Makrely důkladně vykucháme a očistíme. Břišní dutinu posypeme směsí koření (pepř, sladká paprika, kari koření, tymián nebo provensálské koření),... více o Makrela na soli
Rozehřáté máslo, nasekanou petrželku, oregáno, bazalku a citrónovou šťávu dobře promícháme. Porce lososa osolíme, opepříme a potřeme připravenou směsí... více o Grilovaný losos II.
Makrelu omyjeme, osušíme, naporcujeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle po obou stranách. Pak ji přendáme do zapékací nádoby lehce vymaštěné... více o Zapečená makrela
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a v kloubu rozpůlíme. Osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pekáček dáme rozpustit máslo na kterém kousky kuřecích... více o Kuřecí na zelenině
Umyté hlávky salátu rozebereme a nakrájíme na nudličky. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme nakrájený salát a opražíme. Zaprášíme... více o Salátový prívarok
Máslo na bešamel rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku. Umícháme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a za občasného míchání povaříme do... více o Bešamel
Med, šťávu z citrónu a pomerančů promícháme, přidáme rum, opět promícháme, rozdělíme do hrnků, dolijeme horkou vodou a lehce poprášíme skořicí.... více o Medový nápoj
Nejdříve připravíme omáčku. Všechny suroviny vložíme do mixéru a chvíli mixujeme, postupně přidáváme olivový olej tak, aby vznikla hustá omáčka. Porce... více o Losos s koriandrovou omáčkou
Steaky po obou stranách naklepeme, okraje nařízneme a posypeme nahrubo umletým pepřem. Takto připravené steaky vložíme do olejové marinády. Ve velké... více o Pepřové steaky
Fazole propláchneme, zalijeme vodou a necháme do druhého dne nabobtnat. Druhý den vaříme zvolna (v té samé vodě) asi 1-2 hodiny. Nakrájíme papriku a... více o Debrecínská fazolová polévka
Listy všech bylin vypereme, natrháme a smícháme s nasekanou pažitkou, petrželkou a posypeme květy měsíčků. Smícháme prášek hořčice s medem do hladké... více o Bylinkový salát
Tvaroh prolisujeme, utřeme s vejcem, žloutkem a máslem, mírně osolíme, smícháme s prosátou moukou a zpracujeme v tužší těsto. Z těsta vyválíme váleček... více o Tvarohové šišky s ovocnou omáčkou
Směs mořských plodů podusíme na másle, přidáme sůl, pepř, 3 stroužky česneku, trošku žampionů.Podlijeme a chvíli dusíme.Přidáme drobně sekanou pažitku... více o Směs mořských plodů s bramborem
Nakrájíme cibuli, česnek, šunku, žampiony a smícháme se strouhankou. Rozehřejeme trochu másla s červeným vínem a kuřecím vývarem. Kuřecí packy... více o Zapečené kuře s vínem
Kuřecí packy osolíme, opepříme a osmahneme na másle se žampiony. Podlijeme whisky, necháme oflambovat. Dále dusíme až je kuře hotové. Pak kuře vyjmeme... více o Kuře na whisky
Maso umeleme, přidáme lžíci vegety, sůl, pepř, mléko, promícháme a necháme asi hodinu uležet v lednici. Mezitím si připravíme náplň. Na oleji zpěníme... více o Mletá roláda
Telecí maso nakrájíme na plátky, vložíme do pekáčku a osolíme, opepříme a okmínujeme, posypeme zázvorem. Takto připravené maso podlijeme bílím vínem a... více o Telecí na víně
Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a promícháme s moukou. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a feferonky, přidáme... více o Džuveč
Malinké plátky kuřecího masa (asi jako je ucho malé) nasolíme z jedné strany a z druhé strany posypeme vegetou. Uděláme si hustší těstíčko z vajec,... více o Kuřecí uši
Ocet, olej, kečup, hořčici promícháme a svaříme. Uzeninu, cibuli a okurky nakrájíme na kostičky, přidáme svařenou vychladlou hmotu, a nakonec majonézu... více o Sloní mlsanec
Utřený česnek smícháme s olejem, přidáme strouhanou okurku, ořechy. Zalijeme kefírem, ve kterém jsme rozmíchali jogurty, osolíme a nakonec přidáme... více o Studená okurková polévka
Maso, uzeninu a zeleninu nakrájíme na kostky, brambory na plátky, česnek prolisujeme. Vše promícháme v míse, okořeníme, zakapeme worchestrovou omáčkou... více o Masové balíčky
Řízky mírně naklepeme, osolíme a okořeníme. Vložíme do olejem velmi slabě vytřeného pekáčku, na každý řízek položíme asi 3 kolečka salámu, 2 plátky... více o Kuřecí řízky v hermelínu
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve strouhance. Strouhanku rukou... více o Obrácené řízky
Vychladlé brambory oloupeme a najemno nastrouháme, osolíme, doplníme vejcem, moukou a vypracujeme polotuhé těsto. Z něj vykrajujeme lžící namočenou v... více o Bambuchy
Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Čekanku pokapeme citronovou šťávou, rozložíme ji na plátky masa, které svineme a sepneme jehlami. Kořenovou... více o Hovězí závitky s čekankou
Změklé máslo utřeme s vejci a cukrem, vmícháme tvaroh a mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Přidáme mléko a vypracujeme vláčné,... více o Švestkové knedlíky
Stehna omyjeme, v kloubu rozdělíme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na dvou lžících oleje kuře ze všech stran opečeme. Vyjmeme a uložíme do... více o Kuřecí Cala rajada
Na másle rozpustíme droždí. Až se odděluje od tuku přidáme mouku a připravíme zápražku. Opražíme a zalijeme vodou. Když se voda vaří, přidáme bujón,... více o Drožďová polévka
Kuřecí prsíčka nakrájíme na hranolky, osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji. Maso vyjmeme a uchováme v teple. Jablka zbavíme jádřinců a... více o Pikantní kuřecí prsa s křenem
Opláchnuté a osušené porce kapra protáhneme klínky slaniny a osolíme. Na rozehřátém oleji porce kapra zvolna opečeme. Kapra vyjmeme, olej z pánve... více o Kapr na paprice
Očištěné a omyté kuře osolíme, potřeme máslem a podlijeme trochou vody. Přidáme překrojenou cibuli a v předehřáté troubě upečeme dočervena, za... více o Kuře na víně
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji prudce orestujeme. Mezi plátky masa vložíme kornout ze... více o Berounská roštěnka
Smícháme mleté maso, 1/2 plechovky nakrájených žampionů, vejce, sůl, 50 g nakrájeného uzeného bůčku, nakrájenou cibuli, nastrouhaný brambor a touto... více o Kuře s masovou nádivkou a žampionovou omáčkou
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, drcený česnek a drcenou zázvorovou hlízu. Přidáme na kousky posekané kuře. (Kousky jsou asi velikosti palce... více o Kuřecí polévka se zázvorem
Z plátků žeber oddělíme jednotlivá žebra nožem a sekáčkem je nasekáme na kousky asi 5 cm dlouhé. Cibulky a zázvor osmažíme, přidáme žebra, kořeněný... více o Vepřová žebra v kořeněném čaji
Vepřovou kýtu při naklepáni potírame olejem. Do mísy dáme všechny indegrience, ale solamylu tolik, aby byla středně řídká jako je na řidké těstíčko.... více o Vepřový Mates
Sloupneme hlavičky hub a nakrájené na větší kousky je vložíme do hrnce se studenou vodou. Osolíme a dáme vařit. Dále pokračujeme jak s klasickou... více o Houbová polévka ala držková
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme. Náplň: salám, okurka, špek nakrájíme na proužky. Řízky naplníme a zavineme. Na trošce oleje osmažíme zbytek špeku... více o Kuřecí závitky
Cibuli, špek nakrájíme najemno a na oleji osmažíme dozlatova. Maso osolime, opepříme a prudce opečeme ze všech stran, přidáme masox, vegetu, podlijeme... více o Hovězí na špeku
Krůtí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalime v hladké mouce. Řízky opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách, přidáme koření, kostku masoxu,... více o Stánin krůtí se žampiony
Do omytého a osušeného vepřového bůčku utvoříme ostrým nožem kapsu, kterou řádně vytřeme hořčicí. Do misky nakrájíme rohlíky na kostičky a zvlhčíme... více o Bůčkové překvapení
Oloupaný česnek nadrobno nasekáme. Petržel a celer očistíme, omyjeme a rozkrájíme na malé kousky. Na rozehřátém másle osmahneme nakrájenou zeleninu,... více o Rajčatová polévka s česnekem
Řízky osolíme, opepříme a osmažíme na oleji a uložíme v teple. Potom na pánvi na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme rajčata a podusíme... více o Neapolské řízky
Telecí kotlety naklepeme, osolíme, obalíme ve vejci, strouhance a usmažíme na oleji dozlatova. Hotové vložíme vedle sebe do ohnivzdorné misky, na... více o Odenské telecí kotlety
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, posypeme gyros kořením, zázvorem a utřeným česnekem. To celé obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme. Přidáme lžíci... více o Kuřecí řízky gyros
Vepřové nebo kuřecí maso nakrájíme na kostky o hraně asi 2 cm. Cibuli nakrájíme na podobně velké kusy. Oloupaný točený salám nakrájíme asi na 1 cm... více o Špíz ve žluté omáčce
Zvlášť uvaříme hrách (co nejméně vody !) a měkké krupky scedíme. Smícháme spolu se strouhanou bramborou a nasekaným zelím, vše ochutíme kořením dle... více o Hrachové karbanátky
Kuře rozporcujeme, osolíme. Šlehačku, zakysanou smetanu, prolisovaný česnek a nové koření promícháme a do hmoty dáme kuře na 24 hodín. Na vymaštěný... více o Kuře Sandokan
Mraženou zeleninu podusit v osolené vodě, pak osmahnout na pánvi, nejlépe na másle a přidat vegetu. Na pánvi také udělat kuřecí maso nakrájená na... více o Rizoto ala Di Carlo