Zelí nakrájíme na proužky široké asi 2 cm. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme stejně jako zelí. Na rozpáleném oleji osmažíme kostičky cibule,... více o Dušené zelí s paprikami
Filé lehce rozmrazíme a rodělíme na kousky. Rybu, kostičky mrkve a cibule vložíme na pánev, zalijeme menším množstvím vody a mírně osolíme. Dusíme, až... více o Karbanátky z mořské štiky
Oloupanou cibuli zpěníme na másle, zalijeme 250 ml vařící vody a uvaříme doměkka. Potom cibuli společně s vývarem propasírujeme přes síto. Mouku... více o Bílá cibulová omáčka
Ve woku zahřejeme olej a lehce orestujeme plátky česneku. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a krátce orestujeme, potom směs zalijeme trochou vývaru... více o Mrkovová mňamka
Ve woku rozehřejeme olej, přidáme na plátky nakrájený česnek, krátce orestujeme a přidáme kuřecí srdíčka rozkrájená na poloviny a řádně propláchnutá.... více o Celerový toast
Telecí kýtu prošpikujeme celerem s mrkví, osolíme a zprudka opečeme na oleji s cibulí. Přilijeme 200 ml vody a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu... více o Protýkaná telecí kýta
V litru vody uvaříme maso, zeleninu v celku a špetku koření doměkka. Přecedíme a do vývaru vkládáme nakrájenou zeleninu a upečený svítek. Svítek:... více o Uzený vývar se špenátovým svítkem
Do pevně ušlehaných bílků vsypeme kousky vajec, strouhaný sýr a semínka. Lžící vykrajujeme kousky, obalíme ve strouhance a vkládáme do horkého tuku.... více o Sněhové kroketky
Nudličky masa osolíme, ochutíme saturejkou, opečeme ze všech stran na másle, podlijeme pálenkou a povaříme. Vsypeme plátky žampionů, přilijeme 100 ml... více o Kuřecí soté s pálenkou
Vodu (200 ml) svaříme s kořením a po chvíli vylouhování zalijeme touto vodou celer nastrouhaný na nudličky, necháme přejít varem a vychladíme. Nejlépe... více o Celerový salát s pórkem a nivou
Na másle zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou kapustu, namočené a nakrájené houby, rajský protlak, těstoviny, sladkou papriku... více o Italská kapustová polévka se sýrem
Na oleji zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou kapustu, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Hotovou zaprášíme... více o Dušená kapusta
Propláchnuté zelí zalijeme vroucí vodou a přidáme na kousky krájené hovězí maso. Osolíme a vložíme všechno koření, nakrájenou cibuli a houby. Dusíme a... více o Bigos
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na ní plátky masa. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Přidáme drobně nasekanou cibuli, nakrájená rajčata a... více o Řecký biftek s rýží
Všechny přísady (mimo oleje) vmícháme do masa, osolíme a zahustíme moukou. Vše důkladně promícháme a tvoříme větší kuličky, které osmažíme na oleji... více o Masové smažené kuličky
Vyšleháme vejce s mlékem a pudinkem, vlijeme na horkou pánev, posypeme plátky ovoce a zvolna pečeme.... více o Ovocná omeleta
Mleté maso vymícháme s kořením a osolíme. Směs rozdělíme a vyválíme kuličky, které vkládáme do horkého tuku a ze všech stran opékáme. Připravíme... více o Masové kuličky na zelenině
Filé osolíme, posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme, přidáme trošku oleje a orestujeme... více o Rybí filé po provensálsku
Očištěné kuře povaříme asi 30 minut v osolené vodě, aby se dalo lépe vykostit. Vychladlé kuře vykostíme, maso nakrájíme na nudličky a vložíme do misky... více o Kuřecí směs s rýží
Plátky masa naklepeme, osolíme, omočíme v těstíčku (mouku rozšleháme s vejcem, mlékem a solí) a osmažíme na rozehřátém oleji. Na dno pekáče potřené... více o Vepřové řízky v těstíčku zapečené se sýrem
Maso omyjeme, nakrájíme na nudličky, osušíme a posypeme škrobem. Papriky nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli a česnek na plátky. Plátky česneku... více o Kuřecí pochoutka
U křídel odřízneme nejmenší část, v kloubu je nařízneme a utvoříme otvor, kterým uvolníme kapsičku a tuto naplníme nádivkou. Nádivka: oloupanou cibuli... více o Plněná kuřecí křídla
Salát a čekanku očistíme, rozebereme, opereme a osušíme. Papriku nakrájíme na proužky, rajčata na osminky. Vše smícháme s hráškem. Zalijeme zálivkou a... více o Salát s čekankou
Křidélka vykostíme, osolíme a opepříme. Naplníme směsí mletého masa a sekaných švestek. Obalíme v těstíčku a smažíme na oleji.... více o Plněná smažená kuřecí křidélka
- maso nakrájíme na nudličky - osolíme, opepříme - opečeme doměkka - přidáme cibuli, žampióny a kapii - opatrně podléváme vývarem z masoxu - nakonec... více o Pomsta paní domácí
- vše smíchat - vložit kuřecí křidýlka - nechat proležet v lednici - grilovat nebo péci v troubě... více o Kuřecí křidýlka - marináda
- maso a cibuli nakrájíme na kostky - osmahneme cibuli a maso - přidáme grilovací koření, pepř, sůl - podlijeme vývarem - dusíme doměkka - přidáme... více o Kuřecí kousky s nivou
- z mléka a kvasnic udělat kvásek - brambory nastrouhat - vymačkat vodu - přidat kvásek, vejce, sůl, pepř, kmín, majoránku, houby - přisypávat... více o Kynutá cmunda
- uvaříme špagety - na cibuli zpěníme anglickou a maso - škrob rozmícháme ve sklenici vody - přidáme protlak - osolíme, opepříme - dusíme 15 minut -... více o Neapolské špagety
Maso nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme a potřeme česnekem. Na pláty masa klademe salám, maso přehneme a obalíme v mouce, vajíčku a ve... více o Medvědí tlapa II.
