Filé zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na oleji zpěníme cibuli, na to dáme osolené a okmínované filé a opečeme. Zalijeme troškou... více o Filé zapečené se zakysanou smetanou
Kuře naporcujeme, zespodu potřeme porce hořčicí, dáme do vymaštěného a nasekanou cibulí vyloženého pekáče. Osolíme, opaprikujeme a zalijeme necelou... více o Kuře v černém pivu
Kuřecí stejna omyjeme, osušíme, položíme na olejem vymazaný pekáč, přikryjeme jogurtovou omáčkou a dáme na noc do chladna. Druhý den pečeme ve vyhřáté... více o Kuřecí stehna v jogurtu
Cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na oleji. Přidáme předem spařená a na kostičky nakrájená rajská jablíčka, omytou, jadřince zbavenou a na nudličky... více o Zapečená krabí pochoutka
Brambory se oloupou a s kabanosem nakrájeným na kostky společně s bobkovým listem se dají vařit. Až se uvaří do měkka přidá se masox, zahustí se... více o Hodolanská omáčka, specialita Olomouckého kraje
Pekingské sójové maso povaříme 15 minut v osoleném a Solčankou okořeněném nálevu. Zcedíme. Žampiony nakrájíme a podusíme s nakrájenou cibulí,... více o Pekingské maso (sojové) se žampiony
Tofu nakrájíme na kostičky nebo na plátky. Ochutíme sójovou omáčkou, olejem, česnekem. Grilujeme, dokud nezezlátne. Podáváme s dušenou zeleninou,... více o Grilované tofu
Cibuli zpěníme na másle, přidáme drobně pokrájenou brokolici, špetku soli a dusíme. Měkkou brokolici zalejeme rozšlehanými vejci s petřzelkou a za... více o brokolice s vejci
Naporcovaného kapra vložíme na několik hodin do studeného mléka (nejlépe přes noc). Poté porce omyjeme vodou, nasolíme, pokapeme citronem a necháme... více o Ryba po břeclavsku
Porce kapra osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet. Poté kapra zprudka opečeme po obou stranách na... více o Ryba po ďábelsku
Oloupeme a v osolené vodě uvaříme brambory. Z kyselého zelí vymačkáme vodu a nakrájíme. Cibuli osmažíme do zlatova, uvařené brambory rozmačkáme,... více o Zapékané brambory s kyselím zelím
Cibuli pokrájenou na tenká půlkolečka zpěníme na oleji, přidáme kuřecí maso a odblaněná drůbeží játra - oboje pokrájené na hranolky - a za stálého... více o Minutková kuřecí směs
Palačinky: V mixéru smícháme mléko, 3 vejce a mouku, přidáme špetku soli, konzistence těsta musí být tak akorát. Palačinky smažíme na olivovém oleji,... více o Palačinky plněné se špenátem II.
Očištěná játra nakrájíme na malé kousky a osmažíme na oleji. Cibuli nakrájíme na kostičky a zlehka osmahneme na másle, přidáme mouku, zředíme vodou a... více o Polévka z kuřecích jater
Žebírka potřeme směsí z oleje, česneku, chilli koření, majoránky, pepře a soli. Necháme do druhého dne odležet v chladničce. Odleželá žebírka... více o Španělská žebírka
Kuřecí prsíčka nakrájíme na proužky, obalíme v Solamylu. Dáme na pánev s olejem, opečeme za stálého míchání. Olej slijeme, přidáme na kolečka... více o Kuřecí soté
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na každý řízek položíme plátek šunky a plátek sýra. Řízky přehneme, strany upevníme párátky,... více o Kuřecí Cordon Bleu
Z řízků nakrájíme malé medailonky, posolíme, opepříme, posypeme mírně zázvorem a pokapeme olejem. Necháme v misce několik hodin proležet. Potom... více o Labužnické kuřecí řízky
Na másle osmahneme drobně krájenou cibuli, bobkový list, pepř, přidáme osolené porce candáta a zvolna opečeme po všech stranách, zalijeme bílým vínem... více o Candát na ruský způsob
Prsíčka vykostíme, naklepeme, osolíme a opepříme, obalíme ve vajíčkách rozšlehaných s trochou mléka a ve strouhance. Na másle smažíme do zlatova.... více o Kuřecí prsíčka po vídeňsku
Vyprané a osušené porce štiky pokapeme citrónem, necháme chvíli odležet, osolíme, potřeme rozpuštěným máslem, zabalíme do alobalu a grilujeme po obou... více o Štika na rožni
Do horkého tuku s trochou vody vložíme pokrájený špenát a dusíme 15 minut. Přidáme mouku a zamícháme. Sejmeme z ohně, smícháme s vejci a sýrem,... více o Špenát po bulharsku
Maso nakrájíme na kousky a na oleji orestujeme do měkka. Přidáme pokrájené feferonky nebo chilli koření, pokrájené kyselé okurky, hořčici, sůl, pepř a... více o Katův šleh III.
