkou
Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vydlabeme z něj dřeň. Oloupanou rebarboru a polovinu jahod nakrájíme na kostičky, zbylé jahody rozmělníme.... více o Tvarohové knedlíky s vanilkou
Mušle uvaříme dle návodu na obalu. Fefronky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semeníku a lusky nakrájíme na nudličky. Okapaná rajčata nakrájíme na kostičky,... více o Ďábelské mušle
Troubu předehřejeme na 175 °C. Z bílků, 60 g cukru, a špetky soli ušleháme pevný sníh. Žloutky utřeme se 65 g cukru. Navrch prosejeme mouku s kypřícím... více o Koláč s bobulovým ovocem
Omyté maso nakrájíme na nudličky široké asi 2 cm. Cukr se 4 lžícemi vody zkaramelizujeme v rozehřátém woku do světle hněda a karamelem maso potřeme.... více o Asijské kuře na pánvi wok
Mléko s máslem, špetkou soli a muškátovým oříškem uvedeme do varu. Přisypeme krupici a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a... více o Zeleninová polévka se sýrovými noky
Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostky. Cibuli posekáme a spolu s brambory osmahneme na lžíci másla. Přilijeme vývar a vaříme asi půl hodiny... více o Ledová bramborová polévka
Srdíčka naložíme do sojové omáčky s česnekovými plátky a necháme asi hodinu odležet (pokud budeme dávat i houby namočíme je zároveň do trochy vody).... více o Barevná kuřecí srdíčka
Zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do kameninové nádoby. Přidáme víno, bobkový list, česnek a několik zrnek pepře. Maso... více o Hovězí na červeném víně
Smícháme jogurt, mouku, prášek, vejce a sůl a zředíme mlékem na hustotu lívancového těsta. Necháme chvíli odstát a na oleji smažíme lívanečky. Mažeme... více o Lívanečky z jogurtu
Cibuli nakrájenou na kolečka osmažíme dorůžova na dvou lžících oleje. Plátky jater omyjeme a obalíme v mouce. Na zbylém oleji plátky jater 2-3 minuty... více o Játra s cibulkou
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme ji na kostičky. Fazole a kukuřici propláchneme vodou a... více o Pikantní fazolová pochoutka
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, vmícháme prolisovaný tvaroh, sůl, po částech mouku společně s mlékem a nakonec vmícháme žloutek a celé vejce.... více o Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno a na rozehřátém oleji osmahneme dorůžova. Přidáme na kousky nakrájené maso, podusíme je, osolíme, přidáme kmín,... více o Vepřová plec na pivu
Do chladného vývaru vložíme opláchnuté fazole a necháme je přes noc nabobtnat. Na polovině dávky oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme ji... více o Srbská fazolová polévka
Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno posekanou cibuli, zalijeme ji vínem a vývarem, přidáme kečup, sůl a rozšleháme. Do této směsi vložíme opláchnuté... více o Kapr po lipensku
Fazole propláchneme a na 6 hodin namočíme do vody. V téže vodě je pak uvaříme doměkka spolu s mrkví a cibulí vcelku. Ze sádla a mouky upražíme růžovou... více o Fazolová polévka
Kedlubny oloupeme a rozpůlíme. Jednu nastrouháme nahrubo a druhou nakrájíme na malé kousky. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou... více o Kedlubnová polévka
Uvařené brambory oloupeme, prolisujeme, smícháme se žloutky, cukrem, osolíme a postupně smícháme s mlékem a moukou. Do připraveného těsta vmícháme... více o Bramborové palačinky
Bryndzu rozmělníme vidličkou, přidáme na kostičky nakrájené olivy, prolisovaný česnek, sůl, pepř a vše důkladně promícháme. Kotlety omyjeme, osušíme,... více o Kotlety plněné bryndzou
Na kostičky nakrájené brambory a na plátky nakrájené houby uvaříme se solí a kmínem v malém množství vody v tlakovém hrnci. Z másla a mouky umícháme... více o Mléčná polévka s houbami
Zeleninu omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek na větší kostičky. Nakrájenou zeleninu rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem a cukrem.... více o Mexická omáčka
Těstoviny uvaříme podle návodu ve větším množství osolené vody, mrkev a cuketu očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Drůbeží maso dobře opereme a... více o Výživná polévka z drůbežích prsíček
Čočku společně s brambory a majoránkou uvaříme doměkka. Poté postupně za stálého míchání přidáme jíšku připravenou z másla a mouky a chvíli povaříme.... více o Čočková polévka s čerstvou zeleninou
Jáhly propláchneme vlažnou vodou a necháme okapat. Na rozpáleném oleji necháme zeskovatět na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme jáhly a osmahneme je.... více o Jahelná polévka