Okurky omyjeme a na hrubém struhadle ustrouháme se slupkou. Prosolíme a ponecháme 10 min, aby pustily šťávu. Utřeme česnek, posekáme jemně kopr ... více o Bulharský tarator
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a v kloubu rozřízneme. Osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pekáček dáme rozpustit máslo na kterém zesklovatíme... více o Lahodná kuřecí stehna
Zatím co dáme vařit vodu na těstoviny, které připravíme dle návodu, si nadrobno nakrájíme cibuli a na oleji osmažíme do změknutí. Pak přidáme tuňáka... více o Těstovinový salát s tuňákem VIII.
Máslo utřeme se solí a žloutky, vmícháme smetanu a mouku. Do těsta přidáme na kostičky nakrájené včerejší žemle (můžeme je dožluta osmažit na másle) a... více o Karlovarské knedlíky
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a zalijeme marinádou (všechny uvedené suroviny promícháme a důkladně vyšleháme). Řízky necháme v chladničce 3-5 dnů... více o Řízky v majonéze
Vykostěného jesetera nakrájíme na filátka, osolíme, opepříme a prošpikujeme proužky slaniny. Takto připravené porce podusíme na másle společně s... více o Jeseter na houbách
Na oleji orestujeme nasekanou cibuli, přidáme nakrájené houby, sůl, drcený kmín, pepř a vše podusíme. Bůček z jedné strany nařízneme a naplníme... více o Nadívaný bůček
Na rozehřátém oleji osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, papriku a směs koření. Poté přidáme hrubě nastrouhanou cuketu, pokrájená rajčata, protlak,... více o Mexický fazolový hrnec
Strouhanku osmažíme na másle, smícháme ji s nastrouhaným sýrem a zalijeme hovězím vývarem. Přivedeme k varu, polévku zahustíme rozkvedlaným vejcem,... více o Polévka z tvrdého sýra
Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět drobně posekanou cibuli, vyjmeme ji a na oleji opečeme ze všech stran porce králíka, přidáme česnek, koření a... více o Králík s mandlemi
Přivedme k varu sherry, ocet, worchestrovou omáčku a cukr. Sejmeme z plotny a necháme asi 10 minut v chladu. Přidáme kopr a kysanou smetanu. Do... více o Sledi v koprové marinádě
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a mladé cibulky. Poté přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, koření, sůl a vše... více o Ratatouille
Roštěnky očistíme, omyjeme a osušíme. Po okrajích nařízneme a lehce naklepeme. Stroužky česneku, prolisujeme a promícháme se solí. V pánvi rozpálíme 3... více o Roštěnky Džulbastija
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, oloupané cibule a česnek nasekáme nadrobno. Vše opečeme na oleji. Přidáme rajčata a dusíme 10-15 minut. Pórek... více o Fazolová směs na česneku
Očištěné žampiony podusíme na másle, přidáme strouhanku, nakrájené jikry, sůl a promícháme. Tuto směs zabalíme alobalu (4 balíčky) potřených máslem a... více o Pikantní jikry
Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, přidáme papriku a nastrouhanou cibuli. Zalijeme 1,5 litrem vody, zakapeme octem, přidáme celý pepř a bobkové... více o Polévka z jiker
Uvařte libovolné těstoviny. Během toho si v menším hrnci ohřejte konzervu s tuňákem i s olejem z tuňáka. V tomto obsahu rozpuste tavený sýr a omáčkou... více o Těstoviny se sýrovou omáčkou s tuňákem
Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme jemně pokrájenou cibuli a osmahneme. Vmícháme maso pokrájené na drobné nudličky, na plátky... více o Zapečené špagety se slepičí směsí
Vypracujeme těsto, plníme ovocem, vytvarujeme kuličky a vkládáme do vroucí vody.... více o Tvarohové knedlíky ovocné
Rohlíky osmahneme na másle, přidáme do mouky s vejcem a solí, přiléváme mléko dle potřeby.... více o Houskový knedlík jemný
Připravené žemle smícháme s ostatními surovinami a pořádně prohněteme. Necháme odpočinout a pak vytvořenou šišku uvaříme v osolené vodě.... více o Houskový knedlík
Játra umeleme, přidáme česnek, vejce a koření a dohustíme strouhankou. Tvoříme knedlíčky, které zavaříme do vody. Hotové vkládáme do polévky.... více o Játrové knedlíčky (do polévky)
Naporcovaného králíka osolíme, opepříme. V misce smícháme prolisovaný česnek s hořčicí. Touto směsí porce králíka potřeme ze všech stran a jemně... více o Králík jako od babičky
Slepice se zeleninou uvařit, množství vody podle toho jestli chcete před hlavním jídlem ještě slepičí polévku. Uvařit tak, aby se slepice nerozpadla,... více o Frikassé
Nadrobno pokrájenou cibuli necháme dusit na rozehřátém oleji s máslem. Přidáme na plátky nakrájený česnek, nejprve dusíme a po odpaření šťávy smažíme... více o Cibulačka s toasty
