Žemle nebo rohlíky pro přípravu žemlovky nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem, do kterého jsme vmíchali žloutky a cukr. Ohnivzdornou mísu dobře... více o Žemlovka
Osušené porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme 1/4 hodiny odležet. Osušíme je, osolíme, vložíme na teflonovou pánev s rozehřatým olejem a... více o Kapr pečený na sardeli
Vykuchané pstruhy osolíme, poprašíme moukou a na každé straně asi 4 minuty pečeme na rozpáleném oleji. Poté je přendáme na nahřatý talíř. Do oleje, ve... více o Pstruh s hráškem
Na špejle nebo špízy napichujeme střídavě kousky kapra velké asi jako na ražniči, dílky slaniny a cibule. Špízy osolíme, opepříme, pokapeme citronovou... více o Rybářský špíz
Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí, na každý řízek položíme plátek debrecínky a proužek slaniny. Přehneme,... více o Plněné kuřecí řízky
Kuře osolíme, naplníme propláchnutým zelím, vložíme do pekáče, ve kterém je hrubě pokrájená cibule a česnek. Posypeme kmínem, podlijeme pivem a pečeme... více o Kuře kachna
Řízky naklepeme, osolíme a potřeme utřeným česnekem, který lehce vklepeme do masa. Obalíme v mouce a v těstíčku. Smažíme v rozehřátém oleji po obou... více o Česnekové řízky
Kuřecí maso nakrájíme na plátky, potom na nudličky, lehce opečeme na pávni vytřené olejem, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme téměř doměkka.... více o Kuřecí nudličky se zeleninou a těstovinami
Maso naškrábeme nebo hodně jemně umeleme. Podle chuti přidáme koření a necháme 2-3 hodiny odležet. Mažeme na topinky.... více o Tatarský biftek II.
Kuřecí řízky nakrájíme na větší nudle, smícháme se sójovou omáčkou a necháme odležet. Vejce rozšleháme s kořením, přidáme jemně nasekané buráky a... více o Burské řízečky
Na rozehřátém tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na tenké plátky nakrájené vepřové maso. Osolíme, opepříme a osmahneme. Potom přidáme... více o Francouzské špagety
Maso na strojku umeleme a podusíme na cibulce zpěněné na oleji. Postupně přidáváme po trošce uvedené koření, zaprášíme moukou a podlijeme vodou.... více o Italská Pastašuta (Pastasciuta)
Na másle podusíme drobné nakrájené houby, podle chuti je osolíme, přidáme tlučený kmín a drobně nakrájenou petrželku nebo pažitku. V kastrole... více o Špagety s houbami a sýrem
Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso, sůl a bobkový list, podlijeme a dusíme asi 20 minut. Pak přidáme rajčatový protlak a ještě... více o Makaróny po Italsku
V pekáčku rozpustíme tuk, vložíme nakrájené žampióny a cibuli, orestujeme, přidáme na kostičky nakrájená rajčata (nejdříve je spaříme a oloupeme), na... více o Zapečená drůbeží pochoutka
Omyté kuře rozporcujeme, osolíme, obalíme v připraveném těstíčku a smažíme v rozpáleném tuku dozlatova. Těstíčko: Do misky rozbijeme vejce, rozšleháme... více o Kuře smažené na pařížský způsob
Z očištěných a vypraných kuřat vyjmeme prsíčka bez kosti současně s křidélky. Prsíčka nakrojíme tak, aby tvořila řízek, který lehce naklepeme, osolíme... více o Kyjevský kotlet II.
Nejprve nakrájíme hovězí maso na kostky, potom očištíme mrkev a nakrájíme ji na kolečka. Pórek a kedlubny také nakrájíme. Petrželku s pažitkou... více o Italská minestrone
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky a smícháme s bílkem, ve vodě rozpuštěným škrobem a solí. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a maso osmažíme dorůžova... více o Kuřecí prsa s ananasem
Do rendlíku nalejeme zakysanou smetanu, přidáme do ní nastrouhanou Nivu a počkáme, až se smetana zahřeje. Ihned podáváme s těstovinami.... více o Těstoviny s nivou III.
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku, olej a sůl a zapékáme asi 45... více o Brambory s česnekem II.
Dušený, jemně posekaný nebo prolisovaný špenát smícháme s namočenou žemlí, se sójovou moukou a prolisovaným česnekem. Dáme do olejem vymaštěného... více o V - Špenátový nákyp
Slaninu nakrájíme na proužky a rozložíme na dno hluboké pánve. Maso nakrájíme na nudličky, dáme je na slaninu, osolíme a opepříme. Mrkve nakrájíme na... více o Studentské ragú
Žampióny očistíme, rozkrájíme a podusíme. Poté je osolíme a okořeníme kmínem. Nadrobno pokrájenou cibuli a anglickou slaninu nakrájenou na kostky... více o Dřevorubecký kastrůlek
Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a rozpůlíme. Půlky naplníme zavařeninou a klademe těsně vedle sebe do vymazaného pekáčku. Zalijeme vínem,... více o Příloha z jablek
Do měkkého másla vmícháme jemně strouhaný česnek a jemně sekanou petrželku, osolíme. Touto směsí naplníme kuřecí prsa. Důkladně je obalíme v mouce,... více o Kyjevské kuře s ratatouille
Kuřecí maso nakrájíme na drobnější kousky, osolíme, obalíme ve škrobové moučce, osmahneme na oleji, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, pórek a... více o Kuřecí směs s bylinkovým máslem - dieta
Sýr utřeme se smetanou, nasekanými bylinkami, citrónovou šťávou a ochutíme. Prsíčka rozřízneme na velké plátky, vložíme na fólii a rozválíme. Alobal... více o Pastevecká kuřecí roláda
Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody asi na 5 minut. Mezitím oloupeme a vyjádříme rajčata, nakrájíme na kostky, vymačkáme česnek a nasekané... více o Špagety s bazalkou II.