Brambory uvaříme, necháme vychladnout, rozmačkáme a smícháme s trochou pokrmového škrobu, moukou a práškem do pečiva. Vejce rozmícháme se solí a... více o Špenátové bramboráky
Rozpálíme troubu. Kuře rozložíme do pekáče. Rozmícháme přísady a křidýlka zalijeme. Pečeme asi 1 hodinu.... více o Karamelové kuře
Těstoviny uvaříme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrajíme. Šunku nakrájíme na proužky. Bylinky omyjeme a nakrájíme. Vejce rozmícháme se smetnou,... více o Penne nákyp
Uvaříme těstoviny. Tvaroh, na menší kousky nakrájené broskve, rozinky, citronovou sťávu a žloutky smícháme. Přidáme těstoviny. Dáme do zapékací misky... více o Těstoviny s broskvemi a tvarohem
Lilky omyjeme a nakrájíme (příp. můžeme oloupat), osolíme a necháme 30 min "vypotit". Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Mozzarellu necháme... více o Špaghetti ala siciliana
Těstoviny uvaříme. Mezitím nakrájíme šunku. Máslo rozpustíme na pánvi a přidáme smetanu. Nastrouháme parmazán. Osolíme a opepříme, přidame muškát.... více o Šunkovo smetanová omáčka na těstoviny
Cibuli oloupeme a nakrájíme. Cuketu očistíme a nakrájíme na třísky. Petrželku omyjeme a nakrájíme. Olej rozpálíme a osmahneme cibuli. Přidáme cukety,... více o Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli
Cibuli oloupeme a nakrajíme. Papriku omyjeme, rozčtvrtíme a odpeckujeme. Nakrajíme na 1cm nudličky. Na pánvi rozpálíme olej a na středním ohni... více o Paprikovo-olivová omáčka na špagety
Špenát očistíme, omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme. Sezamová semínka osmahneme na oleji. Do mixeru dáme špenát, semínka, česnek, olivy, kozí sýr,... více o Špagety se špenátovým pestem
Špagety uvaříme. Mezitím očistíme žampiony a nakrájíme je na plátky. Rozpustíme máslo a žampiony na něm opečeme dozlatova. Gorgonzolu nahrubo... více o Omáčka na těstoviny
Pažitku omyjeme, usušíme a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Těstoviny uvaříme. Mezitím osmahneme cibuli na másle. Přidáme smetanu a... více o Omáčky na těstoviny - gorgonzolo/lososová omáčka
Česnek oloupeme a nadrobno nasekáme. Bazalku omyjeme a natrháme. V mixéru našleháme. Přidáme ořechy, pepř, trochu olivového oleje. Zbylý olej a sýr... více o Omáčky na těstoviny - bazalková na fetuccine
Do hrnce dáme olej. 4 stroužky česneku propasírujeme a zpěníme na oleji. Přidáme žampiony. Za občasného míchání dusíme 5-8 minut. Přidáme mražený... více o Těstoviny - fettucine se žampiony, hráškem a šunkou
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájený česnek, přidáme na kousky pokrájené rajče, rozmačkáme a vařime 10-15minut. Osolíme (1/3 lžíce soli). Ke konci... více o Těstoviny s klasickou rajskou omáčkou
Na pánvi rozehřejeme olej a rozpustíme máslo. Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a na oleji s máslem osmahneme. Pokud budeme... více o Grilovaná kuřecí prsíčka
Špagety uvaříme. Žampiony nakrájíme na plátky a osmahneme na rozpáleném oleji. V mixeru rozmixujeme Nivu se smetanou. Přidáme na pánev k žampionům a... více o Smetanové špagety II.
Cibuli najemno nakrájíme a zpěníme. Brambory oloupeme a nakrájíme. Cibuli posypeme trochou červené papriky, přidáme brambory a smažíme. Potom to... více o Brambory na kyselo II.
Kuře omyjeme, osolíme a silně posypeme sladkou paprikou a curry. Dáme na pekáč, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, lečem a dáme péct na 1-1,5... více o Pečené kuře se špagetami
Kousky kuřecích prsíček opepříme, osolíme a opečeme do měkka. Brokolici uvaříme na páře a rozebereme na růžičky. Do zapékací misky dáme maso a... více o Kuře s brokolicí II.
Vařený květák rozmačkáme, přidáme polohrubou mouku, mléko, sůl, pepř, muškátový květ, vše promícháme a tvoříme plačicky. Smažíme na pánvi z obou stran... více o Květákové placičky V.
Na oleji osmažíme cibulku, přidáme rýži a zalijeme vodou. Přídáme bujón a mícháme, dokud se rýže nezačne vařit. Zakryjeme pokličkou a necháme vařit.... více o Rizoto s mozzarellou a Gorgonzolou
Lilky nakrájíme na plátky asi 6 mm silné a osmažíme je na pánvi po obou stranách. V kastrolu zpěníme na másle a olivovém oleji cibuli, přidáme rajčata... více o Fettucine po sicilsku
Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme lilky, osolíme a opepříme. V míse rozšleháme vajíčka a přidáme na drobno nakrájenou cibuli a natrhané lístky... více o Vaječná omeleta s lilky
Cukety omyjeme, odkrojíme konce, podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky asi 3-4 mm silné. V kastrolu rozpálíme olivový olej, přidáme protlačený... více o Testoviny s cuketami
Uvařenou a na kousky nakrájenou brokolici rozmixujeme, přidáme ementál, parmazán, rozmíchaná vejce, osolíme a opepříme. Směs nalijeme do misky či... více o Nákyp z brokolice II.
Na oleji spražíme nadrobno nasekanou cibulku, přidáme na kostky nakrájané brambory, podlejeme vodou, osolíme, okořeníme podle chuti a dusíme dokud... více o Sýr Granadír Marš
Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci. V pánvi na cibulce podusíme nakrájené žampiony, osolíme, opepříme. Přidáme malé kostičky šunky, nasekané stroužky... více o Provensálské nudle