Vřeténka uvaříme v dostatečném množství vody do poloměkka, scedíme a nakonec propláchneme. Mrkev a cuketu pokrájíme na tenké delší nudličky(julienne)... více o Neapolský těstovinový salát 10kg
Zeleninu nakrájíme na hrubší nudličky, primícháme s al dente vařenými těstovinami semolinovými a vše spojíme Jogurto-bylinkovým dresinkem. Při... více o Parmský těstovinový salát
Těstoviny semolinové uvaříme jako obvykle ve slané vodě a odcedíme. Nudličky šunky,plátky žampionů, oliv a kečup orestujeme na rozpuštěném másle a... více o Nudlový nákyp "COSI FAN TUTTE"
Do hrnce dáme rozpustit sádlo a na něm zasmažíme do zlatova hrubou krupici. Poté přilejeme mléko. Po intenzivním ochlazení rozpálené směsi opražené... více o Nudle s krupicí
Houby zalijeme vodou a necháme několik hodin máčet. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého prošlehávání zalijeme vlažnou vodou.... více o Koprová kulajda
Želatinu a cukr namočíme do mléka a necháme na teple rozpustit. Rozmixujeme meruňky, přidáme tvaroh a nakonec želatinu. Vlijeme do pohárků, ozdobíme... více o Zdobené meruňkové pyré
Vařené kuže, krájený pórek, strouhanou nebo sterilovanou (dobře okapanou) červenou řepu a vypeckované půlené hrozny posypeme kořením, osolíme a... více o Vinařský salát
Makrelu vyčistíme, osolíme i uvnitř, zakapeme sójovou omáčkou a na oleji ze všech stran opečeme. Do výpeku přisypeme nudličky lilku a ředkviček,... více o Pečená makrela s pikantní zeleninou
Květákové růžičky vypereme, uvaříme v osolené vodě a scedíme. V míse smícháme olej, petrželku, citronovu šťávu, sůl a pepř. V této směsi růžičky... více o Květák po pařížsku
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Smícháme s hráškem, pokrájenou cibulí a žampiony. Připravíme... více o Těstovinový salát s pikantním dresinkem
Špenát krátce povaříme v 1/2 litru vody, ochutíme kořením a zalijeme smetanou s rozšlehanými žloutky, čímž polévku zahustíme zjemníme zároveň. Dále... více o Špenátová polévka
Očištěné husí drůbky dáme vařit do studené vody s kořenovou zeleninou, solí a kořením. Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, přecedíme na ni... více o Husí drůbky po arménsku
Rýži uvaříme doměkka v osolené vodě. V zapékací misce osmažíme kostičky salámu, přisypeme zeleninu, vmícháme rýži, mléko, vejce a strouhaný sýr,... více o Rýžový nákyp se sýrem a salámem
Maso nakrájíme na hranolky, opečeme na másle, vsypeme plátky žampionů, cibule, dochutíme kořením a kmínem, přidáme kostky papriky a za stálého opékání... více o Uzené soté se žampiony
Na másle osmažíme kostičky kořenové zeleniny, zasypeme moukou, opečeme a zalijeme vejci. Až se srazí, rozšleháme s litrem vody, přidáme bujon, osolíme... více o Jarní polévka z vaječné jíšky
Na oleji osmažíme kousky cibule a česneku, vsypeme nudličky kuřecího masa, přidáme postupně krájené feferonky a zelí. Podlijeme vínem, osolíme,... více o Kuřecí flamendr
Fazole propláchneme studenou vodou, jablka a humra nakrájíme na nudličky. V míse smícháme spolu s ostatními surovinami a dochutíme hořčicí. Podáváme k... více o Humrový salát s fazolemi
Římský pekáč namočíme na 10 minut do studené vody, aby nasákl vodu. Zelí scedíme, přesypeme na dno pekáče, poklademe kousky ananasu a podlijeme vínem.... více o Pečený králík na zelí s ananasem
Maso prošpikujeme klínky slaniny po vlákně, osolíme a opepříme. Kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky a osmažíme dozlatova, přisypeme krájenou cibuli... více o Pardubická hovězí pečeně
Kuřecí řízky odblaníme, po obvodu několikrát mělce nařízneme, jemně naklepeme, posypeme rozdrceným česnekem a kořením, pokapeme olejem, sojovou... více o Marinované kuřecí řízky