Brambory uvařené ve slupce, ještě teplé nakrájíme na plátky (půlkolečka), dáme do misky nakrájíme cibuli (bílá, červená, zelená), orestujeme na oleji,... více o Bavorský salát
Umyté baklažány prekrojíme po dĺžke na polovicu, vložíme do osolenej vriacej vody a uvaríme do polomäkka. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu,... více o Lilek plněný houbami
Fazolky uvaříme ve slané vodě. Mrkev a pórek nakrájíme na tenká kolečka, papriku na nudličky. Na oleji podusíme česnek nakrájený na plátky, přidáme... více o Vegetariánské nudle
Zelí a papriku nakrájíme na proužky a podusíme na oleji spolu s kořením. Po chvíli přilijeme bílé víno a dusíme do poloměkka. Pak přidáme neloupaná,... více o Bílé zelí pro gurmány
Brambory důkladně očistíme kartáčkem a v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Necháme vychladnout, opatrně je nařízneme, potřemem máslem a zabalíme do... více o Vznešené brambory
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme nastrouhanou mrkev, nakrájenou uzeninu, okurky, cibuli, hrášek, okořeníme pepřem, osolíme a... více o Bramborový salát bez brambor
V kastrolu rozehřejeme olivový olej, přidáme bazalku a rozetřený česnek, chvilku restujeme a poté přisypeme na kostičky nakrájenou cuketu, osolíme a... více o Těstoviny s cuketou
Houby nakrájíme na plátky cca 5 mm silné. Připravíme těstíčko - jako na bramborák - nastrouháme bramboru, slijeme vodu z brambory, přidáme hladkou... více o Smažené houby v těstíčku
Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, okořeníme směsí koření, naskládáme na pekáč - zapékací mísu apod., na který... více o Pikantní kapr II.
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky. Na oleji zpěníme kostičky cibule, přidáme papriku a nakonec kedlubny, které chvíli orestujeme. Podlijeme... více o Kedlubnová omáčka
Topinambury oškrábeme a namočíme do vody s octem. Poté je rozkrájíme je na půlky nebo čtvrtky a vaříme v osolené vodě 10-20 minut. Podáváme posypané... více o Vařené topinambury
Okurkou nastrouháme, osolíme a mícháme. Necháme asi 5 minut odpočinout a tlačíme, aby odtekla šťáva. Necháme dalších 5 minut a opakujeme. Nastrouháme... více o Tzatziki III.
Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky. Cibulku nakrájíme nadrobno, mrkve na kolečka a žampiony na plátky. Všechny přísady důkladně promícháme. Vaříme v... více o Kuřecí nudličky s tofu
Uvaříme těstoviny. Na tuku osmažíme cibulku a na kostečky pokrájený salám. Přidáme těstoviny, žampiony, smetanu, natrouhaný sýr a dochutíme bazalkou.... více o Těstoviny s Nivou II.
Rýži přebereme, propláchneme, přidáme lžíci tuku a vodu (1 díl rýže a 1 1/2 dílu vody), osolíme a dusíme doměkka. Žampiony očistíme, nakrájíme a... více o Žampionové rizoto
Na másle osmažíme kostičky cibule a osolené porce kuřete dozlatova, zaprášíme paprikou. Až se maso paprikou obarví vše zalijeme lečem a za mírného... více o Kremnický perkelt
Rajčata nakrájíme na osminky, posypeme nadrobno nakrájeným česnekem a petrželkou. Osolíme a polijeme olejem a octem (rozředěným s vodou). Povrch... více o Salát z rajčat a česneku
Na másle osmažíme kousky zeleniny, zalijeme tomatovým pyré a okořeníme. Směs klademe na talíř s připravenými vařenými nudlemi a sypeme kousky šunky.... více o Solferinské nudle
Očištěnou zeleninu nakrájíme, grep oloupeme a nakrájíme stejně jako fíky a krabí tyčinky. Vše polijeme octem, olejem a důkladně promícháme. Necháme... více o Salát s fenyklem a jižním ovocem
Čočku přes noc namočíme, druhý den vodu slijeme, přidáme asi 1/2 litru nové vody a dáme vařit. K poloměkké čočce přidáme nakrájený pórek, nastrouhanou... více o Čočka s hruškami a uzeným