Tvaroh smícháme s pomletými vlašskými ořechy, vejcem a smetanou. Pekáč vymažeme máslem a dno poklademe vrstvou lazaní. Na ně navršíme tvarohovou hmotu... více o Sladké lazaně
Salám a sýr nakrájíme na nudličky, cibuli na půlkolečka, vejce na malé kousky a kapii na kostičky. Přidáme špetku chilli koření, majonézu smíchanou s... více o Chilli salát
Maso nakrájíme na malé kousky, osmažíme na oleji, přidáme kolečka cibule a za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka. Osolíme, okořeníme a přidáme... více o Smetanový guláš
Zelí nakrájíme nadrobno, přidáme všechny přísady, důkladně promícháme. Tento salát podáváme jako hlavní jídlo se slanými rohlíky nebo celozrnným... více o Gurmánský zelný salát
Maso nasekáme na kousky, opláchneme ve vlažné vodě. Větší část cibule drobně nakrájíme, osmahneme dorůžova na sádle, přidáme papriky, zpěníme,... více o Dančí guláš
Maso nakrájíme na kostky, opečeme na rozpáleném oleji, vyjmeme, přidáme sójovou omáčku, osolíme, opepříme, vyjmeme a udržujeme teplé. Na zbylém oleji... více o Masové kostky po čínsku
Kýtu nakrájíme na nudličky. Připravíme marinádu ze solamylu, soli, cukru, worchestrové omáčky, kari koření, maggi, oleje, žloutků a papriky. Cibuli... více o Suei-ču-žeu
Uvaříme nudle podle návodu na obalu a vložíme je do ohnivzdorné misky vymazané máslem, na to pokladem oloupaná a na plátky nakrájená jablka,... více o Ovocné nudle
Hovězí maso omyjeme a ostrým nožem rozřízneme, aby vznikl větší plát. Maso naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a pepřem. V misce smícháme hořčici a... více o Hovězí roláda pikant
Všechny suroviny na těsto smícháme a ušleháme. Nalijeme na vymaštěný a kokosem vysypaný plech. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme... více o Sprostý moučník
Svíčkovou krájíme napříč na 2 cm dlouhé a 0,5 cm silné plátky, přidáme sůl, wej-su, vejce, alkohol, škrob a promícháme. Česnek, zázvor a pórek... více o Hovězí plátky s ústřicovou omáčkou
Cibuli a česnek nadrobno nasekáme a necháme po dobu asi tří minut zpěnit na oleji. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a ochutíme oreganem a chilli... více o Zapečené lupínky s rajčaty
Uvaříme kostku masoxu, potom přidáme rozmočené houby, kari, koření, drcený kmín a necháme 20 minut vařit. Potom přidáme smetanu a vaříme ještě 10... více o Houbová omáčka s kari
Vykuchané slanečky opereme pod tekoucí studenou vodou a osušíme. Mouku smícháme s trochou soli a ryby v ní obalíme. Na rozehřátém másle slanečky po... více o Pečení slanečci v marinádě
Zelí dáme vařit do 1/2 litru vody. Připravíme těsto na kapání z 1 dl vody s vejcem, zasypeme moukou a sýrem, necháme odležet. Na sádle osmažíme... více o Zelňačka se sýrovým kapáním
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na cibuli osmažené dozlatova. Přidáme rajčatový protlak a znovu osmažíme. Přisypeme papriku,... více o Kančí guláš s brusinkami
Brambory nakrájíme na tenké plátky a vaříme v osolené vodě asi 6 minut. Ocet smícháme se třemi lžičkami vody, olejem a hořčicí, osolíme a opepříme.... více o Brambory s parmezánem
Oškrábané brambory nakrájíme na kostky, podlijeme vodou, osolíme, přidáme olej a dusíme doměkka. Na oleji osmažíme kostičky cibule, přidáme špetku... více o Brambory dušené po cikánsku
Cuketu podélně rozpůlíme a vydlabeme vnitřek, papriku rozpůlíme a očistíme, cibuli rozpůlíme a vydlabeme. Dužiny zeleniny rozmícháme s jemně... více o Plněná pikantní zelenina
Hrášek vsypeme do vývaru, přidáme celer a vaříme doměkka. Pak umixujeme i s vývarem, vlijeme do hrnce, osolíme, přidáme tmavší jíšku, majoránku a... více o Hráškový krém
Kapra osolíme, namáčíme v těstíčku a volně smažíme ve vyšší vrstvě tuku. Po usmažení obkládáme dílky citrónu. **Těstíčko:** Všechny přísady promícháme... více o Kapr v pivním těstíčku
Kuře nakrájíme na větší kousky, potřeme česnekem, zalijeme sojovou omáčkou, osolíme, přiklopíme a necháme do druhého dne v lednici. Do pekáčku dáme 4... více o Kuře na broskvích
Konzervované fazole lehce propláchneme na cedníku. Na nakrájenou zpěněnou cibulku dáme osmahnout pokrájené hovězí, osolíme a opepříme. Dusíme asi 20... více o Rychlý šoulet
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Přidáme na kostky nakrájené lehce posolené hovězí a lehce osmahneme. Pak přidáme fazole a vše zalijime... více o Pravý židovský šoulet
Kuřecí plátky osolíme, opepříme, protkneme stroužky česneku a opečeme na oleji. Maso vyjmeme, výpek zjemníme máslem, přidáme mouku, chilli a kari... více o Kuřecí steak na víně s mandlemi